Eşim hiç bir yatırıma yaklaşmiyor

lxuxtti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2021
753
853
53
42
Merhabalar,
Eşimle 20senelik evliliğimiz var,maalesef öyle çok mutlu değiliz.öylesine idare ediyoruz,işte bilirsiniz dövmüyor sövmüyor ortada iki tane çocuk var diye .
Eşim paraya hiç önem vermeyen kişi .
Aşim ,catim ,yatacak yerim varsa yeter diyen biri.
Ben ise paramı değerlindirmek istiyorum.Hep çaliştim ama hepte harcadım ev ve çocukların giderlerine.

Şimdiki sorum biriktirdiğim param var, üstüne biraz eklersek ev alabiliriz.
Konuşuyorum karar verelim biraz olsun beni destekle diyorum ,dinlemiyor bile beni.
Biz yurtdışındayiz ,yalnız böyle bir olaya girmeye korkuyorum.Türkiyede güvenecek kimsem yok.
Emlakciya güvenemiyorum.
Birde beni tehdit ediyor ,yalnız asla gidemezsin ,bir daha buraya ayak basamazsin olay çikartirim diyor.
Sanki ben dostumla buluşmaya gidicem.
Başka yatırım araçlarına bakıyorum ,
BES emeklilik yada mevduat kredisi ondada illaki bir türkiyeye girmem gerekiyor ,Konto aça bilmek için.
Ben huzursuz oluyorum ve öfkeliniyorum param ,var ama birşey alamıyorum.

Vallaha boşanmak istiyorum ,bir adım atamadım.Kafamda bin türlü sorular.
Bu huyu beni çileden çıkartıyor..
Birde pişkin pişkin benimle alay geçiyor,o kadar çok paran varsa bana kiyakli araba alabilirsin diyor.

Ne yapsam kizlar

Merhabalar,
Eşimle 20senelik evliliğimiz var,maalesef öyle çok mutlu değiliz.öylesine idare ediyoruz,işte bilirsiniz dövmüyor sövmüyor ortada iki tane çocuk var diye .
Eşim paraya hiç önem vermeyen kişi .
Aşim ,catim ,yatacak yerim varsa yeter diyen biri.
Ben ise paramı değerlindirmek istiyorum.Hep çaliştim ama hepte harcadım ev ve çocukların giderlerine.

Şimdiki sorum biriktirdiğim param var, üstüne biraz eklersek ev alabiliriz.
Konuşuyorum karar verelim biraz olsun beni destekle diyorum ,dinlemiyor bile beni.
Biz yurtdışındayiz ,yalnız böyle bir olaya girmeye korkuyorum.Türkiyede güvenecek kimsem yok.
Emlakciya güvenemiyorum.
Birde beni tehdit ediyor ,yalnız asla gidemezsin ,bir daha buraya ayak basamazsin olay çikartirim diyor.
Sanki ben dostumla buluşmaya gidicem.
Başka yatırım araçlarına bakıyorum ,
BES emeklilik yada mevduat kredisi ondada illaki bir türkiyeye girmem gerekiyor ,Konto aça bilmek için.
Ben huzursuz oluyorum ve öfkeliniyorum param ,var ama birşey alamıyorum.

Vallaha boşanmak istiyorum ,bir adım atamadım.Kafamda bin türlü sorular.
Bu huyu beni çileden çıkartıyor..
Birde pişkin pişkin benimle alay geçiyor,o kadar çok paran varsa bana kiyakli araba alabilirsin diyor.

Ne yapsam kizlar
Konto, banka hesabı hanımlar.

Türkiye'de yatırımlık ev işine girecekseniz çok sağlam tanıdığınız olması gerekiyor. Muhit güzel diye eski ev alırsınız tamirinden illallah edersiniz. Yeni sıfır daire alırsınız tesisatı patlar vs. Evlerin standartları Avrupa'daki gibi değil. Ses-ısı yalıtımı, tesisatı falan iyice incelenmeli. Aileniz falan varsa belki bakar ilgilenirler ama başında durmayacaksanız hiç o işlere girmeyin. Ev güzel görünür ama işçilik beş para etmez mesela. Aracı olan da mahçup olur.

Sizin durumunuzdaki gibi kocalar genelde eşlerinden gizli ailelerine Türkiye'ye para gönderirler. Aklınızı bulandırmak istemem ama bir kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bu adamın tehditlerine boyun eğmeğin.
Yalnız; gidemezsin dönemezsin olay çıkartırım meselesi bana başka şeyler anımsattı. Türkiye'ye gidince eşinizin aile çevresine de girip çıkacaksınız haliyle. Duymak istemediğiniz şeyleri duyabilirsiniz maddi olarak.

Evimi tek başıma araştırdım, emlakciya tek gittim, tapuya tek gittim. Neden korkuyorsunuz ki? Gidin evi alın, annenizin üstüne yapıp ben ev aldım deyin. Böyle adamlardan cacık olmaz.
İşte ne kadar olsa türkideki işlemlere uzağiz,yalnız bilemiyorum .
Paylaşaknkonuşucak birilerine ihtiyaç duyuyorum

Eşin hiç bir şekilde ev almanı mı istemiyor yoksa işin Türkiye ye gelme kısmına mı karşı?
Genel olarak yatırımlara ilgisi yok,biraz cesaretle burda güzel yere gelmiş olurduk.
Mesela birkac sene önce 30 yaşindaki kadınlar bile türkiyedeki emekliliğe yatırdılar .
Bende kendi paramla bile destek göremiyorum hepsine bir kulp buluyor

Paranız varsa durmayın alın elinizde olsun.
Evi üstüne yapacak anne/kardeşiniz var mı?
Bana kalırsa bu gereksiz tipi boşayın ondan sonra paranızla rahatça takılın. Adam kafadan sakat sanırsam, ölene kadar mı kiracı olacaksınız :KK51: Ben sizin yerinizde olsam Antalyadan güzel bir ev bakardım alırdım da. Bu hıyaryoyu dinlemeyein emlak dünyanın her yerinde her yıl pahalanıyor, elinizde para varsa beklemeden alın.

Almanyada yatirim yapmak aslinda kolay. Bunun icin esinizin destegine ihtiyaciniz yok ki. Su anda sahsen Türkiyeden birsey almam cünkü fiyatlar ucmus durumda. Ama genel olarak yatirim yapmak icin, heleki cocugunuz varsa, onay beklemekle hata yapiyorsunuz.
Bence hiç cazip yatırım yokki Almanya'da . Faiz oranları düşük ,ev fiyatları yüksek,borsadanda anlamak lazım.
Belki bir öneride buluna bilirsiniz?

Bence hiç cazip yatırım yokki Almanya'da . Faiz oranları düşük ,ev fiyatları yüksek,borsadanda anlamak lazım.
Belki bir öneride buluna bilirsiniz?

Yapmak istediginiz yatirima bagli. Ev fiyatlarda aldiginiz yere bagli (hangi sehirdesiniz bilmiyorum, ama sadece yatirim amacliysa merkezi yerlerden almasaniz daha iyi sonuclar alirsiniz). Ev alacak kadar paraniz yoksa uygun daireler de bulunabiliyor. Cocuklariniz icin aylik yatirim da yapabilirsiniz. Bunun icin borsaya yatirmaniza gerek yok. Provinzial gibi sigortalarin da böyle imkanlari var. Aylik ödeme yapiyorsunuz. Cocugunuz 18 yasina basinca iyi bir rakam toplanmis oluyor. Normal banka hesabinda biriktirmeden avantajli oluyor (faiz orani daha yüksek). Türkiyeden ev alacak olursaniz fiyatlarda ciddi bir artis da oldugunu göreceksiniz. Mesela bana gecenlerde Antalya da bir daire gösterildi. Büyük bile degil, ama fiyati 400000 Euro. Almanyada bazi yerlerde bu fiyata 3 katli ev alabiliyorsunuz. Iyi arastirin derim.

Back
X