Esim kendinden sogutuyor

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Esim o kadar bogazina duskun birine donustu ki artik benim uyarilarimi bile umursamiyor.Aklima gelenleri yazacagim;
Ramazanda her aksam kitliktan cikmis gibi yedi her seferinde istifar etti.

Bir aksam arkadasimiza davetliydik,ayni gun halasi da cagirdi. Onlarin yoresel yemekleri meshurdur sirf o yuzden arkadasi baska gune kaydirip halasina gittik,orda da 3 kisilik yemek yedi.Herkes kalkti o ve 3 kuzeni hala yiyor diye espri konusu oldular.

Yine baska bir gun teyzesi cagirdi,kizlarin atesi vardi diye gitmek istemedim. Tum gun doktora goturmemisim,onun da gitmesine engel olmak için bilerek aksami beklemisim diye saatlerce benimle tartisti.

Surekli mangal mi yaksak demesi,biri cagirdiginda isin ucunda yemek varsa ne yapip edip gitmeye calismasi... Tatil koyu arastirirken ben havuza,denize,animasyona yani genel konsepte bakarken onun restauranta odaklanmasi. Bardagi tasiran son damlaysa; (önceden gidip memnun kaldigimiz ayni otele gidecegiz). Bana dun gece diyor ki,orada gece yemegi varmiymis kendisi unutmus da.

Önceden böyle degildi. Her hafta hali saha maci yapiyor,eskiden spora da giderdi simdi gitmiyor. Yapma etme sagligini dusun demekten, bazen kavga etmekten yoruldum. Bayramda bizi uzun zamandir gormeyen bir ablayi gorduk. Esim icin 'O xmiydi? Ya o nasil bir göbek yapmis oyle'dedi. Babannem sakayla karisik 'Torunum zayif, siz hiç yanyana olmusmusunuz bu ne göbek'dedi. Ya ben olsam bu laflarini agizlarina tikamak için bile olsa kendime hakim olurum.

Size sormak istedigim,siz karisiyor musunuz yoksa umursamiyor musunuz? Kimse sevdiginin (Allah korusun) karacigeri yag baglamasini yada baska seylerle karsilasmasini istemez nasil göz yumulabilir ki. Ya da arkasi donukken gayet fit duran ama yan donunce 7-8 aylik gibi gozuken bir kocayi kim ister?Beni ondan sogutan da artik beni dinlemiyor olmasi. Karnin degil gozun aç senin diye suratina suratina bagirasim var yapsam mi?

Son düzenleme:
Soğumak derken ??
Bende düşünürüm eşimi tabi spora teşvik ederim böyle bi durumda lakin mangal yaksak vs ya da yemek yemeyi seven yapısı yüzünden asla ondan soğumam, üzülürüm telaş ederim onun için tatlı dille bi şekilde düzene sokarım ama yemek yiyor göbeği var diye de Kocamdan ne soğuycam yahu, yerim onun göbüşünü

Kendini salan, kilosuna dikkate etmeyen kadınlar nasıl baskı altındaysa toplumda aynısı erkekler içinde geçerli. Ben kendi göbeğime dikkat ediyorsam eşimin dikkat etmesi için uyarırım herşeyden önemlisi sağlık için.
Ama burda dikkat çeken birden mi böyle iştahı açıldı, arkadaşların dediği gibi sağlık kontrolünden geçirseniz iyi olur sanki.

Can boğazdan gelir
Karışmayın yahu sağlık onun, beden onun.
Kocanıza çocuk muamelesi yapmaktan vazgeçin.

YemegI icmeyi seven biri ama bir kaç aydir taniyamiyorum zaten anormal gelmese bu konuyu önceki senelerde acardim Doktora gitmesi için de çok baski yaptim,surekli tamam diyip erteliyor ama haklisiniz kesinlikle gitmeli. Daha cok diretecegim bu konuda

Şeker olabilir. Bir yerde okudum uyuşturucu kullanan insanlar çok yermiş Allah korusun tabi öyle bir şey yoktur inşallah. Ama bi tahlil falan yaptırın derim.

Siz evde genelde nasil yemek yediriyorsunuz bu adama ?
Yemeklerinizi sevmiyor
Gozu ac ,disardakiler guzel geliyor olabilir mi ?
Ben de bunu dusunup söyledim bir kere alakasi yok diyo. Zaten sevmesé disarida yemek yiyip gelince evde yine acikmaz.
lokma saymakla alakasi yok ki bu durumun. Cok fazla yemek yemek, sürekli yemek düsünmek ne normal ne saglikli. Ilac falan kullaniyormu? Bazi ilaclar istah artiriyor.
Yok ilaç kullanmiyor canim

Belliki gözü açmış. Benim eşimde yemeği çok sever ama yemek vermesem niye vermiyosun demez varsa yer yoksa yemez salça kavurur ekmekle yer yani öyle diyim. Sizinki psikolojikmi anlayamadım eşine doktora görün desen muhtemelen reddeder. Aklı fikri yemekmiş gibi anlattınız. Umarım öyle değildir.

Belki duygusal yeme sorunu (emotional eating disorder) vardır. İyi bir psikoloğa gitse keşke.

Fizyolojik ya da psikolojik bir durumdan kaynaklanıyor olabilir, eğer önceden beri böyle değil de sonradan olduysa.

Eşinizi psikolojik açıdan zorlayan şeyler olabilir mi? İşiyle, ev yaşantısıyla, sosyal çevresiyle, vs. ilgili?
Ne zaman başladı bu durum; bir şey tetiklemiş olabilir mi?
Hangi durumlarda yiyor?
Yemeden önce kendisini nasıl hissediyor?
Yedikten sonra nasıl hissediyor?

-bunlar önemli detaylar olabilir psikolojik açıdan.

Canım neyap et bi dra gidin problem var mı öğrenin

Randevu al çocuklarada kendinede hepimiz genel kontrol yaptıralım de şekerine falan baksınlar

Göz göre göre göbek yapan kocayı zorla yiyipte midesi almadığı için kusan kocayıda kimse etmez laf edenler herşeyi birbirine karıştırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…