Eşim özellikle dışarıda aynı şeyi tekrarlayıp duruyor

Bir insanin isini yonetebilmesi evini, sosyal hayatini da yonetebildigi anlamina gelmez. Cocuksu kalmis olabilir o yonlerden.
Haklısınız. Yani işini şu yüzden söyledim. Büyük iş adamlarını, CEOları yerli yabancı farketmez iş yemeğine götürür iş bağlar. Hatta ben ona derim nasıl yapıyorsun yani ben çok kasılırım anlatamam konuşamam. O da ben iş yaparken kendimi tiyatroda başka bir roldeymiş gibi düşünüyorum. Kendim olarak düşünmüyorum der.

Emin olana kadar biraz gözlemleyin. Sonra kavga etmeden konuşun derim. Yaptığı hiç hoş değil ama belki nedeninin kendi bile farkında olmayabilir.

Halamın eşi geldi aklıma..Halam o adamla nasıl idare etti bilmiyorum.1988 den beri evliler.

Tekrar şeyler beni çok sinirlendirir sürekli aynı şeyin söylenmesi sürekli dürtülmek sürekli adımın tekrar edilmesi gibi valla ben çok fena kavga ederim asla katlanamicam şeyler arasında üst sıralardadır

Emin olana kadar biraz gözlemleyin. Sonra kavga etmeden konuşun derim. Yaptığı hiç hoş değil ama belki nedeninin kendi bile farkında olmayabilir.
Geriye dönük düşündüğümde de savunma mekanizması olabileceğini düşünüyorum. Hayır saçma da bir yandan. Bunu mantıklı şekilde nasıl açıklayacağım. Bir de kendisi kabul edecek mi bilmiyorum ama yorucu benim için. Dışarı çıkmak bile istemiyorum artık söylenecek diye. Kırılıyorum ister istemez

Bence tekrar kısmı obsesiflik
Eleştiri kısmı narsisizme yatkınlık
Çünkü narsistler dışarda tiyatroda "ses duyurur gibi" yapar gibi davranıyorlar genelde

Belki de dışarıdaki insanların, hakkında neler düşündüğünü çok önemsiyordur. Bir çeşit kabul görme kompleksi gibi. Sizi ve ailesini seviyor ama herkesin gözünde de ailesini ve kendisini sevdirmek ya da ideal göstermek istiyor olabilir.

Olabilir. İlginç olan daha çok ben insanların ne dediğini önemserim ama ailemleyken umrumda olmaz görmem bile başkalarını. Eşimde ise normalde başkalarının düşüncelerine önem vermezken dışarıda biz değil diğer kişilerin ne düşündüğü önemli oluyor.

Ben böyle konuları derin deşmeden konuşabilen biri değilim. Ama karşımdakine aktaramayacağımı yada anlaşılamayacağımı düşünsem bende konuşmam.

Sizin açınızdan haklısınız konuyu böyle açmanıza hiç gerek yok. Dışarıda
beni uyarma işine son vermeni istiyorum konuşması yaparsınız.
Kim olsa kırılır, canı sıkılır. Karşında çocuk var gibi devamlı uyarılmaz ki insan.

Esinize bir sorun annesi babasi onunla disarda gezerken nasillardi? Muhtemelen cok kontrol edilen biriydi ve bunu simdi kendi ailesine de yansitiyor. Bazi ebeveynler elalem derdinden disarda cocuklarini cok sıkabiliyor

Bana on kere aynı şeyi söyleyen adam da yurtdışı işi bağlar. İngilizce bilir. İşin de çok iyi. Bana gelince mal
işindeki statüsünü aileye yansıtmaya çalışıyor olabilir yaşamında bir tek aile alanında kontrolü elinde hissetmiyorsa bu sebepten yapıyor olabilir işindeki stresi de yansıtıyor olabilir sonuçta orada rol yapıyormuş kendisi değil bastırdığı egosal ihtiyaçlar olabilir sinir sistemini regüle edemiyor olabilir kendini yetersiz hissettiği şeyler olabilir bu şekilde yeterli olduğunu kanıtlamaya çalışıyor olabilir

çocuk düştüğünde veya herhangi bir hata yaptığında sakin kalabilen sinir sistemini kontrol edebilen ebeveynler çocuğun sinir sistemini de sakin ve dengeli şekilde programlamış oluyor eğer çocuğun ufak hareketlerine veya hatalarına büyük tepkiler verirseniz o çocuğun sinir sistemi panik halinde takılı kalıyor ve özgüvensiz oluyor kriz yönetmekte veya stresle başa çıkmakta zorlanıyor
aslında aynı şey partnerler arasında da geçerli
ne kadar eleştirilirseniz ya da ufak şeylere büyük tepki alırsanız ne kadar çok kriz yaşatılırsa o kadar sisteminizi kontrol edemez hale geliyorsunuz ve özgüven düşüyor aslında o insanın yanında olmakla ilgili çok güzel ingilizceden çeviri tabiri var bunun "yumurta kabukları üstünde yürümek"
işte bu durumu bu kadar resmi olmayan bir dille kendinize uyarlayarak anlatabilir ve aile içerisinde sakin bir kimliği benimsemesi gerektiğini rahatlamanın hepinize iyi geleceğini buna aile olarak ihtiyacınız olduğunu kendi stresini yönetmesi konusunda ona yardımcı olabileceğinizi sizin de yardıma ihtiyacınız olduğunu ve bu işte beraber olduğunuzu anlatabilirsiniz
aile olmak bu demek bence

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…