Eşim ne yapsa değeri kalmadı

MoonlitSoul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
937
578
103
Arkadaşlar merhaba,
Son zamanlar bendeki bir durumdan bahsetmek istiyorum, atamıyorum içimden.
Eşim ticaretle uğraşıyor, ben de çalışıyorum, aydan aya değişse de iyi bir gelirimiz var.
Eşim maddi konularda enayi denilecek kadar eli açık biri, aşşırı marka düşkünü ben öyle biri değilimdir, elinin ayarı yok. Etrafındaki herkese borç verir, geri alamaz hatta dolandırılır. Ailesine de çok vericidir, kardeşinin durumu gayet iyi olmasına rağmen aracının kaskosunu o öder yıllardır. Aracı da eskiden eşim almış zaten. Ailesi konusuna karışmıyorum asla, ailesidir dedim geçtim hep. Arkadaşlarla, ya da onun işyerinden birileriyle restorana, tatile gitsek %90 biz öderiz.
Ben de evliliğimizin ilk 2 senesi kendi maaşımı harcadım, ekstra bir şeyler beklemedim ondan, kendimce harcıyordum işte. TA Kİ 2. yılımıza kadar… 2. Yılımızda bana haber vermeden çocuğunun olmadığı ve 10 sene önce boşandığı eşine yüklü miktarlarda para gönderdiğini öğrenene kadar. Kadın acındırmış kendini ve eşim yıllarca yardım etmiş ona. Bana bahsetmemişti. Boşanma aşamasına gelmiştik o dönem bu sebepten dolayı. O zamandan sonra gözüm açıldı ve bu ev için, bu aile için ne yapılsa, ne alınsa maddi olarak benim gözümde hiçbir değeri yok, hiçbir özelliği yok. Herkese alıyor, herkese yapıyor nasılsa diyorum. Derdin bu mu demeyin, o da son zamanlar ne yapsam mutlu olmuyorsun diyor, sebebi bu çünkü.Resmen kinlendiğimi farkettim adama. Tam olarak ifade edebildim mi bilmiyorum. Sizin eşiniz de böyle olsa siz ne düşünürdünüz özellikle bu kriz ortamında, üstelik bir çocuğumuz var ve onun geleceği için bir şey de yapmadık. Çok sinir oluyorum, daha önce çok saçma harcamalar yaptığını söyledim ona ama ben yine kazanırım o parayı diyor dolandırılsa bile. Ben mi memnuniyetsizim atamıyorum içimden bu hissi…

Çocuğu olmayan kadın bile kocanızı sömürüyor. Sizin çocuğunuz var, gerekirse çocuğunuz üzerinden sömürünün tillahını yapın. Adam saf gelen sömürüyor giden sömürüyor, izin vermeyin. Yönlendirilen bir tip belli, siz tutun ensesinden. Acayip ayar oldum, çoluğunun çocuğunun rızkını yedirsin anca.

Bence adama çocuk üzerinden yürü çocuğa ev alalım şunu alalım bunu alalım de adamı borclandir hatta. Başka türlü hep dağıtır bu tipler.
Haklısınız öyle yapmaya çalışıyorum hedefler koydum kendimize bunları yapalım diye, ama kendime kızıyorum böyle olunca da maddiyatçı gibi. Sanki o çocukmuş da ben ona izin vermiyormuşum gibi oluyor, bir de cimri konumuna düşmek istemiyorum ama yıldım artık her seferinde başkasının yediğini içtiğini ödemekten.

Benim eşimin de eli boldur, harcamada vermede çekintisi olmaz. Bu yüzden herşeyi sen idare et ben yapamıyorum der. Kontrol bendedir. Harcamaları ben yürütürüm. Birisi borç isterse haberim olur oturur konuşup bi yol çizeriz. Bu şekilde olmasa paranın hesabından haberim olmasa ay sonunu getiremeyiz üstüne borca gireriz haberim bile olmaz. Bu yüzden sizde kontrolü size vermesini teklif edin. Kadını erkeği yok bu işin. Kim kontrol sağlayabiliyorsa o yürütmeli

Borçlandırın onu...Hem mal,mülk sahibi olursunuz hem de istesede kimseye veremez..Eski eşin yüzsüzlüğüne de pes diyorum artık pes...Değişik bir dünya oldu burası...Midesizlik aldı başını gidiyor..Gerçekten artık yiyeceklerimize sadece fizyolojık degılde,psikolojık olarak da zarar veren maddeler yuklendıgıne inanıyorum...İnsan dünyada tek insan kalsa eski eşi aramaz herhalde ya...Ne bilim...Sizden habersiz böyle birşey yapması çok olağanüstü(bana göre) yanlış...Ama eşinizin gerçekten aşırı saflıktan mı hani şu artık iyiliğin dozajını dahi ayırt edemeyen kişilerden mi nedir ne değildir bilmeden bişi diyemiyorum...Şayet böyle biriysede eşinizi bu sekılde koruma altına alabılırsınız dıyebılırım...Borclandırarak...

Sormayın, alıp kafasını duvarlara sürtesim var işin garibi herkes o kadar alışkın ki bu duruma etrafımızda kimse elini cebine atmıyor. Herkes her şeyi bizden bekliyor. Biraz tutumlu davranalım, bu kadar saçma sapan her şeye dağıtmayalım desem, ben ekonomi yaparak yaşayamam, o zaman niye bu işi yapıyorum, bu stresi çekiyorum diyor. Huyu değişmez bu saatten sonra çok zor. Millete sponsor oluyoruz işte

Paraya değer vermiyor, ben nasılsa kazanırım diyor ama onun dünyası kazanıp harcamak üzerine. Birikim yok Hadi arar eski eşi diyelim çok zor durumda, ama yıllarca bana söylemeden yardım etmiş, üstelik gerçekten büyük meblağlardı. O dönem o kadar hayal kırıklığı oldu ki benim için, avukatla anlaşmıştım bütün kozlar bendeydi ama oğlum yeni doğmuştu cesaret edemedim. Zaten o andan sonra benim için ne yapsa umrumda olmadı. Gerçekten nasıl bir dünya oldu bilmiyorum, herkes kendi menfaati peşinde…

Yapacak tek şeyiniz var adam kartlarını, hesaplarını her şeyini size verecek

Çocuk olmasa boşanın kaçın derdim. Ex kadını da arayıp parayı geri isteyin, kocanın telefonundan da engelleyin
Vallahi çocuk olmasa boşanırdım, bazen o kadar tahammül edemiyorum ex eşi hallettik, tabi benim bildiğim kadarıyla. Belki de gönderiyordur bilemem, ben yine de ara ara sadakaya ihtiyacı varsa söyle ben de atayım bir şeyler diye dürtüyorum benimkini
Hesaplarını kontrol edemem, o kadar çok giriş çıkış var ki, dedim ya ticaretle uğraşıyor diye. Ama sanırım borçlandırmak mantıklı olan…

Reactions: sub
Ne şanslısınız, eşiniz size kendisi teklif etmiş. Ticaretle uğraştığı için benim o konuya bir müdahalem olamıyor, zaten öyle bir şey de istemez kendisi. Çok imreniyorum beraber hareket eden çiftlere, bizimki dolandırıldıktan sonra bana söylüyor

Bunun adı sorumsuzluk bence.su akarken testinin doldurulmasi gerektiğini düşünenlerdenim.evlendiysee çocuğu varsa ailenin yuvanın eşinin cocugunun geleceğini düşünmek zorunda.bu para akış hep böyle olmaz .hergun herşey degisiyir bu ülkeden ticaret gerçekten büyük bir kumar . Harcamalarda bunlar sizin bildikleriniz birde bilmedikleriniz var ! Diğer arkadaşlara katılıyorum Sizin yerinizde olsam yüklü boraca girdiririm adamı eğer eviniz varsa buradan cikip bahçeli sitede lüks bir villaya taşının düşük tutmayın ama . Ödesin dursun.

bacim mecbur ipleri eline alacaksın. cimri gibi mi olurum ayıp mi olur diye düşünüyorsun hala bence çok iyi niyetlisin. bazı erkekler boyle maalesef. parayı kim iyi yonetiyorsa o bu islere bakmalı. esin de beceremiyorsa cocuk gibi yöneteceksin. onu takmiyorlarsa senden cekinecekler. mesela birileri ile yemeğe gittiniz ya hep biz ısmarlıyoruz, bir kere de x amcasından y teyzesinden yesin oglusum deyin, gülerek onlara odetin. bence sadece esinizden degil sizden de çekinmiyorlar, yoksa bu kadar rahat olmazlardi. ayrica digerlerinin dediği gibi yatırım yapın mutlaka, para olunca etrafta yiyici çok oluyor.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki… ben de durum ailesine biraz farklı ama sonucu aynı. İlk eşitim ben o yüzden benimkini sömüren annesi ve kız kardeşiydi. Yazlık kışlık evler aldırmalar yaptırmalar, kız kardeşin kocasına para istemeler araba istemeler, elden verilen harclığın haddi hesabı yok zaten.
Sonra ben geldim tüm tapuları üzerine aldırdım 2 evi 1 yazlığı var. Bide suan yeni oturduğum evle 4 (kredisini ödüyo hala). 2 araba vardı git 3. Al dedim demesem gider o para. Kız kardeşinin kocasından verdiği paraları düzenli istetiyorum. Geliceğini sanmam o paranın ama baktım horozlanıyo sen önce meseleni hallet deyip koyuyorum kapı onune. Hatta annesi ve bacısı istediği için o parayı annene söyle alsın parayı senden istemesi kolay, bi de sana tahsilat memurlugu yapsın diyorum. Eskiden 5 ay bacısı tatil yapardı yazlıkta şimdi kapısının önünden geçemez.
Bunları yaptım hesaplarını yılda bir kontrol ediyorum şimdilik temiz görünüyor bi de boşta kalan para benim hesapta bekliyor. ama sonsuz bir döngü gibi hep acaba yine mi? Diye tedirgin olmak kolay değil. Bildiğiniz muhasebeci oluyorsunuz.
Bu durum yaklaşık 1 yıldır böyle. Ama iyi haber sanırım akıllandı. İpleri bıraksam nolur bilmem ama şuana kadar bir yanlışını yakalamadım. Siz de üzerine düşüp toparlayabilirsiniz

Ben de
Her an işleri bozulabilir kendisi de biliyor bunu, bazen inş bozulur da görür diye içimden geçiriyorum açıkçası umrumda da değil. Geçen gün plan yaptım ona, önce araba, sonra güzel bir ev, vs vs diye.

Deneyeceğim bu şekilde yapmayı Şu aralar bir şeyler aldırma aşamasındayım ona. Yoksa bu bollukta çocuğuma ileride pek bişey kalmayacak, bıktım böyle adamdan da evlilikten de. Başkalarıyla çıkmıyoruz artık fazla, böyle içim daha rahat

Hesaplarını karıştırdım bir ara ama şirket hesabı olunca anlayamıyorum her şeyi. Çok fazla girdi çıktı var, yani zaten yapmak istese yapar. En fazla kime ne göndermiş onu yakalayabiliyorum. Bir de eskiden ben yakalamayayım diye eski eşine çoğu zaman parayı PTT ile gönderiyormuş bana delil yaratmamak için sanırım. Yani yapmak isteyen yapıyor, ben bu adamı denetlesem de her şeyini yakalayamam. Sadece önümüze hedefler koydum, araba, ev, yazlık vs diye.
Sizin adınıza çok sevindim ya iyi toparlamışsınız vallahi.

Çocuğu için bir şey yapmayıp eski eşine paralar döken bir el iyisi yani? Sizi de geçtim bu çocuğun hakkını başkasına saçacak kadar insanlara "iyi" görünryim derdindeyse keşke o zaman yapacağınızı yapsaydınız. Kininiz az bile. İnsan iş ortağı az biraz saçmalasa neler yapıyor ve bu kocanız. Sizin işten çıkmanız mümkünse çıkın. Ben bu adama destek olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Resmen evin yükü sizde. Başka türlü bunları veremezdi.Size güvenip yiyicilere kahraman olmaya koşup kendini tatmin ediyor.Hiç bu tip lüks tavsiye vereceğimi düşünmemiştim ama siz her şeyin en pahalısını alın bence. Evin de en iyisinde oturun. Çocuğu spor kurslarına müziğe gönderin. İnsanlara bir şey veremesin. O zaman yüzleri değişince belki kafasına dank eder. Diretmekten vazgeçmeyin. Kimse evlilik içinde bir çocuğun veya sizin hakkınızı etrafa saçamaz.
Ama şunu da söyleyeceğim. Bu kadarı bence herhangi biri için de çok fazla. Bir sebebi vardır. Psikolog yardımı alması gerekebilir. Ama yardım alamaya karşı çıkarsa da bu sizin sorununuz değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…