Esim kendi kendine konusuyor

Hatırlamak istemediğin bir konu mu peki ?
Boşanma neden bu kadar sürdü diyecek oldum sorsam mi sormasam mi emin değilim 🤦
Yok yok artık sıkıntı değil. Çünkü anlaşmalı boşanamadık ve çekişmeliye döndü. Aslında kendisi anlaşmalı istemişti ilk başta ama sonra ben boşanmak istemiyorum dedi. Tabiki kabul etmedim böylece çekişmeliye döndü ve şimdide nafakaları ödememekte direniyor bu yüzden bununla uğraşıyorum filan yani süreç uzun görünüyor maalesef ya

Yok yok artık sıkıntı değil. Çünkü anlaşmalı boşanamadık ve çekişmeliye döndü. Aslında kendisi anlaşmalı istemişti ilk başta ama sonra ben boşanmak istemiyorum dedi. Tabiki kabul etmedim böylece çekişmeliye döndü ve şimdide nafakaları ödememekte direniyor bu yüzden bununla uğraşıyorum filan yani süreç uzun görünüyor maalesef ya
Bu hastalığı olan insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor, biliyorum. Sizin konunuzu görmemiştim ama şimdi bu konudaki yorumlarınızı okuyunca bi Allah yardımcınız olsun demek istedim. Kolaylıklar diliyorum🌸

Maalesef benim ailemde de şizofreni tanısı konulmuş bir yakınım vardı. Üstelik küçüklüğümden 18'ime kadar onunla aynı evde yaşadım. Çok yakından bildiğim bir hastalık.

Eşiniz gibi o da kendi kendine konuşurdu ve yaşanmışlıkları anlatırdı. Umarım yoktur böyle bir hastalık eşinizde ama ben de biraz benzettim. Muhakkak doktora gitmeye ikna etmelisiniz ama arkadaşın dediği gibi o fark etmeden video falan çekebilirseniz doktora gösterme şansınız olur ve çok daha rahat bir yol izleyebilirsiniz bence de.

Eşiniz çok kolay kandırılabilen, saf biri mi? Ve genel olarak bazı insanlara takıklığı var mı mesela? Bir de genelde güven sorunu oluyor bu hastalarda. Bazı kişiler onlara göre tam bir sahtekar ya da onlara zarar vermek istiyor gibi düşünüyorlar. Bu gibi belirtiler var mı?
Saf birisi degil baskalarina soyle takar herkes kendisiyle ayni fikirde olsun ister bu olmadigi zaman hemen o insandan uzaklasir ve sevmez artik o insani

2 gun once duydugumda arkadasiyla konusuyordu hep adini soyluyordu ama o i san yoktu telefonda degildi son konusmalara baktim o kisiyle konusmadi baskalari hakkinda suphe duymaz insanlara kizar ama suoheci degil.baya sohbet ediyor genelde yasanmisliklari anlatiyor
Ben de beni rahatsız eden bazı şeyleri muhakeme edebilmek adına ve de sinirimi atabilmek adıma sanki karşımda biri varmış da ona anlatıyormuş gibi kendi kendime konuşurum. Ama tabi ki bunu yaparken ne yaptıgımın bilincinde olarak yapıyorum; yani karşımda bir insan olduğu sanrısına kapılarak böyle bir seyi yapmiyorum. Bunu yaparken de şimdi birisi görse veya duysa deli zanneder dedigim de oluyor. o sinir ya da konusma (paylaşma)istegi geldiginde karsimda paylasacak birisi olmadığı için içimdeki sıkıntıyı yalnizca böyle atabiliyorum yani bu benim için dışından düşünmek oluyor. Kafamın içinde kendi kendi konuşacağıma bunları dile döküyorum ve gerçekten bu beni rahatlatıyor. Eşim bi kere dış kapıdan içeriye girdiğinde "napıyosun aşkım kimle konuşyorsun?" Demisti ben de "kendi kendime konuşuyorum" demiştim. "Ay canım telefondaydım ben de yeni kapattım yaa" diye yalan söylenecek bir durum yok ortada sonuçta. yani demem o ki eşiniz kendi kendine konustuğunu inkar etmiyorsa, bunu yaparken bunu yaptığının bilincinde olarak yapıyorsa ve ne bileyim şizofreni veya paranoya gibi başka herhangi bir hastalık sahibinin yaşadığı bulgulara sahip değilse çok da kendinize dert etmeyin bu durumu derim. Ben seni ara ara kendi kendine konuşurken duyuyorum bazen de karşında biri varmış gibi bir konuşma içerisine giriyorsun senin bir derdin sıkıntın mı var? Varsa benimle de paylaşabilirsin diyin.

Cok sevinirim,esim aksine evde olmamizi pek istemez ailem uzakta oraya gitmemi hic kisitlamaz ama ilk basta bir cikisir o nerden cikti falan diye aradan 5 dk gecer saat kacta cikacaksin yola der dedim gibi cok tutarsiz
Aman ondan bisey olmaz, benim kocam da oyledir, bisey der 2 dk. sonra sanki onu diyen o degil, adami çatlatır, eve ses dinleme cihazi yerlestiricem, inkar ediyo bi de cunku bxbbx

Merhaba arkadaslar sizlere birsey danismak istiyorum ben 10 yildir evliyim ve evlendigimin ilk ayi esimin kendi kendine konustugunu duydum ilk basta cok korkmustum ama alismistim artik konusma sekli sanki karsinda biri varmis gibi degildi taki 2 gun onceye kadar konusurken duydum ilk basta telefonla konustugunu zannettim ama olmadigini anladim resmen sohnet ediyordu.esimde sadeve bu yokbiraz fakli bir insan cok tutarsiz asiri unutkan cok sorumsuz o tamamen kendi dunyasinda yasiyor 2 cocugumuz var onlara karsi da cok ilgisiz kensidi birseyi kafasinda kurar ve ona inanir asla beni anlamaz yani normal insanlae gibi degil acaba esimin hastaligi ne olabilir nasil bir yol izlemeliyim onun adina cok uzuluyorum
Ben de kendi kendime konuşurum. Yaptığım işe konsantre olmak istediğimde ve dikkatimi toplamak istediğimde bunu yaparım. Unutkanlığı var demişiniz, mesela ben dalgınlıkla evden çıkarken acaba prizde bir şey mi unuttum? deyip geri döndüğüm ve aslında o şeyi prizden çektiğimi gördüğüm çok olur. Şimdi evden çıkarken şunu çektim, şunu şöyle yaptım, kapıyı kilitledim vs vs diye kendi kendime sesli konuşurum, sonra unutmayım diye. O sıra gerginsem iş yaparken aklımı o gergin olduğum konudan uzaklaştırmak için yaptığım işleri "şimdi yumurtayı kırdım, şimdi çırpayım şunu, sütü çıkartayım" vb şekilde yaptıklarımı sesli olarak dillendiririm. Kendi kendime "sohbet ettiğim" de oldu, canım çok sıkkın ise o derdimi başkasına anlatıyormuş gibi, ama bu sonuncusunu eşimin ya da başkasının yanında hiç yapmadım:)
eşiniz için "kafasında bir şey kurar ve ona inanır" diyorsunuz bunlar nasıl kurgular? Mantıksız ve gerçekte olmayan veya olamayacak şeyler mi? paranoya gibi mi? Bu kısmı önemli, bunu biraz açabilir misiniz?

Son düzenleme:
Ben de kendi kendime konuşurum. Yaptığım işe konsantre olmak istediğimde ve dikkatimi toplamak istediğimde bunu yaparım. Unutkanlığı var demişiniz, mesela ben dalgınlıkla evden çıkarken acaba prizde bir şey mi unuttum? deyip geri döndüğüm ve aslında o şeyi prizden çektiğimi gördüğüm çok olur. Şimdi evden çıkarken şunu çektim, şunu şöyle yaptım, kapıyı kilitledim vs vs diye kendi kendime sesli konuşurum, sonra unutmayım diye. O sıra gerginsem iş yaparken aklımı o gergin olduğum konudan uzaklaştırmak için yaptığım işleri "şimdi yumurtayı kırdım, şimdi çırpayım şunu, sütü çıkartayım" vb şekilde yaptıklarımı sesli olarak dillendiririm. Kendi kendime "sohbet ettiğim" de oldu, canım çok sıkkın ise o derdimi başkasına anlatıyormuş gibi, ama bu sonuncusunu eşimin ya da başkasının yanında hiç yapmadım:)
eşiniz için "kafasında bir şey kurar ve ona inanır" diyorsunuz bunlar nasıl kurgular? Mantıksız ve gerçekte olmayan veya olamayacak şeyler mi? paranoya gibi mi? Bu kısmı önemli, bunu biraz açabilir misiniz?
Mesela doktora gideriz doktor buna bobregiyle alakali birseyler dedi ama kendisi Aa benim bobregim iyi calismiyormus sorun varmis der ama doktor oyle birsey demedi herkese soyler doktor boyle dedi diye bende nezaman dedi ya oyle birsey diyorum dedi ya ssn duymamisin diyo

Mesela doktora gideriz doktor buna bobregiyle alakali birseyler dedi ama kendisi Aa benim bobregim iyi calismiyormus sorun varmis der ama doktor oyle birsey demedi herkese soyler doktor boyle dedi diye bende nezaman dedi ya oyle birsey diyorum dedi ya ssn duymamisin diyo
evhamlı demek ki. Sizofreni ya da paranoya gibi bir şey değilse sorun yok ama kendine ve size yazık, yorucu yani. Ben de bazen henüz olmamış ve belki de olmayacak şeyler için mesela ya böyle olursa ya şöyle olursa ne yaparım diye kafamda kurarım, iyi bir şey değil. Eğer kendi de isterse bir uzmandan destek alabilir.

Ben de beni rahatsız eden bazı şeyleri muhakeme edebilmek adına ve de sinirimi atabilmek adıma sanki karşımda biri varmış da ona anlatıyormuş gibi kendi kendime konuşurum. Ama tabi ki bunu yaparken ne yaptıgımın bilincinde olarak yapıyorum; yani karşımda bir insan olduğu sanrısına kapılarak böyle bir seyi yapmiyorum. Bunu yaparken de şimdi birisi görse veya duysa deli zanneder dedigim de oluyor. o sinir ya da konusma (paylaşma)istegi geldiginde karsimda paylasacak birisi olmadığı için içimdeki sıkıntıyı yalnizca böyle atabiliyorum yani bu benim için dışından düşünmek oluyor. Kafamın içinde kendi kendi konuşacağıma bunları dile döküyorum ve gerçekten bu beni rahatlatıyor. Eşim bi kere dış kapıdan içeriye girdiğinde "napıyosun aşkım kimle konuşyorsun?" Demisti ben de "kendi kendime konuşuyorum" demiştim. "Ay canım telefondaydım ben de yeni kapattım yaa" diye yalan söylenecek bir durum yok ortada sonuçta. yani demem o ki eşiniz kendi kendine konustuğunu inkar etmiyorsa, bunu yaparken bunu yaptığının bilincinde olarak yapıyorsa ve ne bileyim şizofreni veya paranoya gibi başka herhangi bir hastalık sahibinin yaşadığı bulgulara sahip değilse çok da kendinize dert etmeyin bu durumu derim. Ben seni ara ara kendi kendine konuşurken duyuyorum bazen de karşında biri varmış gibi bir konuşma içerisine giriyorsun senin bir derdin sıkıntın mı var? Varsa benimle de paylaşabilirsin diyin.
Esim sinirlendiginde degil hep konusur sanki kafasi hep karisik bende umursamiyordum sesli dusunuyor diye internettede arastirdim oyle yaziyordu ama taki biri varmis gibi arkadasinin ismiyle konusana kadar.ya esimin hep farkli oldugunu dusundum hep simdiye kadar yaptigi okadar cok seyler varki hangisini yazayim 1 tane ornek vereyim komsum esimi aramis isteyken aksam biz gel ayse esi yani balik yapacak demis baktim eve geldi beni dedi komsum cagirdi dedi balik yapmislar dedi e ben dedim bilmiyom dedi tabi dedim yine dusunemiyor dedim tamam dedim sen git dedim ama adim gibi eminimki beni arayacaklar bu gitti 5 dk gecmeden komsum aradi kiz dedi sen niye gelmedin dedi dedim tek esimi cagirmisiniz oyle olurmu falan dedi yani okadar tuaf ki kendini hep tek gorur ailesi yok gibi bunun gibi cok seyler var bir yetiskin insan gibi dusunemiyor cocuk gibi

Esim sinirlendiginde degil hep konusur sanki kafasi hep karisik bende umursamiyordum sesli dusunuyor diye internettede arastirdim oyle yaziyordu ama taki biri varmis gibi arkadasinin ismiyle konusana kadar.ya esimin hep farkli oldugunu dusundum hep simdiye kadar yaptigi okadar cok seyler varki hangisini yazayim 1 tane ornek vereyim komsum esimi aramis isteyken aksam biz gel ayse esi yani balik yapacak demis baktim eve geldi beni dedi komsum cagirdi dedi balik yapmislar dedi e ben dedim bilmiyom dedi tabi dedim yine dusunemiyor dedim tamam dedim sen git dedim ama adim gibi eminimki beni arayacaklar bu gitti 5 dk gecmeden komsum aradi kiz dedi sen niye gelmedin dedi dedim tek esimi cagirmisiniz oyle olurmu falan dedi yani okadar tuaf ki kendini hep tek gorur ailesi yok gibi bunun gibi cok seyler var bir yetiskin insan gibi dusunemiyor cocuk gibi
Kırmadan doktora gitmek için ikna edin olmazsa da siz bir doktorla görüşün anlatın nasıl ikna edeceğinizi falan söylesin size yardımcı olsun
Burda ki hemen hemen herkes bende dahil çok Kendi kendine konuşur ben bazen o kadar abartıya giderim ki gülerim bile ama yani yaptığım herşeyin farkındayım karşımda biri varmış gibi isim de söylerim çünkü o an onla konuşuyor gibi birşeyler düşünürüm karşımdaymis gibi görmem ama aklımda olduğunun bilincindeyimdir.

Anladım, peki siz evlenmeden önce hiç flörtleşme döneminiz olmamış mıydı? O zamanlarda da bu şekilde miydi hali tavrı? Bu anlattıklarınız, eşininizin algısının düşük oldugunu gösteriyor. Komşunuz onunla konuşurken 'sen gel" diye tekil konuşmuş olsa bile sizi evde bırakıp gitmeye kalkışması hoş bir hareket değil sonuçta. Evde sap takılcak olsalar neyse ama komşunun eşi de var sonuçta seni niye ekarte etsinler ki? Zeka geliştirici oyunlar oynaması, kitap okuması belki biraz olsun katkı sağlayabilir bu konu da. Siz de sıklıkla karşınıza alıp kendisiyle mantıklı konuşmalar yapabilirsiniz. Belki bu sayede olaylara farklı açılardan bakabilmesine felan bir katkı sağlamış olursunuz. Ailesi nasıl insanlar peki? Ailesi eğer hani biraz saf insanlarsa eşinizi de bu şekilde saf yetiştirmiş olabilirler.

Back
X