Eşim için ne yapabilirim???

Zaten sorumu acaba ailesiyle barışma çabasına mı gireyim anlamında, ya da ben de ev işleri mi yapsam anlamında sormadım. Şu an ben de sağlıklı bir psikolojide değilim bu yüzden buraya yazıp fikir almak istedim. Eşimin kafası dağılsın diye ne yapabilirim anlamında sormuştum. Ya da ben nasıl bir tavır içinde olmalıyım? Teşekkür ederim 😊
Tamam cevap verdim ona da, yardımcı alın iş yükü hafiflesin.
yasaklar hafiflesin masaj seansı satın alın

Şu süreçte zaten insanın gönlüne göre gezmesi tozması hayal ..pandeminin bittiği yok,siz de hamilelik/düşük riskiniz nedeniyle gündelik hayatınız da bile zorlanıyorsunuz..o yüzden bir gün gelecek biz gezeceğiz hayali kurmak da istemeyebilir eşiniz.Ama eşinizin ailesi ile olan ilişki sistemi çok da normal zeminlere oturmuyor..annesi sizin görümcenizle olan bir sorununuz da dahi oğlunu "siliyor".Ailesinin böyle davranmasının nedeni sizi kendinize yapılan bir haksızlıkta bile tavır alamaz hale getirmek..kayınvalidenizin oğlundan istediği ise tabiri caizse sizi yola getirmesi gördüğünüz gibi işe de yaramaya başlamış eşiniz size ablamla barış diyemiyor da "ben çok mutsuzum.. sen mutlu ol diye geziyorum" diyor...size verdiği alt mesaj; sen ablamla konuşmadığın için ben bu haldeyim.Önümüzdeki birkaç haftaya siz de "ben mutlu değilim ama eşim mutlu olsun diye görümceme gittim" derken bulabilirsiniz kendinizi..bana kalırsa karşınızdaki insanlar (eşinizin ailesi) çok da kinci.. Bu gün bu görümce ile çözün meseleyi yarın başka aile üyesi ile sorun yaşayıp tüm ailenin kenetlenip eşinize (aslında size) psikolojik savaş açmaları an meselesi. İnşallah kuzunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız .Siz eğer eşinize destek olmak istiyorsanız kendinize ve bebeğinize odaklanın ..bebeğinizin sağlıklı gelişimi için olabildiğince arının ve bu meselelerden uzaklaşın ,mutluluk da mutsuzluk da "bulaşıcıdır " ..siz mutlu oldukça ,hayata karıştıkça eşiniz "sizin için bile olsa" gezecek,yeni şeyler deneyimleyecek ve gülecektir
Eşim kendi mutluluğu için beni ailesiyle görüşmeye mecbur edecek bir insan değil çok şükür, görümcemleri zaten sildim ama bayramda en azından annesini aramak istediğimde eşim arama sakın dedi, dediğiniz gibi olsa aramamı isterdi. Zaten eşim ailesinin ne olduğunu biliyor bu yüzden daha evlenmeden bana ablamlarla hiçbir zaman yüz göz olma onlara fazla yüz verme demişti. Kayınpederim bile kendi kızları ve kayınvalidem için bunlarla konuşmaya değmez kızım dedi. Yani eşim konuşmam için değil konuşmamam için çabalar. Yaşadığımız şeylerin onu böyle depresif yapması normal gibi geliyor her şey üst üste geldi çünkü. Bunun dışında iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, mutluluk bulaşıcıdır haklısınız bunu uygulamaya çalışacağım, cidden çok haklısınız önce kendimi mutlu edeyim ki eşimi de mutlu edebileyim. Çok teşekkür ederim 😊

Eşimle yaklaşık 2 yıldır evliyiz, sorunumuz ise ikimizin de hayat enerjimizin tükenmesi. Ben kendim için bir şeyler yapıyorum, psikolojimi düzeltmek için bir süredir psikoloji kitapları okuyorum, psikoloğa gidiyorum(daha çok yeni), beni mutlu eden şeyleri yapmaya çalışıyorum(her ne kadar şu an hiçbir şeyden zevk almasam da). Psikolojimizi bu kadar tüketen şey ise genel anlamda eşimin ailesi, zaten eşimin psikolojisini bu yaşına kadar defalarca tüketmişler, şimdi de beni tükettiler.
Yardım istediğim konu ise dediğim gibi kendim için bir şeyler yapmaya başladım eşim için ne yapabilirim?
Yaşadığımız sorunları özetleyecek olursam eşimin ailesinde belirli kişiler nişandan beri belli periyotlarla huzurumuzu bozdular, başlarda eşimi olaylara dahil etmemeye çalıştım ama bu insanlarla baş etmek mümkün değildi, eninde sonunda devreye bazı noktalarda eşim girdi, benim hatalı olduğum noktalarda beni de uyardı ki bunlarda haklıydı(evliliğimizin ilk 6-7 ayında ben de hatalar yaptım eş ailesiyle alakalı, daha sonra farkına vardım çok şükür ve o hatalarımı düzelttim). Eşim kendi ailesinin yaptığı hatalarda ise onları düzeltmek için aklınıza gelebilecek her yola başvurdu, ama bu insanlar asla düzelmediler. En son olayın kopma noktası şuydu: bir görümcem bana iftira attı ve bunun üzerine onu hayatımdan tamamen çıkardım hiçbir şekilde muhatap olmadım ama eşimin görüşmesine tabi ki karışmadım, hatta eşim aramadığında ablan o senin ara dedim. Görümcemle konuşmamamın üstünden birkaç ay geçmişti kayınvalidem beni onla konuşmam için zorladı, eşime de bana da bir daha sizinle konuşmam evinize gelmem sen benim oğlum değilsin sen de benim gelinim değilsin olmaz olsun senin gibi evlat vs gibi sözler etti, kendisi bilir dedim yine de görümcemle konuşmadım. Bana iftira atan görümceyle konuşmadım diye eşimin ailesi tarafından red edildim, yine farklı iftiralara uğradım ve hala kayınvalidem sırf görümceyle konuşmadım diye eşimle bile 6 aydır falan konuşmuyor, cidden eşime üzülüyorum çünkü ailesi tarafından ciddi bir psikolojik baskı var üzerinde. Bunun dışında 5 aylık hamileyim ve gebeliğimin başından beri düşük tehdidim var bu yüzden 5 6 aydır doktor ilişkiyi yasakladı, yani cinsel hayat mecburen çok az diyebilirim, o da ilişki olmadan zaten. Bunun dışında düşük tehdidim olduğu için ev işlerini çoğu zaman(yüzde 90) eşim yapıyor sağ olsun. Adamın hayatı şuna döndü uyanmak-işe gitmek-eve gelmek-yemek yemek-ev işi yapmak-uyumak bu yüzden de haklı olarak bunaldı biraz.
İkinci sorum da saydığım bu sorunlar eşimin ailesinin psikolojik baskısı benim düşük tehdidim cinselliğin olmayışı...tüm bunlar eşimin de hayat enerjisinin bitmesi için geçerli sebepler mi(yani benle yeni bir şehir gezme enerjisi heyecanı bile yok), eğer öyleyse düzeltmek için ben eşi olarak ne yapabilirim onun için bana yol gösterirseniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim şimdiden 😊
Eşinizi düşünmenize hayran kaldım belliki esiniz sizi çok seviyor bunca şeye rağmen sizin yanınızda bundanda şikayetçi degil anladığım kadarıyla mümkün olduğunca onunla vakit geçirmeye onu mutlu etmeye çalışın sevginizi hissettirin ilgisiz birakmamanizi tavsiye ederim hassas bi dönem olduğu için allah korusun boşluğa düşmesin 😊 kendi fikrim tabiki

Eşinizi düşünmenize hayran kaldım belliki esiniz sizi çok seviyor bunca şeye rağmen sizin yanınızda bundanda şikayetçi degil anladığım kadarıyla mümkün olduğunca onunla vakit geçirmeye onu mutlu etmeye çalışın sevginizi hissettirin ilgisiz birakmamanizi tavsiye ederim hassas bi dönem olduğu için allah korusun boşluğa düşmesin 😊 kendi fikrim tabiki
Teşekkür ederim cevabınız için sevgimi hissettirmeye çalışıyorum tabi ama çok üstüne de düşmek istemiyorum, inşallah bu sıkıntılarımızdan en yakın zamanda beraber kurtuluruz😊

Back
X