Eşim parayı yönetmek istiyor

Süt kaç para haberi yok ondan işte:)
Yetireceğim diye çürük çarık, adı sanı belirsiz şeyler sokmasın da eve, anladığım kadarıyla çocuk var çünkü.
Belki zoruna gidiyordur artık arkadaşlarını örnek alıyordur ama kesinlikle ondan harçlık almayın, o istedikçe hesabına aktarım yaparsınız.
evet zoruna gidiyor muhtemelen harçlık verdiğim için ama en azından ona verdiğim harçlığı o direk kendine harcıyor benim öyle bir lüksümde olmuyor yetiricem diye :)

Olduki maasj eline saydin diyelim ki sen ondan kendi parani harclik isteyecek durumda kalacaksin . Calistigin halde bu eziyetli duruma girme 1 ay yapsan ve yetirirse diger aylarda da yok ben maasmn hepsini vermeyeym diywmezsin o yuzden ilk bas dusun ona gore hareket et de bu arafa o maasin hepsini sana mi veriyordu sen ona harclik mi veriyordun ... eger boyleydise de yanlis bence nasl senin acindan suan konusuyorsak esin acisindan da zor bi durum .

Dusundum dw biz hic bu tarz biseye girmedik ya kac yildir iki kisi calistik . Birlikte odenecekleri oderdik cok bi maasimiz da yoktu zaten artamazdi pek

Birlikte idare edin.
Buyuk masraflar bellidir zaten, onu kim oderse odesin, faturalar da keza. Kalan parayi da paylasin, kim markete giderse fisini saklasin. Ay sonunda oturup hesap kitap yaparsiniz.

Olduki maasj eline saydin diyelim ki sen ondan kendi parani harclik isteyecek durumda kalacaksin . Calistigin halde bu eziyetli duruma girme 1 ay yapsan ve yetirirse diger aylarda da yok ben maasmn hepsini vermeyeym diywmezsin o yuzden ilk bas dusun ona gore hareket et de bu arafa o maasin hepsini sana mi veriyordu sen ona harclik mi veriyordun ... eger boyleydise de yanlis bence nasl senin acindan suan konusuyorsak esin acisindan da zor bi durum .

Dusundum dw biz hic bu tarz biseye girmedik ya kac yildir iki kisi calistik . Birlikte odenecekleri oderdik cok bi maasimiz da yoktu zaten artamazdi pek
evet harçlık verdim hep ama bana o harçlık bile kalmıyor o en azından harçıktan kendine harcıyordu ben gene eve

evet harçlık verdim hep ama bana o harçlık bile kalmıyor o en azından harçıktan kendine harcıyordu ben gene eve
Yani dedigim gbi calisan kisi maasini kendi harcamali diye dusunuyorum . Ev icin ama kendisi harcayabilmeli ya biri birine komple maasi vermemeli bu incitir sahsen ben istemezdim ne esimden maasini komple bana getirmesinj ne de maasimi komple ona vermeyi ... ev icin giderler birlikte paylasilip odenir bu seklde sknti da olmaz bence .. aylik klasik odemeler bellidir zaten ya da herkes kendine atiyorum 300 harclik alsin geri kalan para ne nereye harcandigi tutularak ortak seklde harcanabilir

İyi de insanın kendi kazandığı parayı eşinden harçlık olarak alması gayet can sıkıcı bir durum. Kadın içinde erkek içinde. Varsa krediniz, kira,aidat, faturalar bölüşüp ödeyin. Alış veriş vs için de ayırın sonra kalan tutar varsa herkes ya bitirir ya biriktirir

Son düzenleme:
Neden illa biri yönetiyor ortaya 1000 Tl ortak para koyun ikinizde kredi borcunuz ya da kiranız yoksa hayli hayli yeter

Beraber yapmayı neden denemiyorsunuz?
Mesela ay başında alınan parayı biliyorsunuz. Ne ödenecek liste çıkartın beraber. Şu kadar kira, elektrik şu, su bu, doğalgaz filan. En son elinizde kalanla mutfak masrafı ortalama bu kadar olur dersiniz. Bir miktarda kenara atarsınız eksik olursa ordan karşılanır. Bence iki kişinin sorumluluğun da ve şeffaf olmalı.
Üstünüze trilyonlar geçirmiyorsunuz sizde sonuçta, oda geçirmeyecek nitekim alınan ücretler Türkiye'de komik 😂
Beraber yaparsanız en azından ikinizde harcamalarınızı biraz kısabilirsiniz, yada ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız. Biriniz fedakarlık yapıp diğeri kantarın topuzunu kaçırınca (bilmeden) ucunu bucağını bulamazsınız.

muhtemelen vericem ama tedirginim daha kötüye götürecek diye birde maaşımı galiba eline vermek istemiyorum

O size neden veriyor peki

Çözüm basit

Zorunlu giderleri yazın kreş kira fatura yol işyerinde yemek vs o parayı ayırın

Maaş alınca aylık market alışverişi yapın

Kalan miktara da bakın zaten çok artmayacak 3 e bölün

Biri sizde biri eşinizde biri de evde kalacak o paranın yani o eve yapılacak ekstra harcama olacak hatta çok artarsa dörde bölünüp çocuğa da pay verilebilir

Ay sonu gelir mi onu bilmiyorum ama

Orta you bulalim. Hem boylece esinizin harclik aliyorum durumu ortadan kalkar. Esiniz evin butun buyuk masraf kalemlerini odesin. Kira,fatura,kres,gida gibi. Siz eksik kalani ona gonderin. Sakin maas kartinizi vermeyin. O da hayatin gerceklerini gorur. Lutfen gida masrafini uzerinize almayin. En buyuk masraflardan biri o. Alinacak gidalarin markasini yazin. Ha daha ucuzunu alirsa cocuk icin ise bir daha dogrusunu aldirin yine siz almayin. Sizlerin yiyecegi gida ise ona afiyetle yedirin. Rutinin olusmasi sancili olur ama bir defa anlasinca da genellikle bu sekilde gider. Cocuk egitimi gibi bir seye hayir diyorsaniz sonra evete donerse yandiniz.

En az 1000 tl ayırın gerisini gönderin. Nasıl idare ederse etsin. Bütün maaşı verip harçlık almak tuhaf değil mi ?

Konu sahibinin eşi yıllardır öyle yapıyormuş

Adamların harçlık alması normal geliyor da kadınlarınki hemen tepki çekiyor
İyi de adamın yaptığı da mantıksız. zaten harçlık olarak isteyeceği parayı en başta neden veriyor. her hafta 200 tl kendine ayırsın geri kalanını versin. Birbirlerinden al ver yapmaya gerek yok sanki?

evet çok zor olur o ister istemez kavga çıkar evde ben gayet de güzel idare ediyordum nerden çıktı anlamadım ona da harçlık veriyodum ordan zoruna gitti galiba
garip, ben bile kendi kendime harçlık veriyorum maaşımın içinden. diyorum ki al bu 300 500 neyse bu ayki harçlığın, dengeli harca :D

Ya kızlar ben senin paran benim param laflarına çok karşıyım çünkü evlilikte sen ben yoktur biz vardır👍👍👍

Bizde de mesela eşim maaşını alır almaz hemen bana getirir hepsini verir,,, herşeyi ben idare ederim bazen yetiştiremediğim de oluyor eşim ek iş yapar arada yetmezse ondan verir,,, ki bütün maaş kendinde de kalabilir herşeyi karşıladıktan sonra sıkıntı yok bence🥰🥰🥰

Back
X