Eşim parayı yönetmek istiyor

Orta you bulalim. Hem boylece esinizin harclik aliyorum durumu ortadan kalkar. Esiniz evin butun buyuk masraf kalemlerini odesin. Kira,fatura,kres,gida gibi. Siz eksik kalani ona gonderin. Sakin maas kartinizi vermeyin. O da hayatin gerceklerini gorur. Lutfen gida masrafini uzerinize almayin. En buyuk masraflardan biri o. Alinacak gidalarin markasini yazin. Ha daha ucuzunu alirsa cocuk icin ise bir daha dogrusunu aldirin yine siz almayin. Sizlerin yiyecegi gida ise ona afiyetle yedirin. Rutinin olusmasi sancili olur ama bir defa anlasinca da genellikle bu sekilde gider. Cocuk egitimi gibi bir seye hayir diyorsaniz sonra evete donerse yandiniz.
evet mantıklı

Merhaba hanımlar ben yeni üye oldum hep dışardan okudum konuları artık üye olma zamanı geldi dedim ve aranızdayım.

Konuya gelicek olursam eşimde bende çalışıyoruz bu zamana kadar evin idaresi bende idi.Lakin eşim artık benim yapamadıgımı ve kendisinin yapacagını söyledi.Ay sonunu getiremiyormuşum.Ama aldıgım ettiğim bir şey yok ihtiyaçlar dışında ben 2.500 eşim 4.000 maaş alıyor kira kreş mıtfak faturalar derken bitiyor.
Benim çok luzumsuz harcadıgımı söylüyor.Bende buyur sahne senin dedim.Faturalar kaç para geldi bakmam bile hallet dedim
Sizce vermeliyimiyim idareyi ki eminim o ay ortasını bile getiremeyecek akıl verin bana arkadaşlar.
Birakin ne yapiyorsa yapsin kendi bir care aramak zorunda kalsin.

Ya kızlar ben senin paran benim param laflarına çok karşıyım çünkü evlilikte sen ben yoktur biz vardır👍👍👍

Bizde de mesela eşim maaşını alır almaz hemen bana getirir hepsini verir,,, herşeyi ben idare ederim bazen yetiştiremediğim de oluyor eşim ek iş yapar arada yetmezse ondan verir,,, ki bütün maaş kendinde de kalabilir herşeyi karşıladıktan sonra sıkıntı yok bence🥰🥰🥰
Birakin ne yapiyorsa yapsin kendi bir care aramak zorunda kalsin.
haklısınız her ay ben düşüneceğime biraz da o düşünsün

haklısınız her ay ben düşüneceğime biraz da o düşünsün
Aynen kiracim var her ay kira gelir bir kere gormedim kira 😁Esime devrettim ben sadece kendi harcligim pazar market vs yazarim halleder birde bankada birikene bakarim isterse o ay 5 yesin isterse 10 o isin icinden ciksin ama madem hesap onda 😉

Borc olunca herkes bu muhabbeti yapıyor sanirim ben de Esıme soylemıstım sen yapamıyorsun ben yapayım diye markete girsem 100 TL o kadar pahalıymıs ki her sey odeyınce anladım desem yeri.. dısarı cıksam 200 faturalar krediler kres fln derken resmen kafam agrıdı stresi yetti bana. dedim tmm sende bu iş beni karıstırma ben boyle iyiyim. Kredi kartımdan ıstedıgımı alıyorum ıstedıgımı yapıyorum odeme ler onda oluyo adamın sacları beyazladı ama olsun ben de calısıyorum sonucta odeyebıldıhını oduyor yetmeyince benden ıstıyor eger bende kalan para olursa da ceyrek fln alıyoruz 😁🙄

Merhaba hanımlar ben yeni üye oldum hep dışardan okudum konuları artık üye olma zamanı geldi dedim ve aranızdayım.

Konuya gelicek olursam eşimde bende çalışıyoruz bu zamana kadar evin idaresi bende idi.Lakin eşim artık benim yapamadıgımı ve kendisinin yapacagını söyledi.Ay sonunu getiremiyormuşum.Ama aldıgım ettiğim bir şey yok ihtiyaçlar dışında ben 2.500 eşim 4.000 maaş alıyor kira kreş mıtfak faturalar derken bitiyor.
Benim çok luzumsuz harcadıgımı söylüyor.Bende buyur sahne senin dedim.Faturalar kaç para geldi bakmam bile hallet dedim
Sizce vermeliyimiyim idareyi ki eminim o ay ortasını bile getiremeyecek akıl verin bana arkadaşlar.
Her şeyi üstlenme paylaşım yapın herkes üzerine düşeni ödesin artan para herkesin kendi cebinde kalsın. Ekstra bi harcama olursa bir sefer o ödesin bir sefer siz . 🙄

Borc olunca herkes bu muhabbeti yapıyor sanirim ben de Esıme soylemıstım sen yapamıyorsun ben yapayım diye markete girsem 100 TL o kadar pahalıymıs ki her sey odeyınce anladım desem yeri.. dısarı cıksam 200 faturalar krediler kres fln derken resmen kafam agrıdı stresi yetti bana. dedim tmm sende bu iş beni karıstırma ben boyle iyiyim. Kredi kartımdan ıstedıgımı alıyorum ıstedıgımı yapıyorum odeme ler onda oluyo adamın sacları beyazladı ama olsun ben de calısıyorum sonucta odeyebıldıhını oduyor yetmeyince benden ıstıyor eger bende kalan para olursa da ceyrek fln alıyoruz 😁🙄
evet bu zamana kadar be düşünüyorum biraz o düşünsün bakalım

Şimdiye kadar adam maaşını size verip çocuk gibi sizden harçlık almış. İşin rengi değişince ben harçlık alamam, maaşımı veremem olmaz.
Madem maaşınızı vermek gücünüze gidiyor, neden eşinizin maaşını aldınız?
Eşiniz sizin idare edemediğinizi düşünüp istiyor olabilir yada biraz da sizin maaşınızı ona vermenizi bekliyor olabilir. Bence haklı.

Şimdiye kadar adam maaşını size verip çocuk gibi sizden harçlık almış. İşin rengi değişince ben harçlık alamam, maaşımı veremem olmaz.
Madem maaşınızı vermek gücünüze gidiyor, neden eşinizin maaşını aldınız?
Eşiniz sizin idare edemediğinizi düşünüp istiyor olabilir yada biraz da sizin maaşınızı ona vermenizi bekliyor olabilir. Bence haklı.
har vurup harman savurmasından korkuyorum çünkü bu sefer bizi borca sokabilir

1- Kocanıza sadece kendi ihtiyaçları için harcayacağı harçlık verirken neden kendinize de aynı şekilde ayırmadınız? ( Hep kendinizden fedakarlık yapmak sizin hatanız)
2- Eşinize maaşınızı verip ondan harçlık alsanız zorunuza gidecek ama eşiniz sizden harçlık aldığı için ' zoruna gidiyor herhalde ' diye şaşırıyorsunuz, bu ne yaman çelişki.
3- Bazı arkadaşlar çözümü söylemiş ya masrafları bölüşüp ayrı ödeyeceksiniz ya da eşit miktar her iki tarafta kendine ayırıp kalan parayla ortak ödenecek tüm masraflar .

Sizin idare edemediğizi düşünüyorsa verin bakalım ne yapacak niye olumsuz düşünüyorsunuz ki belki de daha programlı hareket edecek.

Ayrıca maaşımı onun eline vermek istemiyorum demişsiniz eşiniz sizin elinize maaşını verirken sorun yok ama.. Sonuçta ev için harcanacak bu para hem kaybınız ne olabilir ki?siz idare ederken para arttırmış olsanız tamam tüm parayı harcayacak diye korkarsınız ama siz de para koyamamışsınız hiç kenara en fazla o da arttıramaz aynı şey yanii ha arttırırsa da yine eviniz için sonuçta

Borç yapabilir falan diyorsunuz borca girecek adam para idaresini baştan size vermezdi para birikmiyor diye içerlemezdi yine borç yapardı bir şekilde gereksiz harcaması olsa

borç yapmak için idareyi ele almaya gerek yok ki. hatta idare başkasındayken daha kolay borç yapılır.

neden bu emoji anlamadım ??? cidden tuhafsınız...

ben mi tuhafım :D
koskoca evlenip koca olup baba olcak yaştaki herife eşinin harçlık vermesi bana itici geliyor hemde baya bayaaaa
çocuğunuza verirsiniz harçlık .
herkes kendi parasını idame ettirebilcek düzeyde olsa keşke .

verin bence. O da denesin. Belki yapabilir. Siz alışkın olduğunuz için para idaresini bırakmak size zor geliyor. Ama denemeden bilemezsiniz. Yapabilirse sistem devam eder. Yapamazsa yeni bir çözüm bulun. Aslında en iyisi herkes kendi parasını idare etsin. Maaşlarınız arasında farklılık var. Masrafları ona göre bölüşün.
mesela birisi doğal gazdan sorumlu olsun. Öbürü başka bişeyden. Yani daha rahat edesiniz.

ben mi tuhafım :KK70:
koskoca evlenip koca olup baba olcak yaştaki herife eşinin harçlık vermesi bana itici geliyor hemde baya bayaaaa
çocuğunuza verirsiniz harçlık .
herkes kendi parasını idame ettirebilcek düzeyde olsa keşke .
peki neden dalga geçer moddasınız yorum yapmak zorunda veya dalga geçmek zorunda değilsiniz size tuhaf gelen bana gelmiyordur harçlık derken günlük 5 tl vermiyorum tabi ki keşke sizin gibiler yorum yapmasa ki allahtan çok da iyi kadınlar mevcut burda çok şükür

verin bence. O da denesin. Belki yapabilir. Siz alışkın olduğunuz için para idaresini bırakmak size zor geliyor. Ama denemeden bilemezsiniz. Yapabilirse sistem devam eder. Yapamazsa yeni bir çözüm bulun. Aslında en iyisi herkes kendi parasını idare etsin. Maaşlarınız arasında farklılık var. Masrafları ona göre bölüşün.
mesela birisi doğal gazdan sorumlu olsun. Öbürü başka bişeyden. Yani daha rahat edesiniz.
teşekkür ederim yorumununuz için

har vurup harman savurmasından korkuyorum çünkü bu sefer bizi borca sokabilir
Niye har vurup harman savursun? Onunda ailesi sonuçta, değil mi? Kimse ailesini zora sokmak istemez. Genelde faturalar bu kadar tutuyo diye bilgi verin. Ona göre kenarda para tutsun.
En kötü bir hadta makarna yersiniz yani dünyanın sonu değil

Back
X