Esim is kurdu fakat yolunda gitmiyor:((

şöyle düşünecekseniz; günlük cironuz kiranızın en az yarısı kadar olursa sabit giderleri vesaire ucu ucuna çıkarırsınız, kendi kendini çevirir. gerçekten kar elde etmek içinse günlük cironuzun aylık kiranıza yakın olması gerekir. kaldı ki rotağınız varmış. kaç masa var, ortalama sirkülasyon ne kadar olur gibi konuları hesapladınız mı iki ortak açarken?

maliyet hesaplaması yaparken malzeme hariç sabit giderleride hesaplıyor musunuz fiyat belirlerken? örneğin, sgk, personel maaşı, stopaj ve benzeri? sadece malzeme ile yapılan maliyet hesaplaması size doğru maliyetleri vermez.

birde ürünleri toptancılardan büyük boylarda alıyorsunuz değil mi? zira sadece satarken kazanmazsın, alırkende kazanırsın.

arkadaşlar sosyal medya ile ilgili çok güzel öneriler vermişler. bunlara ekleyebileceğim tek şey özel gün kutlaması yapılabilir mekan uygunsa (doğum günü, ev kadınları için gün, kahvaltı grupları gibi gibi).

Kafe tarzı yerler ilgi çekici olmalı.Diğerlerinden farklı olmalısınız tasarım olarak.Mesela country ya da çok modern olmalı.

İnstagramda,swarm da falan kendinizi tanıtmalısınız.Bir de bir içecek yiyecek üzerinize tanıtım yapın.

Ama şuan ilk adım dış görünüşünü düzeltin.Doğum günü-nişan için paketler yapın.

Kiramiz 11bin tl yani 5bin tl gunluk olmali.biz yeni yeni 1tl yukselttik qma ikide olsa sevinicem
bayramda 350.450://

Kapının önüne sokaktaki canlar için bir kap su bir kap mama koyun.Her masaya kalan yiyeceklerin bırakıldığı üzerinde kedi köpek resimleri olan plstik tabaklar bırakın.Her hesabın belli bir miktarını 100 tl de 5 tl gibi sokaktaki kedi ve köpeklerin mama ve klinik masrafları için kullanın ve bunu da cafede belirtin.Ben çok dikkat ediyorum şahsen böyle işletmelere.Kesinlikle ilk tercihşm oluyor.

Amin.:))

Aslında
içimde hafif bir hüzün var
basaramadık
ve dükkanı devretmeye karar verdik.
İnsallah baska yerde baska mekanda basarılı olurz
ama görunen suki
uzunca bir müddet gıdadan uzak duracagız:)

Aslında
basaramadık
ama görunen suki
Üzüldüm bende. . Neden hep kalite dürüstlük kaybediyor? Zararınız var mı?

Benim anlamadigim Turkiye'de neden ayni isi yapan lokantalar yanyana dizili.. yada iste bu tarz pastaneler neden yanyana dizili.. mesela tek bir caddede dort tane balik restoranti var yan yana.. sacma bence..

Açılış partisi gibi bişey yapın gelen çocukların ellerine mağaza adı yazan balonlar verin.. o gün bolca minik pastacıklar dağıtın. Damaklar tadı alsın. Lezzete güveniyorsanız dönüş olacaktır...

Reklam şart. Sosyal medyadan sayfalar aç. Oturup cay kahve icilicek bir yer mi degilse olmasi lazim bence. Oraya ait ozel bir sey olmasi gerek. Mesela bir tatlı bir pasta değişik tadi ve ismi olmali. Mesela bir pasta yanina içecek kampanyalari yapabilirsiniz bunu duyurabilirsiniz. Sen sosyal hesaplar üstünden siparis alabilirsin. Evlere servis olabilir. Dekorasyon nasil bilmiyorum ama mekan nezih bir yerde dedin bence pastane hayal dunyasi kadar sirin olabilir. Rengarenk olabilir. Ayrica cocuklar cok onemli. Cocuklari cekmeniz lazim. Cocuklara ozel seyler yapilabilir. Aslında daha buyutmek icin organizasyon islerine girisilebilir. Mesela annelerin 1 yas doğum gunleri varya onlara ozel kampanya çıkarılıp yine sosyal medya olsun gs duyurulabilir. Annelere özel cocuklarinin dogum gunleri organizasyon kampanyası adi altında. Bir suru fikir veririm de isim var :) ama sadece pastayla dukkan acmakla olmaz. Bir degisiklik bir hava olmayan bir sey katmaniz gerek.

Aslında
basaramadık
ama görunen suki

Bu devirde dükkan açmak çok büyük risk ama yanlış anlamayın bende esnaf kızıyım eşiniz ilk başta çok lüks bir yerde açarak hata yapmış lüks yerin kirasıda pahalı olur ki pahalıda günlük 5 bin ciro gerekli demişsiniz ilk önce kirası pahalı olmayan okulların ve iş yerlerinin bulunduğu yerde açsaydı küçük bir dükkanda belki daha tutulurdu ögrenci kesimi ve diğer esnaf ve okullardaki çalışanlar için iyi bir fırsat olurdu sabah kahvaltısı+öglen yemeği için.Sadece pasta değil değişik çeşitlerde olurdu uygun kapmanya yapardınız misal ögrenciler için tost+meyve suyu şu kadar diye.İş yerini devretme değilde küçültmeye gitse nasıl olur başka yerden ufak bir dükkan ile.Simit,poğaça,açma,tost çeşitleri,börek,makarna,dürüm,tantuni,kahvaltı çeşitleri,kısır öglen yemeği için hafif şeyler satsanız mesela ögrenci kesimi için nasıl olur.

Hayretle yazıyorum ki kimse yazmamış

İnsanlar dışarda yemek istedikleri zaman herzaman kalabalık yerleri seçiyorlar, çünkü piyasaya girmek istiyorlar birazda.

1- Dükkan önleriniz cumartesi ve pazar günleri kalabalık olsun, eşiniz dostunuz, süslenip gelip otursunlar dükkan önünde. çok etkili oluyor,

Yoksa 5 6 tane tarz takılan üniversite öğrencisi bulacaksınız, onları dükkan önünde oturmaya teşvik edeceksiniz. Ya da birkaç genç sadece oturmakla görevli oalcak.

2- Pastahane gibi dükkanlar; pasta börekten kar etmez, çaydan kahveden kar eder.

3- Ben de hiç butik pastaneye gidip oturmamışımdır. Bana sanki oradakiler hep eş dostlar bir ben fazlalıkmışım gibi geliyor. Bunu yıkabilmek gerekiyor.

4- Bende ruhsat vermekle görevliyim ; geçen bir butik pastaneye gittik, evden sipariş ediyorlar dedi, o bize kazandırıyor. Mesala çalışan kadınlar bor cam içinde pasta sipariş ediyor. :) Bu yönde broşür dağıtabilirsiniz, ya da en etkilisi bence buzdolabı stickeri .

5- İnstegram ve foursquare çok etkili, foursquare de yüksek puan verip özel ürününüzü tanıtan lezzetli yorumlar yapın, yaptırın. İnstagramda da tarz olan kızlar var mesala onlara dükkanınızı tanıtmak için ücret ve teşvik yapabiliriniz.

6-Bir de ben sıcak renkleri severim yeni butikler hep pembe, bebe mavisi tadında. Sıkıcı bence ne o cicikızlara hitap ediyormuş gibi, ben yetişkinim arkadaşım :)

Bir de butik pastanecilik meslek değilde zengin adamların karılarının isntegrama foto atmalık işiymiş gibi geliyor. :) Reçel satışı, özel ekmek satışı gibi ürünlere geçebilrisniz. tabi belediyeniz izin verdiği ölçüde.

Bol karlı işler :) temiz yerlere hepimizin ihtiyacı var.

Siz ne işle meşgulsünüz? Ticari işletmelerin sizden ders almaları gerek:) Biraz da karadenizlilik var galiba:)

madem çöpe atılıyormuş ,kampanya yapın ozaman baya ucuz satın ki müşterinin ayağını alıştırın sürümden kazanın,çevre pastanelerden ucuz olun ,pasta sizden çay bizden yapın

İşleriniz nasıl ? Masraflara kiraya, malzemelere yetişiyor mu kazancınız yoksa içeriden mi yemeye devam ediyorsunuz ? Aynı sizin gibi üstelik de milyarlar dökerek bir kafe açtık altı ay dayanabildik biz de. O kadar sinir bozucu ki anlatamam o süreç Allah size göstermez umarım. Üstelik biz çok lüks muhitte de açmamıştık. Hayatımın en büyük pişmanlığı oldu o iş.

Bulundugunuz şehrin fırsat sitesleri vs. oluyor. Oralara ilan verin.
mesela 1dilim pasta 1içiçek 10tl vs. gibi.
Buda iyi bir kampanya olabilir.
El bröşürleri dagıtın bol bol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…