- Konu Sahibi afrodit_83
-
Merak etmeyin sizden daha çok yardımda bulunmuşumdur öğrenci halimde
Ayrıca bu milliyetçilikse evet ben de milliyetçiyim.
Kendi ülkendeki insanları düşünmek ne zamandan beri kötü oldu :26:
Ve ayrıca siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim.
Yaşadığınız yerde sokakta yatan, gözleri görmeyen, ayakları olmayan, 3-4 yaşında çocukları fazla para kazanmadığında döve döve öldüren insanlar yok demek ki
Allah önce çevremizdekilere yardım etmeyi uygun görmüştür hadisleri bu kadar çok biliyorsanız bunu da bilmelisiniz
Ayrıca devlet o insanlara yardım ediyor zaten vergilerimizle.
Doğal olarak bu ülkede yaşayan ve vergi veren herkes yardım etmiş oluyor.
Kendi ülkesindeki açlara sırtını çevirip de oradaki insanlara para akıtan insan da neden yapıyor bilen biliyor.
Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?
somali de onlara yardım edebilecek bir çevre yok peki o ne olacak? ülkede herkes fakir çoğu aç... oradaki hangi çevre onlara yardım edecek? kişi sadakasını kalbinden geçen herkese verebilir. hele ki somali de ki aç çocuklar varken bizlerin para biriktirme hırslarımız bile yalnış aslında.Merak etmeyin sizden daha çok yardımda bulunmuşumdur öğrenci halimde
Yaşadığınız yerde sokakta yatan, gözleri görmeyen, ayakları olmayan, 3-4 yaşında çocukları fazla para kazanmadığında döve döve öldüren insanlar yok demek ki
Allah önce çevremizdekilere yardım etmeyi uygun görmüştür hadisleri bu kadar çok biliyorsanız bunu da bilmelisiniz
Kendi ülkesindeki açlara sırtını çevirip de oradaki insanlara para akıtan insan da neden yapıyor bilen biliyor.
Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?
Madem öğretmensiniz, kendi okullarınızdaki muhtaç öğrencilere yardım edin. Ya da bir çocuğun tüm okul masraflarını üstlenin. Kalkıp Somaliye para göndermek, hem de o yardımın ulaşıp ulaşmayacağını bilmeden göndermek saçma bence. Yardım dediğin yakınındakinden başlamalı bence.
Hem böyle para saçmak yerine bir öğrenciyi giydirir, harçlık verir, kırtasiye ihtiyaçlarını giderirsiniz.
Okulunuzda böyle biri mutlaka vardır.
Merak etmeyin sizden daha çok yardımda bulunmuşumdur öğrenci halimde
ama öyle dedikodular dönüyor ki , yok o paralar cebe atılmış, yerine ulaşmamış vs.. Insan muallakta kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?