Eşim olmadan lohusalığım ve bebeğimde ilk günlerim:(

40 gün ayrı kalırsınız rtabi sonra zaten pasa pasa gelecek keyfi için. 40 gün nede olsa sana dokunamayacak senden birsey bekleyemeyecek ayrı yatabilir senden.
kv yerine kocan olacak kendini baba zanneden insanla konusmalısın.

hakkaten saçmalık..ne demek uykusuz kalıyo ya bi saat uyusun gerekirse uykusuz kalsın yani...sende kalıyosun sonucta.belki de cok gaddar diceksin benim için ama olması gerekn yer senin yanın...her ne olursa olsun.nasıl dayanabiliyo eşin anlamıyorum...bebeğine kavuşmuş her anında yanında olmak varken yaptığına bak.......

ne münasebet..ne biçim şey....çok bencilce...

ilk aklıma bunlar geldi.sen yeni doğum yapmış acılı halinle uyumadan o bebeğe bakıyorsunda paşa beyiniz iyi uyusun dinlensin die annesinde kalıyor.ben öyle eşin var yaaaaaaaa....çok sinirlendim.

Ayrı ev için birşey diyemem ama ayrı odada yatması çok da mantıksız değil.. sadece anne uykusuz kalıyor diye babanın da uykusuz kalmasını istemek bencilce geliyor bana.. Yeni baba olmuş bir erkek gaz çıkarttıramaz, uyutamaz, eee emziremez de :) sonuçta siz k.valideniz, ablanız v.s. kalabalıksınız, gündüz dinlenme fırsatı bulabilirsiniz ama o ertesi gün işe gidecek ve dinlenemeyecek.. Ayrı evde yatması da belki kadın sayısının fazlalığından, kimse rahatsız olmasın diye yatıyor olabilir diye düşündüm..

Tesekkurler guzel yorumlariniz icin icime su serptiniz bi nebzede olsa haklilik paylari varmis demekki.40 gun sabredecegim zaten cok bir zaman kalmadi.ins onun sonrasinda beni de cok ozlemis olacagindan gelir diye umut ediyorum.

Küçük dilimi yuttum

Benim eşim doğumumda 3 gün izin almştı.3. günün sonunda işe ağlayarak gitti. . Çocuğundan ayrılıyor diye üzüldü. . Zaten 9 ay meraktan çatlıyor insan heleki babalar daha çok. .

Eşin istediğini yapabilir. . .Bebeklerin en zorlayan dönemi ilk aylarıdır.Ne anneyi uyutrlar nede kendileri. . baba olmak sadece kucağa alıp sevmek değildir. Evet tabiî ki size bakıcak ama zorluğunuda seninle çekicek. .

Şu kaynananın telefonunu versene bana..

Bu erkek anaları kendini ne sanıyor yaaa...

Geri kafalılık bu başka bişey değil....

Eşin olacak adam bu gidişe bir dur demiyor mu?

O halde sen diyeceksin...

Malum lohusasın, sinirler tepende...

Alacaksın eşini karşına, bu çocuğu ben tek başıma yapmadım, annenin diktatörlüğü sayesinde ayrı evlerde yaşıyoruz bu nedir diyeceksin....

Kendi evinde gitsin ayrı odada yatsın, çocuk uyandığında da 1 saat uykusundan olsun ne vaar yani...ölmez 1 saatten...

Kadına yüklemesinler herşeyi, kadın köle mi yaaa???????

İdare edecek, bu nasıl bir keyifgüzarlıktır...

Lohusalık nedir iyi bilirim, durup dururken duygulanma nöbetlerini iyi bilirim....

Bu süreçte kendini yanlız bırakma, işlerine geldiği zaman kadının yanı kocasının yanı derler...

Kayınvalidenede aynen : " anne yardımlarından dolayı teşekkürler, ama artık kocamı yanımda istiyorum diyeceksin..."

Diyeceksin kaçarın yok, yoksa susup kalmaya devam edersen daha çoooook üzülürsün be güzelim...

Şunu hiçbir zaman unutma, sen kendine değer vermezsen kimse vermez, kendi değerini kendin belirle...

Arada sırada sediğim tatlıyı bile alır demişsin, inşallah bundan sonra daha büyük mutlulukların olur....

Gül kokulu bebişe öpücükler, melekler saklasın yavrunuzu...

çocuğu yaparken iyi de bakması mı zor geliyormuş beyefendiye. madem ikinizin çocuğu o da yardım edecek seve seve. ilerde de benim çocuğum diye gururlanmaya kalkarsa da hatırlatırsın kendisine bugünkü yaptıklarını.

Böyle bir saçmalık olur mu, çocuk ağlıyormuşta uykusunu alamıyormuşta sanki bir tek kayınvalidenin oğlu ev geçindiriyor. Vallahi nasıl bu kadar sabır gösteriyorsun şaşırdım kaldım, 2 doğum yaptım ikisinde de kendi evimde eşimle birlikte kaldım 15-20 gün kayınvalidemle annem kaldı yanımda ondan sonra da kimseyi istemedim zaten teşekkür ederim yardımlarınız için ama artık tek başıma halledebilirim sizde daha fazla yorulmayın dedim. Kayınvalidemin evi bize yakın aynı şeyi benim kayınvalidem yapsaydı ne olurdu ne tepki verirdim düşünmek bile istemiyorum. Benim eşim de sabah erken saatlerde işe gidiyor buna rağmen geceleri benimle birlikte kalktı çocuk ağladığında, hatta ben bazı geceler çok uykusuz kalıyorsun ben nasıl olsa evdeyim gündüz çocuk uyuduğunda azıcık kestirebiliyorum ama senin o şansın da yok istersen salondaki koltuğu açayım orada uyu diyordum saçmalama ben halimden memnunun kızım uyurken onu seyretmek huzur veriyor insana diyordu.

Tesekkurler guzel yorumlariniz icin icime su serptiniz bi nebzede olsa haklilik paylari varmis demekki.40 gun sabredecegim zaten cok bir zaman kalmadi.ins onun sonrasinda beni de cok ozlemis olacagindan gelir diye umut ediyorum.

Siz niye teşekkür ettiniz ki konu sahibi siz değilsiniz değil mi ? Kafam karıştı, birde üstüne 40 gün sabredeceğim değince ya sizde de aynı sorun var ya hangi kullanıcı adıyla girdiğinizi mi karıştırdınız ?

ben mi yanlış anladım
sen 15 martta dogum yaptın
bebegin gece uyumuyor diye eşin kv kalıyor
gelmesin bidaha eve
benim ona ihtiyacım oldugu zamanda yanımda olmayacak keyfi için gidecek anasında yatacak
bebek sadece senin heralde sessiz kalma gelsin yanında kalsın
gitsin bi odaya yatsın

Office ;
Nasil ki yeni anne olmus bir kadin bebegi uyutabiliyorsa , gazini cikartabiliyorsa,
Yeni baba olmus bir erkek de gayet guzel gaz cikarir
uyutur, evet sadece emzirmeyi yapamaz
ama bebek mamayla besleniyorsa mamasini da icirebilir...

Bunlar sadece kadinlara ozgu gorevler mi
ya da yapan babalar yok mu?

Bir de anne uykusuz kalacak diye babanin uykusuz kalmasini istemek bencillik degil bence ...
Bu, anne yoruldugunda olaya babanin el atmasi , anneye yardim etmesi demek,
cunku o cocuk ikisinin...

Bir de mesela calisan kadinlar da dogum izni suresince evde oluyorlar,
Eee bu durumda anne evde calismiyor diye her gun uykusuz kalmaya mahkum ,
ama baba calisiyor aman uykusuz kalmasin ...

Annenin dogum izni bitip isine geri dondugunde ise sartlar esit olacak...
O zaman ne olacak peki?
Ben size soyleyeyim, baba bastan nasil alistiysa oyle devam edecek ,
Cocuk agladiginda hanim kalk cocuk agliyor diyip sirtini donup yatacak,
anne ise hem calisip hem uykusuz kalacak ...

Vallahi benden cocugu olmayan,dusunen , dogum yapacak olan anne adaylarina tavsiye,
bebek dogdugunda hastaneden cikip eve geldiginiz geceden itibaren nasil baslarsa oyle gider...

Sunu da ekleyeyim
cocuktan sonra evliligimiz cok degisti denen evlilikler boyle boyle tukeniyor

Neden cunku anne gece gunduz tek basina cocukla debelenirken ,
baba hic sorumluluk almayip cocuktan onceki hayatina aynen devam ediyor

Iste esler de cocuktan sonra boyle uzaklasiyorlar birbirlerinden...

Babanın ayrı odada yattığını duymuştum ama ayrı eve gittiğini duymamıştım pes doğrusu Anacağı kıymetli oğluşunu kanatları altına almış. Gelin insan değil zaten. Vardiyalı çalışıyor uyuyamıyor diye anlayış gösterilir tabi ki, tüm gece bebek pışpışlaması beklenmez. Uyuyamadığı çok yorgun olduğu zamanlarda başka odada dinlenmesi hoş karşılanabilir. Ama tamemn evden kaçmak hiçbir mantığa ve vicdana sığmaz. Erkeklere sorumluluk vermezsen, bebekle ilgilenmesine fırsat tanımazsan babalığı idrak edemiyorlarmış. 40 gün annenin ne çile çektiğini bilmeyen biri sonra nasıl baba olacak, ondan sonra gelir yardım eder mi hiç anneye. Çocuk düşünce "niye düşürdün kör müsün" muhabbetleri başlayacak.

Eskisi gibi değil artık, 50 yıl önceki adetlerden, iş paylaşımından dem vurmasınlar. Benim KV de bu modda. Ama kusura bakmasın onun zamanındaki gibi değil artık işler.

Ben kararlıyım. Büyük söylemeyeyim ama yorgunluktan mahvolana kadar aynı odada yatıcaz, bebişin ağlamalarını duyacak, bebekle ilgilenecek. Emzirecek mi deniyor ama bebekle ilgilenmek için illa emzirmesi gerekmez. Kucağına alıp sakinleştiebilir, gazını çıkarabilir. Hiçbir şey yapamasa varlığı yeter. Sırf manevi motivasyon için zorla aynı odada tutucam kocamı

Ben olsam buna sizin gibi hoşgörüyle bakamazdım, çalışıyormuş falan..
Yani sizde çalşıyor olablirsiniz, nereye kadar anasında kalıcak
Hazır büyümüş çocuk olunca gelir artık
o sadece sizin çocuğunuz mu şaka gibi, aklım almıyor cidden

Ay cnm bnm yok ben deilim cok sukur:) dha hamle ble deilim:) konu sahbi boyle dusnr diyecktm kiii yollamsm az once farkettm.sariodalar nasil bi mantikla esinden ayri kaliyor anlamis deilim.aslnda esi nasl bebeginden ve lohusa esinden ayri kaliyor annesnn aklna uyup saskinim.buna kendn dur demelisin yoksa grkctn cok zor.allh bbgnle sana huzur wersn.

Böyle bir şeyi ömrümde ilk kez duydum ve çok ama çok şaşırdım.

Ne demek bebek doğduktan sonra annesinde kalıp, iki günde bir eve gelmek.

Ne kadar işi yorucu olursa olsun, eşinizin eve koşarak gelmesi gerek.

Bilemiyorum çok garip bir durum.

Son düzenleme:
Sende uykusuzluk çekersen annenin evine git, o bebeğe de evde inler cinler baksın. Hayret birşey
Başka o da mı yokta annesinin evinde kalıyor

Neden gaz çıkaramasın merak ettim cidden :26:
Benim çevremde çok var eşine destek olan kişiler, o adamn çocuğu değil sanki
Yeni baba olmuş dediniz ya peki anne yeni anne olmuyor mu :26:
Diyelim ki annelik içgüdüsü kadın olmak falan daha yatkın olablir, ama yeni doğum yapmış lohusa bir kadın olarak bakmalı eşi,
yardım sadece süt vermek değildir bence, eşine yardıma ihtiyacın var mı diye sormak bile yeterlidir,
yan oda da yatması bile dinlenmesi uykusunu alması için yeterlidir
ay şaka gibi yaaa konu sahibi eşin ne kadar nankör ve bencil kusura bakma ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…