Eşim iett otobüsüne çarptı

Seneler önce bir kaza geçirdim. Dört yol ağzında solumdan gelen araç bana çarpıp, sağ taraftaki kaldırıma fırlattı. Arabamla telekom kutusuna çarpıp üstüne çıktım. %30 ben %70 karşı taraf kusurlu bulundu. Buna rağmen kamu malına zarardan ücret benden talep edildi. Karşı taraftanda edilmiş diye duydum, kimden koparabilirsek mantığıyla sanırım.
Bizde kaskodan karşılanması için karşı dilekçe verdik. Geçen sene dava sonuçlandı ve bana düşen pay kadar kaskodan ödendi ücret.
Sizin aracınızında kaskosu varsa sizin ödememeniz gerekiyor aslında. Bu tarz durumlar için sigorta ettiriyoruz araçlarımızı.

Seneler önce bir kaza geçirdim. Dört yol ağzında solumdan gelen araç bana çarpıp, sağ taraftaki kaldırıma fırlattı. Arabamla telekom kutusuna çarpıp üstüne çıktım. %30 ben %70 karşı taraf kusurlu bulundu. Buna rağmen kamu malına zarardan ücret benden talep edildi. Karşı taraftanda edilmiş diye duydum, kimden koparabilirsek mantığıyla sanırım.
Bizde kaskodan karşılanması için karşı dilekçe verdik. Geçen sene dava sonuçlandı ve bana düşen pay kadar kaskodan ödendi ücret.
Sizin aracınızında kaskosu varsa sizin ödememeniz gerekiyor aslında. Bu tarz durumlar için sigorta ettiriyoruz araçlarımızı.

yillar onca olan olay yeni mi sonuclandi, hayret bir sey.

bence direk sigortanin karsilamasi lazim, kaskonun bile degil.

Geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla sizin sigortanız karşılıyor.

Eşim sapağı kaçırıyorum diye aniden sağa kırmış. O sırada otobüs durakta duruyormuş ama o da bi anda hareket edince arkadan çarpmış. Yani iki tarafta suçlu. Otobüs bakmadan duraktan yola atladığı için eşim de kontrolsüz şerit değiştirdiği için. Zaten kusur hesaplanırken dikkate alınan kanun maddelerini yazmışlar. Tam uyuyor duruma
Konuya hakim değilim sadece geçmiş olsun demek için geldim. Bugünlerde üstünüzde kara bulutlar mı dolaşıyor ne. Neyse cana geleceğine mala gelsin. Üzmeyin canınızı Rabbim bebişinize sağlık versin

Ay şok oldum.Saka gibi memleket yemin ederim.Ne yani İETT otobüsüne carptik ve paramiz yok hapse mi giricez😳🙄gerçi gireriz hiç şaşırmam.Avrasya tüneline 206 TL lik cezayı ikinci ay 1700 TL olarak üstelik evimize gelen haciz kagidiyla ödedik.Hep borçluyuz bu devlete üstelik faiziyle.Bi türlü bitiremedik.

Belediye otobüsleriyle olan kazalarda suçsuz olsan bile çalışmadığı günlerin parasını ödüyosun diye biliyorum yanlış da olabilir. Oyüzden çok hızlı ve rahat kullanıyolar otobüsleri, sokakta otobüs görünce panikliyorum 😂

Selam hanımlar,
Eşim bir kaza geçirdi. Sağa dönerken iett otobüsü aracın sol arkasından çarpmış. İki tarafta da hata var ve kusur oranı %50 50 çıkmış.
İett şoförü ilk başta tutanak tutmak istememiş. Sanayiye gidelim, biz yaptıralım, çünkü sen hatalısın, sana tazminat çıkar demiş. Ama eşim yine de tutanak tutmuş.

Adam demiş ki bu aracın tek seferi 100 euro ve günde 8 sefer yapıyor. Tamir için çalışmadığı günlerin parasını senden alırlar...

Şimdi adam doğru mu söylüyor? İett bizden yarısını mı tazmin edecek? Çünkü 50 50 kusur oranı.... ilk defa başımıza geliyor. 100 eurodan hesapladığımızda günlük 6 bin vermemiz gerekiyor. O da otobüs kaç gün yatar bilmiyorum.

Kusur oranına 5 gün itiraz etme hakkı varmış. Adam itiraz ederse ve kusur oranı aleyhimize değişirse bizim de bir itiraz hakkımız oluyor mu?
Kısacası daha önce başına gelen vs var mı?

Edit: konudaki herkes evet ödersiniz demiş ama
Hanımlar iett şoförü komşumuza sorduk
Yok öyle bişi dedi

Diğer komşumuz da iett te arkadan çarpmıştı 2 ay önce kusuru 100 de 100
Bişi olmadı dedi
Sanırım bekleyip göreceğiz
Valla iett otobüsü babamın arabasına çarpmıştı seneler önce kamera kayıtları vardı ama babam parasını bile alamadı. Çarpıp gitmiş adam. Devletin malı yani güvenemiyorum şuan.

Valla iett otobüsü babamın arabasına çarpmıştı seneler önce kamera kayıtları vardı ama babam parasını bile alamadı. Çarpıp gitmiş adam. Devletin malı yani güvenemiyorum şuan.
Aynı şey bizim de basımıza geldi. Belediyeye ait araç çarptı eşimin park halindeki aracına , adam basıp gitmiş , ayna falan kopmuştu . Adam oralı bile olmadı . Kaç defa gitti eşim konuşmaya . 2 ay sonra falan örneğin masraf 1000 tl ise 200 tl verdi. Eşim de uğraşmamak için bir daha aramadı.

Aynı şey bizim de basımıza geldi. Belediyeye ait araç çarptı eşimin park halindeki aracına , adam basıp gitmiş , ayna falan kopmuştu . Adam oralı bile olmadı . Kaç defa gitti eşim konuşmaya . 2 ay sonra falan örneğin masraf 1000 tl ise 200 tl verdi. Eşim de uğraşmamak için bir daha aramadı.
Biz kamera kayıtlarını sunduk baya dönerken çarpıyor ama taaa kaç sene önce 2000 e yaptırdı babam. Mahkemeye verdik şikayetçi olduk çıkmadı bir şey.

Sizden alırlar bütün parayı ben artık hiç birşeye şaşırmıyorum herseyin vergisini ödediğimiz halde hali hazırda her devlet işinde misli misli para ödüyoruz sizdne hepsini talep ederlerse ödemeyin yüzde 50 siz sucluymussunuz avukatla falan konusun peşini bırakmayın maalesef hakkınızı aramazsaniz çok borcun altına girersiniz geçmiş olsun

yillar onca olan olay yeni mi sonuclandi, hayret bir sey.

bence direk sigortanin karsilamasi lazim, kaskonun bile degil.
Kaskomu ödedi trafik sigortasımı tam emin değilim. O ara sigorta firmaları ile de baya uğraştırdı bizi. Eşim takip etti zaten dava sürecini, yazışmalarımı bile o yapmıştı.

O yüzden mi otobüsler üstüme üstüme sürüyor.:skandal:
Gördüğüm yerde geri geri gideyim bundan sonra.
okul yolunda çocuklar geçerken bile o kadar hızlı gidiyorlar ki anlatamam.diğer sürücülere de baskı yapıyorlar sıkıştırıyorlar.ben otobüsler geçene dek bekliyorum alıştım mecbur.

Back
X