esim lutfen bana bir nasihat:((

sahra23

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
7
0
6
35
Hollanda
selamun aleykum siteyi cok uzun zamandir takip ediyorum ama uye olmak nasip olmamisti yaklasik bir yildir evliyim hollandaya gelin geldim evliligi hep hayirlisini istedim ama cok zor gunler geciriyorum esim yabanci bir bayanla evliydi ayrilmis cocuklari yok esim surekli eski esinden bahsediyor o konuda konusmasini istemiyorum yinede anlatiyor eski kiz arkadaslarindan surekli bahsediyor gecem gunduzum aglamakla geciyor dua ediyorum surekli ailemede anlatamiyorum annem cok uzulur diye ne yapacagimi bilemiyorum bana surekli hakaret ediyor eski esiyle ayni mahallede oturuyormusuz evlendikten sonra ogrendim konusuyorlar mesajlasiyorlar kendimi oldurmeyi cok dusundum ama ALLAH korkusu ve inancim buna engel oldu ne olursunuz bana bir akil verin burda yapa yalnizim disariya bile birakmiyor kimseyle gorusmemi istemiyor sadece dil kursuna gidiyorum yolda yuruyorum diyorum ALLAHIM bir araba carpsada olsem
su anda bekliyorum eve gelmedi hala eninde sonunda beni aldatacak biliyorum (

a.selam. siz nasıl evlendiniz peki,görücü usulü falan mı. evlenmekte gözü yokmuş,ailesi baskı yaptı da sırf evlenmek için evlenmiş gibi sanki...

Bence aldatacak değil, zaten aldatıyor eski eşiyle konuşarak, mesajlasarak..

Ayrica neden kendini öldürmeyi değilde boşanmayı düşünmüyorsun?

A slm canim. Öncelikle seni cok iyi anliyorum bende yud disinda oturuyorum.. Bi erkek icin ölmeye asla deymez asla hic kimse icin bu can bize emanet unutma. Madem cok seviyomus neden gelip seninle evlenmis hep ayni senaryo (.. Bu durumda nasil bi tafsiye verilir hic bilemiyorum. Istersen biraz zamana birak baktinki yok olmuyo aldatiyo seni cocugun yoksa hic düsünme yol yakinken ayril.. Herkez evlilikte sevilmeyi hak eder..

Ayrilin demem. Ama surekli mi mutsuzsunuz o evin icinde. Inancli insanlar kolay kolay dusunmezler olmeyi. Anlasilan sabrinizin sonuna gelmissiniz.
Derdinizi kararlilikla ve sakince esinize anlatin. Onu sevdiginizi yuvanizi yikmak istemediginizi soyleyin. O kim ki size hakaret ediyor. Siz de ozgur bir bireysiniz.en az onun kadar guclu oldugunuzu kanitlamalisiniz.
Ama hayat sizin mutsuzsaniz sizi o eve baglayacak bir sey yok.
Dua edip en hayirlisini dilemeye devam edin. Bu da sizin sinaviniz.
Allah sabir versin.

A.s. arkadaşım. İntahara kadar düşündüysen, keşke araba çarpsa denilecek noktadaysan boşanmayı neden düşünmüyorsun?

Canim nası evlendiniz ailelerin onayı var mıydı ölümü düşünme çocuk yoksa seni bağlayan bişey de yoktur bu dünyada herşey insanlar için unutma

Ben ayrılın derim, bu kadar inançlı olup ölmeyi dilediğine göre cehennem hayatı yaşıyorsun demek ki hiç kimse için böyle bir hayatı çekmek zorunda değilsin değmez

AS cnm Allah kolaylik versin oncelikle.
bence once esinle bir konus, ne kadar konusur seni dinler bilmiyorum ama acik acik bu duruma devam etmemesini iste. devam ederse ailene anlat, onun ailesini haberdar et. dahada devam eder isler buyurse sanirim yol yakinken ayrilmaktan baska care kalmayabilir. cocuk olduktan sonra cocugumdu suydu buydu derken hic kurtulamazsin. bir omur cekmek zorunda kalirsin.

canım kıyamam sana inan üzüldüm ya. gurbettesin sevdiklerin yanında değil eşin herşeyiyle yanında olcağına bir de seni saçma sapan şeyler için üzüyor. yeni evlisin nasıl evlendin bilemiyorum anlaşarak mı , ya nasıl olursa olsun gerçi eşin eski hanımından ayrılmış artık onu kafasından tamamamen atmış olmalı . neden bahsediyor ilginç. acaba psikolojik olarak ona yani eski karısına aklınca bi üstünlükmü kurmaya çalışıyor. yani senin yanında boşanmış olrak kendini ezik mi görüyor acaba. ama hadi diyelim ki öyle önceki bayan arkadaşlarından ne alaka söz ediyor. canım sakın kendine bişey yapma kendini toparla. ve bence eşinle açıkça konuş zaman ver. baktın ki devam ediyor ailene söz et. tamam üzülecekler diyosun ama ALLLAH korusun sana bişey olsa o zaman daha çok üzülürler. bir de böyle düşün .

Bir adamın ihaneti,senin canından daha mı kıymetlidir ? Hayır..

Bunca şüpheyi , ön yargıyı , hakareti onu bunu kaldıracak durumda değil gibi görünüyorsunuz..

Bir şey kaybetmezsiniz aksine çok şey kazanırsınız,tabi ayrılırsanız..

Eger ayrilik gibi bir fikrin var yardim edicek birini ariyorsan dil kursuna gittigin gun ogretmenden yardim iste seni koruma altina alip, aylik gecmini sagliyacak imkanlar sunarlar. kocana yaklasma yasagi konur.

arkadaşın konuyu açıp gitmişsin sorular sorulmuş bir cevap versen :26: mesela görücü usulü mü evlendiniz eşiniz evlenmek istemiyormuydu

Konu sahibi cevap vermese de varsayimdan yola cikayim, bence gorucu usulu evlenmissiniz, yoksa size siz sevgiliyken de eski esinden, sevgililerinden bahsederdi, ya da hakaret ederdi, siz de su an buyuk ihtimalle karisi olmazdiniz...
Gelelim diger kisima, belki baska bir yolu kullanmis olsaydin tanimayacagin bir adam icin kendini oldurmeyi dusunmen kadar sacma olan gece gunduz hakaret, eski konular, belki de ihanet olmasina ragmen, araba carpsa da olsem diyecek hale gelene kadar bosanma ihtimalini dusunmemen...
Evet burada kolay kolay yaziyoruz bunu, ama sen olsem artik moduna girmissin, yahu hayat koca demek degil, hayat senin icin var elalemin uckur meraklisi adami icin degil, unutma!!!
Bir de konu actiniz bari bakin, cevap yazmasaniz da en azindan bir isik verin okuyorum ben bunlari diye, duvara konusuyor gibi oluyoruz...

arkadaşın konuyu açıp gitmişsin sorular sorulmuş bir cevap versen :26: mesela görücü usulü mü evlendiniz eşiniz evlenmek istemiyormuydu

Esi arkadas edinmesine bile karisiyormus. Bence kocasi su anda evde basina bela alma korkusudan giremeyebilir.

Esi arkadas edinmesine bile karisiyormus. Bence kocasi su anda evde basina bela alma korkusudan giremeyebilir.

evet haklısın muhtemelen öyledir bukadar sıkıntı çeken bir kadın boşanmayı niye düşünmez onuda anlamıyorum :26:

evet haklısın muhtemelen öyledir bukadar sıkıntı çeken bir kadın boşanmayı niye düşünmez onuda anlamıyorum :26:

Baska bir ulke, bilmedigi bir dil, yardim edicek birilerinin eksikligi ama en onemlisi bosandigini kabul edemeyecek bir aile, yapisi varsa eger mumkun bence.

"Araba çarpsa da ölsem.. "

Canım depresyondasın ve acilen şu psikolojiden kurtulmaya bak. Bi erkek için ölmeye falan değmez. Saçma sapan bir insanmış ailesinin zoruyla evlenmiş seni de harcamış ailesi. Çok güzel etmişler.. Şanslısın yurtdışındasın. Bu evliliği yapmasaydın böyle bir fırsatın olmazdı belki de. Biraz çevre edinmeye çalış. Kurslara git dilini geliştir. Dışarı açıl. Rahatla önce. Şu saçma psikolojiden kurtul.

Ailene anlatırsın ama yüzyüzeyken, görüştüğünüzde mutlu olmadığını söyle. Adam mutlu değil bu adam seni mutlu edemez. Önce bir kendine gel toparlan ve sonra yapılacak işlem belli.

kendini öldüreceğine kocanı terkedip annenlerin yanına dön,o da eski eşiyle ne hali varsa görsün.kendine neden böyle davranmasına izin veriyorsun ki?evlilik bu değil!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…