Eşim neden bebek istemiyor?

Melekrabia58

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
27
0
286
Bursa
merhaba ben 2 yıllık evliyim 29 yasindayim. cocukları cok seviyorum ve artık benim de bir bebegim olsun istiyorum. ama esim kesinlikle istemiyor hatta bazen bizim hic cocugumuz olmasa ne olur ki diyor. bahaneleri de hep aynı hayatını yasayacakmıs biraz daha maddi olarak toparlanalımmıs. bunların hepsi hikaye cunku her sene yeni masraf cıkarıyor. araba modeli degistirecegine cocugumuz olsun diyorum ama bu sefer de kavga cıkıyor. hayır asıl mesele şu ki evlendigimizin 4. ayında ben hamile kaldım. ağladım yalvardım yakardım ama nafile. korkunc kavga ve tartışmalar sonucu bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. o gunden beri de esimin keyfi ne zaman gelecek de bebek isteyecek diye bekliyorum. hayır yasım cok kücük degil ya bir problem cikarsa diye korkuyorum. sonra belki istesem de olmayacak bebegim. acaba ona sormadan korunmasam ne olur. göze aldım zaten en fazla tek basıma büyütürüm bebegimi. belki bebek dogunca esim de sever :( cok mutsuzum...

Allah yardımcın olsun kardeşim bence cocuk icin iki yıllık evlilik ideal artık evlilğiniz de oturmuş yaşında müsait tam güzel zamamnıız bence.bu sadece eşinin alabileceği bi karar değil ikinizin birlikte bi karar vermesi gerekiyor neden onun dedği oluyorki

merhaba ben 2 yıllık evliyim 29 yasindayim. cocukları cok seviyorum ve artık benim de bir bebegim olsun istiyorum. ama esim kesinlikle istemiyor hatta bazen bizim hic cocugumuz olmasa ne olur ki diyor. bahaneleri de hep aynı hayatını yasayacakmıs biraz daha maddi olarak toparlanalımmıs. bunların hepsi hikaye cunku her sene yeni masraf cıkarıyor. araba modeli degistirecegine cocugumuz olsun diyorum ama bu sefer de kavga cıkıyor. hayır asıl mesele şu ki evlendigimizin 4. ayında ben hamile kaldım. ağladım yalvardım yakardım ama nafile. korkunc kavga ve tartışmalar sonucu bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. o gunden beri de esimin keyfi ne zaman gelecek de bebek isteyecek diye bekliyorum. hayır yasım cok kücük degil ya bir problem cikarsa diye korkuyorum. sonra belki istesem de olmayacak bebegim. acaba ona sormadan korunmasam ne olur. göze aldım zaten en fazla tek basıma büyütürüm bebegimi. belki bebek dogunca esim de sever :( cok mutsuzum...

arkadaşım eşin istemiyosa bu ısrar niye onu anlamadım.çocuk çocuk diye gözün bişey görmez olmuş ama adam baba olmak istemiyosa zorla mı baba yapacaksın.biliyosunki çocuk doğunca onun en azından yasal sorumluluğu olacak.ben büyütürüm le olurmu bu iş.ya doğunca da banane derse.senin doğacak çocuğun kendisini istemeyen bir babanın olduğu dünyaya gelmek istemezdi eminim.

arkadaşım eşin istemiyosa bu ısrar niye onu anlamadım.çocuk çocuk diye gözün bişey görmez olmuş ama adam baba olmak istemiyosa zorla mı baba yapacaksın.biliyosunki çocuk doğunca onun en azından yasal sorumluluğu olacak.ben büyütürüm le olurmu bu iş.ya doğunca da banane derse.senin doğacak çocuğun kendisini istemeyen bir babanın olduğu dünyaya gelmek istemezdi eminim.

ben arkadaşın hatalı olduğnuu düşünmüyorum bu ısrar niye derken evlilikteki kararlar yanlızca erkeğemi aittir kadın sadece cocuk istediğniin eşiinn istemeğini yazmış ve adamın bahaneleri çok saçma mantıklı bişi olsa tamam da.. ki evllilikte masraf hiç bitmez biri biter biri başlar ayrıca çocuğun rızkını rabbim verir

Katılıyorum çok doğru söylemişsin canım.
Elbettesevgin olabilir çocuklara ama insanın kendi çocuğunu yapma kararı daha farklı.
Eşlerin ikisinin ortak kararı olmalı kesinlikle.
Gerçi bende eşin gibi düşünüyorum çocuk yapmasakta olur şeklinde ama o belki bir gün yumuşar.
Bence sık boğaz etme ve sık sık düşünme nasipse ikinizin çocuğu olur zaten. Emrivaki ile olacak iş değil...

Hamile kaldığında o bebeği aldırmanı istedi ve bunda başarılı oldu ise belliki gerçekten istemiyor eşiniz.Yine aynı şeyi isteyebilir senden :59:

Çok haklısın canım.Benim 5 aylık kızım bile babasının gözünün içine bakıyor.Ona çığlıklar atıyor sevsin diye .Hava su gibi bir ihtiyaç sevgi o çocuk için. Keşke çocuk isteyen biriyle evlenseymişsin ya :50: ne diyim bilemedim bende .allah eşiinin kalbine de çocuk aşkı düşürsün inşallah ama hamileyken ve doğumdan sonra insanın eşinin desteğine o kadar ihtiyacı oluyorki.Eğer senin kadar istemiyorsa bebeği bu evliliğin sonu boşanmaya bile gider allah korusun

Çok haklısın canım.Benim 5 aylık kızım bile babasının gözünün içine bakıyor.Ona çığlıklar atıyor sevsin diye .Hava su gibi bir ihtiyaç sevgi o çocuk için. Keşke çocuk isteyen biriyle evlenseymişsin ya :50: ne diyim bilemedim bende .allah eşiinin kalbine de çocuk aşkı düşürsün inşallah ama hamileyken ve doğumdan sonra insanın eşinin desteğine o kadar ihtiyacı oluyorki.Eğer senin kadar istemiyorsa bebeği bu evliliğin sonu boşanmaya bile gider allah korusun

ben geçenlerde başka bir topiktede yazdım.
bende 29 yaşındayım maddi zorluğumuz yok ama eşimden dolayı birde kendi işimden dolayı düşünmüyorum
çocuk gördüğümde benimde içim kaynıyor hatta yanıyor ama yok şartlar olumsuz

eşim ısrarcı çünkü ona göre hava hoş erkekler bencil.çocuk olmuş olmamış psikolojisi şöyleymiş böyleymiş hiç umursamazlar.kaldı ki burda eş istemiyor çocuğu.adamın en azından fikri var ve dürüst davranıyor

Son düzenleme:
canım bebek istemeni çok iyi anlıyorum hak da veriyorum.ama bu sizin çocuğunuz olacaksa birlikte isteyin
eşin istemeden kalırsan iyi rahat ve huzurlu bir gebelik geçiremezsin gibi görünüyo.kaldı ki eşin senden daha
da uzaklaşabilir.anne psikolojisi gerçekten bebeğe sirayet ediyo canım.çocuk büyütmek de öyle kolay bişey
değil insan manevi desteğe çok ihtiyaç duyuyo eee bu desteği bulumazsan sen de çok üzülürsün.bence bi
müddet bu konuyu dile getirme derim ben biraz zaman tanı inşallah eşin de kendini hazır hisseder de en kısa
zamanda bir bebişiniz olur.

Esi istemiyor diye hic cocuk sahibi olmayacak mı yahu bu kadın!
Bir topikte bahsetmistim bende cocuk istemiyorum daha simdiden istemiyorum ki evlenince daha bir yüz yüze gelicem bu gercekle sevgilim cogunlugun oldugu gibi istiyor ama cok düskün degill. Hadi ikna etmek icin, istemesi icin beklediniz ya hic istemezse? Bir gün isteyeceginin bir garantisi yok ki? Siz isteyeceksiniz, o istemeyecek! Yani cok zor bu isler ya.

merhaba, aslında bir bayan olarak çocuk sahibi olmak için, içinin gitmesi coknormal;) ama bu karşılıklı olmalı bence, cünkü eşinin ilerdeki cocuguna karşı tavırları nasıl olacağı muamma..bu konuyu enine boyuna eşinle son bir kez konuş derim, ona neden istediğini uzun uzun anlat ;) yakın cevrenizde yeni cocuk sahibi olan ciftler var mı? varsa tavrı nasıl? iyice gözlemle bence...umarım her şey senin için olumlu olur

Benim eşim de hiç istemiyordu. Evliliğimizin 4. senesinde artık ben istiyorum deyip de ısrar edince istemeye isyemeye bir oğlum oldu. Hamileliğimde de gayet ilgisizdi bebekle ta ki doğana kadar :) Oğlum doğduktan sonra ben ikinci çocuğu kesinlikle istemiyordum ama onda ısrarlar başladı bir çocuğumuz daha olsun hemen diye... ve bir de kızımız oldu peşine. Acaba diyorum eşlerden biri çok isteyince diğeri kendini çekip bir nazlanma moduna mı giriyor nedir :)

Sana bu yönde tavsiyem ''artık istemiyorum çocuk mocuk, hayatımızı yaşayalım boşver'' şeklinde cümleler kurup mümkün olabildiğince bu konuya lakayt ve hatta biraz çocuksuzluğun hoşluğunu vurgulayıcı şekilde davranman...

Umarım eşin kısa zamanda çocuk aşkıyla sana başvurur :)

esin iistemiyor anladim ama karnindaki yavruya nasil kiydiniz onu anlamadim bu kadar insan bebek sahibi olmaya calisiyor hamile kalmaya calisiyor yazik:20:ama tabi sizin sucunuz yok zaten demissiniz aldirmak zorunda kalmissiniz...sadece esinizmi zorladi aldirmaniz icin ?

iyide evlenmeden siz bu konuyu konuşmadınızmı?çocuk istiyosan çocuk isteyen biriyle evlenicektiniz,ama iş işden geçmiş malesef:50:çünkü eşiniz çocuk istemiyor gerçekten,masraf falan da o istememenin bahanesi sadece.içinde az da olsa çocuk isteği olsaydı sizin kürtaj olmanıza izin vermezdi zira.

cok uzuldum, cocuk istemeyn bir esle ne kadar yasanir nekadar mutlu olunur ki...ben cocuk hastasi olarak kendimi dusunemiyorum bu halde... peki siz evlenirken hic bu konu hakkinda konusmadiniz mi? eger bunu bilereke evlendiysen yapacak bisey yok gibi canim... Allah yardimcin olsun

eşinle bu durumu ne ve gerekirse sert biçimde konuşmalısın.

çocuğumu tek başıma büyütürüm diye düşünebiliyorsanız. şimdiden giderim diye konuşun. çocuktan sonra gitmeler dahazordur.

artık bir aile olmak istediğinizi mantıklı bir sebep veya belli bir süreç istediğinizi söyleyin. yada bir süre ayrı kalıp düşünelim deyin.

mutlaka vardır bir nedeni...

benim eşim de hiç istemiyordu. Evliliğimizin 4. Senesinde artık ben istiyorum deyip de ısrar edince istemeye isyemeye bir oğlum oldu. Hamileliğimde de gayet ilgisizdi bebekle ta ki doğana kadar :) oğlum doğduktan sonra ben ikinci çocuğu kesinlikle istemiyordum ama onda ısrarlar başladı bir çocuğumuz daha olsun hemen diye... Ve bir de kızımız oldu peşine. Acaba diyorum eşlerden biri çok isteyince diğeri kendini çekip bir nazlanma moduna mı giriyor nedir :)

sana bu yönde tavsiyem ''artık istemiyorum çocuk mocuk, hayatımızı yaşayalım boşver'' şeklinde cümleler kurup mümkün olabildiğince bu konuya lakayt ve hatta biraz çocuksuzluğun hoşluğunu vurgulayıcı şekilde davranman...

Umarım eşin kısa zamanda çocuk aşkıyla sana başvurur :)

benımde bır arkadasımın esı cocuk ıstemıyodu arkadasım cok ıstıyodu bıgun korunmamıs allahta nasıp etmıs hamıle kalmıstı esı hamıleykende normal zamandada cok ılgılı bır ınsan degıldı kızcagız 8aylık hamıleyken aksam mesaı kalmıs yorgun argın salonda uyuya kalmıs adı asalık esı ne gec yeıne yat demıs nede uzerıne bısey ortmus aklıma geldı cok uzmuştu bu olay benı cok dokunmustu herneyse suan ogulları 1bucuk yasında adam cocugunun uzerıne tıtrıyo adam ıyı bır koca degıl ama ıyı bır baba oldu bunu bılemeyız canım

Son düzenleme:
Daha önce çocuk istemediği için seni zorla kürtaja ikna etmiş, karnındaki bebeğe kıymış, eşin kesinlikle çocuk istemiyor, bence sende ikna etmeye çalışma, şu durumda eşinin iyi bir baba olacağını sanmıyorum, senin ısrarlarınla çocuk sahibi olursanız evliliğiniz daha kötüye gidebilir.

Eşiniz hiç çocuk sahibi olmak istemiyorduysa bunu size evlenmeden önce söylemeliydi. Bu resmen kısır olduğunu bile bile bundan bahsetmeden evlenmek gibi birşey.

Eşinizin bu çocuk istemez tutumu sizi devamlı risklere sokuyor arkadaşım. Kürtaj, bebeğin hayatını sonlandırmasının yanı sıra, annenin hayatını da riske sokan, belki ileride çocuk sahibi olamaması sonucunu doğuracak olan bir olay. Sizin hamileliğiniz de daha ileri yaşlara kaldıkça gerek sizin, gerekse de bebek için riskler artıyor. 30 yaşından sonraki ilk doğumların normal olma ihtimalinin azaldığını bir jinekolog arkadaşımdan duymuştum. Sezeryan da netice de bir ameliyat, ilave bir risk getiriyor. İleri yaşlarda olan bebeklerde bazı problemler olabiliyor. Bence tüm bunları etraflıca konuşun eşinizle, gerekirse bir jinekoloğa gidin o da anlatsın sizlere. Eşinizin kafasına dank etmeli artık sizi ne tip risklere soktuğu. O işler öyle kurtaj ol, 35 yaşında doğur demekle olmuyor, kadın bir sürü ilave zorluk yaşıyor, riske giriyor, eşiniz bunları hiç dikkate almıyor anlaşılan. Tüm bunlardan sonra artık eşiniz de açık ve net olarak hiç çocuk istemediğini söyleyebilir, ya da hala ertelemek isteyebilir tabi. Ama siz de en azından gerçek fikrini, size verdiği değeri görür ona göre bir yön çizersiniz kendinize.

Back
X