Eşim neden çocuk sahibi olmayı geciktiriyor

Totemm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
51
17
48
Bursa
merhabalar. tam olarak derdim var denebilir mi bilmiyorum. hayatımda herşey normal gidiyor gibi. ama bana göre aksak birşeyler var. sizin de fikrinizi almak istiyorum. 14 aydır evliyim, 26 yaşındayım, artık bir bebeğim olsun istiyorum. eşim ise biraz daha beklememiz gerektiğini söylüyor. nedenini sorduğumda "önümüzü görelim" diyor. çok şükür maddi sıkıntımız yok, önümüzde ne göreceğiz merak ediyorum. aklıma da kötü kötü şeyler geliyor, bu adam beni mi deniyor falan filan gibi. ne düşüneceğimi şaşırdım.ne beklediğimi bilmeden bekliyorum. sizce eşimi nasıl ikna edebilirim? neden çocuk sahibi olmayı geciktiriyor olabilir?

ben de çok şaşkınım, kesin bir sebebi var ama gizliyor benden. ikimiz de çalışıyoruz, maddi sıkıntımız yok ki

bnce sorumluluk falandır. daha çok yeni evlisin hem kocana güven senden ayrılmayı düşünyo değilya. ikna etmeye çalışma. ortak karar verin. istemediği halde baba olursa psikolojisini bi düşün

canım herseyde vardır bır hayır belkı sorumluluk almaktan korkuyodur hazır degıldır cocuk tek tarafın ıstemesıyle olucak bısey degıl 14aylık evlısın bende 3yıllık evlıyım bende cok ıstıyorum cocuk ama acabalarım var korkularım var acıkcası bır yandan cok ıstıyorum bır yandanda ıstemıyorum cocuk cok buyuk sorumluluk ıster korkuyorum o buyuk sorumluluktan acıkcası esın hazır degıl baba olmaya bence eger hamıle kalıpta dogurursan bu durumda esın hazır olmadıgı ıcın bu konuda senı uzebılır bunların hepsını dusunmek lazım.
benım bır arkadasım esınden habersız cok ıstedıgı ıcın korunmamıs ALLAHTA hemen cocuk vermiş kocasıda ıstemıyordu cocuk mocuk ama sımdı eray dıye olup bıtıyo adam

Son düzenleme:
canım herseyde vardır bır hayır belkı sorumluluk almaktan korkuyodur hazır degıldır cocuk tek tarafın ıstemesıyle olucak bısey degıl 14aylık evlısın bende 3yıllık evlıyım bende cok ıstıyorum cocuk ama acabalarım var korkularım var acıkcası bır yandan cok ıstıyorum bır yandanda ıstemıyorum cocuk cok buyuk sorumluluk ıster korkuyorum o buyuk sorumluluktan acıkcası esın hazır degıl baba olmaya bence eger hamıle kalıpta dogurursan bu durumda esın hazır olmadıgı ıcın bu konuda senı uzebılır bunların hepsını dusunmek lazım.
benım bır arkadasım esınden habersız cok ıstedıgı ıcın korunmamıs ALLAHTA hemen cocuk vermdı kocasıda ıstemıyordu cocuk mocuk ama sımdı eray dıye olup bıtıyo adam

biraz birikim yapmak istiyordur belki sonuçta sizde çalışıyorsunuz hamile kalınca işten ayrılacağınız için ya yettiremezsem diye tedirgindir belkide

arkadaşlar fikirleriniz içimi rahatlattı. eşim sorumluluktan korkuyordu sanırım ama artık o da bebek istiyor. planlara başladık bile :))

valla canım sen cok cabuk ikna etmişsin ben de evleneli 2 yılı bitti birbirimizi 4 yıldır tanıyoruz ben de 26 yasındayım ve bizimde maddi sıkıntımız yok ama benim esim halen istemiyor en son tartısmamzdan sonra ben de bidaha da cocuk konusunu acadım. insan etrafındaki ailelerde görünce özeniyor gercekten bi aile olmak için eksik bişeyler var gibi hissediyor ama ben de oluruna bıraktım napayım elden bişey gelmiyor ben üzüldüğümle kalıyorum((

14 ay çok erken değil mi? yaşında genç üstelik...

bugun koçtaşa gittik annemle, bir sürü yeni doğum yapmış kadın kocaları ve çocukları vardı.allahım adamların gözündeki o sıkılmayı karıları nasıl görmüyor çok garip geldi

adamlar o an orada olmak istemiyorlar çok belli kucaklarında bebekler kadınlar kendilerinden geçercesine birşeylere bakıyorlar hele bir tanesinin ütü masasını bir kucaklayışı vardı ki görmeliydiniz...

adamın kucağında bebek bitsede gitsek der gibi, deforme olmuş genç kızlıklarından fit vücutlarından eser kalmamış dip boyası gelmiş eşofmanlı kadınlar gördüm

sonra dedim ki erkeklerde haklı

belki eşinde böyle olmaktan korkuyordur...

Son düzenleme:
Cok gencsiniz, 14 ay cok yeni. Erkekler ilgiyi sever once sana doysun sonrasında kendisi isteyecektir zamanı gelince:)

Katılmıyorum size..Çocuk olması niye bu kadar büyüyor insanların gözünde?
Çevremde 2-3 çocuğu olup da hala bakımlı ve hoş pekçok kadın var...Bu kişinin kendisine bağlı..

Bence eşin gerçekten o sorumluluğu almaya korkuyordur..Yanlış düşünme..Senden ayrılacak anlamına gelmiyor..
Ortak karar vermelisiniz..Çocuk sahibi olmak istediğini uygun dille açıkla ama üstüne de gitmeden..

Bence bunun tam açıklamasını eşin verebilir özel anınızda bugün korunmasak de bakalım tepkisi ne olacak

14 ay evli bence daha çok erken. Ben de kadınların çocuk yapmakta neden bu kadar acele ettiklerini anlamıyorum. Daha gençsiniz, biraz evliliğinizin anlamını, tadını ve sorunluluğunu anlayın.

Benim eşimde istemede uzun süre 5 yıllık evliyim geçen sene doğdu oğlumuz. Onunda gerekçesi zamanı vardı seni çok iyi anlıyorum o kadar çok kırılıyordum kızıyordum ki ona anlatamam benim yaşaımda 34.

En sonunda dedim bak ben 20 yaşında değilim sende değilsin eğer birimizden birinde problem çıkarda bebeğimiz olmazsa seni hiç affetmem dedim işe yaradı mı hayır. Sonra bıraktım peşine dedim bekleyelim bakalım ne olacak bir gün kendi dedi artık korunmayalım diye o sırada yok ben bebek istemiyorum demek çok isterdim ama :)

sonra ne oldu 1 senede hamile kalabildim ve her ay başının etini yedim eşimin. Aralık ayıydı baktım olmayacak Ocak ayında dr gidelim dedim tamam dedi meğerse hamileymişim.

Ne mi oldu sonrasında dünyanın en harika oğluşu bize geldi, hayatımızın anlamı ona baktıkça kaç senem boşa geçmiş diyorum şimdi 1 yaşında şükürler olsun rabbime.

Eşimde 2.yi yapalım diye peşimde bu aralar :) Oğluna aşık oğlundan başka hiç birşeyi gözü görmeyen adam, o doğunca hüngür hüngür ağlayan, canı yandığında teleşından ne yapacağını bilemeyen rabbime binlerce kez şükreden harika bir baba. çünkü baba olmaya hazırdı.

diyeceğim biraz daha bekle canım benim zorla hiç bir şey olmaz olsada onda hayır olmaz adam sana ben bebek istemiyorum demiyor bekleyelim diyor belki kafasında planları vardır.

14 ay olmuş daha çok değil ki..

Biraz gezin tozun başbaşa.. Çoook büyük yaşlarda değilsiniz zaten.. Herşey nasip kısmet , biraz birikim yapmak istiyor olabilir..

Bende eşiniz gibi düşünürdüm..

ille altında bişey aramaya gerek yok bence, nasıl ki kadınlar kendini hazır hissetmeden çocuk istemiyolarsa bu erkekler içinde geçerli, sadece istemiyo olamazmı, bi neden mi lazım, baba olmayı şu an istemiyodur, 14 ay çok değil bence

eşinizin acıklaması mantıklı aslında. önümüzü görelim demiş. size göre maddi durumunuz iyi ama cocuk için de maddi ve manevi alt zemin hazırlamak lazım. her acıdan zor ve sorumluluk gerektiren birsey.

belki de birikim yapmak istiyordur.

hersey masraf bu devirde. hazırlıksız yakalanmak istemiyordur.

merhaba bende 1 yıllık evliyim cocuk düşünüyoruz eşimde istiyor...
yaşımda 30 oldu nerdeyse fakat evlilikte birbirine alışmak süre ister evliligin tadını cıkartmak lazım diye düşünüyoruz..
eşiniz için babalık çok özel bişiydir hazır oldugunda o sorumluluga ve sevgi catısının altına girmek istiyordur dogal olarak.
belkide sizinle birlikte olan zamanların kıymetini bilmek istiyodur..
kötüye yormayın bence....bir gün gelecek kendi bunu size teklif edecektir..(benimki kadar rahatına düşkün olan yoktur o bile)
o kadar bilincsizce cocuk yapıp karısıın ortada bırakan varkii....
ALLAH öyle insanlardan hepimizii korusun...
ikinizde hazır oldugunuzda bebeginizi kucagııza alırsınız İNŞALLAH..mutluluklar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…