• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim,maaş ve bebeğim....

evliliğimde sorunlar yok canım yazmıştım zaten sadece sıkıldım evde oturmaktan.bu durum çocuktan sonra başaldı.boşanıcam falan demedim yani

belkide lohusa depresyonundasin,esine karsi aldigin tutumdan kurtul bence siz bir ailesiniz bunu unutma,oncelik artik bebegin kendi evin :34:

valla evlilikden sikilani gördüm de cocugundan sikilani yeni görüyorum. madem bekarlik sultanlikdi sizin icin ne demeye cocukyaptiniz? ayrica esin maasinin yarisini ailesine göndersin bak bakalim ne oluyor. insanin ailesi zor durumda olur yardim yapilir, ama sirf kardesiniz özel universite okuycak diye calismak istemeniz bana cok yanlis geldi acikcasi. siz bir ailesiniz cekirdek aile siz, esiniz ve bebeginiz. önce onlari düsünmeniz lazim.

Evlilik oyuncak değilki hele sıkılınca bırakıp gideceğin bir şey hiç değil
Madem maymun iştahlıydın evlenmeseydin
Ne güzel Rabbim bide evlat vermiş kıymetini bil yuvanın

maymun iştahlı olduğumu kim söyledi sana pardonn gidip başkasıyla mı evlenecem dedim ben.sen bence onun anlamını öğren önce

benim bildiğim eskiden beri bebeğe annelerin baktığı...TEK başlarına..
eskiden bez filan yıkanırdı bilmem anımsar mısınız..ama kocam bana
yardım etmiyor denmezdi...gerçi çalışan kadın oranı azdı ama evlerde
elektrikli süpürgelerin,bulaşık makinelerin,çamaşır makinelerinin olmadığı
bir dönem düşünürsek ev kadınlığının da ne kadar zor olduğunu kavramak
zor değil sanrım..:19: diğer yandan hem durumunuz iyi değil hem de bakıcı
alıyorsun bir de çalışayım aileme para gönderiyim diyorsun..Allah aşkına ailelerinden
kopamayanlar bence evlenmesinler...:ssz:

HAni cogu kocalari elestiririzya " evliliginin farkina varamamis henüz, ailesini herseyin önünde tutuyor, artik bizimde bir yuvamiz var ama o farkinda degil" falan tarzinda.
Iste siz tam bu elestirilerdeki kocalara benziyorsunuz.
Eger esiniz yapsa bu dediginizi, sizin borclariniz varken üniversitede okuyan kardesine yollasa ayliginin birazini, resmen olay cikar, nasil olurda bizim ihtiyacimiz varken oraya yollar diye.
Arkadasim sizin artik bir bebeginiz var, üstelikte boslar birikti diyorsunuz, bebeginizi bakicilara emanet edip calisacaksiniz ve, borclar yigilmisken ailenize para yollayacaksiniz.
Biraz empati yahu.

evet ne yalan söyliyim sıkıldım bekarlık sultanlıkmış ya.offf pis gibi karışan yok görüşen yok.ne halt etmeye evlendiysem

O cocugu dogurduktan sonrami akliniza geldi bekarligin sultanlik oldugu.
Annesiniz hanimefendi artik! Uyanin, size, esinize, aile ortamina ve huzurlu büyümeye ihtiyaci olan caninizdan bir can var ortada.
Inanamiyorum sizin gibi insanlara.
Anneligi kavrayamamissiniz siz.
Ben öyle büyük sorunlar, SIKINTILAR yasayan anneler gördüm ama anneligin verdigi gücle her sorunun altindan kalkiyorlar.
Sizse üniversite okuyan kardesinizi, bebeginizden cok düsünüyorsunuz.

Son düzenleme:
Sizin ki pire için yorgan yakmak olayına dönmüş:45::45::45: Eşiniz evde size yardım etmiyor üzerinize düşmüyor diye kızıp onu maddiyatla cezalandırmaya çalışıyorsunuz... Kardeşiniz artık dış kapının dış mandalı çocuğunuzun okulunu düşünün ve yatırım yapın

Bence de lohusalıkla gelen zor bir psikolojik durum içinde olabilirsiniz...Bir arkadaşım da senin gibi olmuştu..üstelik düşünmezken 2. çocuğu da olmuştu..Fekat kendisi bu durumun farkındaydı..lohusalık döneminde ailelerindeki hasta kişiler vs dolayısıyla doğru dürüst dinlenememiş ve bundan kurtulamadığını söylemişti..ama şimdi gayet ii yeni çocuk bile düşünüyor..:52:bir uzmandan destek almalısınız...herkes zaman zaman böyle ruh halleri yaşayabiliri..:16:

Fazlaca sıkılmışsın, çalışmaya başla bence. Parayı kime vereceğinden önce, evliliğin aynı yolda beraber yürümek olduğunu, intikam almayla,adam terbiye etmeyle bir ömrün geçmeyeceğini kabullen. Yuvası için çalışan, emeğini başkalarıyla yemeyen, seni ve çocuğunu rahat ettirmek için didinen bir adam varsın ev işi yapmayıversin, kusuru bu olsun.

şimdi maddi sıkıntı yasıosun
madem calış cabucak borcun bitsin
sonra kardeşinede yardım et kimsenin agzına laf düşürme o zaman..
senin borcun olsaydı ne sebeple olursa olsun
ee kaynında özel okula gidyo olsydı kocanın yapması gereken ne olurdu bi düşün bakalım..
o zamnda buaya biton borcumuz var kocam kardeşini özel okula gönderiyo deyi konu acardın...

Öncelikle tek başına çırpınmaktan ve evde durmaya alışık olmadığınızdan bunalıma girmişsiniz. ilk önce o psikolojiden kurtulmalısınız. akşamlarıda eşinize rica edip azıcık bebişle ilgilensin.

(bazen bende korkuyorum, bebişim olup evde nasıl kalacağım die, alışık değilim, liseden beridir sürekli çalışıyorum. itiraf edeyim. başlarda bende senin düşüncende olabilirim. ama Allah nasip ederde bebeğim olursa 2 yıl kendim bakacağım inş.) havalarda güzel çocuğunu alıp gez toz. bu fırsat çalışınca eline geçmiyecek.

evet ne yalan söyliyim sıkıldım bekarlık sultanlıkmış ya.offf pis gibi karışan yok görüşen yok.ne halt etmeye evlendiysem

bence sen depresyona gırmıssın ne guzel ımkanın var 2 yıl ızın gıbı bebegıınle gecırecegın annelık tabıkı zor ama bunu göze alarak cocuk yapılmalı bence benımde 2 yaısnda oglum var suan hamıleyım bebek dogduktan sonra ıkısıyle bırlıkte evde olacagım bunalıcam belkı cok sıkıldıgım anlar olucak bıde kışa denk gelıcek ama keske calıstıgım yerde bana 2 yıl ızın verse dıyorum sımdıden ama oyle bı ımkanım yok malesef:50:
bız sımdıkı nesıl cabuk bunalıyoruz cunku hersey elımızın altında en ufak bı zorlukta kacıs arıyoruz eskıden oyelmısymıs annelerımız ne zorluklarla buyutmus bızlerı mısal bız 4 kardes tek odada büyümüşüz diyebilirim yanı bazen elımızdekılerle mutlu olmayı bılmelıyız bence:34:

Evlilikte ayrı gayrı yapılmasına karşıyım ben,üstelik borçlarınız varken kardeşinizin gideceği özel okul taksitlerini ödemeyi düşünüyorsunuz:53:çok şaşırdım valla..Acaba evliliğinizi benimseyemedinizmi anlayamadım,sizin evinizin borcu dururken aklınızın hala ailenizinde olması şaşırtıcı...Neyse size bir abla tavsiyesi eşinden çocuğundan başka kimseden kimseye fayda yok bu dünyada,tamam fazla birikiminiz vardır biraz destek olursunuz ama inanın gün geliyor hiçbirşeye deymediğini görüyorsunuz:50:Biz yeni evlendiğimizde kaynım özel okulda okuyordu kayınpeder kayınvalide çocuğumuz okuyor diye bize doğru dürüst birşey almadı düğünümüzün borçları bize kaldı o borçların içindeyken kaynımada eşim sürekli para gönderirdi,kaynım arardı kız arkadaşımın doğum günü abi para ,abi suna para buna para...Okadar sıkıntı içinde birbirimizi kırdık ama esim çok gönderdi evimizden esirgedi ona gönderdi,şimdi durum ne biliyormusun,kaynım okudu kaloriferli evlerde tek başına kaldı,öğretmen oldu 6yıldır da evli ne abisinin yüzüne bakıyor ne annesigile,bazen yapma dediklerinde ben sizden ne gördüm deyip inkar geliyor herşeyi :53: insanoğluyuz canım çiğ süt emmişiz oluyor böyle şeyler...sana tavsiyem esine ailene sıkı sıkı sarıl önce aileni sonra annenleri düşün derim..

evliliğimle ilgili bir sıkıntım yok demişsiniz,çocuğu olan hangi anne sıkıntı çekmiyorki?Bebek isteyipte ne zorluklarla sahip olan insanlar var biliyormusunuz yada hala bekleyen...Bence şimdi gidip bebeğinize sarılın,şu dünyadaki en güzel sevgiye...Şuanda alıştığınız hayattan çok farklı bir hayat yaşıyor olabilirsiniz ama zorlukları olduğu kadar güzellikleride var,çok bunaldıysanız bebeğinizle birkaç saat ilgilenmesi için yakınlarınızdan yardım isteyebilirsiniz böylelikle sizde biraz kendinize vakit ayırabilirsiniz...Anneliğinizi sorgulamak bana düşmez tabiki bakıcı tutmaktan bahsetmişsiniz benim böyle bir imkanım olsa bile istemem,bebeğimin bütün ilklerini beraber yaşamak isterim,görmek isterim...Bakıcıya vereceğiniz parayla çocuğunuz için yatırım yapabilirsiniz,böylesi daha mantıklı diye düşünüyorum

Sanki durumları muhteşemmiş gibi parasının yarısını ailesine gönderiyor pes doğrusu ! Aileniz aç değil açıkta değil..Özel uni.de okuyacakmış o zaman durumları yoksa eğer okutmasınlar..

Çocugunuzun geleceğine yatırım yapmak yerine ve eşinizin borçlarına el atmak yerine oturup düşündüğünüz şeye bakın..Oldukça saçma kusura bakmayın !

konu sahibi yapilan yorumlara zahmet edip cevap yazarsaniz sevinirim :ssz:
benimde ilk yorumuma cevap yazmadiniz sonrakine nasil olduysa yazdiniz...

evliliğimle ilgili bir sıkıntım yok demişsiniz,çocuğu olan hangi anne sıkıntı çekmiyorki?Bebek isteyipte ne zorluklarla sahip olan insanlar var biliyormusunuz yada hala bekleyen...Bence şimdi gidip bebeğinize sarılın,şu dünyadaki en güzel sevgiye...Şuanda alıştığınız hayattan çok farklı bir hayat yaşıyor olabilirsiniz ama zorlukları olduğu kadar güzellikleride var,çok bunaldıysanız bebeğinizle birkaç saat ilgilenmesi için yakınlarınızdan yardım isteyebilirsiniz böylelikle sizde biraz kendinize vakit ayırabilirsiniz...Anneliğinizi sorgulamak bana düşmez tabiki bakıcı tutmaktan bahsetmişsiniz benim böyle bir imkanım olsa bile istemem,bebeğimin bütün ilklerini beraber yaşamak isterim,görmek isterim...Bakıcıya vereceğiniz parayla çocuğunuz için yatırım yapabilirsiniz,böylesi daha mantıklı diye düşünüyorum

yorum yazdıktan sonra eski konularına baktım arkadaşın ama epey bir sıkıntısı
varmış bu konuda..ailesine para gönderme düşüncesi de sanırım bundan sebep..
eşi onu yalnız bırakıp,gece yarıları içkili bir halde geldiği için belkide..yada
ailesine karşı eli açık olduğu için..çok kısa bir göz attım ama konu buraya
dayanıyor olabilir...:26:

yorum yazdıktan sonra eski konularına baktım arkadaşın ama epey bir sıkıntısı
varmış bu konuda..ailesine para gönderme düşüncesi de sanırım bundan sebep..
eşi onu yalnız bırakıp,gece yarıları içkili bir halde geldiği için belkide..yada
ailesine karşı eli açık olduğu için..çok kısa bir göz attım ama konu buraya
dayanıyor olabilir...:26:

allah yardımcısı olsun öyleyse ne diyelimki...bu konusundada evliliğiyle ilgili sorunları olmadığını dile getirmiş

Arkadaşım eşin ev işlerine yardım etmiyorsa temizlikçi diye birşey var işe girince onlardan tutarsın bana iki haftada bir geliyor benim de 2 yaşında bebeğim var. Bebeğime de bakıcı bakıyor gir işe çalış kafan dağılsın psikolojin bozulmuş senin mantıklı düşünemiyorsun. Bakıcıdan ve de temizlikçiden arta kalan parayı da eşine ver borçları ödesin veya kendin çocuğunun geleceği için biriktir yatırım yap. Kardeşin çalışıp devlet üniversitesini kazansaymış yani senin çocuğunun kazanacağı ne malum belki sen de çocuğunu özelde okutmak zorunda kalacaksın ilerde ama paran olmayacak o zaman sana kardeşin para verecek mi emin misin?

arkadaşlar mrb,benim ki dert mi bilemiyorum ama evliliğimde öyle kavga dövüş fazla olmaz aslında herşey normal ama ben 1 senedir çalışmıyorum çocuk oldu o yüzden.şimdi de evde otur otur daraldım çok zor günler geçirdim çocuğa tek başıma bakıyorum yardım edecek bi kişi bile yok.o yüzden mi bilmiyorum ama bazen kocamdan bile çok sıkılıyorum yani bırakmak isteyecek kadar.evle falan çok ilgilenemiyorum bazen eşimde söyleniyor.şimdi de iyi bir bakıcı bulduk işe başlasam mı başlasam mı bilemiyorum 1 sene daha iznim var normalde ama çok bunaldım.eşimin bu sürü de biraz borcu birikti işe başlayınca maaşım ona vermek istemiyorum çünkü iş ev işlerine geldi mi kadın işi maaşa geldi mi hayat müşterek oluyor.bende bu duruma sinir oluyorum paranın bir kısmını annemlere göndermek istiyorum kardeşimi özel üniversite de okutacaklar seneye.sizce ne yapmalıyım?teşekkürler şimdiden.işe başlasam işim kolaylaşır mı zorlaşır mı?

kendin zar zor geçiniyorsun kocamın borçları var diyorsun ayrıca o borcları kendı basına yapmadı hoş sizlere harcadı eşine katkıda bulunmadan ailenemi göndereceksin parayı...artık sende bir ailesin ve eşin cocugun herseyden önce gelmedi...durumun cok iyi olur o zaman amenna kardesıne yardımcı olursun ama bu durumda bana göre yanlıs ki bakıcıda bedavadan bakmaz cocuguna öyle değil mi

pardon de devlet üniversitelerinin suyumu cıkmıs neden özel?

Son düzenleme:
Back
X