• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim her şeye para yok diyor

Hesap verme değil işte nereye gidelim desem para yok diyo kim olsa bozulur siniri. Bana yok derken ayda kaç yüz lira sigaraya veriyo.
Sanırım bu aranizdaki ilişkiye bağlı. Eşim bana yok dese, yoktur çok net. Neden bile demem. Çünkü bilirim ki, varken zaten yagdırıyor bana. Yok diyorsa yoktur.
Işi gereği de sık sık sehir dışına çıkardı, onları uzatıp tatile dönüştürürdük senede 7 8 defa. Geçen yıl ofis kurdu, çok masraf yaptı, bu yıl tatile gidemeyecegiz dedi ve bitti. Ne kadar birikimin vardi, ne kadarini harcadin, ofise ne masraf yaptın vs hiç sormadım. Varken gidiyorduk, yokken gitmeyiz. Tatile gitmiyoruz ama aylık benzine 600 lira veriyorsun demem yani. Kendi kazandigidir, kendi harcar.

Aynen her ay bunca para nereye gitti sorusuyla karşılaşmamak için öyle söylüyor
Saklayacak şeyi olmayan her şeyi döker ortaya
Sormama gerek yok hesabının sifresini vercek her şeyi online hallediyo zaten. Yeri gelir ben yaparım ödemeleri. Ve de planlarım gideceğimiz yerleri.

Ne borcu peki bu siz biliyor musunuz? Yoksa sizden habersiz farklı borçlara girdi de onları mı ödüyor acaba?

Sanırım bu aranizdaki ilişkiye bağlı. Eşim bana yok dese, yoktur çok net. Neden bile demem. Çünkü bilirim ki, varken zaten yagdırıyor bana. Yok diyorsa yoktur.
Işi gereği de sık sık sehir dışına çıkardı, onları uzatıp tatile dönüştürürdük senede 7 8 defa. Geçen yıl ofis kurdu, çok masraf yaptı, bu yıl tatile gidemeyecegiz dedi ve bitti. Ne kadar birikimin vardi, ne kadarini harcadin, ofise ne masraf yaptın vs hiç sormadım. Varken gidiyorduk, yokken gitmeyiz. Tatile gitmiyoruz ama aylık benzine 600 lira veriyorsun demem yani. Kendi kazandigidir, kendi harcar.
Eşim bana yagdırmadı hiç valla diyorum ya bu konuda bi güvensizlik var bende

Ne borcu peki bu siz biliyor musunuz? Yoksa sizden habersiz farklı borçlara girdi de onları mı ödüyor acaba?
Evlilik öncesi bi kredi çekmiş onu ödüyomuş benden sakladıgı bi gün ısrarla hesabına bakıp öğrendim. Bana dememişti. Bunun dısında standart kira aidat faturalar vs var

Parayla bilmeni istemediği şeyler yapıyo olabilir. İyi ihtimalle arkadaşına para veriyodur

Bir uyenin dedigi gibi bu iliskinizle alakali bir durum.
Bizde de para ya vardir ya yoktur. Birbirimizi hic sorgulamayiz. Varken alir, goturur, yedirir vs vs. Yok dediginde bu yuzden sorgulamam.

Sizden gizli borcu olabilir, disarida yiyip icip gezip hesap vermek istemiyor olabilir

Evliligimizin basindan beri maasimiz belli gelirimiz giderimiz belli ondan hic sorun yasamadik, varsa birlikte harcadik, yoksa birlikte oturduk yerimizde.
Ben evin gelirini gideriini bilmek isterim, o evde yasayan bir misafir degilim ki onume konani yiyip gerisinden banane diyeyim.

Calismiyorum. Esim bana söylemeden degil borca girmek, yeni birsey bile almaz. Tabiki ufak tefek ihtiyaclarini bildirmek zorunda degil. Para hesabini birlikte yapiyoruz. Nekadar kazaniyot, nereye ne gitti, ne harcandi, ne alinacak, ne kaldi herseyden haberim var ve fikrimi alir.
Calismiyor olmaniz evin butcesinden bi haber olmanizi gerektirmiyor. Esinizde hic guven vermiyor. Bircu bilmem neyi sana yabsitmak istemiyorum diyor ama herseye para yok para yok? Bu nasil yansitmamaksa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düğün bile yapmamıstık ne borcu olacak anlamıyorum senelerdir çalışıp hiçbi birikim de yapmamış.
Sizin bu borclardan haberiniz yokmu.Neyin borcunu oduyor acaba .Benim evdeki borctan haberim olur .Allaha sukur yok ama olur yani.Bence sorun ,mutlaka ogrenin acaba ailesinemi yardim ediyor.Soylemeye cekiniyor.

Esiniz babam gibi parasi saklilaedan anlamazsiniz bosa mi harciyor ne yapiyor .Babam hala annemi katmaz kendi insiyatifine kalmistir.Cok kavgalar cikti cok ama adam asla degismedi . Anneme blli bir miktar veriyor gerisi bos .Cuzdanina falan asla elletmez .Esimle Bizim iliskimiz bambaska .Babami gorunce başta n soyledim.Cuzdani falan ortadadir harcadigi parayi soyler.Bastan nasılsa oyle gidiyor.

Esim maasini alir elime sayar sonra odemeleri cikaririz icinden...kalan benim cuzdana...
Yani ben boyle maddi konusu belirsiz bir iliskide cok huzursuz olurdum...asiri supheciyim kisilik olarak...rahat edemezdim

Siz artık hayatlarınızı birbirinizle paylasıyorsunuz; para varsa birlikte yiyeceksiniz, borc varsa sıkıntısını birlikte çekeceksiniz. Yani borclari sana yansitmak istemiyorum bahane olmamali.Tabi ki evin gelirini giderini,nerelere ne borcunu oldugu bilmelisiniz. Allah korusun yarın başına bir is gelse sizin ne durumda kalacaginizi bilmeye hakkiniz oldugunu düşünüyorum.

Bir uyenin dedigi gibi bu iliskinizle alakali bir durum.
Bizde de para ya vardir ya yoktur. Birbirimizi hic sorgulamayiz. Varken alir, goturur, yedirir vs vs. Yok dediginde bu yuzden sorgulamam.

Sizden gizli borcu olabilir, disarida yiyip icip gezip hesap vermek istemiyor olabilir
Gezmiyo da nereye gittiğinden haberim var

Evliligimizin basindan beri maasimiz belli gelirimiz giderimiz belli ondan hic sorun yasamadik, varsa birlikte harcadik, yoksa birlikte oturduk yerimizde.
Ben evin gelirini gideriini bilmek isterim, o evde yasayan bir misafir degilim ki onume konani yiyip gerisinden banane diyeyim.
Ben yoktan anlarım zaten boyle oldugum için hesap mı vericem diye agresiflesiyo. Nasıl bi tavır sergiliycem bilmiyorum ki.

Sen kocanin nekadar aldigini bilmiyormusun ?
Maas gunu ortaya koymuyormu parayi ?
Bu nasil duzen pess . Diyeceksin maas gunu eve gel odeme yapmadan birlikte yapicaz odeme plablaribi de illaki 50 -60 biseyler kalir ekstra .... Ayda birde olsa sinema kafe falan yaparsiniz . Ama hata sende ! Nedemek giren cikan paradan haberin yok . Yani bana cok ters kadin kocassinin cebini bilmek zorunda ! Ortak hayat evlilik kari koca budur .... Ayri hayat yasamaya calisiyor resmen " bence".

Calismiyorum. Esim bana söylemeden degil borca girmek, yeni birsey bile almaz. Tabiki ufak tefek ihtiyaclarini bildirmek zorunda degil. Para hesabini birlikte yapiyoruz. Nekadar kazaniyot, nereye ne gitti, ne harcandi, ne alinacak, ne kaldi herseyden haberim var ve fikrimi alir.
Calismiyor olmaniz evin butcesinden bi haber olmanizi gerektirmiyor. Esinizde hic guven vermiyor. Bircu bilmem neyi sana yabsitmak istemiyorum diyor ama herseye para yok para yok? Bu nasil yansitmamaksa.
Evet borcu yansıtmak istemiyorum diyip söylemesi büyük tezatlık. Zaten yemediğim için sorguluyorum

Sen kocanin nekadar aldigini bilmiyormusun ?
Maas gunu ortaya koymuyormu parayi ?
Bu nasil duzen pess . Diyeceksin maas gunu eve gel odeme yapmadan birlikte yapicaz odeme plablaribi de illaki 50 -60 biseyler kalir ekstra .... Ayda birde olsa sinema kafe falan yaparsiniz . Ama hata sende ! Nedemek giren cikan paradan haberin yok . Yani bana cok ters kadin kocassinin cebini bilmek zorunda ! Ortak hayat evlilik kari koca budur .... Ayri hayat yasamaya calisiyor resmen " bence".
İlk aylarda kredi kartı verme taraftarı bile değildi ne istiyosan söyle ben vereyim para diyodu kavga ettik de aldım kartı. Ona karısmaz hiç. Ben diyorum zaten dedim de ama o agresifleşince çekiyorum kendimi. Niye hesap soruyosun diyo hesap sormuyorum diyorum senden bişi mi saklıyorum diye çıkıyo üste konusturmuyo bile

Back
X