Eşim özellikle dışarıda aynı şeyi tekrarlayıp duruyor

Esinize bir sorun annesi babasi onunla disarda gezerken nasillardi? Muhtemelen cok kontrol edilen biriydi ve bunu simdi kendi ailesine de yansitiyor. Bazi ebeveynler elalem derdinden disarda cocuklarini cok sıkabiliyor
Evet ailesi kontrolcü ama benim ailem onların 10-20 katı değil en az 100 katı despot. Yani biz geçmişten konuşurken bile kendisi der benimkileri baskıcı zannediyordum. Neyse ama ben eşimle dışarı çıkınca başkalarına dikkat etmiyorum ki gözüm görmüyor bile başkalarını. Dikkatini bana değil de başkalarına mı veriyor dışarıda. O zaman daha büyük sorun

Dışarıdaki insanların fark ettiğini düşünüyor iyice geriliyor. Diğer insanların ne düşündüğü önemseyen bir yapısı var demek ki. Böyle düşündüğü için rahatsız olup tekrarlama ihtiyacı duyuyor.

Aynen öyle şeyler söylüyorum. Bu sefer de alınıyor. Dışarı çıkınca yine aynı. Zekasında da problem yok.
Bence etrafa karşı rezil olmak gibi bakıyor olaya. Çamurlu pantolonlu eş ve çocuk-pis aile, sivilceli, yaralı yüzlü eş gibi. Etrafa iyi görünme isteği çokça sanırım.
Yazmışlar. Yorumları okudum sonra. Sizi değil etrafı görmek değil de iyi ve kendince olması gerektiği gibi görünmek istemem. Elalem ne der işte

Bence etrafa karşı rezil olmak gibi bakıyor olaya. Çamurlu pantolonlu eş ve çocuk-pis aile, sivilceli, yaralı yüzlü eş gibi. Etrafa iyi görünme isteği çokça sanırım.
ay evet tam olarak bu. benim annem de böyledir ordan biliyorum.

Reactions: Gao

Onu bilincli bir sekilde yaptigini zannetmiyorum. Örnek veriyim: Annem misafir gelecek olsa hep acayip stres olurdu ve bunu cocukken bize de yansitirdi. Evlendikten sonra bende misafir gelecek olsa acayip strese girerdim ve esime de yasitirdim. Halbuki o beklentiler ve stres benim degildi. Bu kendimin disara baktigimdan degildi. Bence esinizin bu konuda neyi kafaya taktigi önemli.

Dişarda daha çok yapıyor çünkü elalem faktörünün üzerinizde yaptırım gücü olabileceğini düşünüyor. Çünkü kendisi başkalarının eleştirisini, onayını fazlaca önemsiyor.

Benim de aklıma ilk o geldi. 19-20 yaşlarımda bunu çok yapardım kendimi ilk ben eleştirir hatta tekrarlardım sanırım konu sahibinin eşi bunu eşine yansıtıyor

Pardon, diğer mesajı bakmışım. Narsizm için, narsizm gerçekten kötü tabiatlı insanlar için var olan bir tanım. Bu adam düz takıntılı. Narsistler psikopatiye yakın belirtileri olan insanlar.
Etraftan güç alarak uyarı yapmak bir nevi algı yönetimi bence .

takıntılı biri olduğu kesin. böyleleriyle hayat zor. kedinin farkında olup değişim için bir şeyler yapması lazım ama senden değil başka birilerinden daha uyarı alırsa anca farkına varır.

Yani yolunmuş sivilce hos degil ben olsam ben de kizarim istemem yani eşimin yanimda sacma sapan olmasini. Ha benim biseyi 10 kere soyleyecek enerjim olmaz o baska
Ama adam bunlari ilk defa soylemiyordur mesela sivilce konusunda bi kere soylediginde işe yaramadigi icin 10 kere soyleniyor işe yaramiyor belli ki ama soyluyor.

Eşim sacini duzeltmeden disari cikmisti acayip uyuz olmustum mesela. Gayette soylendim yani ama bi kere soyleyince anliyo en azindan.

Bana on kere aynı şeyi söyleyen adam da yurtdışı işi bağlar. İngilizce bilir. İşin de çok iyi. Bana gelince mal
İnan ben de eşim hakkında böyle düşünüyorum ya demek ki böyle çok konuşa konuşa işi bağlıyorlar ben de hiç sevmem uzatmayı. Aman ya çok takma boşver alinirsa alinsin “tamam anladık karisma” falan de tersle

Eşimin yanında saçma sapan değilim. Genel olarak saçma değilim gayet insani durumlar hele ki çocuk varsa kusar altına yapar napalım söylenip duralım o zaman. Bir kerede de anlıyorum ama sivilce anlık olarak hemen geçmiyor veya o an elimde olmayan şeyler için söylenip durması yorucu ve sinir bozucu.

Sivilce hemen gecmiyor ama yolmak ayri bisey. Adam niye sivilcen cikti demiyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…