güçlü olduğum ve gurumdan hasta olmak pahasına yürütmeye çalışıyorum
zaten ben allahım aklımı alma, canımı al diyorum. çünkü dalıp gidiyorum
biz çok gelenekçi bir aileyiz ve boşanma gibi bir olay bizde olmaz.kefenin çıkacak denilir
başka kadın olduğunu bilemiyorum. fakat benden önce hayatına girenler hep buna kazık atmış...ve hala onları sosyal medyadan takip ediyor. bunu biliyorum, o söylemiyor
bazen canıma tak ediyor, al başını git bilinmezliğe diyor
iyi gözle bakmıyorlar..direk iyi olsaydın boşanmazdın...kötü kadın muamelesi yapıyorlar.damga vuruyorlar
annesine tapıyor. annesi başı ağrısa, yorgun görse üzülür durgunlaşır, sesizleşir...annem benim için herşey...anneme bişey olsa feriştahını tanımam yakarım seni der....
hatta kadın cinayetleri boşuna olmuyor diyor. adamı cinnet geçirtiyo kadınların hepsi ayn ı diyor. senin annen de kadın diyorum. benim annemi karıştırma, ne alıp veremiyorsun diyor.seni öldürecek kadar salak değil diyor. ölene bişey olmuyor diyor.
maalesef, söylesem ailem nefret eder
örneğin kuzenlerimin hayatına imreniyorum. kocaları ve çocuklarıyla o kadar mutlularki.eşlerini ve çocuklarını mutlu etmek için elinden geleni yapıyorlar. çocuklar babalarına bayılıyorlar. bize kuzenlerim de başta olmak üzere çocuk yokmu. siz küçük müsünüz neyi bekliyorsunuz diyor...kimse ne yaşadığımı bilmiyor
rabbim kimseyi benim gibi yapmasın
vallahi defalarca yorum yaptım konuya.
şimdi de toplu olarak yorum yapacağım.
elinizle kafese girmiş "hani benim özgürlüğüm" diyorsunuz.
kurtulmanın bin bir türlü yolu var.
çoğu yorum belli aklın yolu bir "boşanın"
"bizde boşanmak yok, kefenle çıkarız"
"onurum var ailem var"
"etraf kötü konuşur"
"kimse derdimi bilmiyor"
"kuzenlerim çok mutlu"
"allah canımı alsın"
"aileye söyleyemem nefret ederler"
"rabbim kimseyi benim gibi yapmasın"
kusura bakmayın ama bu noktadan sonra sizin yaptığınız derdine çare aramak değil acıtasyon.
susuzluktan ölmek üzere olan ama üşengeçlikten kalkıp su içmeyen biri gibisiniz.
tüm çözüm sizin elinizde zaten
ne olmasını bekliyorsunuz?
yahu kadın ilköğretim mezunu, 3 çocukla "ehhhh yeter" diyor.
dört dörtlük yapıyor analığını, kimsenin lafına da kanmıyor. tek başına tutunuyor hayata.
şimdi bu kadın onursuz ve güçsüz, siz mi onurlu ve güçlü oluyorsunuz.
ayıp yahu...
öyle zor hayatlar öyle dertler var ki.
zavallıların ağzından "allah'ım canımı al" lafı çıkmıyor hiç.
ne güzel hayat
isyan, şikayet...
e düzelt
yok düzeltemem
o zaman şikayet etmeye de gerek yok.