eşim,maaş ve bebeğim....

kelebekse38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
545
0
46
Ankara
arkadaşlar mrb,benim ki dert mi bilemiyorum ama evliliğimde öyle kavga dövüş fazla olmaz aslında herşey normal ama ben 1 senedir çalışmıyorum çocuk oldu o yüzden.şimdi de evde otur otur daraldım çok zor günler geçirdim çocuğa tek başıma bakıyorum yardım edecek bi kişi bile yok.o yüzden mi bilmiyorum ama bazen kocamdan bile çok sıkılıyorum yani bırakmak isteyecek kadar.evle falan çok ilgilenemiyorum bazen eşimde söyleniyor.şimdi de iyi bir bakıcı bulduk işe başlasam mı başlasam mı bilemiyorum 1 sene daha iznim var normalde ama çok bunaldım.eşimin bu sürü de biraz borcu birikti işe başlayınca maaşım ona vermek istemiyorum çünkü iş ev işlerine geldi mi kadın işi maaşa geldi mi hayat müşterek oluyor.bende bu duruma sinir oluyorum paranın bir kısmını annemlere göndermek istiyorum kardeşimi özel üniversite de okutacaklar seneye.sizce ne yapmalıyım?teşekkürler şimdiden.işe başlasam işim kolaylaşır mı zorlaşır mı?

esın bu borcu kendı ozel zevklerı ıcın mı yaptı?aılesıne mı para gonderdı.sızı zor durumda mı bıraktı?yoksa aılenızın bebegınızı ıhtıyacları ıcın mı harcadı.eger 2.şıksa esınıze haksızlık edıyorsunuz.

arkadasim kendi cocugunun gelecegini dusunsene maasini esine vermek istemiyorsun yarisini ailene gondermek istiyorsun benim bildigim evlilik bütünlüktür senin benim degil biz olmalisiniz ama sizde o duyguyu hissedemedim esinin borcu varmis yazik degilmi yardimci olsan o borcu kapatmaya esinin soyledigi lafi her erkek soyler sen herseyde boyle kin tutarsan

Madem borcunuzun var maaşını neden ailene gönderiyorsun ki
Çocuğunun geleceği için birikim yapabilirsin
Ailen kardeşini özel üniversiteye göndercekmiş
Eee herhalde göze almışlardır sana güvenip göndermiyorlardır
Evlilikte birlik beraberlik çok önemli
Bizim borcumuz bile demiyorsun eşimin borcu diyorsun ilginç

çalıştığım için eşimde bana ev işlerinde yardımcı oluyor

ama eğer çalışmasaydım eşimden yardım beklemezdim aynı şey çocukta da geçerli

siz evde sıkıldığınız için evle ilgilenmyirosunuz sonra da kocanızdan yardım bekliyorsunuz

çalışma konusuna gelicek olursak izniniz devam ediyorsa çocuğunuzla ilgilenin

ama hem borçlar hemde bakıcı maddi durumunuzu zora sokacaksa çalışın (tabi siz istiyorsanız)

borç varsa ve sizin aileniz içinse bu borç tabi ki yardımcı olacaksınız

ayrıyetten bi insan nasıl eşinin borcu olduğunu bildiği halde çalışırsam maaşımı ona vermem diyor

ha bide eşin maaşının yarısını ailesine verseydi yeni çocuğu olmuş borçlar var neler düşünülürdü acaba ?

Son düzenleme:
tatlım tek çocuğun var, tek başına baktığını söylüyorsun ama emin ol 2-3 çocuğu olupta hem onların bakımını hem evinin işini vs. sini yapan bir sürü insan var. Yani sen onlara göre şanslısın bi kere. Çocuğun olması evle ilgilenmemek için bahane değil bence. Tamam 1 gün 2 gün olur ama sürekli durum böle olursa tabiki her erkek şikayetçi olur bu durumdan.
Maaş olayına gelince bu konuda seninle tamamen farklı açıdan bakıyorum olaya. Maaşımı vermek istemiyorum da ne demek. Haaa senin elinden parayı alıp içki,kumar v.s de harcıyosa amenna ama onun dışında ayrı gayrı yapmanın anlamı nedir ki ? Bence bu tür şeylerde çiftler arasında soğukluğa neden olabilir.

Bide şöyle düşün, eşin kazandığı maaşın yarısını ailesine gönderse kardeşini okutmak için senin tepkin ne olurdu ?

Büyük ihtimal aileniz sizden böyle bir şey talep etmiyor siz kendi içinizden veya eşinize vermek istemeyişinizden dolayı parayı verecek yer arıyorsunuz . .
Eşiniz yapmış olduğu borçları kim için ne için yaptı !!
Keyfince harcayıp kendi ailesine mi gönderdi . .Siz çalışmıyorken sizi muhtaç mı etti yada istedikleriniz karşısında burun mu kıvırdı !!!. .

Bence yanlış düşünüyorsanız işe başlama konusunda . . Çalışan bir anneyim bebeğime annem bakıyor çok şükür ama yinede çok üzülüyorum . Keşke borcum olmasaydıda en azından 3 yaşına kadar ben getirebilseydim. . . ilk ayağa kalkışını ilk emekleyişini ilk defa söylediği kelimeleri ben duyabilseydim diyorum . . İnanın çok zor olucak evladınızdan ayrı kalmak.Madem 2 yıllık gibi upuzun süper bir izniniz var bunu değerlendirin .Sonrasında çalışmak isterseniz yine çalışırsınız

bence bakıcıyı bulduysan kaçırma fırsat bu fırsat deyip işe başla. hem sana da iyi geleceğini düşünüyorum. baya sıkılmışsın.
para konusuna gelince de bir kısmını ver bir kısmını bankaya yatır. kendisi harcanmış ve borç yapılmışsa demek ki kendisi ödeyebileceğine güvendi. vermem bende o halde.

Kendi maddi durumunuz çok çok iyi değil anladığım kadarıyla.Çocuğun da var.İşe başlarsan maaşının bir kısmını niçin kardeşinin ÖZEL üniversite masrafı için vermeyi düşünüyorsunuz ki.Aileniz özel üniversiteye vermeyi göze aldıysa maddi durumu iyi demektir.Bakıcı ücreti ödeyeceksiniz. E ozaman niçin çalışıyorsunuz ki.Eşiniz ihtiyacı olmamasına rağmen kardeşinin özel okul ücreti için her ay ödeme yapsa hoşlanmazdınız eminim

haklı olabilirsin sıkılmışsındır ama madem 1 sene daha iznin var bebeğinde küçükmüş onunla kendin ilgilen bence onun sana ihtiyacı var, hem eşin borcu sizin için yapmadımı neden çalışınca ona destek olmak istemiyosun ki ?? hemde ben üzülüyorum çocuk bakmaktan sıkıldım diyen annelere haklılık payınız vardır belki ama benim gibi çocuğu olmayanlar için çok üzücü.. bende çalışıyorum ve çocuğum olursa Allahın izniyle ona kendim bakmak için işimi bile bırakıcam yeterki Rabbim versin.. ayrıca eşinizede haksızlık etmeyin kendi ailenize yardım etmek için kardeşinizi özel okula gönderebiliyolarsa demekki maddi durumları kötü değil...
Bence siz önce kendi yuvanızı düşünün..

Evlenir evlenmez gözden çıkarılan bir evlilik, hesap, kitap....

Valla dikkat et uyanıklık yapayım derken evliliğin elinden gitmesin.

Kardeşini okutmak da senin değil ailenin görevi; eğer senin ihtiyacından fazlası var ise tabii ki eşinle de konuşarak ister ailene yardım edersin, ister kardeşini okutursun ona kimsenin lafı yok.

Amma sen talandan mal kaçırır gibi yaparsan bunu olmaz; ayıp olur, evliliğine zarar verir.

Ben kazanıyorum o parayı kocamdan izin mi alacam dersen de o zaman kocan da kafasına estiği gibi ona buna dağıtır parayı, kala kalırsınız ay sonuna dımdızlak.

tabi ki bana güvenmediler ama bende yardım etmek istiyorum

düşünce tarzınız baştan sona yanlış bence,

insanlar genelde ihtiyaçları veya borçları olduğu için küçük çocuklarını bakıcıya bırakıp çalışmaya başlarlar,

siz yanlızca sıkıldığınız ve ailenize para göndermek istediğiniz için çalışmak istiyorsunuz.

ailenizin yiyecek parası da değil göndermek istediğiniz para,özel okul parası.

üstelik kocanızın(yani sizin) borcunuz varken.....

konu sahibi evliliginde sorunlarin mi var ?madem mutsuzdun bebek icin neden acele ettin,
suanda en cok dusunmen gereken sey bebegin,kardesini okutmak sana düsmez ihtiyaclari yoksa tabi...

tabi ki bana güvenmediler ama bende yardım etmek istiyorum

Tamam yardım etmek istersin o ayrı ama
Şuanda sizin ihtiyacınız var borcumuz var demişsin
Üstelik küçük bebeğinde var
Eşin ailesine maaşının yarısını gönderse hoşuna gidermiydi?

konu sahibi evliliginde sorunlarin mi var ?madem mutsuzdun bebek icin neden acele ettin,
suanda en cok dusunmen gereken sey bebegin,kardesini okutmak sana düsmez ihtiyaclari yoksa tabi...

evliliğimde sorunlar yok canım yazmıştım zaten sadece sıkıldım evde oturmaktan.bu durum çocuktan sonra başaldı.boşanıcam falan demedim yani

evet ne yalan söyliyim sıkıldım bekarlık sultanlıkmış ya.offf pis gibi karışan yok görüşen yok.ne halt etmeye evlendiysem

Evlilik oyuncak değilki hele sıkılınca bırakıp gideceğin bir şey hiç değil
Madem maymun iştahlıydın evlenmeseydin
Ne güzel Rabbim bide evlat vermiş kıymetini bil yuvanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…