- Konu Sahibi kaotikyasam
-
Haklısınız. Yani işini şu yüzden söyledim. Büyük iş adamlarını, CEOları yerli yabancı farketmez iş yemeğine götürür iş bağlar. Hatta ben ona derim nasıl yapıyorsun yani ben çok kasılırım anlatamam konuşamam. O da ben iş yaparken kendimi tiyatroda başka bir roldeymiş gibi düşünüyorum. Kendim olarak düşünmüyorum der.Bir insanin isini yonetebilmesi evini, sosyal hayatini da yonetebildigi anlamina gelmez. Cocuksu kalmis olabilir o yonlerden.
Halamın eşi geldi aklıma..Halam o adamla nasıl idare etti bilmiyorum.1988 den beri evliler.Yani anlam veremediğim bir durum. Örnekle açıklayayım: Bir mağara gezisine gitmiştik. Bazı kısımlarda su birikintisi var. Çocuğum da suya ayağını vurunca çocuğun ve benim pantolonumun paçaları su çamur oldu. O sırada mağaranın fotoğrafını çekiyordu eşim. Yanımıza gelince aa dedi pantolonlarınız batmış. İki dk boş bıraktım sizi. Hemen batırmışsınız. Yani mağaranın merdivenlerinden dışarı çıkana kadar aynı şeyleri söyledi. En sonda da ben patladım artık. Yeter aynı şeyi papağan gibi söyleyip durma rahatsız oluyorsan uzağımızda dur. Ben hiç rahatsız olmuyorum söylenip durma dedim.
Stresten yüzümde sivilce çıkmıştı baya ben istemsizce oynuyorum sivilcelerimle stresli dönemlerimde. Evde de diyor elleme yapma diye ama bir dışarı çıkalım evde dediğinin daha fazlasını dışarıda demeye başlıyor. Ne biçim yapmışsın sivilcelerini falan. Yani en az on kere falan diyor.
Diyeceksiniz ki seni beğenmiyor. Ama evde değil de özellikle dışarıda niye yapıyor? Evde de beni çok beğendiğini güzel olduğumu falan söylüyor. Bu davranışları ile çelişiyor di mi?
Geriye dönük düşündüğümde de savunma mekanizması olabileceğini düşünüyorum. Hayır saçma da bir yandan. Bunu mantıklı şekilde nasıl açıklayacağım. Bir de kendisi kabul edecek mi bilmiyorum ama yorucu benim için. Dışarı çıkmak bile istemiyorum artık söylenecek diye. Kırılıyorum ister istemezEmin olana kadar biraz gözlemleyin. Sonra kavga etmeden konuşun derim. Yaptığı hiç hoş değil ama belki nedeninin kendi bile farkında olmayabilir.
Ben de kavga ediyorum da iyi bir delirmem lazım artıkTekrar şeyler beni çok sinirlendirir sürekli aynı şeyin söylenmesi sürekli dürtülmek sürekli adımın tekrar edilmesi gibi valla ben çok fena kavga ederim asla katlanamicam şeyler arasında üst sıralardadır
Bu davranışı dışında takıntılı veya eleştirel değil. Ama bu dışarıdaki halleri beni bıktırdıBence tekrar kısmo obsesiflik
Eleştiri kısmı narsisizme yatkınlık
Olabilir. İlginç olan daha çok ben insanların ne dediğini önemserim ama ailemleyken umrumda olmaz görmem bile başkalarını. Eşimde ise normalde başkalarının düşüncelerine önem vermezken dışarıda biz değil diğer kişilerin ne düşündüğü önemli oluyor.Belki de dışarıdaki insanların, hakkında neler düşündüğünü çok önemsiyordur. Bir çeşit kabul görme kompleksi gibi. Sizi ve ailesini seviyor ama herkesin gözünde de ailesini ve kendisini sevdirmek ya da ideal göstermek istiyor olabilir.
Geriye dönük düşündüğümde de savunma mekanizması olabileceğini düşünüyorum. Hayır saçma da bir yandan. Bunu mantıklı şekilde nasıl açıklayacağım. Bir de kendisi kabul edecek mi bilmiyorum ama yorucu benim için. Dışarı çıkmak bile istemiyorum artık söylenecek diye. Kırılıyorum ister istemez
Takıntılı gibi geldi bana
Di mi öyle bir hissiyat oluşuyor insanda. Çok güzelsin gözlerin tenin çok güzel der. Ben de bilmiyorum bocalıyorum sözlerden çok davranışlar kriter oluyor belli bir yaştan sonraBen de dışardaki insanlarla kıyaslayıp beğenmediği için öyle yaptığını düşündüm
işindeki statüsünü aileye yansıtmaya çalışıyor olabilir yaşamında bir tek aile alanında kontrolü elinde hissetmiyorsa bu sebepten yapıyor olabilir işindeki stresi de yansıtıyor olabilir sonuçta orada rol yapıyormuş kendisi değil bastırdığı egosal ihtiyaçlar olabilir sinir sistemini regüle edemiyor olabilir kendini yetersiz hissettiği şeyler olabilir bu şekilde yeterli olduğunu kanıtlamaya çalışıyor olabilirBana on kere aynı şeyi söyleyen adam da yurtdışı işi bağlar. İngilizce bilir. İşin de çok iyi. Bana gelince mal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?