Esim ne yapmaya calisiyor?..

Psikolojide etik kuraldır,psikologlar,psikiyatrlar tanıdıklarına hatta hastalarının tanıdıklarına dahi danışmanlık yapmazlar,objektif olabilmek,nötr kalabilmek açısından.Pardon da o nasıl psikiyatrmış öyle? Ayrıca bahsettiğiniz kocanız baya ağır patolojik kişilik belirtileri gösteriyor.Kumar bağımlılığı zaten başlı başına hayatı karartan bir patoloji.Eşinizin ruh sağlığının yerinde olmadığı zaten yalan konuşmasından belli..Sağlıklı düşünebilen bir insan konuşması için para verdiği doktora yalan söyler mi? Kimbilir bilinçaltında hasta olduğunun açığa çıkmasından nasıl korkuyor ki hem tanıdık doktor müsvettesi seçmiş hemde yalan konuşmuş..Ayrıca sizin depresyonda olmanız kadar doğal birşey yok.Psikologların dediği gibi "onlara gerçek hastalar değil,hastaların hasta ettikleri gider" kocanız sizi hasta etmiş.İnanın çocuğunuzu da ediyor.Ben de kumar bağımlısı bir babanın kızıyım.Yıllarca düzelir diye bekledik,herseferinde inandık,sonunda hayatımızı kararttı adam.Anneme çok kızıyorum keşke biz çocukken boşansaydı.Kumar bir bağımlılık ve dürtü kontrol bozukluğudur,eşinizin büyük ihtimal dürtülerini kontrol edememe problemleri var zaten kumar sadece görünenlerden birtanesi..yaşamış bir
Olarak söyleyeyim direkt boşanın
Bu simdiye kadarki en dogru tespitti.Gercekler yuzume carpti desem yeridir.Evet beni depresyona iten zaten kendisi ve evet insan bir demet para verdigi doktora niye yalan soyler.Bu son sansi zaten okullar kapanana kadar sabredip gelisme var mi diye gozlemlerim eger fark olmazsa ben de bittim zaten artik uzatmanin anlami kalmaz.Kendim gidip gitmeme konusunda cok kararsizim.Gitmesem bahane edip birakir gibime geliyor.Gitmek hic icimden gelmiyor en azindan bu sartlarda.Ne yapacagim bilemiyorum...

Bu simdiye kadarki en dogru tespitti.Gercekler yuzume carpti desem yeridir.Evet beni depresyona iten zaten kendisi ve evet insan bir demet para verdigi doktora niye yalan soyler.Bu son sansi zaten okullar kapanana kadar sabredip gelisme var mi diye gozlemlerim eger fark olmazsa ben de bittim zaten artik uzatmanin anlami kalmaz.Kendim gidip gitmeme konusunda cok kararsizim.Gitmesem bahane edip birakir gibime geliyor.Gitmek hic icimden gelmiyor en azindan bu sartlarda.Ne yapacagim bilemiyorum...

Kusura bakmayın olumlu şeyler yazamadığım için ama ben birebir bunları yaşamış bir insanım.Annemde şuanda daha önce boşanmadığı ve bizi o evliliğe ve adama maruz bıraktığı için çok pişman.Yıllar sonra bizi çok zor durumda bırakarak defoldu gitti hayatımızdan,geriye hayatımızda bıraktığı problemler,psikolojimizdeki hasarlar,çaldığı çocukluğum ve annemin çaldığı gençliği kaldı..hiçbirşey sizden ve evladınızdan değerli değil..Evet ilk adımı atmak kolay değil ama birkere adım atıp o yola girince anlayacaksınız ki asıl böyle yaşamak kolay değil,yazık değil mi size bu yaşta bu adam yüzünden depresyon yaşıyorsunuz.Allah korusun depresyon insanı intihara bile sürükleyebilir,öyle dilimize pelesenk olmuş ama o kadar basit değil..olan size ve evladınıza olur..o zaten sizi düşünse böyle davranmaz

Doktor kaynimi taniyor slm soyledi ona.Ben de kaynimla ilgili sorunlarimi dile getirmedim haliyle.Esimin kumar bagimliligindan bahsettim doktora.Bir de esim yalan soylemis.Mesela doktor namaz kiliyor musun demis.O da evet kilmaya calisiyorum duzenli olmasa da demis.Esim aylardir cumaya bile gitmiyor aslinda.Kendini iyi biri olarak tanitmaya calisiyor ki suclu ben olayim

Anladım senin kaynim ile problemlerin var. Bunu da konusacaksin. Aslında onun gerekli görmesi halinde sizi başkasına yönlendirmesi gerekir. Ama sen doktora güvendiğim için bunu tartışmaya açmaktan çekinme. Ne olur ne olmaz.

Anladım senin kaynim ile problemlerin var. Bunu da konusacaksin. Aslında onun gerekli görmesi halinde sizi başkasına yönlendirmesi gerekir. Ama sen doktora güvendiğim için bunu tartışmaya açmaktan çekinme. Ne olur ne olmaz.
Aslinda doktor benden olmasa bile mutlaka yardim alin, evliliginizi kurtarabilirsiniz dedi ama esime baska bir doktora gidelim desem niye diyecek.Sebeplerini soylesem sanki haksizmisim gibi cok ustume gelecek.Sonucta bu sebeplerden doktoru degistirmez.Yine bosuna uzulen ben olurum.En iyisi istiyorsa kendi devam etsin eger gelisme gorursem ben de sana katilirim diyeyim

2 gun once konu acmistim aile terapisine basliyoruz diye.Soyle ki terapi hic bekledigim gibi gecmedi.Yani daha dogrusu esimin tavri beni cok kirdi.Ben de seviniyorum adam tedavi oluyor diye.Meger doktora ne kumardan bahsetmis ne de yaptiklarindan.Ha bire beni anlatmis fakat bire bin katarak.Adam uzman olmasa beni sinir hastasi falan sanardi resmen oyle anlatmis.Kendiyle ilgili doktora bariz yalanlar soylemis,hic acik vermemis.Hatta bekleme odasinda bile telefonu sarja takip iddia takibi yapti saka gibi.Peki be adam madem kendinden bu kadar memnunsun beni niye surukledin oralara?Sozde sorun bende,duzelmesi gereken benmisim gibi havaya girmis adam.Bir de daha muayenehaneye adim attik cikana kadar herkes kaynimdan bahsediyor.Yok selam,yok nasil iyi mi falanlar havada ucusuyor.Belli ki doktorla arkadaslar.Hani kotu dusunmeyeyim diyorum ama doktor bu durumda ne kadar tarafsiz olur Allah bilir.Insan bu suphelerle icini tam olarak dokebilir mi?Dokemedim tabi...Yuzeysel bazi seyleri anlattim o kadar.Haliyle depresyon teshisi koydu.Tamam da aylardir benim yasadiklarimi baskasi yasasa ne hale gelirdi normal yani.Antidepresan yazdi falan...Sonra esim cikista gece yarisi cocuklarla beni yemege goturdu sozde iyi bir sey yapiyor.Iyi bir sey yapmak istiyorsan once hatani kabul et ne yemegi ?Neyse cocuklarin keyfi kacmasin dedim mutluluk oyunu oynadim yine.Peki bu adam sizce ne yapmaya calisiyor?Simdi terapiye devam etmesem bak ben denedim sen kactin diyecek,etsem boyle yalan yanlis tedavi mi olur adam doktora bile yalan soyluyor.Hayir aklima bir dolu sey geliyor.Acaba diyorum oyun mu bu yani ne bileyim bosanma olursa velayet icin koz olsun diye mi beni boyle gostermeye calisiyor?Dusunuyorum cikamiyorum isin icinden.Insan niye boyle davranir ?
e sende doktora demedinmi eşim yalan söylüyo diye. herşeyi bir bir anlatmadınmı. buraya yazdığın gibi doktorada anlatmadınmı. madem eşin böyle sorunlu niye boşanmıyosun. öyle çocuklarım için falan deme inanmam. çok saçma

Aslinda doktor benden olmasa bile mutlaka yardim alin, evliliginizi kurtarabilirsiniz dedi ama esime baska bir doktora gidelim desem niye diyecek.Sebeplerini soylesem sanki haksizmisim gibi cok ustume gelecek.Sonucta bu sebeplerden doktoru degistirmez.Yine bosuna uzulen ben olurum.En iyisi istiyorsa kendi devam etsin eger gelisme gorursem ben de sana katilirim diyeyim

Sen de ayrı psikologa git. Nedenini söyleyeyim. Depresyondasin, boşanirsan destek alıyor olursun. Boşanmazsan zaten yine desteğe ihtiyacın olacak

Tanıdık doktorun objektif olacağını sanmam
Ben de suphede kaldim iste rahat edemedim.Bizim sorunumuz zaten esimin ailesinin boyundurugu altinda yasamak.Simdi de kaynimin yonlendirdigi bir doktora gidiyoruz.Buna bile onlar karar veriyor.Doktorun agzindan kaynimin ismi dusmedi ben nasil sana kaynimla olan problemleri anlatayim? Mecburen olanlari derine inmeden anlattim ben de.Halbuki baska bir doktor olsaydi cok daha farkli icimi dokebilirdim

e sende doktora demedinmi eşim yalan söylüyo diye. herşeyi bir bir anlatmadınmı. buraya yazdığın gibi doktorada anlatmadınmı. madem eşin böyle sorunlu niye boşanmıyosun. öyle çocuklarım için falan deme inanmam. çok saçma
Evet anlattim gercekleri.Zaten bosanmak uzereyken esim terapi teklifiyle geldi.

Sen de ayrı psikologa git. Nedenini söyleyeyim. Depresyondasin, boşanirsan destek alıyor olursun. Boşanmazsan zaten yine desteğe ihtiyacın olacak
Aslinda ben zaten istiyordum psikologa gitmek ama acikcasi mahkemede cocuklarin velayeti icin bu durumu kullanabilirler diye vazgectim.Gerci depresyon herkesin yasayabilecegi bir durum ama yine de ellerine koz vermek istemedim.

Back
X