Esim kaynananam ve ben

Başka bir konunuzda "vajinusmus oldum esim goguslerime dokununca agliyorum anlatamiyorum susuyorum bende caresizim" yazmışsınız. Bence siz de bir uzmana gidin. Zaten gitmişsiniz ama faydasını görmemişsiniz. Bence size yardım edecek uzmanı bulana kadar denemeye devam edin. Ayrıca bir uzmana gittiğinizi kimseye söylememeyi de tercih edebilirsiniz.

Eşinizin de gitmesi gerekiyor, o ayrı. Ben uzman değilim bilemem, ama bir ihtimal, eşiniz ağlamanızdan etkilenip sizi incitmek istemiyor olabilir. Eşinizin böyle yapmasında azıcık da olsa sizin durumunuzun etkisi olabilir. Sizinle ilgili her şey güllük gülistanlık olsa belki de bir şekilde halledebilecekti. Ama tecrübeniz de olduğundan durumla baş edemiyor olabilir. Bu arada, sizin hiçbir suçunuz yok, durumunuz sizin dışınızda oluşmuş. Ancak şu saatten sonra tamamen iyi olana kadar uzman uzman dolaşmayı eşinize borçlusunuz. Sakın nasıl olsa eşinizin kusuru ve ihmali var diye kendiniz kendi sorununuzu çözmeniz gerekmiyor sanmayın. Bu arada, siz kendi durumunuzu halletseniz bile eşinizin hala gitmesi lazım. Onunki sizin durumunuzdan kaynaklanmış olsa bile yine de gitmedi lazım. Çünkü muhtemelen kendine güveni zarar gördü veya bir şekilde psikolojisi bozuldu.

Bence ona "senin gitmen lazım" demek yerine "ikimiz de gidelim" diyebilirsiniz. Zaten çoğu durumda öyle yapmak gerekiyor sanırım. Dediğim gibi uzman değilim, tamamen yanılıyor olabilirim ama ikinizin de konusunda uzman kişilere gitmemizden bir zarar olmaz sanırım.

Ve bence bir an önce harekete geçin de durum kronikleşmesin. Umarım bir an önce çok mutlu olursunuz.

Konunun özeti bu sanırım.

ben hiçbirşey anlamadım...
ortada konusulan bir sürü hastalık var ama üzerine alınan yok.
Bence siz önce kimin ne hastası olduguna karar verin...
Tabi sonrasında PSİKOLOJİK TEDAVİ şart...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…