Esim normal mi?

Anladim. Kendisi bu durumu anormal görmüyor mu, yaptiklarinin farkinda mi? Aynanin önünda o herektleri yapinca ve sen sorunca ne gibi aciklama yapabiliyor ki? Hani tiyatrocu olsa prova yapiyor dicem saka bir yana ama internetten bir teshis koymak pek mümkün olmaz ve sagliklida olmaz. Bence onu bir sekil doktora gitmek icin ikna edin.

Normal gelmedi bana..bencede bir psikiyatriye gitse iyi olacak..
Benim bir arkadasim da sizofren hastası ve ondada bu tip belirtilerle başladı.Once kendi kendine konusmaya,sonra karsisinda biri var sanmaya ve dahada sonra esinin ona tuzak kurdugunu evin heryerine kamera yerleştirdiğini iddia etmeye basladi.Bir aksam esiyle kavga etmis bu yüzden bana geldi.Elinde evin perde dugmeleri vardi onlari gizli kamera sanmis..
Ihmal etmeyin lutfen

Normal degil.
Masadan kalkmasi,ailenle vakit gecirmemesi,sogukta sizi bekletmesi bencillikten saygisizliktan.
Kendi kendine konusmasi bir derece normal ama sizin isminizi soylemesi cok tuhaf doktora danisin.

Kendi mimiklerine bakiyor gibi geliyor bana. Yani bir baskasiyla konusurken karsidan nasil gorundugune bakiyor olabilir diye dusundum.
Ama sürekli olmazmi ogrenemedimi yüzünü artık. Korkmuyonmu kiz. Bi sorsana napiyorsun diye. Hasta olan zaten hasta olduğunu bilmezmiş. Anlayan birine sormak lazim

Sosyal fobi/sosyal zekanın düşüklüğü/asosyallik/antisosyallik gibi sosyalleşme ile ilgili sorunları olabilir
İnsanlarla iletişim kurmama, telefonla oyalanma... Bunlarda sosyallik hiç yok tam tersi kaçış var

Üzgünüm ama hepsi bir arada hiç normal gelmedi.sanırım bir psikoloğa görünmeli.

Iyi geceler sevgili kk. Size esimle ilgili anlatmak istedigim birtakim seyler var. Uzun olabilir. Ama aklimi kurcaliyor. Belki ben gereksiz takiliyorum ama sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Normalde esimle bir problemimiz yok. Normalden kastim yalniz oldugumuzda basbasa oldugumuzda. Ama baska insanlarin yaninda ben inanilmaz geriliyorum. Ozellikle ailemle gorusmeden once cok geriliyorum. Ya bir tatsizlik olursa diye.

Mesela normalde esimin sorun yapmadigi bir hatayi ailelerimizin yaninda yaparsam kizar soylenir. Hatadan kastim bir sozu yanlis anlama bir esyayi dusurme gibi.

Ailemle kardeslerimle vakit gecirirken sohbet eder esim ama sonra kopar. Telefona dalar. Yanimizda durmaz. Herkes mutfakta is yaparken o gecer iceri oturur. Normalde bana yardim eder. O konuda problem yok.
Amacim kiyas yapmak degil ama kizkardesimin esi hep bizimle durur sohbet eder. Erkek kardesim de esiyle birliktedir hep yanimizda. Ama ben yalnizim. Esim baska bir yerdedir.

Benim ailemden gelen bir davete katilmak icin israr etmem gerekir esime. Gidecegimiz zaman evden cikana kadar oyalanabildigi kadar oyalanir. Hep gec kalir. Herzaman bizi beklerler.

Onun ailesi bizi biryere davet etmez. Annesi gelir bize sik sik. Oturup ayni muhabbetleri edip ikisi de hatta anne baba ogul ucu de telefona dalar.

Esimde alttan almak gibi bir ozellik yoktur. Asla sozunu esirgemez. Karsidaki kirilir yanlis anlar uzulur gibi birsey soz konusu degildir.

Ayrica esim kendi kendine konusuyor bazen. Ozellikle banyodayken sesi gelir. Birisiyle tartisir gibi biriyle konusur gibi. Bir konu hakkinda konusur ama tam anlayamiyorum tabiki soylediklerini. Bazen ayna karsisinda karsisinda birisi varmis gibi konusur mimik yapar.
Surekli benim ismimi soyler. Hatta simdi de banyodan ismimi sesleniyor. Cagirmak icin yada cevap vermem icin degil. Ismimi soylemek ona guc veriyormus.

Gecen gun tiyatroya gittik. Yuruyecegimiz bir yol vardi. Kosar adimlarla yuruyor. Yetisemiyorum yavas diyorum. Spor olur hareket olur deyip dinlemiyor beni. Cikista metroya binecegiz. Metroya kadar yuruduk. Yaklasik yarim saat. Yarim saat boyunca yuruyerek telefon ekranina bakti. Metroya az kala sarji bitti. Cok sinirlendi. Benim telefonu aldi. Hava soguk ama metroya inmedik telefon cekmiyor diye. On dk disarda isinin bitmesini bekledik. Maclara bakiyor. Araba ilanina bakiyor. Isleri de bunlar.

Ayrica tiyatroya gidince foto video cekme surekli. Instagram hikayesine eklemek icin.

Disaridaydik bugun. Geldik eve o telefonda yine herzamanki gibi. Ben de size yaziyorum. Sizce bu anlattiklarimi buyutuyor muyum. Sorun yapmali miyim?

Simdilik aklima gelenler bunlar.

Edit: beni en cok rahatsiz eden seylerden birisini yazmayi unutmusum. Evimize yemege gelen bir yakinimiz oldugunda yemegi bitince kalkar esim masadan. Ama daha resmi oldugumuz yada saygi duydugu is yerinden birisiyse gelen kalkmaz. Benim bildigim yemek bitmeden kalkilmaz. Gorgu kuralidir bu.
Telefonla banyoya giriyorsa muhtemelen biriyle konusuyordur. Eger telefonsuzsa yüzleşmektir bir nevi. içinde dışarı çıkmak isteyen, belki başkalarına söylenmesi gereken sözlerle yüzleşmek. onları söylerken yüzünün aldığı ifadeyi görebilmektir, yaşayabilmektir o anı. belki de başkalarına hiç söyleyemeyeceğiniz, ama içinizde kaldıkça sizi zehirleyecek sözlerin akmasıdır dilinizden. arada yapılmalı, rahatlanmalıdır, Abartılırsa tek konuşabildiğiniz ve kendinizi anlatabildiğiniz aynadaki suretiniz olur, Mutsuzluğa yol açar uzun vadede ve yalnızlığa.

Kendi kendine konusmasi banyida konusmasi vs bunlar bana korkutucu geldi. Bir sekilde doktor yardimi alin. Mutfakta yardimi, telefonla ugrasmasini filan gec. Asil meseleye takil. Bence doktora gorunun ciddi bir durum var...

Keske gitse ama bir problem oldugunun farkinda degil. Hatta oyle normalki hayatimizda bu anlattiklarim ben bile emin degilim ki size soruyorum dusunun esim normal mi diye. Isyerinde de ismimi soyluyormus surekli. Kisik sesle seslenme gibi.
Isin kotu yani dayisi ve uzaktan iki akrabasi sirofreni hastasi. Beni en cok endiselendiren de bu.
Bu son noktayı koydu bence teşhis tamam

Başta okurken telefon bağımlısı normal bir adam diye düşünmüştüm ama sonlara doğru iş değişti. Eşiniz pek de normal sayılmaz.

Simste karakterler ayna karşısında kendi kendine konuşup karizmalarını yükseltirlerdi eşin de öyle mi yapıyor acaba :KK53:
Ayna karşısında konuşma provası yapıyor olabilir ama isminizi sürekli söylemesi garipmiş. Ne yapabilirsiniz bilmiyorum.

Peki kendi kendine konuşma durumunun bir hastalık olup olmadığını nasıl ayırt edebiliriz?
Bu durumda ayırt edici husus , kişinin kendi kendine konuştuğunun farkında olup olmamasıdır. Kişi ne konuştuğunun, neden ve niçin konuştuğunun farkındaysa bu bir problem değil aksine kişinin oto kontrolünü sağlamasına yardımcı stresini ve kaygı düzeyini konuşarak azaltabileceği bir durum olarak gözükebilmektedir.

Kendi kendine konuşma, Psikolojik tedavide bir teknik olarak da kullanılabilmektedir.

*Merak edip baktim bu yaziyla karsilastim. Belki faydasi olur. Sadece takildigim nokta senin ismini tekrarliyor olmasi.

Kendi kendime konuşurum, bilinçli konuşurum, jest mimik yaparım. Rol yaparım ama bilinçli. Sürekli, her zaman değil. Psikolojik olarak rahatlatan bir yöntemdir. Kişinin kendini anlatmasını, ifadesini geliştirir, iletişimi geliştirir. Ve tabi rol kuvvetini.

Diğer yönden koç burcu gibi geldi eşiniz, pek aram yoktur ama bazı bencilliklerini kardeşime benzettim.

Ama "normal" değil. Tartışma, isim tekrarlama falan saçma geldi. İnsanlara davranışı da.

Ailenizden sıkliyor olabilir burada bir sey yok amaaa bana takintilari var gibi geldi.kafaya taktigi seyi yapiyor metro onunda beklemek gibi..adinizi soylemesi gibi korkutmak istemem psikolojik sorunlari var gibi

Bebeğim korktum ben. Beraber bir doktora doğru , hadi.
İyi günde kötü günde demiştiniz unutma.
Tez zamanda sağlığına kavuşur inşallah.

Iyi geceler sevgili kk. Size esimle ilgili anlatmak istedigim birtakim seyler var. Uzun olabilir. Ama aklimi kurcaliyor. Belki ben gereksiz takiliyorum ama sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Normalde esimle bir problemimiz yok. Normalden kastim yalniz oldugumuzda basbasa oldugumuzda. Ama baska insanlarin yaninda ben inanilmaz geriliyorum. Ozellikle ailemle gorusmeden once cok geriliyorum. Ya bir tatsizlik olursa diye.

Mesela normalde esimin sorun yapmadigi bir hatayi ailelerimizin yaninda yaparsam kizar soylenir. Hatadan kastim bir sozu yanlis anlama bir esyayi dusurme gibi.

Ailemle kardeslerimle vakit gecirirken sohbet eder esim ama sonra kopar. Telefona dalar. Yanimizda durmaz. Herkes mutfakta is yaparken o gecer iceri oturur. Normalde bana yardim eder. O konuda problem yok.
Amacim kiyas yapmak degil ama kizkardesimin esi hep bizimle durur sohbet eder. Erkek kardesim de esiyle birliktedir hep yanimizda. Ama ben yalnizim. Esim baska bir yerdedir.

Benim ailemden gelen bir davete katilmak icin israr etmem gerekir esime. Gidecegimiz zaman evden cikana kadar oyalanabildigi kadar oyalanir. Hep gec kalir. Herzaman bizi beklerler.

Onun ailesi bizi biryere davet etmez. Annesi gelir bize sik sik. Oturup ayni muhabbetleri edip ikisi de hatta anne baba ogul ucu de telefona dalar.

Esimde alttan almak gibi bir ozellik yoktur. Asla sozunu esirgemez. Karsidaki kirilir yanlis anlar uzulur gibi birsey soz konusu degildir.

Ayrica esim kendi kendine konusuyor bazen. Ozellikle banyodayken sesi gelir. Birisiyle tartisir gibi biriyle konusur gibi. Bir konu hakkinda konusur ama tam anlayamiyorum tabiki soylediklerini. Bazen ayna karsisinda karsisinda birisi varmis gibi konusur mimik yapar.
Surekli benim ismimi soyler. Hatta simdi de banyodan ismimi sesleniyor. Cagirmak icin yada cevap vermem icin degil. Ismimi soylemek ona guc veriyormus.

Gecen gun tiyatroya gittik. Yuruyecegimiz bir yol vardi. Kosar adimlarla yuruyor. Yetisemiyorum yavas diyorum. Spor olur hareket olur deyip dinlemiyor beni. Cikista metroya binecegiz. Metroya kadar yuruduk. Yaklasik yarim saat. Yarim saat boyunca yuruyerek telefon ekranina bakti. Metroya az kala sarji bitti. Cok sinirlendi. Benim telefonu aldi. Hava soguk ama metroya inmedik telefon cekmiyor diye. On dk disarda isinin bitmesini bekledik. Maclara bakiyor. Araba ilanina bakiyor. Isleri de bunlar.

Ayrica tiyatroya gidince foto video cekme surekli. Instagram hikayesine eklemek icin.

Disaridaydik bugun. Geldik eve o telefonda yine herzamanki gibi. Ben de size yaziyorum. Sizce bu anlattiklarimi buyutuyor muyum. Sorun yapmali miyim?

Edit: beni en cok rahatsiz eden seylerden birisini yazmayi unutmusum. Evimize yemege gelen bir yakinimiz oldugunda yemegi bitince kalkar esim masadan. Ama daha resmi oldugumuz yada saygi duydugu is yerinden birisiyse gelen kalkmaz. Benim bildigim yemek bitmeden kalkilmaz. Gorgu kuralidir bu.

Tek tek cevap vereyim hepsine...

Eşinin ailen karşı tavrı hoş değil. Genel tavrı buysa bilemem ama sadece ailene böyle yapıyorsa konuşman lazım. Beni üzüyorsun kırıyorsun de. Baktın hala anlamıyor o zaman ben de senin ailene öyle yapayım hoşuna gider mi falan de belki o zaman anlar. Bu konuyu halletmeniz şart. Bu şekilde ömür geçmez...

Kendi kendine konuşma işini bilemedim tam. Bunu bazen ben de yapıyorum. Sinirli veya stresli olduğum zamanlarda. Kafama taktığım birşey varsa karşımda biri var gibi anlatıyorum. Hatta mimikler falan da giriyor devreye. Ama istem dışı olan birşey. Konuşma anlatma ihtiyacından doğan birşey olsa gerek...

Telefon takıntısı hoş değil. Bizde de var bu ara o takıntı. İkimizin de elinden düşmüyor. Böyle giderse önlem almak gerekecek. Aşabiliriz diye düşünüyorum. Siz de aşmaya çalışın...

Yemegi bitince hemen kalkması kötü ama erkekler akıl edemiyor böyle şeyleri. Söylemek gerekiyor. Benimki de bilmezdi. Kafasına göre takılırdı. Yapma öyle sen ev sahibisin ayıp olur falan dedim yapmıyor artık...

Tek tek cevap vereyim hepsine...

Eşinin ailen karşı tavrı hoş değil. Genel tavrı buysa bilemem ama sadece ailene böyle yapıyorsa konuşman lazım. Beni üzüyorsun kırıyorsun de. Baktın hala anlamıyor o zaman ben de senin ailene öyle yapayım hoşuna gider mi falan de belki o zaman anlar. Bu konuyu halletmeniz şart. Bu şekilde ömür geçmez...

Kendi kendine konuşma işini bilemedim tam. Bunu bazen ben de yapıyorum. Sinirli veya stresli olduğum zamanlarda. Kafama taktığım birşey varsa karşımda biri var gibi anlatıyorum. Hatta mimikler falan da giriyor devreye. Ama istem dışı olan birşey. Konuşma anlatma ihtiyacından doğan birşey olsa gerek...

Telefon takıntısı hoş değil. Bizde de var bu ara o takıntı. İkimizin de elinden düşmüyor. Böyle giderse önlem almak gerekecek. Aşabiliriz diye düşünüyorum. Siz de aşmaya çalışın...

Yemegi bitince hemen kalkması kötü ama erkekler akıl edemiyor böyle şeyleri. Söylemek gerekiyor. Benimki de bilmezdi. Kafasına göre takılırdı. Yapma öyle sen ev sahibisin ayıp olur falan dedim yapmıyor artık...

Ben en çok banyoda durup dururken senin adını söylemesini anormal buldum, onun dışındakiler çağımızın hastalığı gibi çoğu insanda var, anlattıkların genelde internet ve telefon bağımlılığına giriyor ama banyoda senin adını neden söylüyor o baya tuhaf. Ne söylüyor bilmiyorum demişsin ama ben senin yerinde olsam kapının önünde dolanır ne anlatıyor bu diye dinlerim baya şüpheli çünkü

Back
X