Esim makyaj yapmami istemiyor

Sen bir insansın. Kocanın malı değilsin. Makyajı birisi için değil kendin istediğin için yapacaksın ya da yapmayacaksın bunu sen belirleyeceksin. Kocan karar vermeyecek senin ne zaman makyaj yapabileceğine. Bir yere giderken makyaj yaptın diye kocan dışında birine süslenmiş yaftası yapıştırilmasına izin vermeyeceksin kendine. Buna karşı çıkmak yerine ay dur ben de ondan bir şey kısıtlayım diye çocukta düşüncelere girmeyeceksin.
Sen bir insansın, kendi kararlarını kendin alacaksın.
Kendi haklarınızı koruyun, kendi değerinizi koruyun, kendi varlığınıza saygı duyulmasını sağlayın.
Kısıtlama normal bir durum değildir. Kısıtlamaya kısıtlama ile karşılık verilmez. Özgürlüğünüzü böylesi basit kıstaslarla baltalamayın. Basit görünebilir aman kocam istemiyor ruj sürmeyiveririm demek ama öyle değil. Mesele ruj rimel değil. Kendi kararlarınızı alamıyorsanız hayatınız üzerinde söz sahibi değilseniz doktora giderken dahi ne yapacağınıza kocanız karar veriyorsa onu nasıl kısıtlasam diye düşünmek yerine kendi üzerinizdeki bu kısıtlamayı kaldırın
Kıyamam ya uzun uzun aciklamissin, konu sahibi kocam beni çok seviyor kıskanıyor demezse ben de ben değilim

Kisasa kisas yapilirsa bu boyle devam eder. Once makyaji yasaklar, sonra baska seyleri. Bu cozum degil. Siz onu kisitladikca o da sizi kisitlar. Kisasa kisas bu durum devam eder. Mucadele etmelisiniz. Herseye tamam derseniz bir bakmissiniz kole olmussunuz.

Ay inanılmazsınız gerçekten. Tamam derken ne düşünüyordunuz ki ? Ben de bu durumu nasıl düzeltebilirim diye soracaksınız zannediyorum. Ben ondan ne kısabilirim diye soruyorsunuz... Yakında birbirinizin her şeyine karışıp hayatı birbirinize zindan eder ayrı ayrı yollarınıza devam edersiniz...

Ben sizin bu dediğinizi yaşadığımda 19 yaşındaydım. Erkek arkadaşım kıskançlığından makyaj yapmamı istemiyordu. Ben ona o zaman dedim ki; sen ruh hastası mısın? Makyaj ya makyaj, buna karışan biri ilerde sokağa tek başına adım da attırmayabilir. Asla müsade edemem böyle bir şeye o gün o yaşımda bile ona tamam demiş olsaydım kendime duyduğum saygıyı hala sorguluyor olurdum.

Selam kizlar esim denizci suan evde yok , daha once o evde yokken disari cikarken makyaj yapmami istemedigini soyledi bende tamam dedim . Bu hafta doktorumu degistirdim erkek doktoruna gittim bebisi gormek icin giderkende far surdum eyeliner cektim ruj surdum . Dun beri de kavga ediyoruz esimle yok hani benim icin makyaj yapiyordum neden yapiyorsun falan filan . Kendim icin yaptim diyorum inanmiyor, madem o benim makyajimi kisiyor ben ondan ne kisabilirim . Ayni durumda olan var mi ?
Benim eşimde maalesef makyaj istemiyor pantolon giymesi istemiyor (kapalıyım)şal takmami istemiyor spor giyinmemi istemiyor diz ve dız üstü kıyafet istemiyor dar istemiyor sayda sayyy bacım Allah bildiği gibi yapsın hepsini 😡giyinmeyi unuttum sayesinde hepsini kısıtlayip seçenekleri aza indirip sonra ben karışmıyorm sen bilirsin oluyor

Yüzde maske var neden ruj sürüyorsunuz rahatsız etmiyor mu? Onun dışında başta kabul ermeyecektiniz yine de geç kalmış sayılmazsınız kendi yüzüm hakkında kendim karar vermek istiyorum deyin. Yani misilleme yapmak durumu düzeltmez ki

Yani gerçekten sizce bunun çözümü onun bir şeyini kıskanmak mı? Bu dahiyane yolu çok düşündünüz mü? Öncelikle eşiniz makyaj yapma dediğinde tamam demişsiniz. İşte burda ipleri eline vermişsiniz zaten. Adına evlilik dediğiniz yarı açık cezaevinde size kolaylık diliyorum.

Back
X