Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

Eşiniz ve annesi büyük olasılıkla şizofren ..çocuğunuz olursa onun da genetik yatkınlığı olma olasılığı yüksek.Tedavi olmadıkları için yavaş yavaş kendi kurduklari dünyadan hiç cikmayacaklar ..eşiniz insanlarin ona yönelik kötü planlar yaptığını ama kendisinin bunu anlayacak kadar çok zeki olduğunu düşündüğü için ise bile gitmeyecek...veya sizin onunla bile dışarı çıkmanıza izin vermeyecek ..büyük olasılıkla siz de bağımlı kişilik yapısında ,yüksek kaygılı bir kadinsiniz ..tedavi sürecine kendinizden başlayın

Bu konu seni kendine getirsin ve artık bir şeylere karşı 'hop bir dur bakalım ben böyle yaşamayı hak ediyor muyum yoksa bu sadece kendime eziyet mi' dedirtsin. Bence bu konu senin miladın olsun. Elbet adam sabah evden gidiyordur. Ailene gidemiyorsan, yüzüm yok diyorsan bile git bir polise ben kadın sığınma evine gitmek istiyorum de durumunu anlat. Sonra da boşanma işlemlerini başlat. Sakin çocuk yapma, onun da hakkına gitme bu bir vebal çünkü. Kendin için en doğrusunu yap, önce kendine değer ver. Yazılımcısın istediğin her yerde iş bulursun. Tek ihtiyacın olan güç, adam da bunu bildiği için seni güçsüz hale getirmis psikolojik baskılarla. Yılma.

O halde branşınızla ilgili işlere başvurun ve bir işe girin.
İş bulduğunuzda ev tutar taşınırsınız size ait eşyalarla.
Bu adama sakın çocuk yapmayın.
Sizin çektiklerinizi çocuğunuza yaşatmayacak kadar akıllı ve vicdanlı olun.

Bakın eşiniz kesinlikle normal değil. Sürekli anlattığınız gibi de olsa normal değil, arada bir iyiye dönüşsede normal değil. Çünkü sağlıklı bir insan bu kadar uç noktada karakteristik özelliklere bürünemez. Belli ki ruhsal bir bozukluğu, bir hastalığı var. Ara sıra çok iyi bir adam olması da büyük bir soruna işaret. Sağlıklı bi insanın kaç karakteri olur Allah aşkına? Durduk yere bi ona bürünüyo bi buna. Ailenizde de içinizi acıtan şeyler yaşamışsınız, evlendikten sonra baba evine dönmek çoğu kadına zor gelir haklısınız ama en nihayetinde onlar sizin aileniz. Orada kısıtlansanız bile en azından bi gün bu iş şiddete döner mi daha da manyaklaşırlar mı diye bir korkunuz olmaz. Nitekim onlar da bu adamı hiç istememişler. Demek ki bu kadar da aşırı boyutta değil aileniz. Hadi diyelim ki aileniz de böyle bi boyutta kısıtlamacı. Yine bu adamdan yeğdir. En azından yeniden düzgün biriyle evlenip mutlu olma ihtimaliniz olur. Ama buna devam edip bi de çocuk yaparsanız bitti. Adamla kalsanız hem çocuğa neler yapar kim bilir hele ki kız olursa. Yaş ilerledikçe daha mı kafayı yer o da var. Ayrılayım deseniz çocukla bi yere sığmak da zor, çalışıp onu bırakacak yer bulmak da zor. Hadi bunları aştınız diyelim. Ömür boyu bu adama mahkum kalırsınız boşansanız bile. Çocukla 2. Evlilik ihtimaliniz de daha zorlaşır. Evlenseniz arada hep bu napcağı belli olmayan adam olur. Kendinizi ömür boyu mahkum edersiniz. Aile ne kadar kısıtlamacı da olsa canınızı da yaksa nihayetinde siz onların can parçasısınız. Bakın beni burda bırakmazlar sahip çıkarlar diyosunuz. Onlar sizin zarar görmenizi istemez kısıtlasa bile. Ama bu adamın işi nereye vardıracağı bile mechul. Hele ki psikolojik bir sorunu varsa zaten zaman ilerledikçe daha da beter olabilir. Bence hazır yol yakınken, O da size arada sen gidersin, boşanalım vs diyoken cesaretinizi toplayıp ailenize anlatın her şeyi. Onlar size yol gösterirler belli ki yalnız bırakmazlar. Lütfen bu sefer onları dinleyin.

Şu hayatta kimse için KPSS yi kazandığım halde atandığım yere gitmemezlik yapmam. Buna evlat dahil. Evlat bile iyi olan ana babasına sırtını dönebiliyorken sizinki ne cesaret valla. Beyim istemedicileri bi anlasam bu konulara o kadar delirmeyeceğim ama yok. Anlayamıyorum. Perdeyi bile açamayacaksam, yolda yürürken karşımdaki güzellikleri göremeyeceksem niye yaşıyorum yahu? Adam sizin yolda yürürken erkeleri kestiğinizi, perdeyi açınca da dışarı nude Show yaptığınızı sanıyor sanırım. Pis sapık ruhlu hasta manyak rahatladım.
ayrıca madem size öyle hakaretler eden ailenizvar, evinize de gelmeyiversin. Ben de babamdan nefret ediyorum. Evime adım bile atamıyor. Almıyorum çünkü

Allah'ım Allah'ım...her seferinde uzak duracağım ben şu bdv den diyorum, okurken çıldırıyorum; siz bu hayatları yaşayıp, hala da katlanmak için bahane arıyorsunuz ya, tansiyonum fırlıyor.

Ne menem kıymetli şu koca milleti ya! Memurluk hakkediyorsunuz, çalışmanıza izin vermiyor diye ekonomik özgürlükten vazgeçiyorsunuz, kim için?? 12 yaş daha yaşlı, ailenizin bundan cacık olmaz dediği adamcık için...

Her türlü offsayt sinyallere rağmen ısrarla evlen... adam alenen psikopat çıksın, yine de ondan vazgeçeme.

Uyan arkadaşım! Madem ben sağlıklı karar alamıyorum, beni sevenlere danışayım de, git ailene anlat bari.

Gercekten su yaziyi gorunce uyelik almaya karar verdim, bir kadin olarak o kadar dokundu ki bana size bunu anlatamam.

Mesleginiz var, aktif calismamis olabilirsiniz ama herkes hayata bir noktadan baslayabiliyor. Sizin seceneklerinizde bile caresizlik var. Ya koca evi ya baba evi olarak sinirlandirmissiniz kendinizi. Kendi ayaklarinizin uzerinde durmak sizin icin ucuncu bir secenek bile degil. Cok uzuldum. Inanciniz, yasam tavriniz, gelenek ve goreneklerinizden tamamen bagimsiz olarak konusuyorum, bir cumhuriyet kadini olarak bu ulkeye bir borcunuz var! Egitimini aldiginiz isle alakali cok guzel isler yaparak, diger kiz cocuklarina ya da ileride muhtemel olarak sahip olacaginiz kiz evladina karsi sorumluluklariniz var.

Lutfen bosanin.
Gecici(!) Olarak ailenizin yanina donun.
Bu sure zarfinda is arayin, asgari ucretle dahi olsa, baslangic seviyesinde kendi mesleginizi icra edin.
Ev tutana dek bir kadinin yaninda ev arkadasi olarak yasayabilirsiniz.

Bunlari yapacak guce, akla, egitime sahipsiniz. Koleligi birakin, lutfen.

Edit: esinizin psikolojik sorunuyla ilgili konusmak istemiyorum zira ozne sizsiniz. Ancak sizde ciddi ciddi bagimli kisilik semasi oldugunu dusunuyorum. Esinizden once sizin de bir terapiye gitmeniz faydali olabilir. Belediyelerin sagladigi ucretsiz danismanlik servisleri mevcut. Belediyeye gisemezseniz pandemi donemi sebebiyle telefonla bile destek alabileceginiz danismanlik servisleri var. Lutfen kendinize odaklanin. Kendinizi iyilestirin.

Kendinize iyilik yapmak istiyorsanız ayrılın.Anlatın ailenize de boşanın gitsin kendi hayatınızı dilediğiniz gibi yaşayın.
Benim tanıdığım bir aile de aynı eşinizin ailesi gibiydi.Gelinleri iyi dayandı bunlara demiştim ki onca yıl sonra ayrılmışlar. Kadın eskiden mutsuz mutsuz duruyorken son gördüğümde çok canlı ve mutlu duruyordu.

Hepsini okumadım okuyamadım boğuldum daraldım o ruh hastası inan yazmak istediğim çok şey var seni incitmekten korkuyorum Allah sana dağ taş sabrı vermiş kimseye bosan kurtul demem ama lütfen iyi düşün taşın dünya da bir sen daha yok

Hapistekiler bile senden daha özgürdür en azından görüşe gelenlerle görüşebiliyorlar. Sen hala adam cocuk istemiyor diyorsun. Aklından zorun mu var anlamadım ki. Ne önerisi ne tavsiyesi bekliyorsun bırakıp gidemiyormuş da bilmem ne. Bin kişi sana boşanma dese, boşancam demelisin. Bu hayatı kendine reva görmüşsün bide çocuk yapıp çocugun başını mı yakacaksın. Dünyada ilk boşanan sen olmayacaksın. Tahammülüm yok böyle insanlara boşanman için daha nolması gerekiyo. Bi tasman eksik. İş yeteneğinde var gençsinde elinden herşey gelir. Nediyim ki, bu hayatı kendine reva görene dicek de bişey yok

Ben sizlere boşanmıcam bunların hepsi çok normal şeyler demiyorum ki. Neden kimse anlamak istemiyor ben derdimi anlatmak istedim birilerinden destek görmek istedim. Yani haklı olduğumu duymak istedim. Yanlış mı düşünüyorum diye sorayım dedim. Ne dertler var senin ki ne ki mi diceksiniz ben mi çok abartıyorum diye öğrenmek istedim. Yani fikir almak kimsenin, kimsenin aklına ihtiyacı yok elbette ama insan bazen dertleşmek ve kendi fikirlerinin başkaları tarafından da söylenmesi kendisine inancını artırıyor. Bu yüzden buradan yazdım. Malum korona günleri kimseyle görüşmek yok kime anlatcam. Ve burada her karakterde insan var sonuçta yelpaze geniş herkes le ortak fikir de olmaktan alacağım kararı daha net almak için önemliydi.

Evinize birini davet ederken, evinizde biseyin yerini değiştirirken, evinize bal alırken, evinizden çıkarken, evinizde perdeyi açıp pencereden bakarken eşinizin ağzına bakıyorsunuz. Bı tuvalete giderken eşinizden izin almadiginiz kalmış (belki ona bile izin aliyosunuzdur), bu adamdan hamile kalmak istiyosunuz, her sözünü dinlediginizi soyluyosunuz (sanki bu iyi biseymis gibi), düzelmeyecegini bile bile onu duzeltebileceginize inaniyosunuz, bı de üstüne üstlük millet yıllarca kpss kazanmayı beklerken siz nisanliniz istemiyo diye tercih yapmiyosunuz. Kendi zincirinizi kendiniz baglamissiniz ayağınıza, hasta ruhlu eşinizin her dediğini yapiyosunuz diye iyi bı eş değilsiniz, kolesiniz sadece. İşiniz yok, geliriniz yok, ailenizden, arkadaşlarınızdan uzaksiniz, herşeyde ona muhtacsiniz. Nereden tutsan elinde kalacak bir konu. Boşanmayacaksaniz şikayet de etmeyin lütfen, perdeleri izi kapatın evinizde oturun, üstüne de 3 çocuk yapın. Sizin eşiniz gibilere biz kadın düşmanı yobaz diyoruz

Herkeste size iyi kötü fikrini beyan etmiş zaten.
Siz bunca sıkıntının arasında anne olma fikrine sıcak baktığınız için eleştiri yediniz.
Ben az çektim az da çocugum çeksin hesabı.
Ortak fikir; Boşanın, kendi ayaklarınızın üstüne durmaya çalışın.
Ailenizin yanına gidecek yeriniz olmasa dahi geçici olarak en azından kendinize güveninizin geldiği ve ayaklarınızın daha sıkı yere bastıgı döneme kadar kalabilirsiniz.
Yok yapamam diyorsanız başka çareler aramaya başlayın.
Eşinize tek şey için minnettar olun kendisinin bile ne b.... oldugunun farkında olduğu saçma bir evliliğin içine çocuk fikrini sıgdırmadığı için.

Ailen gerçeği görmüş ve uyarmış seni ah keşke barismasaydin. Canım hala geç değil. Mesleğin var bir kere kazandiysan yine kazanirsin KPSS yi. Bırak boşan bu heriften, normal değil ya. Böyle adamlar var mı hala cidden dehşet içindeyim.

Daha kotu ya, ınsan anasının babasının yanına neden gitmek istemeyip sevılmedıgı kole oldugu evde kalmayı ister?
Zaten normal bir anne babası olan, güzel bir aile hayatından gelen kişiler böyle bir hayatı kabul etmez.
Böyle sorunları olan insanların genelde önceki aile hayatı da sorunlu oluyor. Dolayısıyla kendisi de sağlıklı kişilik gelişimi oluşturamadığı için bu tarz evliliklere maruz kalıyor. İstisnasıyla karşılaşmadım. Zaten önceki yorumlarda bahsetmiş. O yüzden hak veriyorum anne babasının yanına dönmek istememesine, ben de olsam dönmezdim.
Düşünsene halini anlatabileceği, onu her haliyle sevecek kabul edecek bir anne babası olsaydı böyle bir hayatın içinde böyle bir insana dönüşür müydü? Bir dakika bile evli kalmazdı.

Konu sahibi acilen uyanmalısın. Çok hakkına girmişler senin. Bilinçlenmelisin, bilinçli değilsin, çarşaflısın ama din hakkında da bilinçli değilsin. Öncelikle mutlaka terapi al ve bol bol oku. Üzülerek söylüyorum iki üniversite hiçbir şey katmamış ne yazık ki bu anlamda. Böyle bir hayat yaşamak için mi iki üniversite okudun? “Kurtlarla koşan kadınlar” kitabını bir oku mesela. Ya da Nihan Kaya “İyi Toplum Yoktur” u oku. Leyla Navaro “Tapınağın Öbür Yüzü” yeni aklıma geldi bu kitabı mutlaka ama mutlaka oku. Bakalım ne düşüneceksin.

Nisanliyken nisanı atmıs, aılesı anında esyaları toplayıp gel evladım yakma basını evlenme demıs konu sahıbıne, ailesinde ufacık gariplik sevgisizlik yok
Simdı gitsem arkamdalar akrabalarım dahi arkamda yazmıs.
Daha ne olsun ki?
Anne babamızla jenerasyon farkımız var bızı anlamamaları normal geliyor bana. Zor zamanımda arkamdalar mı? Ben buna bakarım. O da buna baksın bence.
Bu adamla Bu hayatı yasamaktan daha iyi aılesı.

Bu ezilmişlıgı kabullenmek fıtrat meselesi, aileyle ilgisi oldugunu dusunmuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…