• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim her şeye para yok diyor

Eşimle aylardır süregelen kronik bi problemimiz var. Bende kredi kartı var onunla aldıgıma hiç karısmaz çümkü ben zaten abartmam. Sorun su ne zaman suraya gidelim desem para yok, tatile gidelim desem para yok diyor. Ben de merak ediyorum parayı nerelere harcadıgını sorunca agresifleşiyo. Bana maddi meseleleri borcları yansıtmak istemediğini söylüyo ama bu konuda saf hissediyorum kendimi istiyorum ki maası koysun ortaya kira aidat faturaları falan ödeyelim kalandan haberim olsun bi şeyleri planlayayım ben de. Ama ne zaman böyle konusmaya calıssam agresifleşiyo bişi saklıyorum sanki senden borcları sana yansıtmak istemiyorum diyo. Yansıtmak istemiyo ama hep para yok diyo. Tezat yani. Ben de bi şeyden haberim yok diye üzülüyorum. Ve de güvensizlik yaratıyo gözümle görmediğim için. İstediğim hiçbi yere gidemiyorum o onaylamadan. İş arıyorum zaten bulamıyorum. Bana para yok derken kendisi de gezmiyo tabii ki ama ben huzursuzum böyle her şeyden bi haber. Çalışmayan hanımlar nasıl yönetiyosunuz bu durumu?
Babamda he para yok dikkat edelim derdi ama krallar gibi yasatrdi. Basligi gorunce oyle sandim ama gercktn yok gibi duruyo. Bende calismiyrm canim. Ama ben annemde babamdan maas alirdi:) bende oyle sabit bi para alirim. Kendm ister birikttr ister harcarm. Benm esimin hesaplarini ben bilirim yanimda acar cunku memur geliri gideri herseyi belli. Ama babamnkinden bizimde habermz olmazdi. Cnku borc fazla kazanc fazla. Ticaret olunca yetisemydk. Bazilari oyle bazilari boyle. Ama yinede yumusak dille paylasmasini sagla. Mesela biz babama hep 'bak bize soyle borcunu falan ölürsen bilgimiz olsun bazı şeylerden' derdik ki hala dert ederiz bunu. Sende eğer bu söylemden alınmazsa bu tarz söyleyeblrsn. Gerçi bizde işe yaramıyor:)

Babamda he para yok dikkat edelim derdi ama krallar gibi yasatrdi. Basligi gorunce oyle sandim ama gercktn yok gibi duruyo. Bende calismiyrm canim. Ama ben annemde babamdan maas alirdi:) bende oyle sabit bi para alirim. Kendm ister birikttr ister harcarm. Benm esimin hesaplarini ben bilirim yanimda acar cunku memur geliri gideri herseyi belli. Ama babamnkinden bizimde habermz olmazdi. Cnku borc fazla kazanc fazla. Ticaret olunca yetisemydk. Bazilari oyle bazilari boyle. Ama yinede yumusak dille paylasmasini sagla. Mesela biz babama hep 'bak bize soyle borcunu falan ölürsen bilgimiz olsun bazı şeylerden' derdik ki hala dert ederiz bunu. Sende eğer bu söylemden alınmazsa bu tarz söyleyeblrsn. Gerçi bizde işe yaramıyor:)

Ben konustum sesler yükseldi yine de tamam demedi. Niye eline almak istiyosun bi şeyleri bana güvenmiyo musun istemiyorum bakmanı gibi şeyler söyledi. Aldıgı maası borcları tek tek saydı yine de istemiyorum kontrol etmeni ben söylüyorum ya dedi. Ben de sinirlendim neciyim ben bu evde eşinsem her şeyi bilmek benim hakkım dedim. Yine de tamam demedi

Hem eve para getirmiyorsunuz hem de tek tek soruyorsunuz diye sinir oluyordur belki
Evde oturuyorsunuz kartı size vermiş hala bu para nereye gidiyor diye hesap sorunca söyleyesi gelmiyordur belki
İyi de ehliyet almak istiyorum diyorum para yok diyo suraya gidelim para yok. Bu mu karısmamak?

calismadigim zamanlarda pek karismazdim para islerine ilk evlendigimizde calismiyodum.borclarimiz coktu.simdi alip tek tek bakiyorum nereye ne kadar para gitmis.bence esiniz bi yerlere veriyo mesela ailesine

calismadigim zamanlarda pek karismazdim para islerine ilk evlendigimizde calismiyodum.borclarimiz coktu.simdi alip tek tek bakiyorum nereye ne kadar para gitmis.bence esiniz bi yerlere veriyo mesela ailesine
Her şey olabilir ama ailesinin ihtiyacı var mı onu da bilmiyorum. Ben karısmam ki vermesine. Haa şöyle olur benden kısar onlara verir olay çıkar. Bana çalıştıgında senin paranı nereye harcadıgını asla sormam niye sorayım senin sözün güvenmem için yeterlidir dedi.

Tavsiyem hesapları, borcu da birikimi de her şeyi görmek bilmek istiyorum de ve
ne olursa olsun gör..
Bana yansıt biz evliyiz canım her koşulda yanında olmak istiyorum bileyim de altından kalkamayacağımız
isteklerle gelmeyeyim sana boşa canımız sıkılmasın de.

Senin konuların bana hep tanıdık geliyor çünkü kocam bu yönden seninkinin aynı. Hiç bir şey onların değişmesi sağlamıyor.. Ne yaşadıklarımız, ne bize yaşattıkları, ne duygu sömürüleri, ne " ben haklıyım " tavırları hiç bir şekilde değişmiyor.

Çalıştığım ve çalışmadığım dönemler oldu ama hepsinde herşeyi bildim eşim bu konuda kafa yormak istemiyor Zaten vakti de olmuyor benim maaş zamanımda ne ödenecek onunkinde ne ödenecek hepsini ayarlıyorum kalanlada ay içinde harcaması bellidir ona veriyorum 1 aylık harcaması kadar öyle geçiyor kenarda oluyor bi şeyler onda olsa olmaz kadın bi şekilde borçta ödese birikim yapabiliyor erkekler bu konuda yetenekli değil, eşimde karışmaz o yüzden, bende çalışıyorum Bu ay extra ihtiyacı oldu söyledi ben ayarladım ödemelerimi verdim ama kasa bir ikimizde biliriz ne ödendi ne kaldı, başta eşimde bi farklı davrandı ben bi kızdım cicim ayı diye hemen değişti :) o zaman sussaydım şimdi hayatta değiştiremezdim şimdi inatçı :) o zaman para bende olunca ben verince kızardı erkek verir diye :) saçmalama evliyiz biz ne fark eder diye diye alıştırdım bu tarz olaylarda ilk durumda tepki göstermek lazım yoksa değiştirmek zor oluyor

Eşim her aksam cebindeki bütün parayi bana verir ben o parayla ya biriktirir yada giyim ufak tefek ihtiyaçlar icin kullanırım birsey lazim olsa istesem para yok dese bilirim cunku para olmaz cebinde olanida muhakkak verir

Her şey olabilir ama ailesinin ihtiyacı var mı onu da bilmiyorum. Ben karısmam ki vermesine. Haa şöyle olur benden kısar onlara verir olay çıkar. Bana çalıştıgında senin paranı nereye harcadıgını asla sormam niye sorayım senin sözün güvenmem için yeterlidir dedi.
bu sozu kullanmissa kesin sizin kizacaganiz bi yere harcama yapiyodur.bi insan niye gostermezki naptigini nereye harcadagini.banka hesabi internet uzerinden giris yapin hersey belli olur

Back
X