• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim Kumar oynuyor !!! Ne yapayim?

1a2a3a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2016
122
63
48
32
Merhaba Arkadaslar.
Ben buraya yeni üye oldum cünkü artik gercekten ne yapacagimi bilemiyorum. Ne olur yardim edin.
23 Yasindayim ve 2 senelik evliyim. Esim Kumar oynuyor ve ben ne yapacagimi bilmiyorum. Ben bunu ilk bi kac aylik evliyken farkettim. Cok kizdim cok sinirlendim bagirdim cagirdim. Hata oldugunu ve bidaha yapmiyacagini söyledi. Bende maglesef inandim ve konu kapandi. Daha dogrusu ben öyle zannettim. Cünkü bi kac ay sonra yine oynadi. Ve sadece Bankadaki parayi cekmeklede kalmadi. Altinlarima kadar almis oynamis. Bu sefer duramadim ailesine anlattim durumu. Ailesi cok kizdi esime ve bana ayri bi hesap actilar. Ben calisiyorum kazandigim parayi kendi hesabima yatirmam icin. Öylede yaptik bu böyle bi kac ay devam etti. Esim bu dönemde cok degisti para hesaplar bendeydi para bile istemiyordu benden. Bu böyle bi 6 ay gitti. Sonra ben hamile kaldim. Suan 6 aylik hamileyim. Ve bugün esimin tekrar kumar oynadigini ögrendim. Onun kartini ona geri vermistim biraktigina inandiktan sonra ve oynamiyordu dedigim gibi 6 aydir. Bugün yine oynamis. Kendimi cok kötü hissediyorum. Daha bebegimiz icin alinacak onca sey var ve onun yaptigina bakin. Bunu kendime yediremiyorum kendimi aldatilmis hissediyorum. Cok kizginim. Ayrica suan hic bisey olmamis gibi odaya gecmis oyun oynuyor Bilgisayarda. Ben bagirdim cagirdim yine hic bisey demedi bu sefer sustu. Sonra ciktim odadan suan oyun oynuyor. Zaten ayrica oyun hastasi kendisi. Bos zamanini sürekli bilgisayar oyunu oynayarak kullaniyor.
Gereksiz yere, pisi pisine para sIkintisi cekmek cok zoruma gidiyor acikcasi.
Bugün ciddi ciddi ona ondan ayrilmak istedigimi söylemeyi düsündüm. Belki biraz ayri kalirsak akillanir cocugunun hatrina vaz gecer diye. Bilmiyorum kafam cok karisik. Sizce ne yapmaliyim yardim edin lütfenn!!

Üzgünüm... kumari seni sevmedigi, yada düsünmedigi icin degil.. Bagimli oldugu icin oynuyor.. Fakat bir Terapie yapmadan kurtulamaz bu illetden.. Iyi düsün iyi tart.. Aileleri yine haberdar et.. Öfkeyle degil sakin kafayla saglikli karar almaya calis.. Sirf kendimi degil bebegini de düsünmek zorundasin.. Allah yar ve yardimcin olsun

Kumar asla bırakılmaz bunu aklından çıkarma. Benim babam ve annem bu yüzden boşandı. Bizimkiler bu yüzden yokluk çekmemiş hiç ama annem asla istememiş çok direnmiş. En sonunda babam gelip ben bu kumardan asla vazgeçemiyorum istersen boşanalım demiş!! Üstünden yıllar geçti babam hala kumar oynuyor hemde öyle küçük kumarhaneler de değil Kıbrıs'a falan gidiyor sırf kumar için. İşi büyüttü yani. Bence yol yakınken kurtar kendini Çünkü asla vazgeçmeyecek üstüne bi de eşin hem fakir hem kumar oynuyorsa hiç düşünme bile kaç biran önce

Severek mi evlendiniz??
Eşiniz maddi durumu iyi olmamasina ragmen oynuyor ve elinde degil bagimli.Üstelik büyük para üzerine oynayip ciddi kayiplara yol acmiş buna bakılırsa çok bağımlı geri cekilemiyor.Terapi almasi ve ailesiyle beraber mücadele etmeniz bir araya gelip destek olmaniz fayda edebilir.Baba olunca inşallah aldiğı destek ve babalik duygusu sayesinde bu bagimliliktan kurtulur yoksa zor günler sizi bekler.Allah yardimciniz olsun..

çok büyük irade gerekiyor kaldı ki evde bile oyun oynuyor diyorsunuz :kahve:

Bence aldatılmaktan daha kötü birşey varsa oda kumar oynayan eşten başka birşey değil.
Bırakmaz.

Evet severek evlendik. Esim bizim sözlü dönemimizdede bilgisayar oyunlarina cok düskündü.
Ben bu Kumar durumunu ögrendikten sonra Ailesiyle bir araya geldim zaten dedigim gibi. Hatta Ailesi bizim icin Bankadaki Kredi borcunu kapatti Faiz ödemiyelim diye. Bize her ay taksit taksit Kredi öder gibi ödersiniz dediler.
Iste tam Hesabimiz eksiden cikti kenara iki uc kurus para atabiliyoruz derken ( oda Bebek icindi ) gitmis yine harcamis bütün parayi.
Yani artik cocugumuzun rizkinlada oynadigi icin cook agrima gitti bu sefer.
Bende tak etti artik. O yüzden dedigim gibi terk etmeyi düsünüyorum. Baska türlü benim ciddiyetimide anlamiyor gibi geliyor bana. Simdiye kadar hep affettim cünkü. Birlikte cözüm aradik. Buldukta. Ama sonuc yine ayni.
Ailem Kartlari falan herseyi üstüne yap diyo. Ama bilmiyorum iste napacam.

Evet severek evlendik. Esim bizim sözlü dönemimizdede bilgisayar oyunlarina cok düskündü.
Ben bu Kumar durumunu ögrendikten sonra Ailesiyle bir araya geldim zaten dedigim gibi. Hatta Ailesi bizim icin Bankadaki Kredi borcunu kapatti Faiz ödemiyelim diye. Bize her ay taksit taksit Kredi öder gibi ödersiniz dediler.
Iste tam Hesabimiz eksiden cikti kenara iki uc kurus para atabiliyoruz derken ( oda Bebek icindi ) gitmis yine harcamis bütün parayi.
Yani artik cocugumuzun rizkinlada oynadigi icin cook agrima gitti bu sefer.
Bende tak etti artik. O yüzden dedigim gibi terk etmeyi düsünüyorum. Baska türlü benim ciddiyetimide anlamiyor gibi geliyor bana. Simdiye kadar hep affettim cünkü. Birlikte cözüm aradik. Buldukta. Ama sonuc yine ayni.
Ailem Kartlari falan herseyi üstüne yap diyo. Ama bilmiyorum iste napacam.
Iyide gülüm.. Kartlari kendi adina yaptin, esine sadece harclik edebilecegi miktarda para verdin.. Ilerde sen su anki saygini devam sürdürebilecekmisin..? Ya ben empathi kurmaya calisiyorum.. Esini bir hasta olarak Kabul edeceksin.. Ve bu hastalik yüzünden bütün maddi sorumluluk senin omuzlarinda olacak.. Tabii bu arada esinin tedavi olmasi sart..

hastalık boyutuna gelmiş olabilir durumu..
biraz kafanı dınlemek için evden uzaklaş istersen,birde hamılesın,düşünecegın cok güzel şeyler varken bunlara üzülmemeye çalış..
yada kartını tekrar elınden al harclık seklınde para ver,neti kapattır yada elındekı pcyi al..vs. vs..biraz agırlık koyman lazım

Kumar çok ağır bir bağımlılık.
Derler ki sigarayı bırakır,madde bağımlılığından kurtulur insan da kumar illetinden çok zor.
Allah yardımcınız olsun,inşallah eşiniz bırakabilir.

Huylu huyundan vazgeçmez. Rahmetli babamda tam bir kumar bağımlısıydı onun bu kumar tutkusu yüzünden evde ne huzurumuz vardı ne de paramız. 60 yaşında bıraktı kumarı (sebebi de felç geçirmesiydi) yani istese de oynayamaz hale geldiğinde vazgeçti kumardan. Tedavi olursa düzelme ihtimali var mı? onu bilemiyorum.

Ne yaparsan yap birakmaz.ben tedavi olunca birakacagini da dusunmuyorum bu illettin.
Sizin icin tek cozumu var bosanmak.baska kurtulmanin yolu yok.
Burda okadar cok agir konular oluyor ki kimseye bosan demem ama kumar olunca bosanmaktan baska cozum yok malesef.ilerde ucu size de dokunur cunku.

Esin den karti almak cozum degil.oyle bi bagimlilik ki bu gider milletten borc bulur yine oynar.
Size tavsiyen kesinlikle birseyi ustunuze almayin borclarina felan kefil olmayin.
Belki arastirsan neler cikarda.
Hamileymisin degmex kesinlikle hamileyim felan deyip degisir diye bekleme .eger bikere yapmiyacam deyip tekrar yaptiysa devami gelir.geriye baktiginda bosa gecti yillarim deme.degismezzzzz

Back
X