• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim işini sevmiyor depresyonda

Konu sahibi calisirken yorulmuştur arada söylenmiştir illa ki, normal yani bunlarin hepsini bir arada goturmek zor. Ee adam da çalişma demiştir haliyle, konu sahibine iyi gelmistir normal olarak.
Katiyen olmaz diyecek insan oncesinde de calistirmazdi.

Ama bu sartlarda cocuk yapmak mantikli degil. Bu sefer de tek basima bebek buyutuyorum esim ilgilenmiyor bakmiyor bebeğe diye soyleneceksiniz. Bunun sonu yok ki. Sizin isteklerinizin olmasi icin esinizin bol kazancli ve rahat bir işte calismasi lazim baska turlu mumkun degil.
Özeleştiri yapacak olursam yoruldum yetişemiyorum vs hiçbir zaman demedim calisirken. Çünkü alıngan bir eşim var. Kırılır vs diye demedim ama belki yorulduğumu görüp yetisemedigimi anladığı ve artık maddi olarak işinin iyi olduğunu anladığı yerde çıkmamı söylemiş olabilir

Ne demek çalışmamı istemedi? Kukla mısınız siz de eşiniz çalışma deyince tamam deyip işten çıkoyorsınuz ya da iş aramıyorsunuz?
Ya da siz de çalışırken neden diğer kalan tüm işlerde sizdeydi?
Başta hayır çalışmak istiyorum diye direttim fakat çocuk düşüncesinden dolayı tedaviye başladık bu yüzden çıktım işten. Ama ben bu durumu anlamıyorum işte. Ben kadınım diye hem çalıştım hem evin bütün işlerini yaptım hem ona olan ilgimi de eksiltmedim. Ama o (tamam çok yorucu olabilir ) işte yoruluyor diye benim isteklerim çok gibi görülüyor. Ben eşi çok yorulsa da yaranamadigi karısı oluyorum. Çok garip

Özeleştiri yapacak olursam yoruldum yetişemiyorum vs hiçbir zaman demedim calisirken. Çünkü alıngan bir eşim var. Kırılır vs diye demedim ama belki yorulduğumu görüp yetisemedigimi anladığı ve artık maddi olarak işinin iyi olduğunu anladığı yerde çıkmamı söylemiş olabilir

Onca şeyi yaparken illa insanin suratinin düştüğü olur. Ben kesin söylenirdim o ayri.
Ama boyle tek kişiye agir yük bindirmek yerine ikiniz de calisip ev işlerini, yemeği vs ortak bölerek goturebilirseniz sorun daha az olurmuş gibi geliyor.
Başka turlu dedigim gibi isteklerinizin olmasi icin eşinizin hem coook kazanip hem de cok rahat calismasi lazim. Bu mumkunse deneyin ama degilse paylaşmak lazim.

Yok hayır kesinlikle diretmiyorum. Kendisi biraz kafaya takıyor çevre baskısı yüzünden. Sanırım bu yüzden de kimseyle görüşmek istemiyor
Öyle iyi anlıyorum ki. Kendi ailemden soğudummm çocuk yok mu korunuyor musunuz benden sonra evlenenler bebelerini kucağına aldı ikinciye hamile kalan oldu. İnsan kendi ailesinden elini ayağına çeker mi ya derdim çekiyormuş işte soğuttular elime tuğlayı o duvarı örmem için onlar verdi 😔

Erkekler gördüğüm kadarıyla bu durumdan çok fazla etkileniyor.Eşinden kaynaklı sağlık sorunları nedeniyle çocuk sahibi olamayan iki arkadaşım da ilk çocukları daha 7/8 aylıkken 2.çocuklarına hamile kaldılar..adamlar resmen çocuk stresinin omuzlarından kalkmasını bekliyorlarmış 🤭 Öbür yandan eşinizin şehir dışı seyahatleri bile sizin kritik zamanları kaçırmanıza da yol açıyordur.
Kesinlikle öyle. Tam yumurtlama gününde eşim şehir dışında oluyor o ay yine çöp oluyor. Erkekler bu durumu kabul etmektedir bize nazaran çok kapalılar. Ayy inşallah bizde de o çocuk stresi bir an once ortadan kalkar

Başta hayır çalışmak istiyorum diye direttim fakat çocuk düşüncesinden dolayı tedaviye başladık bu yüzden çıktım işten. Ama ben bu durumu anlamıyorum işte. Ben kadınım diye hem çalıştım hem evin bütün işlerini yaptım hem ona olan ilgimi de eksiltmedim. Ama o (tamam çok yorucu olabilir ) işte yoruluyor diye benim isteklerim çok gibi görülüyor. Ben eşi çok yorulsa da yaranamadigi karısı oluyorum. Çok garip
Kadınım diye mi 1.5 yıl hem evde hem işte çalıştınız?
Yaşınız kaç bilmiyorum ama çocuk için bekleyin daha derim

Öyle iyi anlıyorum ki. Kendi ailemden soğudummm çocuk yok mu konuyor musun benden sonra evlenenler bebelerini kucağına aldı ikinciye hamile kalan oldu. İnsan kendi ailesinden elini ayağına çeker mi ya derdim çekiyormuş işte soğuttular elime tuğlayı o duvarı örmem için onlar verdi 😔
Çok kötü bir durum gerçekten . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. İşte bunlarla da baş ediyoruz. Tamam erkeklerinde sorumlulukları stresleri var ama kayınvalide görümce anne elti gidip adama değil gelip bize soruyorlar. Yine stres yapan gerilen biz oluyoruz

Kesinlikle öyle. Tam yumurtlama gününde eşim şehir dışında oluyor o ay yine çöp oluyor. Erkekler bu durumu kabul etmektedir bize nazaran çok kapalılar. Ayy inşallah bizde de o çocuk stresi bir an once ortadan kalkar
Benim de eşimden dolayı olmuyormuş bi sene sonra öğrendik ve şuan tüp bebek tedavisi görüyoruz. Sürecimi paylaştım okumak istersen belki yardımcı olur

Kusura bakma ama bende ona destek olmak için 1bucuk sene boyunca it gibi çalıştım. Ama ne evin işini ne yemeği ne ütüyü ne cinselliği aksatma lüksüm oldu. Hemde öyle masabasi bir işte çalışmadım. Gayet güzel eleştiri yapana saygım sonsuz ama size değil
Ona niye destek olmuşsun
Ona mı verdin paranı
Çalışan insan ilk kendi için çalışır
Adam cinselliği aksatmaması o yorgunlukla nasıl olacak
Takviye alması gerekir
Sonra bir bakmışsın o yorgunluğa kalp dayanmamış
Evin işini kim müsaitse o yapar
Şartlara göre yardımlaşa yapılır
Eşine o lüxü tanımamalıydın

Kadınım diye mi 1.5 yıl hem evde hem işte çalıştınız?
Yaşınız kaç bilmiyorum ama çocuk için bekleyin daha derim
Ben çalışırken kocam hiç bir zaman yemeğe veya en azından ortalığı toplamaya yardım etmedi. Kadın olduğumuz için bunlar zaten bizim görevimiz gibi görünüyor. Yapmadığınız zaman yetisemiyor veya çalıştığı için yoruldu denilmiyor. Mecbur yapılacak gözüyle bakılıyor. Ve 26 yaşındayım .

Ona niye destek olmuşsun
Ona mı verdin paranı
Çalışan insan ilk kendi için çalışır
Adam cinselliği aksatmaması o yorgunlukla nasıl olacak
Takviye alması gerekir
Sonra bir bakmışsın o yorgunluğa kalp dayanmamış
Evin işini kim müsaitse o yapar
Şartlara göre yardımlaşa yapılır
Eşine o lüxü tanımamalıydın
Ben hiç bı ay maaşımı aldığımda kendime harcamadim. Hatta kendime birşey alacağım zaman bile sordum alabilir miyim bu ay durumumuz nasıl diye. Çünkü borcu vardı ben her ay maaşımı alıp onun kredisine yatırdım. İşte ev gecindirirken yardimlastik ama ev işlerinde ben yaptım

Ben çalışırken kocam hiç bir zaman yemeğe veya en azından ortalığı toplamaya yardım etmedi. Kadın olduğumuz için bunlar zaten bizim görevimiz gibi görünüyor. Yapmadığınız zaman yetisemiyor veya çalıştığı için yoruldu denilmiyor. Mecbur yapılacak gözüyle bakılıyor. Ve 26 yaşındayım .
Görünüyor diyorsunuz işte başkalarının ne gördüğünün ne önemi var? Siz görmeyin yeter eşiniz de buna uymak zorunda kalırdı. Demek ki siz de görmüşsünüz.
Konu tam olarak bu değil şu an ama zamanında işten çıkmanıza sebep bu olduğu için aslında bu olaylar silsilesini başlatan bu 1.5 yıllık dönem olmuş.

Ben hiç bı ay maaşımı aldığımda kendime harcamadim. Hatta kendime birşey alacağım zaman bile sordum alabilir miyim bu ay durumumuz nasıl diye. Çünkü borcu vardı ben her ay maaşımı alıp onun kredisine yatırdım. İşte ev gecindirirken yardimlastik ama ev işlerinde ben yaptım
Bu gene senin hatan
Kredisini ödüyorsan
Ne kredisi bilmiyorum eğer evlenmek için çekilmişse gene müşterek sayılır
Bi zahmet şımartmayın şu adamları
Ne münasebet canım
Hem it gibi çalışacaksın sonra eve yemeğe koşacaksın
Hemde paranı harcarken soracaksın
Yapmamalıydın
Hata senin
Şöyle olabilir
O daha rahat bir işte çalışır sende bir işe girersin
Ortak bir geliriniz olur
Oda ev işlerine yardımcı olur
Geriye arkadaşlarınızada birbirinizede
SEvişmeyede enerjiniz olur
Diğer türlü adam yorgunluktan ölüyorken
Hiçbirşey iyi olamaz

Kesinlikle okuyacağım teşekkür ederim. Bilgi alisverisi yaparız yine

Bu gene senin hatan
Kredisini ödüyorsan
Ne kredisi bilmiyorum eğer evlenmek için çekilmişse gene müşterek sayılır
Bi zahmet şımartmayın şu adamları
Ne münasebet canım
Hem it gibi çalışacaksın sonra eve yemeğe koşacaksın
Hemde paranı harcarken soracaksın
Yapmamalıydın
Hata senin
Şöyle olabilir
O daha rahat bir işte çalışır sende bir işe girersin
Ortak bir geliriniz olur
Oda ev işlerine yardımcı olur
Geriye arkadaşlarınızada birbirinizede
SEvişmeyede enerjiniz olur
Diğer türlü adam yorgunluktan ölüyorken
Hiçbirşey iyi olamaz
Evet bu durumu ben yapmışım farketmeden.

Dediğim gibi katiyen olmaz diyen biri değil sadece kıskançlığı yüzünden güvenilir olsun eve yakın olsun çok erkek olmasın vs diye kriterleri var.
Yani ya sizin de kararlı bir şekilde çalışmak istediğinizi evlilikten bu şekilde keyif almadığınızı söylemeniz gerekiyor o zaman.Çok erkek olmasın diye karşı çıkmasını anlamadım siz kendinizi bilip insanlarla seviyenizi koyduktan sonra kimse sizin evliliğinize zarar veremez.Sinir oluyorum böyle şeylere benim eski sevgilim de karşı cins ile arkadaşlık bile etmemi istemezdi ama iş yerinde bilgi işlem müdürüydü çalışan sekreter kızlar ona bey veya siz diye konuşacağına sen sen diye hitap ediyorlardı.Böyle konuşan erkeklerin esas kendileri dikkat etmeli.Genel olarak konunuzda bana göre çok büyük bir sorun yok herhalde ben yanımda olsun birlikte olayım da ne olursa olsun diyenlerden olduğum için sanırım. Yani ya siz de çalışacaksınız ve o da iş değiştirecek ya da bu durum böyle devam edecek başka bir çare yok. Arkadaşlarınıza gittiğinizde belki 1 saat oturup kalkma şartı ile gidebilirsiniz erken gidersiniz erken kalkarsınız ya da.Aklıma çözüm olarak bu geldi anca.Bebek konusunda da tedavi olup kucaklarına bebişlerini alan çok sayıda kişi var siz de onlardan olabilirsiniz çözümsüz bir şey değil canınınızı sıkmayın.

Back
X