Eşim maaşımızın %20sini dağıtacakmış.

afrodit_83

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
49
1
6
Diğer
Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?

kardeşim, elinde ölüm adına bir senedin mi var ki çok ileri zamanı hayal edip onları planlıyorsun. merak etmeyin. evinizde asla bişi eksilmeyecek. aksine artacak. çünkü ALLAH a satıyorsunuz malınızı ALLAH bunu misliyle alır bunu unutmayınız. yarın belki bugün kabre gittiğinizde yanınızda bu amelleriniz gelecek alacağınız evler arabalar değil. ayrıca çocuklarınız ve siz bu sayede koruma altına alınırsınız. sadaka bizim zırhımızdır biliyosunuz. içiniz rahat olsun.. kayıp değil kazanan olursunuz.. ALLAH a emanet olunuz

Neden önce ülkemizdeki öğrencileri okutmuyorsunuz ??

Başka ülkelerdeki insanlara devlet de yardım ediyor zaten önce kendi ülkemizdeki açları, okuyamayanları düşünün..

eşine söyle herzaman böyle sağlıklı olmayacaksınız. Yüklü miktarda acil para gerekebilir sağlık için , Allah korusun tabi ama hayat bu .Çocuklarınız için de gerekebilir ayrıca.Sağlık ve çocuklar için birikim yapın öncelikle. İhtiyaç sahiplerine de yardım edin ama %20 fazla

yardım etmek tabiki güzel bişey ama %20si bencde fazla rahatsızlanıp yüklü miktarda para gerekebilir ne biliyim çocuklarınızı büyütmenizde ihtiyaç olabilir para olsun yani yeter ki vercek yer çok
tabiki kazandığımızdan fakir fukarının hakkını vericez

ALLAH için infakta bari milliyetçilik yapmayın. uzak yerlere yardım yapmak yakındakilere yardım yapmaya engel değildir. ayrıca..
tarafsız bakın nolur elinde yarım ekmeği olana mı yardım etmek daha mantıklı hiç ekmeği olmayana mı. işte afrika somali vs. yerler hiç ekmeği olmayan yerler. Nolur konu ALLAH olunca konu ALLAH için bişi yapmak olunca herkesin eşit olduığunu unutmayın. bu konuda sözde milliyetçilik yapacağınız yardımda riyaya sebep olabilir ALLAH korusun. en ihtiyaç sahibi kimse odur ilk olan şucuymuş bucuymuş şöyleymiş yalvarırım ALLAH konu ise öncelik en ihtiyaç sahibi olandır.

infak ta yapılan yardım malınızı eksiltmez aksine bereketlendirir. örnek için hadislere ve ayetlere bakınız.

o yardımlar çocukların içinde geçerli olur

Son düzenleme:
Bence de yüzde 10 ugyun. Ama sanırım o sizi de hesaba katıyor.
Ama yardımla para eksilmiyor.
Aksine bereketleniyor.
Kimbilir ne kötü şeylerden kazalardan korunuyorsunuzdur.
Eşinizin yaptığı iyiliğe gölge düşürmeyin.
Kötü bişey yapmıyor.
Mutlaka mükafatlarını alacaksınız..

Neden kendi ülkenizdeki fakir öğrencilerie yardımda bulunmuyırsunuz ki.
Bırakın dğer ülkeleride B.M filan yardım etsin.

Neden önce ülkemizdeki öğrencileri okutmuyorsunuz ??

Başka ülkelerdeki insanlara devlet de yardım ediyor zaten önce kendi ülkemizdeki açları, okuyamayanları düşünün..

ALLAH için infakta bari milliyetçilik yapmayın. uzak yerlere yardım yapmak yakındakilere yardım yapmaya engel değildir. ayrıca..
tarafsız bakın nolur elinde yarım ekmeği olana mı yardım etmek daha mantıklı hiç ekmeği olmayana mı. işte afrika somali vs. yerler hiç ekmeği olmayan yerler. Nolur konu ALLAH olunca konu ALLAH için bişi yapmak olunca herkesin eşit olduığunu unutmayın. bu konuda sözde milliyetçilik yapacağınız yardımda riyaya sebep olabilir ALLAH korusun. en ihtiyaç sahibi kimse odur ilk olan şucuymuş bucuymuş şöyleymiş yalvarırım ALLAH konu ise öncelik en ihtiyaç sahibi olandır.

infak ta yapılan yardım malınızı eksiltmez aksine bereketlendirir. örnek için hadislere ve ayetlere bakınız.

o yardımlar çocukların içinde geçerli olur

Insan elinde olmayan paranin cok guzel dagitim hesabini yapar. Cok niyetliyse simdi de kazandiginin bir kismini versin? Kredi odemek buna engel degil ki, azar azar yardim parasi versin. Veremez. Insanin elinde o para olunca oyle tatli geliyor ki herkesten kacirir o parayi. Bu ayni piyango bana cikarsa ben soyle yardim yapicam boyle yapicam diyip, eline para gecse kimseye koklatmamak gibi birsey. Bir de bilmemkac yil sonranin, belli bile olmayan bir zamanin hesabini yapmak da dogmamis cocuga don bicmek oluyor. Bu kadar kafaniza takmayin, hele bir o gun gelsin, o zaman konusursunuz.

Eşinin senden rızasız iş yapması yanlış, otursun kendi maaşından versin o zaman o %20 yi.

Fitre verirken bile önce etrafında yardıma ihtiyacı olan var mı diye bakıyosun, milliyetçilikten niye bu kadar korkuyolar anlamış değilim

Merak etmeyin sizden daha çok yardımda bulunmuşumdur öğrenci halimde

Ayrıca bu milliyetçilikse evet ben de milliyetçiyim.

Kendi ülkendeki insanları düşünmek ne zamandan beri kötü oldu :26:

Ve ayrıca siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim.

Yaşadığınız yerde sokakta yatan, gözleri görmeyen, ayakları olmayan, 3-4 yaşında çocukları fazla para kazanmadığında döve döve öldüren insanlar yok demek ki

Allah önce çevremizdekilere yardım etmeyi uygun görmüştür hadisleri bu kadar çok biliyorsanız bunu da bilmelisiniz

Ayrıca devlet o insanlara yardım ediyor zaten vergilerimizle.

Doğal olarak bu ülkede yaşayan ve vergi veren herkes yardım etmiş oluyor.

Kendi ülkesindeki açlara sırtını çevirip de oradaki insanlara para akıtan insan da neden yapıyor bilen biliyor.

Dediğiniz yerlere zaten yardımlar gitti biliyorsunuz değilmi.

bizde şu an kredi ödüyoruz o bitince aynı eşin gibi düşünüyorum,bir miktar ayırıp her ay yardımda bulunmak istiyorum.2 ya da 3 öğrencinin eğitim masraflarını üstlenmek en çok istediğim şeylerden biri.İnşallah o fırsatı buluruz..

zaten 1 tane eviniz varmış eğer başka ev alacaksanız onu satıp üzerine de biraz ekleyip alabilirsiniz herşey dünya malı demek değildir ki..hem yapılan yardımlar kazadan,beladan korur derler..

arkadaşın biri çıkmış yine yapacağını yapmış.konuyu milliyetçiliğe bağlamış.önce kendi vatanını milletini sahiplenmek,buradaki aç açıkta olanlara yardım etmenin adını milliyetçilik koymuş.yakında bu vatandan olunca ,anlarsınız vatan millet gibi kutsal kavramların değerini de ,olan kurunun yanında yanan yaşlara olacak...kardeşim,konu sahibi, paranızı istediğiniz yere dağıtırsınız sizin bileceğiniz iş.güzel düşünce...ama ben şahsen bin lira dağıtacak kadar zengin değilim.sizin de durumunuz belli.herşey ev,arabayla mı bitiyor.?bunun hastalığı,sağlığı var...çoluk çocuğunuzun eğitimi,Allah nasip ederse gelecekteki evlilikleri,vs...yani bunları biriktirip bir de bin lira yardım edebilecekseniz ne ala.?olsun da ayda 300-400 tl olsun.yardım yapmak dinimizin de insanlığımızın da gereği..elbet yapılmalı.ama sen orada çocuğundan uzak kalıyorsun o parayı kazanmak için.madem bin lira dağıtacak kadar alın terinizi hiçe sayıyorsunuz,çalışmayın madem çocuklarınızın başında durun.yani ben olsam öyle düşünürdüm.siz bize danıştığınız için diyorum.ama biz yine de yapacağınız yardım miktarına karışamayız.bu gönül meselesi..gönlünüzden kopan meselesi...senin gönlünden 1000 lira koparsa Allah sevabını versin.

Son düzenleme:
anoyyyy konuyu bence milliyetçiliğe getirmeyin.kim nereye isterse oraya göndersin yardımını .ister yurtiçi ister yurtdışı.yeterki açlara yoksullara yardım edin.bunuda milliyetçiliğe bağlamayın.ayrıca konu sahibi sen bir ver Allah sana 10 versin karlı bi iş.sadka vermek fakirleştirmez adamı.zengin eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…