- Konu Sahibi afrodit_83
-
Niyetim kötü değil ama inanın böyle şeyler okuduğumda içim acıyor. Güvenililir yardım kuruluşları var yardımın gittiğine dair belgeleri kanıtları var bizzat gidip yardım edenler var. Böyle yorumlar yapıp içe şüphe düşürmeyin. Çünkü insanın en temel ihtiyacı olan 'Su' kuyuları açılıyor en önemli ihtiyacımız olan 'görme' duyuları kazandıılıyor insanlara .. gönüllü giden doktorlara bile hakaret bu!
Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?
Hanımefendi ben devletin yaptığı yardımlardan bahsetmiyorum, onların gittiğine dair şüphem yok. Bir sürü yardım kuruluşu var, yollarda sokaklarda stand kurup yardım toplayan insanlar var, ne malum verdiğimiz paraların somaliye gittiği ? Yardım yapılacakken de resmi mercilerle muhattap olunmalı.
Ayrıca siz neden yazdığım kocaman mesajdan bir parçasını cımbızla çekip aldınız :) Ben Somaliye yardım gitmesin demiyorum, ama bu olay dünya çapında yankı yapmış bir olay, Angelina Jolie vs, gitti oralara yeterince duyuruldu ve yeterince yardım yapıldı, fazlasıyla, siz neden Somaliye bu kadar takmış durumdasınız, neden gözünüzün önünü göremiyorsunuz ? Hayat Somaliden ibaret değil. Ben acımasız değilim , orada anneler çocuklarının gözü önünde açlıktan ölüyor, ben bunları bilmiyor muyum. Tabi ki şiddetle isterim yardım edilmesini fakat zaten yardım eden binlerce hatta milyonlarca kişi var.
Benim ne haddime yardım için giden doktorlara hakaret etmek. Üslubunuza dikkat edin. Ben sadist değilim, yardım karşıtı değilim. Asıl sizin yorumunuz bana hakaret. Lütfen doğru bir üslupla konuşun.
Açlıktan ölen çocuktan kadından bebekten daha önemli öyle mi kardeşim..
nelerin daha zor daha çekilmez olduğunu anlamak için o duruma mı gelmek gerek (ALLAH Korusun)
Konu içeriğini açıklayan güzel bir yorum olmuş, hanımlar birbirinizle nereye yardım edilir'in polemiğine gireceğinize, lütfen konu içeriğine yorum yapınız...Konu sahibi nereye yardım yapacağını sormamış ki sadece yaptıkları yardım fazla mı onu sormuş. Netice de adamın kendi parası ister Somali'ye verir ister okulda ki öğrencisine verir isterse de alt komşusuna verir biz karışamayız.
Zekat verirken yakınlarınızdan başlayın denilmiyor mu dinimizde?ALLAH için infakta bari milliyetçilik yapmayın. uzak yerlere yardım yapmak yakındakilere yardım yapmaya engel değildir. ayrıca..
tarafsız bakın nolur elinde yarım ekmeği olana mı yardım etmek daha mantıklı hiç ekmeği olmayana mı. işte afrika somali vs. yerler hiç ekmeği olmayan yerler. Nolur konu ALLAH olunca konu ALLAH için bişi yapmak olunca herkesin eşit olduığunu unutmayın. bu konuda sözde milliyetçilik yapacağınız yardımda riyaya sebep olabilir ALLAH korusun. en ihtiyaç sahibi kimse odur ilk olan şucuymuş bucuymuş şöyleymiş yalvarırım ALLAH konu ise öncelik en ihtiyaç sahibi olandır.
infak ta yapılan yardım malınızı eksiltmez aksine bereketlendirir. örnek için hadislere ve ayetlere bakınız.
o yardımlar çocukların içinde geçerli olur
Zekat verirken yakınlarınızdan başlayın denilmiyor mu dinimizde?
Bence ülkemizde o kadar aç, kimsesiz insan varken tutup da Somaliye, ya da başka bir yere yardım yapmak bence mantıklı değil..
Kaldı ki kendi ellerimizle yardımı götüremeyeceğimiz için kime gitti ya da gitmedi emin bile değilken o kadar parayı dağıtmanın anlamı yok diye düşünüyorum..
Konu sahibesi, eğer ihtiyacınız yoksa elbette yardım etmeniz sizin evinize bin bereket getirecektir. Ama bulunduğunuz şehirde bildiğiniz, gördüğünüz fakir insanlara, veya yardıma muhtaç okuyan öğrencilere burs daha mantıklı geliyor bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?