Eşim kapalı kutu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tartıştığımız zamanlar hariç iyidir diyorsunuz. O zaman tartışma adabı kötü demek ki. Bir de bazı insanlar ailelerinde de boşanma çokça yaşandıysa boşanalım demekte beis görmüyorlar. Öyle ciddi bi laf gibi gelmiyordur belki eşinize de. Sakin iyi bir zamanınızda sakince anlatın boşanma kelimesinin sizi üzdüğünü. Ayrıca bence siz de hatalısınız; insan yoldan gelip rahatlayacak dinlenecek ev alamadık fiyatlar arttı bak gördün mü şu almış biz havayı alırız diye konuşup darlıyorsunuz. Bi faydası var mı bu konuşmanın; yok. Sırf eşinizi huzursuz etme amaçlı bit konuşma kusura bakmayın ama sohbet bu değil. Eşim benim başıma bit durumu kakıp dursa ben de yükselirim

Evet zor biliyorum. Şimdi dogru tavrım ne olur diye soruyorum size aslında

Ben akıllı değilim o halde mesaji aldim.
Ama konu uzar girersem. Malesef maddi imkanım yoktu ve hâlâ yok. Her gördüğüm genç kıza meslek edin diyorum bu yüzden.
est. size tabii ki akılsız dediğim anlamına gelmez bu herkesin şartı, imkanı farklıdır ona göre davranmak durumunda kalır. Ama eşiniz için sevmeyen yoktur, tek sorun iletişimsizliği falan demişsiniz de aslında en büyük sorun o. İletişimsizlik... Bence, siz onu şaşırtın... 180 derece bi değişimin içine girin. Kendi kendine takılsın biraz, kendinizle ilgilenin, hobiydi, şuydu, buydu... Bi yalnızlık öğrensin bakalım...

Biraz yapı meselesi sizde onun zoruna gidecek şeyler soylemeyin daha yumuşak olun ev almak istiyorsanız hayatım surdaki ev çok güzel sence bu yıl alabilir miyiz diye sorabilirsin ...geçen yıl almadık derken onu suçlayıcı dil kullanmissin bu hoş değil.. ama insanız yapıyoruz arada karşı tarafı suçlamayi yapmamak gerek ..

Bende olmamış bir şey üzerine bak yapsaydık şöyle denmesini özellikle sürekli bu lafın açılmasını sevmiyorum. Ben pişmansam da bundan arkadaşlara falan dert yanıyorum kendi aptallığım ahh diye hayıflanıyorum.
Birisi yapsaydık, etseydik dese bir geliyorlar bana yapmamışız iste ve şu anki durumla yapmak da aptallık ya da imkansızlık.
Ben size haklısınız demiyorum ama bazı kadınlar da var bu bir şeyi on kere pişmanlıkla anmak.
Mesela ananem de varmış 4 tane evi var şimdi ne işine yarıyor bence hiç. Belki hayırsız çocuklarına yarar

Konu söyle;
Öncelikle ben 40 eşim 50 yaşında oglumuz var. Normal rutin bir hayatımız var sakin.ama bunun yan etkisi en ufak bir tartışma büyük olay oluyor. Bu defa olay şöyle gelişti. Ben yıllardır ev alma tataftariyim ancak eşim hep ağırdan alır. Alırız bir gün der geçer. Seyehatten döndü yemek yedik vs. Kahvemizi icerken dedim bak şu kişi de bu fiyatlar artmadan ev aldı ne iyi oldu. Keske bizde geçen yil alsaydık şimdi çok zor dedim. Balti b9zuldu. E artık başarcik da konusabilelim dedim. Ağır konustu. Baska birini bul ona aldır ne konuyuaçıp duruyorsun dedi. Aldı kahvesini gitti. Ben yine aşağıdan aldım çay ister misin vs dedim. Yok istemiyor konuşmuyor bile beyfendi. Genel olarak tartışma şekli bu. Bazen böyle dirumlatda ayrılma kararı bile aldığı oluyor. Nasıl bir rih çözemiyorum. Tıkandım kaldim nasil davranayım ven bu adama şaşırdım. Şimdi konuşmadan oturuyoruz öyle. Biraz biraksam yine bir ayrılık kararı çıkacak saniyorum. Ama yoruldum. Huyu çok ağır. Psikolojik yardim vs asla istemez ağır abi. Benimle bile konuşmuyor. Nasıl davranmalı bu iletişim bozukluğunda sizce??
Söylediği şeyler çok ağır yani onun özür dilemesi lazım kendi haline bırakın ev için birikim var mı

Konu söyle;
Öncelikle ben 40 eşim 50 yaşında oglumuz var. Normal rutin bir hayatımız var sakin.ama bunun yan etkisi en ufak bir tartışma büyük olay oluyor. Bu defa olay şöyle gelişti. Ben yıllardır ev alma tataftariyim ancak eşim hep ağırdan alır. Alırız bir gün der geçer. Seyehatten döndü yemek yedik vs. Kahvemizi icerken dedim bak şu kişi de bu fiyatlar artmadan ev aldı ne iyi oldu. Keske bizde geçen yil alsaydık şimdi çok zor dedim. Balti b9zuldu. E artık başarcik da konusabilelim dedim. Ağır konustu. Baska birini bul ona aldır ne konuyuaçıp duruyorsun dedi. Aldı kahvesini gitti. Ben yine aşağıdan aldım çay ister misin vs dedim. Yok istemiyor konuşmuyor bile beyfendi. Genel olarak tartışma şekli bu. Bazen böyle dirumlatda ayrılma kararı bile aldığı oluyor. Nasıl bir rih çözemiyorum. Tıkandım kaldim nasil davranayım ven bu adama şaşırdım. Şimdi konuşmadan oturuyoruz öyle. Biraz biraksam yine bir ayrılık kararı çıkacak saniyorum. Ama yoruldum. Huyu çok ağır. Psikolojik yardim vs asla istemez ağır abi. Benimle bile konuşmuyor. Nasıl davranmalı bu iletişim bozukluğunda sizce??
Bu kadar zaman eli kapıda olan bir insanı elde tutmak zor olmadı mı?? 50 Yaşında adam hala tartışmayı bilmiyorsa bu saatten sonra da öğrenemez bence, boşuna uğraşmayın.

Konu söyle;
Ağır abi değil eşiniz. O eskiden delikanlılık anlamında kullanılırdı ki. Bir delikanlı gir başkasını bul demez eşine. Terbiyesizliğn dibi.
Eşiniz bu değişmez. 50 yaşına gelmiş. Siz ne yapmak istediğinize karar verin

Konu söyle;

Evet zor biliyorum. Şimdi dogru tavrım ne olur diye soruyorum size aslında

Ben akıllı değilim o halde mesaji aldim.
Ama konu uzar girersem. Malesef maddi imkanım yoktu ve hâlâ yok. Her gördüğüm genç kıza meslek edin diyorum bu yüzden.

Eşinizin söylediklerini onaylamıyorum ancak sizin de aynı ağırlıkta sözler söylemiş olabileceğinizi düşünüyorum. Bu konuşma tarzı ve söylenen sözlere dair : olayın içindeki insan olarak nasıl davranacağınıza ve evliliğinizi sürdürüp sürdürmeyeceğinize ancak siz karar verebilirsiniz.

Maddi olarak herhangi bir birikiminiz ve imkanınız yokmuş. Bu durumda : eşiniz tek maaşla çocuk okutuyor ve evinizi geçindiriyor.

Adam seyahatten dönmüş , keyif için değil de iş içindi sanırım seyahat. İşinin nasıl geçtiğini , yolculuğunu sordunuz mu ?

Kahvemizi icerken dedim bak şu kişi de bu fiyatlar artmadan ev aldı ne iyi oldu. Keske bizde geçen yil alsaydık şimdi çok zor dedim. Balti b9zuldu.

Ev alacak kadar paranız veya imkanınız yoksa bu sohbetten nasıl bir sonuç elde etmeyi düşünüyordunuz ?

Çözüm ne? Ayrilmak diyecekseniz bir gelirim yokki. 40 yaşında iş arasam bulurmuyum diyorsunuz, hani üniversite mezunları işsiz bu ülkede ya?

Bu durumda açtığınız konudan nasıl bir yarar sağlamayı düşünüyorsunuz ? Çalışmayı değil denemek, düşünmemişsiniz dahi.

Bu ağır abi dedikleri evlenmeden önce çok cool geliyor. Bile bile alıp sonra değiştirmeye çalışıyorsunuz. Bu saatten sonra bosanmayacaksiniz boşuna kavga etmeyin ağır abiyle

Çözüm ne? Ayrilmak diyecekseniz bir gelirim yokki. 40 yaşında iş arasam bulurmuyum diyorsunuz, hani üniversite mezunları işsiz bu ülkede ya?
Şuan çalışmıyorum 36 yaşındayım bebeğim biraz büyüsün istiyorum. Ama kafamdaki yaş 40 tamam diyorum 40 da iki cocugumda kendini ezdirmeden yardımciyla kalabilir . Bende daha güzel bir hayat sunmak için eşime yardımcı olurum. Hicbirsey yapmasanız evde çocuk bakabilirsiniz . Güvenilir bir bakıcım olsa anında geri dönmüştüm işime

Hı hı bulamazsınız evet.
Yıllardır aynı olan eşinizin insafına bırakmışsınız hayatınızı.
Bundan sonrası içinde sözlerini eyleme geçirip sizi boşamamasi için dua edin.
Sizin için olabilecek tek tavsiye bu sanırım. 🤷

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X