• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok mu yükleniyorum ?

Olur olabilir insanlik hali. Benim esim gibi umursamaz olmayin esinizin uyku sagligini da dusunun 🥲 bir horlamazede olarak yazmak istedim…
Eşim düzgünce söyleseydi belki umursardım ama şunu bunu alayım geçer falan dememe rağmen kilodan olum diyor bana. İyice kaba saba bişey oldu. Horlayınca da dürtüp uyandırıyor beni korkuyorum. Bazen horluyorum bazen horlamıyorum bende anlamadım.

Eşim düzgünce söyleseydi belki umursardım ama şunu bunu alayım geçer falan dememe rağmen kilodan olum diyor bana. İyice kaba saba bişey oldu. Horlayınca da dürtüp uyandırıyor beni korkuyorum. Bazen horluyorum bazen horlamıyorum bende anlamadım.
Eşin “oğlum” diye mi hitap ediyor sana? Ben mi yanlış anladım?

Eşin “oğlum” diye mi hitap ediyor sana? Ben mi yanlış anladım?
Evet evet öyle alışmış düzeltemedim evlendiğimden beri. Ağız alışkanlığıymış. Defalarca dedimm konuşma tarzıymışşş bla blaa blaaa. Annesinede öyle diyormuşşş bilmem ne. Demiceksin duymicam diye çok tersledim. Bıraktı ağız alışkanlığından yine kaçıyor. Yine tersliyorum yine kaçıyor. Ben böyleyim değiştiremem kendimi alışkanlık diyor :)

Ben o anlamda mı diyorum. Bunu dert etmiyoruz ben daha yüksek konumdayım diyorum. Atandıktan sonra maaşım 65 75 arası eşim 35 alıyor şuan. Bundan bahsediyorum. Özel sektörde biliyorsunuz 3 5 fazla veriyorlar anca. Kimseye hava yaptığım yok.

Yoo Eşim memur degildi Turkiyedeyken ve maaşi hic bir zaman asgari ucretli veya vasifsiz calisan biriyle 3-5bin fark olacak kadar düşük olmadi. Bir kac kat fazla kazaniyordu hep.

Aynen öyle. Çocuğın bezi ıvırı zıvırı tutuyor. Uyku tulumu olmuş 1000 lira. E bebekte pijama altları 200 lira. 2 tane aldım eşim sürekli kirlenince kıyafeti yokmu diyor yok fazla almadım bunu giysin evde zayen diyorum ya da yarın yıkıcam diyorum ondada gerginlik neymiş neden almamışım 5 10 tane. Ee 5 10 bin neden vereyim? Böyle saçma sapan şeylerden de tartışıyoruz. Haftasonu salam aldı canı çekmiş ama uani şunu kestir dedi 400 lira tuttu. Çok diyorum yenmez o kadar yenir ya evdeyiz diypr. Markette kavga çıkmasın diye bişeu demedim bozuldu o salam. Markette fiyatlara bakıyor ne uygun diye çok uzun sürdü ya hadisene diyor. Geriliyorum. Sanki çocuktan önce canım cicimmişte çocuktan sonra mahmut abiye dönmüş gibi. Bu da beni geriyor.
Bacım o zaman neden tablet, çiçek gibi beklentilere giriyosun? Eşinde para yönetmeyi bilmiyor o zaman yani salam zaten zararlı bir şey hadi canı çekti aldı ziyan olmuş, 5-10tane al diyene kadar hesap kitap tutuyo mu diye oturup baksanıza bi. Böyle giderse borç batağına saplanırsınız

Kızlar buhrana düştüm. Ara ara neden böyle oluyor bilmiyorum. 13 aylık kızım var. 6 yıllık evliyim. Sağlıkçıyım ve kızımdan önce aktif çalıştım. Eşimle tatiller takılmalar bakımlar sosyal hayatım gayet iyiydi. Eşimle de yeni evlilik hariç kişisel olarak iyiydim. Evin için hayatımın anlamı diye dolanıyordu. Ay ağlicam şimdi🥹 tüm gün kızımlayım. Canım kızım beşiğinden bana cicii cicii gel gel yapıyor her sabah hiç şikayetim yok yorgunluktan gebersemde. Ne hissediyorum bilmiyorum ama eşimle eski halimizi özlüyorum. Benimde hatalarım var gergin tahammülsüz biri oldum ama eşim sanki düşmanımmış gibi. Söylediği herşey batıyor. Sinirleniyorum herşeye. Sürekli ona laf söylüyorum ne halin varsa gör of sus bii kalk sen yap o zaman vs vs. Ekonomik sıkıntımız vardı iş değiştirdi daha iyi maaşla şimdide mesai oluyor ve sürekli aktif ayakta. Eve daha yorgun geliyor.
Horluyormuşum gitti yine diğer odaya işten gelmişmiş uyuyamıyormuş dayamıyormuş neden sinirleniyormuşum. Yüzüğünü de koli indirip kaldırdığı için takmıyormuşş arabada duruyor bi ara taktı rahat edemiyormuş. Atıcam dedim o yüzüğü yemin ettim ama atıcam elime geçer geçmez saklıyor atmıyım diye. Sadakat yüzükle olmazmış ekranında kızı varmış evliyim diye ferman okutuyormuş abartıyormuşum. Yüzüğüm neden takılmıyor benim ? Valla afakanlar basıyor beni. Kimi kınadımda böyle oldun diyorum. Birşey yokmuş öpüyormuş beni yardım da ediyormuş çocuk büyütüyormuşuz normalmiş geçicekmiş ne istiyormuşum daha ondan kimse onun yaptığını yapmazmış.
Kendimi çok kötü hissediyorum bazen kıyafet almıyorum çünkü giyemiyorum. Sürekli evdeyim. Çocuktan önceki gibi çiçekler güzel sözler istiyorum yapıyorum yaptıklarım aklına gelmiyor diyor. Çocuğu alıyor bazen uyuyayım diye şimdi sen bakmıyorsun dersin öylesin diyor. Şu yatakta yalnız yatınca ağlayasım geliyor. Hayırdır boşandıkta haberim mi yok benim diyorum canımı sıkıcaksın yine of uyuyamıyorum acıman yokmu yanındaydım horluyorsun diyor. Horlayayım abi evliliğimizden daha mı önemli ? Çok özenmeye başladım valla böyle karısı olmadan uyuyamayanları görünce yüzüğünü çıkarmayanları görünce. Bir yandan da öylelerine de belli olmuyor diyorum. Evin temizliğini yapar eşim haftasonu toz alma paspas süpürme çamaşır yatak toplama gocunmaz. İşten gelince de oturmaz kızımın kıyafetini değiştirir altını alır. Uyumuyor diye söylenince gelir alır ama o babadan ziyade aynı zamanda koca. Ev arkadaşımıyız ulan biz diye kızıyorum hep. Durup durup laf sokuyorum böyle oluyormuş demekki 5 yıl geçince yazık be diyorum naptım yine film izliyoruz diyor. Geçicek mi bu ben napıyım valla şimdi adama gidip seni koca olarak görmüyorum dicem uyandırıp afakanlar bastı beni🥲
Bu arada 2026 kpss hazırlanıyorum inanıyorum başarıcam ve eski hayatıma dönüp kızımla kariyer yapıp çıkıcam bu ev hayatından :(
Uyku tıkacı aldım ben de eşim horladıgı için ara ara.. 4 yıldır uyku tıkacı ile uyuyorum. Böyle sacma bahane mi olur. Yüzük takmak kişiye göre anlayışla karşılanabilir. Ama benim kocamın takmama lüksü yok. Bir gün unutsa kızarım. 8.5 yıldır evliyiz 1 kızımız var şuan 7 yaşında başlarda zorlandım gergindim ama kavgada bile yatak ayırmazdık ayırmıyoruz da. bana göre de önemli yüzük durumu. Siz öfkelisiniz fakat eşinizin de heyecanı gitmiş gibi. Bu şekilde daha da iter sizi

Doğru diyorsunuz ama çoğu aile ayakta kalmaya çalışıyor yani demek istediğim eskilerin deyimiyle ayağını yorgana göre uzatmak gerekiyor
Ev kendilerinin de olmayabilirdi mesela bu artının kıymeti bilmek gerekiyor kiralar 20 ila 40 bin arası
Ev ekonomisini iyi bilmek indirimleri takip etmek tek bir parça ekmeği bile ziyan etmemek gerekiyor
Bir kişinin günlük kişilik kışlık ayakkabısi olsa yeterli bence belki düğün vs içinde 2 3 ayakkabı fazla olabilir ama bazısının 20 30 tane ayakkabısı çantası oluyor bence kaliteli ve uzun ömürlü olanı alınıp senelerce kullanılmalı mont ayakkabı vs
Mesela bir kimse bir telefonu en az 6 7 yıl kullanabilmeli
Benim üst komşum galeri sahibi 2 dairesi bir galeri dükkanı var görseniz normal asgari ücretli zannedersiniz giyimi kuşami vs
Evet cimrilik iyi birşey değil ama para yönetimi de çok mühim
Eşim sanayide döküm de çalışıyor
Kirada oturuyoruz 2 haftada bir bazen haftada dışarı kahvaltı veya yemeğe gideriz mesai paralarını kenara atarız onunla kurban eti bakliyat tereyağı peynir köyden getirdiririz
İndirimleri takip ederiz
Bütçemize uygun çok aşmayan bir markadan mont bot ayakkabı vs alır en az 2 3 sene giyeriz eşim hiç kilo almadı o montunu 5 yıldır giyiyor hala da yeni gibi bende bot almıştım deri su geçirmez iyi güzel bir bot 3 kış olacak onu giyiyorum
Unu şekeri 25 kiloluk şekilde alırız vs
Çok lüks yaşamıyoruz tatiller vs ama daha kötü günlerim de oldu
O yüzden buna şükür diyorum
Bende buna katılıyorum, çalışma hayatına başladığımdan beri hesap kitap tutarım, evimizi arabamızı aldık, hala günümüz var harcarken gidiyo diye altın gününe girdik. Çok büyük hırslarım vs yok mal mülk olarak ama yinede kenarda bi şeyimiz olsun istiyorum, pasif gelir olsun diye.
Mesela 50 kazanıp 100 harcamak istersen o hesap uymuyor, mesele çok kazanmakta değil 400 kazanıp 700 harcarsan yine geçim olmuyor.

Bacım o zaman neden tablet, çiçek gibi beklentilere giriyosun? Eşinde para yönetmeyi bilmiyor o zaman yani salam zaten zararlı bir şey hadi canı çekti aldı ziyan olmuş, 5-10tane al diyene kadar hesap kitap tutuyo mu diye oturup baksanıza bi. Böyle giderse borç batağına saplanırsınız
Salam 400 TL'ye tuhafıma gitti dana sucuk alsa idi belki bir nebze anlardım ikiside yönetemiyor malesef

Birde çocuğa neden 5-10 tane pijama almadında 2 tane aldın diye karısına kızıyor adamında kendinden haberi yok
İkiside tuhaflar bence
Mesela ufak mahalle arasında olan dükkan gibi yerlerde pazarlarda Bebek taytlari pantolon vs var 50 e 100 e al tertemiz yıka evde giydir gitsin
Külotlu çoraplar var sıcak da tutar 5 tane al mesela 2 tane cok.az çocuk bu kirletir vs giysi elbise toka oyuncak yerine günlük evde giyeceği orta halli şeyleri al
400 TL bebek takımları 2 yaş 400 2000 bandında

İkiside tuhaflar bence
Mesela ufak mahalle arasında olan dükkan gibi yerlerde pazarlarda Bebek taytlari pantolon vs var 50 e 100 e al tertemiz yıka evde giydir gitsin
Külotlu çoraplar var sıcak da tutar 5 tane al mesela 2 tane cok.az çocuk bu kirletir vs giysi elbise toka oyuncak yerine günlük evde giyeceği orta halli şeyleri al
400 TL bebek takımları 2 yaş 400 2000 bandında
Evet ben de merak ettim.

Gerçekten pazarla ebebek fiyatları aynı mı?

Şimdi baktım.
Trendyolda 3lü taytlar var,400’e.

Ben yazın park için hep böyle bir kaç tane 5li şortlar almıştım. Belki pazardan bile ucuzdur yani. 400 civarıydı sanki.

Şimdi baktım.
Trendyolda 3lü taytlar var,400’e.

Ben yazın park için hep böyle bir kaç tane 5li şortlar almıştım. Belki pazardan bile ucuzdur yani. 400 civarıydı sanki.
Ben oğluma hep civilden yada pazardan yada trendyoldan alırdım çok uygun şeyler var

Yani açbitir vs var ama sağlıklı değil eti hamur yapıyorlar ben çok severim kasap güzelse katkı maddesi çok olmuyo gerçek et oluyo kuru et füme et bağımlısıyım valla
Bende eti severim ama salam yerine sucuk daha cazip geliyor belki alışkanlık kaynaklı

Back
X