Eşim oyun bagimlisi nasil vazgecirebilirim

bizim iliskimizde yirmi yila yaklastik hahaha o da gece boyu oynar uykusuz giderdi, home office olunca bi yanda masaustunden oyun oynayip diger yanda laptoptan toplanti yurutur oyle bi bagimlilik. imdat deseniz duymaz onu oyle kabul ettim, konusmak oyun almasini engellemek ya da levellerini bitmesini beklemek diye bir sey yok rutinimiz. cunku yeni fifa cikar haydi onun icin coin biriktirir kod yazar gun boyu bilgisayar kendi kendine oynar botlarla falan bagimlilik otesinde belki de her sene en iyi ihtimal ekran karti yeniler, mouse islevini yitirmeden yenisi alinir, yok klavye hizimi engelliyor der sonra bakar sorun mouseta degil mouse paddeymis bilegimin altina jel alayim, kulakligim terletiyor vs bir suru kalem gider hanesine yazilir.. o ve oyunlari bir butun ilk yillarda cok etkilenmistim ben de baska bagimliliklar edinince esitlendik.
Rutin olarak kabul ettiyseniz ve mutluysaniz sorun yok ama yazdiklariniz pek sağlıklı görünmüyor :( hayatta her şeyin bağımlılığı çok kötü bu bir madde olsa da insan olsa da oyun da olsa çok zararlı bence. Eşiniz bir destek alsa, hobi olmaktan çıkmış gibi.
Ben de eşimin saatlerce haftalarca oynadığını bilirim, ama bazen aylarca hic oynamaz o yüzden beni hiç etkilemiyor.

Rutin olarak kabul ettiyseniz ve mutluysaniz sorun yok ama yazdiklariniz pek sağlıklı görünmüyor :KK43: hayatta her şeyin bağımlılığı çok kötü bu bir madde olsa da insan olsa da oyun da olsa çok zararlı bence. Eşiniz bir destek alsa, hobi olmaktan çıkmış gibi.
Ben de eşimin saatlerce haftalarca oynadığını bilirim, ama bazen aylarca hic oynamaz o yüzden beni hiç etkilemiyor.
benim etkilenmem de kalmadi oncedendi normal olmadigini biliyor, farkinda degismiyor ben de degissin diye cabalamiyorum.
konu sahibesi de kabul edemeyecekse yol versin.

benim etkilenmem de kalmadi oncedendi normal olmadigini biliyor, farkinda degismiyor ben de degissin diye cabalamiyorum.
konu sahibesi de kabul edemeyecekse yol versin.
Değişmek istemiyorsa hiç etkimiz de olmaz zaten. Size de mutluluklar diliyorum ayrilsanizda devam etseniz de mutlu olursunuz umarım.
Konu sahibi için karar vermek için 2 ay çok erken diye düşünüyorum

Değişmek istemiyorsa hiç etkimiz de olmaz zaten. Size de mutluluklar diliyorum ayrilsanizda devam etseniz de mutlu olursunuz umarım.
Konu sahibi için karar vermek için 2 ay çok erken diye düşünüyorum
tesekkur ederim, size de mutluluk dolu yarinlar dilerim.
konu sahibesi 2 yildir evliymis bence yol ayrimi icin tam vakti. farkli beklentileri olanlar icin bagimliliklari olan bireylerle yasamak sikinti ve evlilik bunu sürdürmeyi gerektirecek kadar kutsal bir sey degil.

Benim ex sevgilim boyleydi ayar oluyordum sonra bende oyuna basladim baktik birlikte oynuyoruz sonra ben kaptirmisim kendi oyununu satti bende kendiligimden birakmistim oyunu 😂 bu kesinlikle can sıkıntısı

tesekkur ederim, size de mutluluk dolu yarinlar dilerim.
konu sahibesi 2 yildir evliymis bence yol ayrimi icin tam vakti. farkli beklentileri olanlar icin bagimliliklari olan bireylerle yasamak sikinti ve evlilik bunu sürdürmeyi gerektirecek kadar kutsal bir sey degil.
Ahh 2 ay diye okumuştum, tabi yeterli zaman olmuş o zaman.

Henüz iki aydır evliyiz ve eşim resmen bir oyun bağımlısı. Home office çalışıyor ve günün neredeyse 14-16 saatini bilgisayar başında geçiriyor, geri kalan kısımda sadece birlikte yemek yiyebiliyoruz. Böyle giderse ondan boşanmak istediğimi söyledim ama değişen bir şey olmadı. Onu bu bağımlılığından nasıl vazgeçirebilirim?
Kötü bir haberim var. Vazgeçmez.

Ondan vazgeçse başka bişey bağlanır.

Henüz iki aydır evliyiz ve eşim resmen bir oyun bağımlısı. Home office çalışıyor ve günün neredeyse 14-16 saatini bilgisayar başında geçiriyor, geri kalan kısımda sadece birlikte yemek yiyebiliyoruz. Böyle giderse ondan boşanmak istediğimi söyledim ama değişen bir şey olmadı. Onu bu bağımlılığından nasıl vazgeçirebilirim?
Geçiremezsin. Evlenmeden önce de böyledir bu. Benim kardeşim de ya çalışıyor ya bilgisayar oyunu oynuyor. Evli olsa karısına değil bilgisayara sarılıp yatar

Başlıgı " Çocuğum oyun bagımlısı " Diye okudum 🤨
Çok yeni evliymişsiin ve önceden böyle değilmiş belliki geçiçi bir sürec.
Benimde eş home office oda günün büyük bölümü pc desir. Önceden bunu çok sorun ediyordum çok kavgalar ettik bu yüzden vazgecmedi aynı oyun oynamalar haber okumalar video izlemeler
Sonra dedimki bırak kendi haline sende kendi,alanını oluştur kendine özel hobiler edin takma onu üstüne çok gitmezsem sakinler diye düşündüm. Öyle de oldu daha az vakit geçiriyor en azından ggünde 5 oyun değilde 3 oyun oynuyor üzerine gitmeyince oda bana vvakit ayırmaya başladı. Biraz sakin bırak bakalım gözlemle yine.
Erkekler üzeriine çok gidildi mi kacıyor çocuk gibi. Daha yetişkin olmayan adamlarla evleniyoruz bir günde değişmesini bekliyoruz olmuyor.
Hatta deki bana ögret oyunu bende oynayayım seninle vakit geçirmiş olurum falan diye bakalım tepkileri ne olcak. Ben çok savaştım onun pc siyle seni çok iyi anlyrm

Oyundan sıkılana kadar sabredin bence. Bir oyundan çok keyif alıyor hırsla oynuyor demek ki bu neden sizi rahatsiz ediyor ki... Sonsuza kadar oynayacak hali yok bence saygı duyup kendi haline birakmalisiniz.
Benim eşim de oyun oynamayı çok seviyor, bazen aylarca hiç oynamaz. Bazen haftalarca başından kalkmaz, ama ben ona müdahale etme haddini kendimde görmüyorum açıkçası.keyif alıyorsa oynasın ne güzel işte :)
Bırakma konusunda çok haklısınız ama bunu nasıl başarıyorsunuz ? Söylendikçe daha çok oynuyorlar

Nasıl başardığını sormuşum :)
Ee saygı duyup kendi haline bırakarak başarmış ya işte.
Eşi sıkılmış oynamaktan demek ki uzun süre bırakmış.
Sonra başka oyuna sarmış onu da bırakmış.
Demek ki söylenmediği için oyunu çok daha uzun süre oynaması için tetiklenmemiş eşi.
Yasak tatlı gelir ya öyle olmamış.

Ee saygı duyup kendi haline bırakarak başarmış ya işte.
Eşi sıkılmış oynamaktan demek ki uzun süre bırakmış.
Sonra başka oyuna sarmış onu da bırakmış.
Demek ki söylenmediği için oyunu çok daha uzun süre oynaması için tetiklenmemiş eşi.
Yasak tatlı gelir ya öyle olmamış.
İşte bu saygı duyma olayı güzel ama yapması zor. Benim eşimde aynı durumda. Bir ay kadar bırakmıştı şimdi tekrar başladı sahura kadar kesintisiz oynuyor. Bazen tadım kaçıyor bazen kendi haline bırakıyorum ama bu benim için zor oluyor. Bazen onunla vakit geçirmek de istiyorum. Bilmiyorum zor geliyor bana.

Back
X