eşim oğlumu evlatlık almak istiyor.yardım lütfennn

melis1978

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
796
167
123
47
merhaba arkadaşlar ,,,vefaat eden eşimden bir oğlum var. 2. evliliğimi yaptım ve yeni eşim oğlumu evlatlık almak istiyor.evlatlık aldığı taktirde oğlum,babaannesi ve büyükbabasının(rahmetli eşimin anne ve babasının) mirasından faydalanabilir mi yoksa hukuken mahrum mu olur lütfen yanıtlayınız...

evlatlık alacak ve soyadı değişecek bence o yusden mirastan yararlanamaz,

şahsi düşüncem ise çocugunuzun kimliktede olsa babasını değiştirmeyin öldüğünüde bilsin büyüklerinide...

avukat degilim ama bence evlatlık alamaz neticede oglunun babası var ancak 18 yasından sonra şimdiki eşinin nufusuna geçip soyadını alabilir.ölmüş eşinin anne babasının mirasından da yararlanabilir neticede torunları ve ölmüş ogullarının mirascıları.istersen daha saglıklı bir bilgi için bir avukata danış.

Merhaba, avukatim ancak ozel mesaj atmazsaniz sevinirim.
Çocugunuz eski esinizin ailesinin mirasindan yararlanmaya devam eder, korkunuz olmasın.

Miras alır almaz kısmına bişey diyemem ama ben böyle birşeyi kabul etmem asla.Sonuçta çocuğunuzun vefat etmişte olsa bir babası var ve o şekilde kalmalı.Benim vicdanım elvermez böyle birşeyi yapmaya.

merhaba arkadaşlar ,,,vefaat eden eşimden bir oğlum var. 2. evliliğimi yaptım ve yeni eşim oğlumu evlatlık almak istiyor.evlatlık aldığı taktirde oğlum,babaannesi ve büyükbabasının(rahmetli eşimin anne ve babasının) mirasından faydalanabilir mi yoksa hukuken mahrum mu olur lütfen yanıtlayınız...

Eşlerden biri, en az iki yıldan beri evli olmaları veya kendisinin otuz yaşını doldurmuş bulunması koşuluyla diğerinin çocuğunu evlat edinebilir. Evlat edinilenin, evlat edinenden en az onsekiz yaş küçük olması şarttır. Evlat edinme, küçüğün ana ve babasının rızasını gerektirir. Evlatlık hem evlat edinenin, hem de önceki biyolojik ailesinin mirasçısı olmaya devam eder.

Back
X