Eşim ilaç kullanmamı istemiyor...

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
53
İyi geceler arkadaşlar... 8 ay önce doğum yaptım , on gün sonra babam vefat etti... Çok zor günler geçirdim. Sütüm kesildi üzüntüden , 7 yaşındaki kardeşime ayrı bir üzüldüm zaten o daha çok küçük babama ihtiyacı vardı... :'( Benimde babama ihtiyacım var her zaman onu hergün daha çok özlüyorum... Aslında sorunum bunlardan kaynaklı olabilir.. Sorunuma gelince ; son bir aydır aşırı ağlama isteği , mutsuzluk , bir anda sinirlenme , öfkelenme , herşeyden sıkılma vs gibi şeyler yaşıyorum. Buna karşın eskidende kullandıgım antidepresanlara sığınmak istedim. Yaklasık iki buçuk yıl önce lustral ,selectra, prozac kullanmıştım. Şimdi de selectra kullanmaya basladım.(50 mg) . Doktora randevu alıp gidemedim ama en kısa zamanda gideceğim.. Eşim ise ilacı kullanmamı istemiyor. Ya bayılırsan , bişey olursa , az konuşmanı sevmiyorum vs diyor kesinlikle istemiyor. Bense içmek istediğimi , kendimi daha gamsız daha rahat hissettiğimi içimdeki öfkenin azaldıgını söyledim. Annemlere dahi gitmek istemiyorum artık. Kardeşimin gözlerine bakınca içim parçalanıyo ben bile babamın yokluguna alısamamısken onu üzgün görmek beni çok etkiliyo.... Okulda tüm arkadasları ve ögretmenine babam öldü diyormuş.. Ama size yemin ederim gözlerine baksanız o acıyı görürsünüz zaten... Babamı ben çok özlüyorum çok seviyorum ama kardeşime dayanamıyorum... Ayrıca 8 aylık bebeğim var ve yoruluyorum ister istemez annemde kaynanamda çalışıyor... Bende gündüzleri hem ev işi hem bebek geriliyorum.. Bazen camdan atmak istiyorum kendimi.. Hani sanki öyle dolmuşum ki , herşeyi düşünüp kafama takıyorum bu da beni boğuyor artık..
Uzun oldu kusura bakmayın aranızda bu ilacı kullananlar varsa kilo kaybettiler mi onuda öğrenmek istiyorum....

Son düzenleme:
Bahsettiğin ilaçlar çok ağır bebeğin küçük emziriyosundur da. Rahatsızlığının farkında olman demek ilaca ihtiyacın yok demek. Yine de daha düşük mg bi ilacı doktora danışarak kullan kendi başına ilaç alma.

Bahsettiğin ilaçlar çok ağır bebeğin küçük emziriyosundur da. Rahatsızlığının farkında olman demek ilaca ihtiyacın yok demek. Yine de daha düşük mg bi ilacı doktora danışarak kullan kendi başına ilaç alma.

Sütüm kesildiği için maalesef 3 ay emzirebildim :/ Evet en kısa zamanda doktora danışacağım...

Lütfen reçetesiz antidepresan kullanmayın. Bir am evvel bir doktora görünün, ihtiyacınıza göre bir tedavi belirlenir. Siz teşhis olmadan tedaviye geçmişsiniz, bence doğru değil.
Başınız sağolsun, Allah sizlere uzun ömürler versin.

Haklısınız yarın randevu alacağım..
AMİN teşekkür ederim..

Bence ilacla degil manevi olarak doldurmalisiniz icinizdeki boslugu. Bi anne olarak bebeginizi on planda tutmali ve once onu dusunmelisiniz.
Babaniz nur icinde yatsin ,elbette uzulmemek ,aglamamak elde degil ama hayatinizi bu denli olumsuz etkileyecek kadar yokusa surmek cok buyuk yanlis.
Ozelden cok sevdigim bi makale aticam ,insh bi icinizi bi nebze rahatlatir.

Bence ilacla degil manevi olarak doldurmalisiniz icinizdeki boslugu. Bi anne olarak bebeginizi on planda tutmali ve once onu dusunmelisiniz.
Babaniz nur icinde yatsin ,elbette uzulmemek ,aglamamak elde degil ama hayatinizi bu denli olumsuz etkileyecek kadar yokusa surmek cok buyuk yanlis.
Ozelden cok sevdigim bi makale aticam ,insh bi icinizi bi nebze rahatlatir.

Çok sevinirim.. :) teşekkür ederim.. Bende mutsuz olmak istemiyorum ama herşeyi kafama takıp düşünmek beni boğuyor artık..

Eşiniz kafanıza göre mi ilaç kullanmanızı istemiyor, yoksa doktor kontrolünde de mi ilaç kullanmanızı onaylamıyor?

Doktor da yazmış olsa antidepresan grubundan ilaç kullanmamı istemiyor...

Tamam. Yorum yapmadan önce bundan emin olmak istemiştim.

Öncelikle başınız sağolsun. Anne/baba acısını yaşayan bilir. Siz hemen bu hafta doktorunuzla konuşun. İlaç verirse de mutlaka kullanın. Şu anda sizin önceliğiniz kendi ruh sağlığınız olmalı. Eşinizin sizin ilaç kullanmanızla ilgili ne hissettiği tamamen ikinci planda kalmalı.

ben de bir seneye yakın kullandım, On gun once de asamali sekilde bıraktım. aynen ben de daha iyi hissediyorum su an. sanki ilac tedavi etti görevi bitti gibi oldu.

bu konuda es dinlenmez doktor dinlenir bence. belki altı aylık bir tedavi yetecek vs size.

Umarım öyle olur... Gerçekten daha sakin ve huzurlu hissettiriyor... Peki kilo kaybettiniz mi?

Tamam. Yorum yapmadan önce bundan emin olmak istemiştim.

Öncelikle başınız sağolsun. Anne/baba acısını yaşayan bilir. Siz hemen bu hafta doktorunuzla konuşun. İlaç verirse de mutlaka kullanın. Şu anda sizin önceliğiniz kendi ruh sağlığınız olmalı. Eşinizin sizin ilaç kullanmanızla ilgili ne hissettiği tamamen ikinci planda kalmalı.

Teşekkür ederim.. Aynen öyle , ilaç kullanmak kötü birşey değil ama bazılarına göre antidepresan kullanmak anormal geliyor... Doktorumla görüşüp bir ilaca başlarsam şayet bende bırakmayı düşünmüyorum :/

canım öncelikle başın sağolsun.bilirim babasızlığın acısını.babam vefat ettiğinde 10 yaşıdaydım.çok büyük zorluklar,özlemler,acılar çektim.içime çok attım o yaşta.büyüdükçede korkağın teki oldum.öncelikle sana şunu söyleyeceğim;kesinlikle kardeşini ihmal etme.kardeşin ne kadar belli etmesede içinde fırtılar kopuyordur.ben bazı sorunlarımından dolayı 1 aydır antidepresan kullanıyorum.sabretmeye çalıştım ama kendim aşamadım mecbur doktora gittim.içtiğim ilaç 10 mg hafif bi ilaç ama rahatlattı şükür.daha önce kullanmışta olsan doktora sormadan ilaç alma.belki düşük dozda verecektir doktor bilemezsin.doktora git kesinlikle.bide bol bol dua et bütün sıkıntılardan Allaha sığın canım.YA KUDDUS C.C zikirini günde 170 defa çek.çoook rahatlatıyor.

canım öncelikle başın sağolsun.bilirim babasızlığın acısını.babam vefat ettiğinde 10 yaşıdaydım.çok büyük zorluklar,özlemler,acılar çektim.içime çok attım o yaşta.büyüdükçede korkağın teki oldum.öncelikle sana şunu söyleyeceğim;kesinlikle kardeşini ihmal etme.kardeşin ne kadar belli etmesede içinde fırtılar kopuyordur.ben bazı sorunlarımından dolayı 1 aydır antidepresan kullanıyorum.sabretmeye çalıştım ama kendim aşamadım mecbur doktora gittim.içtiğim ilaç 10 mg hafif bi ilaç ama rahatlattı şükür.daha önce kullanmışta olsan doktora sormadan ilaç alma.belki düşük dozda verecektir doktor bilemezsin.doktora git kesinlikle.bide bol bol dua et bütün sıkıntılardan Allaha sığın canım.YA KUDDUS C.C zikirini günde 170 defa çek.çoook rahatlatıyor.

Allah razı olsun... Çok teşekkür ederim başınız sağolsun :( babasız kalmak çok zor babamı çok özlüyorum... Doktora derhal gideceğim inşallah...

Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor. Umarım tez zamanda iyileşirsiniz. Ama kardeşinizi annenizi yalnız bırakmayın. Hatta kardeşinizi bile bir psikolaga götürebilirsenşz götürün. Annem çalışıyor dediniz. Belki kardeşinizle çok fazla ilgilenemez. Bu yüzden imkanınız varsa kardeşinize de destek aldırın. Şahsi fikrim tabii..

Allah razı olsun... Çok teşekkür ederim başınız sağolsun :KK43: babasız kalmak çok zor babamı çok özlüyorum... Doktora derhal gideceğim inşallah...
özlenmez mi canım ya.28 yaşına geldim hala acısı dünkü gibi.heleki küçük yaştayken kaybedilmişse baba dahada ağır oluyor acısı.o yüzden diyorum kardeşini yalnız bırakma diye.doktora gidinceye kadarda ilaç alma.

Back
X