- Konu Sahibi gulceayyuzlum
-
Kiramiz 11bin tl yani 5bin tl gunluk olmali.biz yeni yeni 1tl yukselttik qma ikide olsa sevinicemşöyle düşünecekseniz; günlük cironuz kiranızın en az yarısı kadar olursa sabit giderleri vesaire ucu ucuna çıkarırsınız, kendi kendini çevirir. gerçekten kar elde etmek içinse günlük cironuzun aylık kiranıza yakın olması gerekir. kaldı ki rotağınız varmış. kaç masa var, ortalama sirkülasyon ne kadar olur gibi konuları hesapladınız mı iki ortak açarken?
maliyet hesaplaması yaparken malzeme hariç sabit giderleride hesaplıyor musunuz fiyat belirlerken? örneğin, sgk, personel maaşı, stopaj ve benzeri? sadece malzeme ile yapılan maliyet hesaplaması size doğru maliyetleri vermez.
birde ürünleri toptancılardan büyük boylarda alıyorsunuz değil mi? zira sadece satarken kazanmazsın, alırkende kazanırsın.
arkadaşlar sosyal medya ile ilgili çok güzel öneriler vermişler. bunlara ekleyebileceğim tek şey özel gün kutlaması yapılabilir mekan uygunsa (doğum günü, ev kadınları için gün, kahvaltı grupları gibi gibi).
Amin.:))Kahve çok önemli makine kahvesi varsa benim için 10-0 önde o işletme yolumu değiştirip yine giderim e kahve alırken yanına atıştırmalıkta alınıyor muhakkak birde görselliğe önem vermelisiniz cicili bicili cupcakeler şekilli kurabiyeler filan cezbeder insanları rızkınız bol olsun inşallah buraya yetişemiyoruz yazdığınızı görürüz
Üzüldüm bende. . Neden hep kalite dürüstlük kaybediyor? Zararınız var mı?Aslında
içimde hafif bir hüzün var
basaramadık
ve dükkanı devretmeye karar verdik.
İnsallah baska yerde baska mekanda basarılı olurz
ama görunen suki
uzunca bir müddet gıdadan uzak duracagız:)
Aslında
içimde hafif bir hüzün var
basaramadık
ve dükkanı devretmeye karar verdik.
İnsallah baska yerde baska mekanda basarılı olurz
ama görunen suki
uzunca bir müddet gıdadan uzak duracagız:)
Hayretle yazıyorum ki kimse yazmamış
İnsanlar dışarda yemek istedikleri zaman herzaman kalabalık yerleri seçiyorlar, çünkü piyasaya girmek istiyorlar birazda.
1- Dükkan önleriniz cumartesi ve pazar günleri kalabalık olsun, eşiniz dostunuz, süslenip gelip otursunlar dükkan önünde. çok etkili oluyor,
Yoksa 5 6 tane tarz takılan üniversite öğrencisi bulacaksınız, onları dükkan önünde oturmaya teşvik edeceksiniz. Ya da birkaç genç sadece oturmakla görevli oalcak.
2- Pastahane gibi dükkanlar; pasta börekten kar etmez, çaydan kahveden kar eder.
3- Ben de hiç butik pastaneye gidip oturmamışımdır. Bana sanki oradakiler hep eş dostlar bir ben fazlalıkmışım gibi geliyor. Bunu yıkabilmek gerekiyor.
4- Bende ruhsat vermekle görevliyim ; geçen bir butik pastaneye gittik, evden sipariş ediyorlar dedi, o bize kazandırıyor. Mesala çalışan kadınlar bor cam içinde pasta sipariş ediyor. :) Bu yönde broşür dağıtabilirsiniz, ya da en etkilisi bence buzdolabı stickeri .
5- İnstegram ve foursquare çok etkili, foursquare de yüksek puan verip özel ürününüzü tanıtan lezzetli yorumlar yapın, yaptırın. İnstagramda da tarz olan kızlar var mesala onlara dükkanınızı tanıtmak için ücret ve teşvik yapabiliriniz.
6-Bir de ben sıcak renkleri severim yeni butikler hep pembe, bebe mavisi tadında. Sıkıcı bence ne o cicikızlara hitap ediyormuş gibi, ben yetişkinim arkadaşım :)
Bir de butik pastanecilik meslek değilde zengin adamların karılarının isntegrama foto atmalık işiymiş gibi geliyor. :) Reçel satışı, özel ekmek satışı gibi ürünlere geçebilrisniz. tabi belediyeniz izin verdiği ölçüde.
Bol karlı işler :) temiz yerlere hepimizin ihtiyacı var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?