Eşim ilk defa küfür etti. Moralim çok bozuk.

Sabah sabah bu gerginlik varsa eşinizde gece olumsuz şeyler yaşamıştır.Birazdan telefon eder size özür dilemek için,büyütmeyin yerimseniben

bence sabahki olayla ilgisi yok
ya başkasına/başka olaylara sinirlenip hıncını sizden alıyor
ya da yine sizinle,evliliğinizle ilgili problemlerden dolayı böyle yapıyor
genelde böyle olur çünkü

Evlilikte tartışmalar olur ama bazı şeyler ayakta tutar evliliği.Her şeyde olduğu gibi evlilikte de saygı çok önemli...her şey unutuluyo ama yeri geliyo ''yıllar önce kocam bana şunu söylemişti''diye içinden geçirebiliyo kadınlar yıllar sonra..O yüzden telafisi olmayacak türden şeyler söylemeden önce insanın kendini frenlemesi gerekiyo...

Evet son aylarda çok sık tartışır olduk düşüncelerimiz uymuyor malesef.O da bende çok dolduk.Kim haklı derseniz herkes kendini haklı görüyor.Eşim sık sık çocuk için birarada olduğunu söylemeye başladı.Ama onu bu noktaya getirecek bir hatam Allahım şahit yok.
Sabahki mevzuda daha önce başka birşeye sinirlendiği için böyle davrandığını kendisi itiraf etti ama ne olursa olsun buda küfretmesini gerektirecek bir sebep değildi.
Az önce aradı açmadım telefonu
Şimdi yine aradı açtım bişey yokmuş gibi işten saat kaçta çıkacağımı sordu 1 de dedim tamam dedi kapattı.Ses tonu gayet sakindi.Ama gel görki benim içim içimi yiyor hazmedemiyorum bir türlü

Akşam olacak yine bişey yokmuş gibi davranacak sonra en ufak bir olayda yine aşırı tepki gösterip patlayacak
Bu böyle ne zamana kadar gidecek bilmiyorum

Biz mı erkeklerı alıştırdık onlar rahata alıştı bılmıyorum..

bız kadınlar hem dışarda çalısıyoruz ev ge cocuk bır yandan ev ışlerı tabıykı yarıdm beklıyoruz..

Sızde eşınıze karşı cok dolmuşsunuz..
Sız sabaha kadar uyumayın cocukla ılgılenın bırda kalkın aynı anda eşınızle ıse gıdın..

O sınırlenınce bırde gonlunu alın sakın olun...

Luften kadınlarımız kanatsız melek degıl ya...

Erkeklerde bıraz daha yardımcı olsa kadınlarda daha sabırlı anlayışlı olun..

Ne demek copu dahı atmak..sız o evın tek basına hızmetcısı mısınız...

Bırde uste cıkmaya calışıp kufur edıyor...

Bence kırıldıgınızı ıncıntıgınızı bır sekılde belırtın bunun tekrar olmasına ızın vermeyınn

Akşam olacak yine bişey yokmuş gibi davranacak sonra en ufak bir olayda yine aşırı tepki gösterip patlayacak

Bu en ufak olayın altında yatan nedenleri göremezseniz neden aşırı tepki gösterdiğini anlayamazsınız.Gece olumsuz şeyler yaşamıştır derken,sizin onu sık sık reddettiğinizi dile getirmek istemiştim.Olabilirmi?

hayır, kesinlikle sebep bu değil.Hiçbir zaman reddetmedim...

Küfür olayı bir tarafa, sizin evliliğiniz tek taraflı ver ver ver...e dönüşmüş, bu çok daha kötü, ciddi sorun.
Eşiniz sorumluluklarının, yapması gerekenlerin farkında değil, ya da farkında ama yapmak işine gelmiyor.

Küfür konusunda, eşin çok dolu gibi geldi bana,
onu böylesine dolduran, agresifleştiren başka neden mi var acaba? Belki iş stresi kaynaklıdır.
Eşim de bazen çok sıkıntılı olduğu an, bir an bi laf söyler bana, donar kalırım.
Hiç cevap vermem, yani başlarda cevap verdiğim olmuştur ama o zaman,
iş çok büyüyor, karşılıklı sonu gelmez laf dalaşına dönüyor, kontrolsüz çok kelimeler çıkmaya başlıyor.
Cevap vermediğim zaman en geç 5 dakika sonra eşim gelir, özür diler,
kafamda şu sıkıntı var, çok gerginim canım, sana patladım, suçluyum der, özür diler. Sorun etmem o an. Ama başka bir zaman da durduk yere ben çatarım eşime,
pat diye laf söylerim, sonra derim canım şu olaya sıkkınım da sana patladım kusura bakma derim,
ve bunu sırf beni anlasın diye yaparım, o da beni alttan alır.

İnsanlık hali, bazen sinirlerimiz, laflarımız, sözlerimiz yer-yön değiştirebiliyor,
arkasından özürü geliyorsa; alttan alınabilir.
Küfürden ziyade eşin neden bu halde, neden yapması gereken sorumluluklarını yapmıyor,
neden hep kendini haklı görüyor, hep sana yükleniyor asıl bunlara takıldım ben.
Canım hep mi böyleydi eşin, huyu, karakteri mi böyle
yoksa yaşadığınız olaylar, tatsızlıklar nedeni ile mi sonradan böyle oldu?

kırıcı bişey ama büyütülecek bişey değil
erkeklerin sinirlenince küfür etme gbi kötü bir huyu var (istisnalar olabilir tabi
özür dilemesini bekle sonra konuşup sorunlarınzı halledebilirsiniz

size naçizane fikrimi söylemek isterim.kesinlikle biriktirmeyin içinizde.sorunlarınızı açın eşinize ve uygun bir şekilde anlatın derdınızı.çünkü böyle içe atmak da çözüm degil hatta daha cok sorun doguruyor.nitekim kendinizde söylüyorsunuz başka şeylerde başka şekilde yine patlak verecek diye.işte bütün bu birikmeler sonucu insanlar olur olmaz şekilde konuşuyor bazen.agzından hıç alakası olmayan konularda alakasız laflar cıkıyor.tabii sıcagı sıcagına konusmak iyi degil sakinlesip düşünmekte fayda var bence.uygun zamanı siz daha iyi bilirsiniz.ama mutlaka sıkıntılarınızı ve kırıldıgınızı anlatın eşinize.ne olursa olun aranızdakı iletişimi kuvvetlendirin derim ben.

küfür maalesef benim eşimde de var şaka yaparken bile küfreden bir tip:mymeka:
evde olsun samimi arkadaşlarıyla olsun kardeşleriyle olsun küfürlü konuşur.tabi sinirlenince daha fena küfreder.bende nefret ediyorum küfürden.eşimi sürekli uyarıyorum ama boşş adamın diline yapışmış bazı tabirler resmen:jeyyar:
senin eşinde durum farklı sanırım .madem ilk defa etti mutlaka tavrını koy özür dilemeden barışma :1no2:ne kadar kırıldığını kızdığını anlasın ki tekrarlamasın
iş bölümü konusunda da sen haklısın canım çalışan bir bayan olarak beklentilerinin olması çok normal.umarım eşin daha vicdanlı davranır bencillikten vazgeçer

Kimi insan böyledir sinirli, sabırsız, aşırı tepkili. Bir anda parlar ne olduğunu şaşırırsınız. Benim de bir tanıdığım var böyle ufacık meseleden kavga çıkartır, bağırır, küfreder.
Bence öyle insanların psikoloğa gitmesi gerek, yani başkasının sinirlenmiceği bir şeye onlar sinirleniyorsa anormal olan onlar demek ki.
Siz de eşinizi ikna edin psikoloğa gitsin. İnanın başka verecek bir tavsiyem yok.
Çünkü o kişi ilaç kullanırken çok normal güler yüzlü, kullanmadığı zaman asabi, kavgacı.

benimki kapının önüne koyduğum çöpü bile atmaz ama bi çorabı eksilse sitem eder,evlilikte olur öyle şeyler daha neler duycaksın mesela biz kedi köpek gibi birbirimizi yiyiyoruz arkamızı dönünce barışıyoruz hayat çok zor ve kısa küsmeye vakit kalmıyor zaten küssen de fayda etmiyor ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin kardeşim işte o kadar

Tum bunları biliyordunuz da, cocugu neden yaptınız ?

benim çocuğumdan sana ne arkadaşım biz eşimle mutluyuz ,konuyu açan benmiyim şikayet mi ettim ,haddini bil bence,ben sadece kavga ediyoruz dedim eteyen çift mi var allah aşkına ,ne desydim evlilikte saygınız bitmiş boşanın mı deseydim,herkesin hayatı kendine konuyu açana yorum yap benim yoruma ihtiyacım yok çok şükür

niyetinin ne oldugunu acik acik soylemesini isteyin
kufur etmek erkkeklik degildir esine karsi bunu soyleyin
ama guzelce ve sakince kararli bir sekilde

bende 5 aylık evliyim.

herhalde bu durum erkeklerin %90 ında mevcut.

sinirlendikerinde ne yaptıklarını bilmezler.

dün eşimle konuşurken bi anda sinirlendi ve bağırıp çağırmaya başladı ki ortada hiçbir sebep yokken.

o bağırdı ben sustum...aradan 1 saat geçti aşkım özür dilerim...sinirlenince ne yaptığımı bilmiyorum...

aynen ararlar tartışmadan sonra ve bişey olmamış gibi davranırlar ve sendende aynı şekilde davranmanı bekelrler.

bence kafana takma.bi kulağından vursun öbür kulağından çıksın.

erkekler sinirlenince karşısındakini en acı şekilde vurur ve ağır sözler sarfederler.

ama öfkelri geçince...

o nedenle ben eşimin bana sinirli halde söylediklerini takmıyorum ama onunla neden böyle davrandığı hakkında da konuşuyorum...

evlilik sabır işi...yeri geliyor aynı kandan candan olan kardeşlerimizle bile ayrı düştüğümüz noktalar,tartıştığımız konular olmuyor mu?(aynı ortamda büyüdüğümüz halde) gelde 1-2 yılda tanışıp evlendiğimiz kişilerle ayrı düşüncelerimiz ve tartışmalarımız olmasın...

Konu sahıbı arkadas seherrr adlı kullanıcı.
Benim yorumum "seherrr" nick'li kullanıcının konusuna aittir.
Siz 2. uyelık falan mısınız ?
Anlayalım yani ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…