Esim is kurdu fakat yolunda gitmiyor:((

bizim burda ksam saat 10 sonra ekmek ücretsiz dagıtıyorlar , birgün gezme dönüşü sabah tost yapacam diye yolumuzu fırının ordan geçelim ekmemk alalım dedim
baktım kuyruk herkes ekmek alıyor bende bilmedi girdim içeri adam kaç tane dedi bende 1 tane dedim , buyrun alın ücretsiz deyince
niyeki dedim anlattı adam
ama almadan çıktım çünkü parada almadı adam baskasının hakkını yememek için ,

sizde belli bir saatten sonra rakamları düşürebilirsiniz. türk milletine yeter ki İNDİRİM de

Merhaba Konunun hepsini okudum çok güzel fikirler çıkmış.ben bazı cafelerde tam masaya oturuyorum , tatlı yiyesim var, masada da işte bugüne özel ıslak kek+ kahve 15 tl, işte yada trileçe+türk kahvesi 12 gibi sabit fiyatlar görüyorum.yani şeker koydukları yere ayaklı bişeyle koyuyorlar. bu hoşuma gidiyor. amacım herhangi bir tatlı yemekse hemen söylüyorum.

Ben bir yer tercih ederken nelere dikkat ettiğim şey ise
Garson. kesinlikle temiz güleryüzlü olacak.
birşeyi kırk kez söyletip yarım saatte getirmeyen garsonun olduğu yeri siliyorum...
hasta garsonun çalıştığı işletmeyede sinir oluyorum. patrona bak ne kadar duyarsız izin vermemiş diyorum.
ayrıca getirilen seyide yiyemiyorum bana geçer hastalık diye.grip mesela.

Farkili kahveler satabirsiniz altina faydalarini yazabilirsiniz aciklamali yani hurma cekirdegi kahvesi mesela...bunun gibi farkli seyler

Garsonun pratik olması, pastaların ve cayın taze olması.bi de mekan koltuklu ve ferahsa tadından yenmez :)

Daha önce söylendi mi bilmiyorum. Fırsat diye arattım bulamadım. Tanınırlığınızı arttırmak için fırsat sitelerine indirim olanakları ile üye olabilirsiniz. Eskiden daha popülerdi ama sanırım hala kullananlar var.

Bir de bizim bir grup mühendis arkadaş mantıcı açmıştı ve batmışlardı. Sebepleri de kaliteli malzemelerle yapıldığında maliyeti kurtaramadıkları idi. Malesef bu sanırım bilinen bir sorun.

vallahı cafe acasım geldi
hep hayalımdı cafe+kıtapevi:)
bu kk hanımları insanı girişimci yapar arkadaş

Muhasebenizi iyi tutun, düzgün muhasebeyle karlılık oranı ve ödenen vergiler çok fark ediyor.

Ayrıca lüks semtlerde evlere sipariş el açması baklava, börek ve yaprak sarması çok gidiyor. Kadınlar genelde ev oturmalarında sipariş ediyorlar, birbirlerine de tavsiye ediyorlar. Ev tadında olunca,Tepsi tepsi alıp ben ypatım diyen bile oluyor :). Bunu da vitrininizde belirtin.

Çocuk oyun parkı önemli, ücretsiz wi fi önemli.

Fiyat da önemli, kaliteli malzemeden bile yapılsa insanlar bir dilim pastaya 25-30 TL vermek istemez.
Ayrıca belli bi saatten sonra kalan ürünleri yarı fiyatına satabilirsiniz kesinlikle iyi bir fikir.
Kapıya bu gün şu tatlıyı alana içecek hediye gibi şeyler yazabilirsiniz.
Mesela bazı yerler çok lüks görününce de benim giresim gelmez çünkü genelde öyle yerlerde bi kahve 15-20 TL olabiliyor.

vallahi çok da abartmamak gerek üretim yaparken.
misal ben olsam yeni açtığım dükkana tereyağlı pasta yapmam. ya da yaparsam az yapar bulunduğu rafa da tereyağlı antep kurabiyesi yazarım misal. diğerlerini marketteki margarinlerle yaparım. zira markette de satılıyor. insanlar anlar margarin olduğunu. burda zehirleme, kandırma yok.
ha tereyağımı kendim üretirim onla yaparım. ama ona da daha en başından girişmek olmaz.
fazla fazla üretim yapmasınlar. az az. isteğe göre çoğaltıp tekrar azaltsınlar ki çöp olmasın.
saklama koşullarını iyice öğrensinler. hani çöp olacağına tekrar çıkarılıp kullanılabilsin.

bir de ben iş kurarken batarsak kaybedeceğimiz şey bizi perişan etmesin diye düşünürüm. eşim de bir iş kurdu misal. tüm mal varlığımızı ona verdik. ama halihazırda da işlerimiz var çok şükür. hani batarsa falan sıfırla da yolumuza devam edebiliriz diye düşündük.

mekana günlük gazetelerden 5-6 tane alabılırsınız,gelenlerın okuması için
tavla,tabu iyi oluyor ozellıklle kalabalık bir grup geldıgınde saatlerce kalabılrler
ayrıca dış mekan yada balkon varsa mutlaka sigara içilebilen bir ortam olmalı
fonda ya klasik müzik,yada günümüz pop şarkıları vs çalabılır
birkaç raf ile güncel kıtapları bulundurdugunuz bir alan olmalı
arkadasların dedigi gibi konsept günü yapabılrsınız kahve+pasta çay+kurabıye vs..
hatta mekana uygunsa açık salata bar yapılabılır öglen yemeklerı için falan..
bir köşeye butik kurabiye askısı yapabilirsiniz,degişik modeller yapıp kına söz nişan dogumgünü,babay shower için özel sipariş alınır gibi..onların güzel askılı standları var..cupcake yapabılrsınız,tabi yine sipariş alınır şeklınde..
bunu dışında mutlaka civardaki işyerlerine el ilanları dağıtın,2-3 çeşit bile olsa yemek imkanınız olsun tavuk makarna vs..
yılbaşı,sevgililer günü vs kapıda..onlar için mutlaka süsleme yapın mekana ve yine günün anlamına göre yiyecekleriniz olsun..ben biraz butik pastane canlandırdım kafamda tam bılmıyorum içeriğini ama
umarım başarılı olursunuz,bol kazançlar

yeni açılan işyerlerinin oturması en az altı ay alıyor ve bu altı ayın zararını hesap edip atıyorum kredi çektiyseniz o paradan ayırıp kenarda tutulması gerekiyor diye biliyorum çünkü benim anneminde lokantası vardı (çok veresiye verdiği için kapandı) o da ilk altı ayın zararını ayırdı. bunu muhakkak düşünmüşsünüzdür tabiki çünkü her yerde yazıyor görüyoruz okuyoruz biliyoruz... ben de bayanlara katılıyorum artık insanlar hemen hemen her şeyi eve sipariş verir oldu yemek sepeti çok mantıklı geldi çünkü ben de yemek sepetinde yeni bir yer gördüğüm zaman denemek için hemen oradan söylüyorum.. tabiki kampanyalar da önemli... zaten kaliteli diyorsunuz ve elit bir semtte açıldığını söylemişsiniz kaliteyi insanlar tattıkça zamanla ağızdan ağıza yayılacaktır.. bir de bu fikir geldimi bilmiyorum ama broşür de etkili oluyor... broşür yaptırıp dağıtabilirsiniz kampanyalarınızı da oraya yazabilirsiniz.. inşallah işiniz gücünüz rast gider... bol kazançlarınız olsun...

Hayırlı olsun işyeriniz, Allah bol kazançlar versin. Arkadaşlar çok güzel fikirler vermiş, insanın KK cafe açıp bir bir deneyesi geliyor. birde şimdi insanlar sağlıklı beslenmeye de yönlediler, seçenekler arasında tam tahıllı, tam buğday unlu, yada unsuz şekersiz tatlar, özellikle glutensiz tatlarada yer verirseniz o kitleyede hitap etmiş olursunuz. İnstagramda çok güzel tarifler var, mesela İlker çağlayanın sayfasına bakın, habbit.com un kurucusu, bu tarz ürünleri menü halinde eve gönderim yapıyor, Ufuk açıcı olabilir fikir edinebilirsiniz.

''Ambalaj her şeydir'' diye bir söz var. Benim içinde öyle öncelikle dışarıdan nasıl göründüğüne bakarım . Minnoş salaş sevimli yerler tercihim plaklar,eski türk filmleri afişleriyle 80 90 lar çalarak bi konsept olabilir,şimdilerlede çok moda oldu hafif koridor gibi girişiniz varsa çok az maliyetle renkli şemsiyeler asıp girişi dikkat çekici hale gatirebilirsiniz.Ama mutlaka bi konseptiniz olsun dekorasyon anlamında,tamamen mavi tercih edip deniz kabuklarıyla v.s dekorasyon olabilir..

Açılış yaptınız mı ? Mesela 1 hafta önceden açılış için reklam yapın işte şun gün açılıyoruz .Açılışa özel çay kurabiye 5 tl pasta kahve 10 tl gibi kampanyalar yapın . Bunu da başta sosyal medya olma üzere el ilanları radyo reklamlarıyla duyurun 2 gün sürdürebilirsiniz bu durumu tanınırlığınız artar sonrası için yine mekanda yer bildirimi yapan fotoğraf paylaşan kişilere 2.çay bir kaç kurabiye hediye gibi şeyler yapabilirsiniz.

İkram da benim için çok önemli .Hatta Türk milleti olarak ikramı çok severiz malum o yüzden çayın yanında bi kurabiye kahvenin yanında su,çikolata,lokum,kurabiye gibi küçük ikramlar müşterinin gönlünü alabilir.

Menünün başına burda anlattığınız gibi katkı kullanmadığınızı v.s anlatan hikayenizi yazabilirsiniz.

Kış geliyor bir sürü çay çeşidini french press le servis edebilirsiniz yine yanına 1 2 tane kurabiye koyup böylece kurabielerinde reklamı olur.

Gazate,dergi köşesi yapabilirsiniz

Gençlere hitap etmek istiyorsanız kutu oyunları koyabilirsiniz tavla monopoly tabu hatta satranç çok az yerde denk geldim.

Müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak adına yediniz çıkın gidin der gibi bakmak yerine onları sanki evinizde misafir gibi hissetirin mesela hoş geldiniz nasıl buldunuz bi öneriniz var mı gibi küçük diyaloglar kurabilirsiniz.

Bu tip işletmelerde çocukların ilgisini çekmek önemli bence sonuçta tüketim kitlesinin büyük bir kısmı da onlar.
Renkli cupcakeler yapıp vitrinde ışıltılar içinde sergileyin.
Çizgi film kostümlü kartonlar hazırlayın

X cafe hatırası diye döviz çerçeve benzeri bişey yapabilirsiniz fotoğraf çekilip instagramda etiketlemelerini isteyin bunun karşılığında çay v.s ikram edersiniz

yer nerde bız de gıdelım.

Miktar azaltılması gerekiyor ama tezgah boş kalincada tabi ki bu müşteriyi memnun etmiyor.
Ürün çeşitliliğini azaltmadan miktar azaltilabilir en önce.

Bazı ürünlerde Kalite şarttır evet. Sizin için un çok önemli cinsi ve kalitesi ama Hindistan cevizi aynı önemde değil atıyorum kakao un kadar kalite gerektirmiyor.
Satarken değil alırken kazanmaniz gerekiyor biraz da.
Bazı ürünlerin uygunlarini tercih edebilirsiniz.

Pastaneniz kör noktada mi kalıyor yeterince göz önünde değil mi? Bunları arastirabilirsiniz. Kapı önüne mümkün olduğunca çok masa koyabilir branda çekebilir ve çiçek süslemeleri ekleyebilirsiniz bunlar dikkat çeker.

Pastaneniz önünde insan trafiği olan bir yol olduğunu farzediyorum, sabah insanların ise gittiği saatte siz pastane temizliği yapabilirsiniz. Bu basit bir tüyodur ama emin olun çok dikkat çeker. Ve temizliğe verdiğiniz önemi -sizi henüz tanımamış insanlar için- böyle göstermiş olursunuz.

Yine insanların işe gitme saatlerinde poğaça üretiminin bir kısmını yapıp, enfes kokuları yoldan geçenlerin almasını sağlayabilirsiniz.

Personelin giyiminde beyaz kullanilmadiysa beyaz ekleyebilirsiniz.

Bir süre musteri kazanana kadar arkadaşlarınızı sık sık pastanenize davet edip kalabalık bir ortam yaratabilirsiniz. Boş bir dükkan hele ki gıda uzerineyse hiçbir zaman cezbedici değildir.

Aklıma gelenler bunlar. Umarım verdiğiniz eneklerin karşılığını kısa zamanda alirsiniz. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…