Eşim olmadan lohusalığım ve bebeğimde ilk günlerim:(

böyle saçma şey olurmu bebek ne kadar seninse o kadarda eşinin bunun farkına varması gerekiyor başta, şimdi bu kadar rahata alışırsa ileridede çok büyük sorunlarla karşılaşırsın..
bebek seni ne kadar uyutmuyosa oda uyumayacak anlayacak neyin ne oldugunu öyle bedavaya baba olunmuyor maalesef ...
biran evvel eşinle konuşup eve gelmesini söylemelisin..
bebeğin sorumluluğunu şimdiden öğrenmeli kii ilerde sıkıştığında annesine kaçmasın...

çok şaşırdım gerçekten tuhaf.
asıl zorluklar kırkından sonra başlamaz mı bebek hareketlendikçe.
bence eşin bir bebeği olduğunun farkında değil benimseyememiş, komşunun çocuğu gibi sevip gidiyor.
bence bu ayrı kalmaya bir son vermelisin.

Çok şaşkınım ilk defa böyle bişey duyuyorum çocuğu tek başına yapmadın neden tek başına bakasın tamam eşin çok çalışıyor yoruluyor olabilir ama bu evde kalmamasına engel değil bence biran önce konuşup evde kalmasını söylemesin.Eşinin mesleğini merak ettim doğrusu

Biri eşinin kulağına baba olduğunu fısıldasın bir zahmet, anası da pamukların icinden cıkarsın oğlunu. Kocaman adam baba olmuş, yok uykusunu alamazmış, yok iyi dinlenmesi lazımmış, yok bebeğin sesinden rahatsız olurmuş.... Bebek yapmaya karar verdiğinde cocuğun on/off düğmesi olduğunu falan mı düşündü acaba :S

yaa çok özür dilerim kırmak istemem ama ben böyle birşey okuduğuma inanamıyorum ne demek ailesinde kalıyor bebek var uyuyamıyor...o bebek ikinizin değil mi? madem daha başında uyku alamayacağım gibi şikayetler olacaktı ne diye çocuk yapmaya karar verildi... yazık değil mii sana ?? eşinle oturup konuş arkadaşım öyle şey olur mu aileniz daha da büyüdü sana destek olmalı olmak zorunda ........... bebeğinin ilk günlerini onun her gün biraz daha büyüdüğünü görmeyi bu anları beraber yaşamyı nasıl istemez bir insan kayınvalidene gelince hiç konuşmuyorum bile niye bu kadar hayatınızın içinde hiç anlamadım hiçç....................üzüldüm ama herşey senin elinde bir an önce evinize dönün eşin hem senden hem bebeğinizden uzaklaşmasın

Ah canım benim.
Tek çaren eşinle konuşmak.
Benimde lohusalıgımda kayınvalidem geldiğinde eşime sürekli gel benim yattıgım odada yat.
Uyuyamazsın dinlenemezsin dedi durdu ki benim cocugum 6. ayı dolana kadar cok sakin bir bebekti.
Kayınvalideyi muhatap kabul etmedim kendime.
Eşimi karşıma aldım konuştum.
Ben bu çocugun annesi isem sende babasısın. Sorumluluklarımız var. Bunları bilerek çocuk sahibi olmaya karar verdik.
Keza eşim asla annesini dinlememesine ragmen bu konusmayı yaptımki sonradan sıkıntı yasamamak için.
Eşinle konuş canım. Yoksa baba ile bebek arasındaki duygusal bağ bile tam oluşamazki..

bunlar hayatın en güzel duyguları uykusuzda kalacaksın yorgunda olacaksın.şimdi sen bunları düşünürken strese giriyorsun sevgili kayınvalideciğin sütünün kesileceğini bilmiyormu.ama sen duygularını dile getirmezsen onlar anlamaz.

Canım çok üzüldüm durumuna ama sende sessiz kalma , o sizin bebeğiniz ne kadar yorulsa da yanında olması gerekir ,
Bu en mutlu günlerinizi ayrı geçirmeniz çok üzücü bir an önce eşinizle konuşup eve dönmesini sağlamalısınız , diğer arkadaşların dediği gibi tatlı dille ikna edebilirisiniz bence,
eşinize ihtiyacanız olduğunu , bu en güzel günlerinizde onu yanınızda istediğinizi , ve eşinizin dinlenmesi konusunda tüm gereken özeni göstereceğinizi anlatın , siz bir şey söylemezseniz böyle devam eder ben hiç istemezdim ....

Eşin ne iş yapıyor çok merak ettim.Ne kadar ağır şartlarda çalışsa bile baba olduğunu farkına varmalı.Bebek sahibi olmaya karar vermeden bunları düşünemedi mi?Kv denin aklına uyduğu için eşin daha suçu bence.Uykusu ne kıymetliymiş şaştım kaldım

yorumları okumadım direk yazınızı okuyunca cevap vermek istedim
7 ocakta bende dogum yaptım,annem kayınvalidem ve tüm akrabalar çogunlukla hemen hemen her gün yanımdalardı
ben ikinci kez anne oldum ilkdede bundada eşime ihtiyaç duydum hiç bişey yapmasada maneviyat yeterdi ban
varlıgı yeter..
siz lohusasınz ve bebege alışma evresi geçiriyosunuz peki eşiniz?
bebek bugün var yarın olmayacakmı hayatınızda sonrası olmayacakmı
bebege eşinizde alışcak mecburen
bebek aglıcak sürekli,lohusalık çıkınca bebek agla diyince aglıcak sus deyince susacak uyu diyince uyuyacak zannetmeyin
önünzdeki yıllar boyunca aglayacak ,uyumayacak ve buna eşinizde mecburen alışcak
nedemek ayrı evde yaşamak
hadi ayrı oda olurda neyse obile yalnış da hadi neyse
eşiniz evinden,yatagından sogur
aslında ne sizin nede eşinizin şucu var tek suçlu kv niz
hiçmi demiyo yok kızım veya oglum eşinin bebeginin yanında dur onlara alış sev diye
bence bir an önce müdahale edin eşinize ...yoksa böyle olmaz eşiniz her zora düşdügünde hadi bana eyvallah

Yok boyle adalet canım
Cocugu tek basına mı yaptın da tek bakıyorsun
Baskalarının kocası da eve bakıyo nolmus yanı ınsan cocugundan uzak kalırmı hıc

Hastanede kalmaması sorun değil. Hastanede genelde kız arkadaş, kardeş veya eli ayağı tutuyorsa anne kalır. iki acemi yerine 1 acemi, bir tecrübeli her zaman iyidir. Ama eş kalacaksa da yanında illa bir kadın eşlik etmeli derim.

Ama gerisi külliyen akıllara zarar ne demek başka yerde kalmak. Bence artık konuşmanın zamanı gelmiş.

eşinizi ve kayınvalidenizi Allah'a havale ediyorum

nedense kayınvalidenizin yada eşinizin konuşmalarından etkilendiğinizi hissettim

bu yüzden kayınvalidenizin söylediği sözlerin etkisinde kalıp kendinizi haksız görmeyin kesinlikle
aklınızdan doğum yapan bir annenin eşi tarafından 'yalnızca uykusuz kalmamak amacıyla yalnız bırakılmasının' yanlış olduğunu çıkartmayın.
çünkü siz eğer düşüncenizin doğru olduğuna inanırsanız karşı tarafı da inandırırsınız

Kayınvalideniz çocuğu yaparken oğlu yoruldu diye de üzülmüştür eminim.Herkese kendi evladı kıymetli.Gelin de bir ananın biricik kuzusu ama bunu düşünen kim.Eşinizinki de bencillik

Çocuğu sen tek başına yapmadın ki bakarken yalnız kalasın, onun keyfi bozulmasın diye fedakarlık yapasın ben izin vermezdim açıkcası

Nasıl yani yaa kayınvaliden çocuklarını büyütürken kendi kocasınıda anasının evinemi göndermiş acaba? Yuh vardiyalı çalışıyormuş bilmemne ne olmuş herkesin kocası çalışıyor en fazla salonda yatar çok rahatsız oluyorsa nasıl anlayacakmış başka türlü baba olduğunu kayınvalden kafayı yemiş ama kocandada suç insanın yeni evladı olmuş başından ayrılmayıp bakmaya doyamayacağı zamanlar ne demek iki gecede bir gelmesi.Benim eşim ilk bebeğimizde işten ha bire izin alıp erken çıkardı özledim ben diye. ayrıca bu çocuk bir ay sonra gece uyanmalarını kesecek değil ya uzunca bir süre böyle olacak başlarım öyle işe. O zaman sende al bebeğini annenin evine git hiç göremesin çocuğunu ne saçma şey. Hastanedede kalmamasına kızdım çocuğunun başında durmayan adam baba hanesine isminide yazdırmasın bi zahmet ne biçim zihniyette insanlar var tövbe tövbe

çocuğu yalnız mı yaptınız ki yalnız bakıyorsunuz?
bu nasıl birşey yaaa
başka odamı yok evinizde
görümcemin oğlu 2 yaşına kadar ağladı saatlerce ağlardı eşiyle beraber baktılar sabaha uykusuz kaldılar ama beraber baktılar
benim eşimde 7de işe gider ama gece kalkıp mamasını yapar içirir ben kalkmam bile
size tepki gösterenler çok haklı

Son düzenleyen: Moderatör:
ya biraz ağır olabilir ama o çocuğu tek başına yapmıyorsun dolayısyla herkes sorumluluğunu alıcak ne demek bebek uyutmuyor diye babası evde kamayacakmış. çocuk bu belki çok mızmız olucak bu defa hep ayrımı yaşayacaksınız. ayrıca kayınvalidem izin vermedi gelmedi de ne demek ya.ben anlamıyorum insanları.bizde şimdi 2. bebeğimizi bekliyoruz va sıkıntılı geçiriyorum hamileliğimi kızımın herşeyini eşim yapıyordu ki çalışıyor ama gecede kalktı o baktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…