Eşim neden değişti?

ismihazan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
1.082
2.788
133
Selam kızlar. Yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım ama aklımı kemiriyor artık bu konuyu sürekli düşünmek. Rahatlamak biraz da farklı bakış açısı görmek istiyorum. Eşimle sevgiliyken en yakın arkadaşım gibiydi. Uzak şehirlerdeydik ama sürekli mesajlaşma veya telefonlaşma halindeydik Her şeyimizi her ânımızı anlatır saatlerce konuşurduk esprili hoş muhabbet bir insandı. Sonra evlendik ve olan oldu eşimin evlendiğimizden beri gerekli şeyler dışında konuşma muhabbete girme gibi bi çabası yok. Sadece benimle değil annesi babası kardeşleri ile de böyle. Sadece hal hatır sorar ve gerekli konularda fikir beyan eder. Ama dışarıda arkadaş ortamında çok farklı. Çok geniş bir çevresi var ve çok sevilen popüler bi insan. En çok kafama takılan da şu ki, konuyu açma sebebim, eşim 2 işi birden yürütüyor ikisi de kendi işi. Fiziksel değil ama zihinsel olarak çok yoğun bi insan. Aynı zamanda siyasetin de içinde. Ve benim kafama taktığım şu, eşimin iş ve dışarı hayatı asla eve gelmiyor. İşle ilgili veya ev dışında ne yaşarsa yaşasın pozitif veya negatif dışarıda kalıyor. Asla bana bir kelime dahi anlatmaz. Ben olanları hep arkadaşlarının eşlerinden falan duyuyorum veya üstünden baya bi zaman geçtikten sonra öğreniyorum ve bu beni çok üzüyor. Nedenini sorduğumda da ben zaten bunalıyorum bi de seni nşye bunaltıyorum diyor. Ben de tam tersi özel alanlar harici eşlerin herşeyi birbiriyle paylaşması gerektiği taraftarıyım. muhabbetehli bi insan olmadığını evlendikten bir süre sonra kabul ettim ama hayatıyla ilgili hiç bişey anlatamamasını ve bu konuda bu kadar mesafeli olmasını anlayamıyorum. Yanlış mı düşünüyorum :(

Gün boyu stres içinde çalışıyor ve kafası gerçekten uyuşuyorsa sizinle de konuşup dertleşmesi onu bunaltıyor olabilir.
Ben de işimle alakalı dertleşmem eşimle, eşim de bana karşı öyle.
Günümün yarısı işyerinde geçiyor zaten.
Aynı şeyleri dön dolaş konuş bunalıyorum şahsen.
Eve huzur bulmaya gidiyorum.
Kafamı evde birde bunlarla yoramam.

Eşinizin görüşünde bir hata göremiyorum olumsuzlukları dışarı da bırakıp geliyormuş. Size de anlatarak hem kendini hem sizi bunaltmak istememesi çok normal. Ama ben de siz gibi bana anlatsın paylaşsın isterim ki eşimde herseyini anlatır bana. Ben de ona. Yeniden eşinizle konuşsanız. Onunla paylaşmasının sizi ne kadar mutlu ettiğini onu sakin görünce endişelendiğinizi belirtin

çok yoğunluk da insanın kafasını cidden yorar
ne kadar zamanlık evlisiniz?
güzelce konuşsanız
gelince 1 saat kadar dinlenip sonra sizinle vakit geçirmesi gerektiğini vs

Tabiki iş hayatında yaşadığı her şeyin eşe anlatılması yanlış işi eve taşımak doğru değil ama bu yaşadığınız bana eşinizin sizi kendi hayatından dışladığı gibi bir izlenim yaratıyor bende.Genel hatlarıyla neler yaptığını anlatabilir.Evlilik hayatı paylaşmak demektir.Bu yaşadığınız çok zor olmalı.

Eşimle ilgili şeyleri başkalarından duyarsam ben de bozulurum.

En azından başkalarından duyacağınız şeyleri özet geçsin.

Ben bunu şöyle düşünüyorum.
ana baba kardeş eş çocuk .bunkar harici diğer kişilerle hep bir alışveriş aslında aramaızdaki bağ.yani bağlantıda kopukluk veya eksiiklik varsa yani alışverişte o ortama eskisi kadar kabul görmeyebilir veya eski popülerliğini kaybedebilirsin.bazı insanlar bunu kaybetmekten korktukları için dışardaki yani aslında kan bağı veya evlilik bağı olmayan sadece sosyal duygu alışverişi yaptığı insanlara bir tık daha itinalı davranabiliyor. çünkü dikkat etmeyi alışverişi sıcak tutmayı elden bıraktığında işler istediği gibi gitmeyebilir..sosyal olarak ötelenmiş hissedebilirler.

Ancak durum çekirdek aileye geldiğinde, çok absürt olaylar olmadıkça kimse soğuk davranıyor diye bir aile üyesini afaroz etmez.bazı insanlardaki aileye ve dışarıdaki sosyal ortama duygu ve enerji aktarımı olarak eşit olunmamasını bu durumun rahatlığı olarak düşünüyorum ben.Yani hep ''nasıl olsa onlar ailem herneolursa olsun oradalar birşey kaybettiğim yok ve aceleleri de yok nasıl sa '' genişliği olduğunu düşünüyorum.

Evde vakit nasıl geçiriyor?

Sizin anlatacak bişeyleriniz oluyor mu? Anlattığınızda ilgisiz mi?

Hiç mi ortak güzel anlar paylaşmıyorsunuz, beraber bir film ile eğlenme, ya da dışarda gezme tozma gibi

Ben bunu şöyle düşünüyorum.
ana baba kardeş eş çocuk .bunkar harici diğer kişilerle hep bir alışveriş aslında aramaızdaki bağ.yani bağlantıda kopukluk veya eksiiklik varsa yani alışverişte o ortama eskisi kadar kabul görmeyebilir veya eski popülerliğini kaybedebilirsin.bazı insanlar bunu kaybetmekten korktukları için dışardaki yani aslında kan bağı veya evlilik bağı olmayan sadece sosyal duygu alışverişi yaptığı insanlara bir tık daha itinalı davranabiliyor. çünkü dikkat etmeyi alışverişi sıcak tutmayı elden bıraktığında işler istediği gibi gitmeyebilir..sosyal olarak ötelenmiş hissedebilirler.

Ancak durum çekirdek aileye geldiğinde, çok absürt olaylar olmadıkça kimse soğuk davranıyor diye bir aile üyesini afaroz etmez.bazı insanlardaki aileye ve dışarıdaki sosyal ortama duygu ve enerji aktarımı olarak eşit olunmamasını bu durumun rahatlığı olarak düşünüyorum ben.Yani hep ''nasıl olsa onlar ailem herneolursa olsun oradalar birşey kaybettiğim yok ve aceleleri de yok nasıl sa '' genişliği olduğunu düşünüyorum.
Evet aslında tam olarak böyle bir durum sanırım

herşeyi ne diye anlatsın ayrıntısıyla, biz de anlatmayız hiç işi, akşam olunca çayımızı koyar çocuklarla ilgili konuşuruz, vakit mi var o kadar ayrıntılı herşeyi anlatmaya ALLAsen :KK14: hem bence de işi anlatmamak lazım, negatif enerji eve de dağılıyor:KK14:

Evde vakit nasıl geçiriyor?

Sizin anlatacak bişeyleriniz oluyor mu? Anlattığınızda ilgisiz mi?

Hiç mi ortak güzel anlar paylaşmıyorsunuz, beraber bir film ile eğlenme, ya da dışarda gezme tozma gibi
Hayır benim anlatacak çok şeyim oluyor ilgiyle dinler ama muhabbeti pek devam ettirmez yani lafıma pek laf eklemez. Zaten bu konuda ikilem yaşıyorum. Ortak güzel anlar çok ama konuşma yok. Mesela eve gelir mutlaka yemek yerken yanında olmamı ister, o yerken başka bir işle uğraşsam çğırır hemen masaya. Veya sık sık film açar mutlaka sarılıp izlemek ister. Ama tek kelime etmeden. Veya kendisi telefonda dolanırken bile ben de yanında aynı odada olayım ister başka odaya gitsem hemen ya çağırır ya yanıma gelir napıyorsun gelsene diye. Mesela ben ytakta muhabbet etmeyi severim o dinler dinler sonra sarılır uyur, arkasını bile dönse bi elini arkaya alıp mutlaka elimi tutarak uyur :( ama konuşm birşeyler paylaşma yok. Garip çelişkiler gibi geliyo bana :(

Hayır benim anlatacak çok şeyim oluyor ilgiyle dinler ama muhabbeti pek devam ettirmez yani lafıma pek laf eklemez. Zaten bu konuda ikilem yaşıyorum. Ortak güzel anlar çok ama konuşma yok. Mesela eve gelir mutlaka yemek yerken yanında olmamı ister, o yerken başka bir işle uğraşsam çğırır hemen masaya. Veya sık sık film açar mutlaka sarılıp izlemek ister. Ama tek kelime etmeden. Veya kendisi telefonda dolanırken bile ben de yanında aynı odada olayım ister başka odaya gitsem hemen ya çağırır ya yanıma gelir napıyorsun gelsene diye. Mesela ben ytakta muhabbet etmeyi severim o dinler dinler sonra sarılır uyur, arkasını bile dönse bi elini arkaya alıp mutlaka elimi tutarak uyur :KK43: ama konuşm birşeyler paylaşma yok. Garip çelişkiler gibi geliyo bana :KK43:
Burcu ne diye sormadan edemeceğim.

Keşke tek işe yapsa da kafası bu kadar meşgul olmasa. Sizi seviyor belli; sanki "daha önemli" işlerle kafası dolu small talk denilen şeyi boş görüyor gibi.

Eger ilgidiz olsaydi o zanan haklisiniz derdim de, size de ilgi gosteriyormus. Hep yaninizda istiyormus. Muhtemelen yorgun oldugu icin susuyordur. Gunde tuketmesi gereken harfleri tuketiyor. Bana siyle demislerdi kadinlar gunde 30 000 kelime tuketebiliyormus, erjekler 10 000 idi sanirim. Dogru mu onu da bilmiyorum ana ben o gun tum gun derdim oldugunda evde hic konusmuyorum. Zaten cenem yoruluyor aksama kadar. Evde susmayi tercih ediyorum. Belki o da oykedir.

Burcu ne diye sormadan edemeceğim.

Keşke tek işe yapsa da kafası bu kadar meşgul olmasa. Sizi seviyor belli; sanki "daha önemli" işlerle kafası dolu small talk denilen şeyi boş görüyor gibi.
Burcu akrep.

Evet tek iş meselesi sürekli gündemimiz zaten. Bekarken de hem okurdu boş zamanlarında iş peşindr koşardı yine sürekli . O zaman da yoğundu ama konuşurduk saatlerce yine de.

Eger ilgidiz olsaydi o zanan haklisiniz derdim de, size de ilgi gosteriyormus. Hep yaninizda istiyormus. Muhtemelen yorgun oldugu icin susuyordur. Gunde tuketmesi gereken harfleri tuketiyor. Bana siyle demislerdi kadinlar gunde 30 000 kelime tuketebiliyormus, erjekler 10 000 idi sanirim. Dogru mu onu da bilmiyorum ana ben o gun tum gun derdim oldugunda evde hic konusmuyorum. Zaten cenem yoruluyor aksama kadar. Evde susmayi tercih ediyorum. Belki o da oykedir.
Kelimeleri dışarıda tükeniyor diyorsunuz yani, bu da olabilir

Yani ben denedim. Dersimin oldugu gun konusmak bile istemiyorum yorgunluktan. Hatta o gun sessiz sakin bir koseye cekilip yatmak istiyorum. Insanin cenesi yorulur mu? Benim yoruluyor tum gun ders olunca. Cok konustugu bir iste calisiyorsa o da oyledir.

Evlenince öyle oluyor flörtleşirken olduğu gibi olmuyor o zaman farklı yerlerde olmaktan dolayı konuşacak daha çok öğrenilecek daha çok mesele oluyor iki tarafla alakalı ama evlenince zaten aynı evde sürekli ne konuşulur bizde öyleyiz hatta eşim de tam tersi işle ilgili ıvır zıvır herşeyi anlatır falan ben derim ki anlatma ya benim ilgilendiğim şeyler değil fazladan laf geliyor bana valla istemiyorum. Bazı insanlar işi eve taşımayı sevmezler zaten tüm gün o işin içinde bir de evde konuşmak istemiyordur zihinen de yorgun olunca yani ev hayatınız iyiyse sorun yapmayın

Back
X