• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kırılmakta haklı mı? Sizce annesiyle konuşmalı mıyım?

Dün eşimin ailesinin evine gittik 8 gibiydi oturduk bayağı saat 10 oldu görümcem ve eşi geldi. Kapıdan girdikleri gibi aç mısınız yemek hazır hadi yiyin denildi. İki dk içerisinde belki on kez yemek yiyin yemek yiyin klimayı açın hemen sofranızı kurun ama bize bir kez olsun sizde tadına bakın demedi. Yani aç olduğumuz için değil ama nezaketen söyleseydi mutlu olurdum. Ve eşimin en sevdiği yemek vardı yöresel bir yemek ben bilmiyorum o yemeği hiç teklif etmedi. Baktım eşim kırıldı gözlerinden anladım.

Ne zaman gitsek görümcem ve eşi orda sürekli onlara yemek hazırlanır bize asla sorulmaz bir kez eşim sordu neden bize sormuyorsun diye, o da senin eşin çalışmıyor evde yemek yapıyor seni doyurur benim kızım çalışıyor damadımla ikisi açlar o yüzden dedi. Yani bu geçerli bir sebep mi gerçekten. Evet ben yemek yapıyorum ama yemek kurulurken ya da birilerine teklif edilirken ortamdaki diğer insanlara da sorulmaz mi hele ki evladınsa.

Geçen günde sarma yapmıştı bir kazan kızımla damadım gelecek dedi. Pişmişti bizde geçerken uğrayalim ihtiyaçları var mı diye dedik. Kokusu geldi kapağını açtı bende yemek yaptım akşam gelirler yesinler dedi aç değildim ama o kadar canım çekti ki anlatamam size. Yine teklif etmedi. Birkaç kez kek börek götürdüm eşim işteydi yine onlar oradaydı sofra kurulmuştu yine bana gelir misin demediler. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Ama eşim çok üzülüyor bende onu teselli ediyorum belki farkında değillerdir falan diye.

Bide biz evlenmeden önce babası beyin kanaması geçirdi benim eşim işten ayrıldı bir sene babasına baktı altını bile aldı, fizik tedaviye götürdü. Çalışmıyor diye annesine ev temizliğinde yemekte bile yardım ediyordu ablası bekardı sevgilisiyle gezerdi eşim evde misafir ağırlardı. Yine de gurur duyuyorum eşimle babasına baktı akrabaları eşimden için babasını mezardan aldı diyorlar herkes dua ediyor.

Kayınvalideme gideriz hemen ekmek yapmak ister eşim pişirir üçe bölünür yardım ederim yemek yaparız üçe bölünür kızı ve damadı gelir yerler paylarını alıp giderler. Onlara yemek götürürüm pasta börek saklayıp kızına damadına verir. Bazen gideriz eşimin sevdiği o yöresel yemek olur gözümüzün önünde onlara saklama kabiyla verilir eşime senin karın yapsın denir. Eşim bekarken işten gelirdi tam iki saat ac beklerdi evde yemek hazır olmazdı bu arada eşim sanayide ağır işte çalışıyordu, yani eve gelip yemek yapma şansı da yoktu. Eşimde dün dedi ki bana ben işten gelirdim iki saat ac beklerdim uyurdum yoğunluktan açlıktan ama şimdi damadı geliyor ikinci kelimesi aç mısın yemek hazır oluyor hemde günün hangi saati olursa olsun.

Şimdi sorum sizce kayınvalidemle konuşmalı mıyım eşimin üzüldüğünü söylemeli miyim yoksa hiç karışmamali miyim?
Kayınvalide kafayı yemiş. Damadının B.. kunu yemekle meşgul.
Bariz evlat ayırıyor. Siz de sık sık gitmeyin.

Yok gidecekseniz de kalkın kimse gelmeden eşinize kendinize güzel bir sofra kurun kaynananın gözüne baka baka yeyin. Böylesini böyle yapılır.

Eşimin ailesi de böyle kayınvalidemde yemek yemeyeli 6 7 yıl olmuştur , davet etmiyor bile.
Bazen kızları ve damatlarının ertesi günü ya da aynı gün gidiyoruz kayınvalidem ne yemekler yapmış şaşırıyorum :) Eşim zaten onların yemeklerini yemiyorsun ne diye takıyorsun diyo da insan takıyor ister istemez.
İnsanlar çocuklarına eşit davranmalı bence ben asla bu adaletsizliği kızıma ya da oğluma yapmayacağım.

Son düzenleme:
Benim kayınvalidem de görümcemi bazı konularda önceler ama yemek yapıldıysa hepimizi birden çağırır. Evlere dağılırken herkese pay edilir. Ben bazen gitmek istemem ya da zorla giderim . Bu konuyu okuyunca kayinvalideme şükredeceğim aklıma gelmezdi. Evlat ayrımı bu resmen. Kocanız açısından üzüldüm.
Sizin yerinizde olsam ayağımı keserim. Hiçbir şey de söylemem onlara. Kendilerini bir şey sanmasınlar. Kendileri çalsın kendileri yesin kendileri oynasın. Tın yani. Azıcık aşım ağrısız başım. Evinde bir kap yemek çıkarabiliyorsan en büyük zenginlik budur. Boşversene. Eşin düşünsün.

Kari koca olarak bence cok pasifsiniz anlayamadim , anne baba evinde davet beklemem alir tencereyi gotururum sormam bile yani hadi o kadar arada mesafe var aile iliskisi yok madem anlayamadim daha saf gibi ne doye surekli gidiyorsunuz kek borek goturuyorsunuz sevilmiyorsaniz sevmeyeceksiniz bu kadar basit.

Kari koca olarak bence cok pasifsiniz anlayamadim , anne baba evinde davet beklemem alir tencereyi gotururum sormam bile yani hadi o kadar arada mesafe var aile iliskisi yok madem anlayamadim daha saf gibi ne doye surekli gidiyorsunuz kek borek goturuyorsunuz sevilmiyorsaniz sevmeyeceksiniz bu kadar basit.
Hadi bu kadıncağız daha 2 aylık evliymiş çekingen olması normal diyelim ya oğlu? Gerçi anası yemek vermiyorsa vermek istemiyorsa, kızım damadım diyorsa oğlu ne yapsın? Böyle aileler de varmış demek.
Konu sahibi sakın kayınvalidenle bu konuyu konuşma eşinin annesi gibi davranmak sana düşmez. Herkes kendi rolünü üstlensin bir zahmet.

Eşiniz ve annesi arasına girmeyin. Koca adam ağzı yok mu derdi neyse söylesin?

Ama siz neden poğaça,börek götürüyorsunuz? Onlar masaya oturduğu zaman kalkıp gitmiyorsunuz, sizin emeğinizle yapılan ekmek üçe bölünüyor neden diye sormuyorsunuz? Kusura bakmayın ama siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez. Bazen en kıymetli evlat en iyi sınır çekendir. Yapmayın, gitmeyin.

Anneme börek götürsem oda yemeyip erkek kardeşime ve karısına verse çok sinir olurum. Asla ikincisi olmaz.

Kimse kusura bakmasın bana kıymet vermeyene kıymet vermem. Masa kurulunca herkes davet edilir. Ayıptır. Eşinize çok üzüldüm. Ama hatalı sizsiniz. Neden bir ihtiyaçları var mı diye uğruyorsunuz? Damadı ve kızı düşünsün.

Göz hakkıdır deyip size ağız ucuyla teklif etmeyen insanlara niye pasta börek pişirip götürüyorsunuz?
Artık karı koca ayağınızı bir kesip, mesafe koymayı mı denesiniz?

Güncelleme: Arkadaşlar eşimle konuştum ve çok büyük kavga ettik. Bana insanların gözünde beni ezik göstermek için yapıyorsun ben gruptan çıktığımda herkes arkamda gülecek evlendi eşinin lafıyla çıktı diyecekler, kötü kalpli pis niyetlisin. Herkes arkandan senin nasıl bir gelin olduğunu konuşacak sevilmeyen gelin olacaksın herkes gerçek yüzünü görecek dedi şu an çok kötüyüm.
Son
Kız yavrum sen, sana bunları söyleyen kocana mı üzülüyorsun?
Konular farklı ama senin için böyle düşünen kocanın üzüldüğünü düşünüp, anasıyla konuşmayı düşünmüşsün ama senin o kocan anasından ilk yüz bulduğunda yine seni dünyanın en kötü insanı, en kötü gelini yapar, hatta anasıyla aralarını açmak istediğini biler söyleyebilir?
Çok aradın mı sen bu adamı?

Eşimin ailesi de böyle kayınvalidemde yemek yemeyeli 6 7 yıl olmuştur , davet etmiyor bile.
Bazen kızları ve damatlarının ertesi günü ya da aynı gün gidiyoruz kayınvalidem ne yemekler yapmış şaşırıyorum :) Eşim zaten onların yemeklerini yemiyorsun ne diye takıyorsun diyo da insan takıyor ister istemez.
İnsanlar çocuklarına eşit davranmalı bence ben asla bu adaletsizliği kızıma ya da oğluma yapmayacağım.
Mesele orada oturup iki lokma yemek yemek degil ki ayni degeri gorememek bizimkide ayni gidince sorar yemek hazirlayayim mi cay demleyeyim mi biz yok diyoruz direkt hemen kalkiyo diger evlatlari icin simdi onlar gelir ben onlar gelmeden hazirlayayim diyor evine gelene yermisin diye sorulmaz bizde hazirlar getirirsin

Hadi bu kadıncağız daha 2 aylık evliymiş çekingen olması normal diyelim ya oğlu? Gerçi anası yemek vermiyorsa vermek istemiyorsa, kızım damadım diyorsa oğlu ne yapsın? Böyle aileler de varmış demek.
Konu sahibi sakın kayınvalidenle bu konuyu konuşma eşinin annesi gibi davranmak sana düşmez. Herkes kendi rolünü üstlensin bir zahmet.
Bir yerde okumustum esinize anne olursaniz gun gelir size gelin getirir diye

Back
X