Merhaba hanımlar.
Burada herkesin çok problemi var ama bende kendi problemim size göre kucuk olsa da anlatmak istedim.
30 yaşındayım 5 yıllık evliyim severek ve isteyerek evlendik. Hala seviyorum. Eşim de sanırım seviyor. Gelelim soruna eşimin ailesi bize geldi 1 haftadır Bizde ler ve ben çok bunaldim onlara belli etmeme çalışıyorum ama çok sıkıldım. Birde hep ailesi yüzünden tartistik eski konularimda da açmıştım. Bugün yine tartistik ve ben içki ve sigara almaya gittim çünkü kendimi başka türlü saki lestiremem diye. Bu arada yanlış anlaşılmasın pek içki içen biri değilim çok nadir. Ama canım sıkılınca aklıma ilk gelen sigara sonra da alkol. Bu arada sigarayı da bırakmaya çalışıyorum. Eşimde bozuldu gece gece dışarı çıktığım için ona al dedim almadı. Bebek istiyoruz ama maddiyatan yapamıyoruz. Çok bunaldim. 30 yaşındayım ve anne değilim diye ve ben bu akılla nasil bir anne olucam onu da bilmiyorum. Acaba psikolojik problemlerim mi var. Yardım edin lütfen bana
Evliliğimizin başından beri ailesi ile ilgili çok tartistik ve sanırım ben artık her geldiklerinde geriliyor. Onlara yada eşime yansıtmamak için çok çaba sarf ediyorum hep gizlice agliyorum. Çünkü k.pederim özellikle çok laf sokan bir insan bu bebek ile ilgili en ağır konuşması oldu daha öncede neler dedi neler. Hatta babam hasta diye annemlere yakın oturmak istedim kayinpederim de ama eşinin işine uzak olur dedi bu arada mesafede 40 km is ile annemlerin evi arası. O da beni çok kırmıştı bak babam şimdi yok. Eşimle çok kez konuştum cozemiyor ailesini kırmamak icin hep beni uzuyor. Ben depresyona girdim artık. Bu kadar bebek isterken bu kadar insanlarla ugrasmak yorucuBundan öncesini bilemem ama bu mevzuda,bu sözlere bozulmakta haklısınız.ustelik eski konularınız hep bebek istemeniz ve eşinizin ertelemesi ile alakalıyken böyle ithamlar duymak ağır cidden. Ama bunu eşinizle çözmelisiniz sizi savunmayı yada evliliğinize karıştırtmamayı öğrenmeli. Bunun haricinde sadece evinizde oldukları için mutsuz olursanız kanaatimce eşinizin gözünde değeriniz zedelenir.sevmek zorunda değilsiniz ama saygı,idare etmekte önemlidir diye düşünüyorum. En azından sevdiğiniz insan için.
Ayrıca başınız sağolsun
Bebek için döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok hep erteleme hep engel. Bıktım artikAnnesi olun bir an önce harika birşey tabi zor bebeklerin bakmak kolay değil ancak uyudu prensesim ve bu saatte ayaktayım.ama evlat kadar güzel birşey yok o kesin...
Eşimin sevgisinden nasıl emin olucam soruyorum seviyorum diyor ama ailesi hep öncelik ben ve olmamis bebeğim hep 2. PlanÖncelikle eşinizin sevgisinden emin olun derim.
Yaşınız çocuk yapmak için uygun ama bu psikolojideyken ve maddi olarak yetersizken yapmayın.
Bira içiyorum diğerinden midem bulaniyoriçki derken bira mı vodka mı rakı mı ne içiyosunuz?
Dün gece baya aradım benzinlikte satilmiyordu. Tekel de buldum.iyi de 30 yaşında insansınız
kp in o sözleri de klasik toplum
bunlara alınmamak lazım yani
ne bileyim sokaktaki teyze de der bunları
o zaman eksik vs deyince para yok x maaşlarını bile düzenli alamıyor
bebek doğunca ben çalışamazsam aç kalırız kısmet bir ara olur deyip geçin
cici kız olacağım diye kendinizi neden üzüyorsunuz
eşim korumadı diyorsun da ne demesi lazımdı
bir de gece içkiyi nasıl aldın ya
burada 10 dan sonra nacak komşudan alınabiliyor :)
sigarayı bilmem de içki sinirlere iyi gelmez ki
eğer sinirli isen çok içersin hızlı içersin ve sızarsın ama sorunların aynı yerde durur ertesi sabah devam
haaa sinirlenince içki sigara içemeyeceğim diye çocuk yapmamak da olmaz
psikolojim iyi değil diyorsanız bir doktora görünün zira kv kp ilişkin çok çok büyük bir sıkıntı olmadan sizi bu kadar rahatsız ediyor
çocuk olursa da kendinizi kapana kısılmış gibi hissedebilirsiniz
Sorunlarım var farkındayım. Çözüm bulamıyorum. Bazen çok neşeli yim bazen dünyanın tüm yükü bende gibi davranıyor um. Dr a gittim ilaç verdi ama yan etkisi çok diye kullanmak istemedimCanın sıkılınca sigara ve alkolden yardım bekliyorsan mutlaka sorunların var arkadaşım bence doktora git.
Sıklık ayda bir yada 2 ayda bir oda birkaç bira. Ama canjm çok sıkkınken zaman fark etmiyorÖncelikle ne kadar sıklıkta sinirlendiğinizde alkol ve sigara alıyorsunuz onu bırakmakla işe başlayın sizde biliyorsunuz ki çocuk olmasına engel bir sorun bu ! ve maddiyatınızı da sarsar....
Haklısın çözüm değil ama en azından düşünmeyi engelliyoralkolu keyifliyken kullanirim ozel bir gunde tadini cikara cikara icerim yoksa ne anlami var icip icip dellenmenin
Sen de sorunlarini kafanda cozmeye bak alkolle cozulmez bunlar
Eşimin sevgisinden nasıl emin olucam soruyorum seviyorum diyor ama ailesi hep öncelik ben ve olmamis bebeğim hep 2. Plan
Ona eminim artık bu konuda zaten çok tartistik artık öncelik ile ilgili tartışmiyorum bile çünkü yerimi öğrendim.Eşiniz sizin ayrı bir aile olduğunuzu idrak edememiş henüz.
Asıl derdim mi bende bilmiyorum. Ailesi bazen bazen ben bazen eşimin küsüp umursamaz tavirlari. İşyeri problemlerim. Babami kaybetmembnce çocuk yapmayı düşünmeyin bu psikolojiyle enteresan geldi haliniz tavrınız? asıl derdiniz nedir?
Haklısın sanırım hamileligi ve bir bebeği hak etmiyorumHamilelik düşünmeden önce eşinizinde bebek istediğinden emin olun.
Hem hamile kalınca canınız sıkılınca ne yapacaksınız?
Tanıdığım biri de hamile kalmak için çok uğraştı. Kocasıyla hergün boşanma kararı alıp vazgeçtikleri halde. Hamile kaldı doğuma kadar sigara içmeye devam etti. Doğum yaptı hala bebeğini kabullenemiyor. Hamilelik döneminde bile hiç hevesi yoktu.
Bu şekilde olacaksa hiç o bebeğin Günahına girmeyin.
Erteliyorum zaten hep şimdi de 2016 minimum diyorum ama o Mart ayına da ertelenir kesin. Aile olduğumuzu nasıl bilicem pekiBence çocuk konusunu erteleyin ..
Tam bir aile olduğunuzu hissedince yapın ..
İçki hiçbirşeye çözüm değildir. .
Konuşarak çözmek varken , garip geldi bana ..
Erteliyorum zaten hep şimdi de 2016 minimum diyorum ama o Mart ayına da ertelenir kesin. Aile olduğumuzu nasıl bilicem peki
Hayır ayrı yaşıyoruz ama sık sık gelirler bizde nadir kalırlar ilk defa bu şekilde uzun kaldılar. Bana çok uzun geldi bu 1 hafta hatta 8 gün. Sorun ben ve saçma sapan psikolojim. Bebek isteğim hep erteleme çabası olan eşim şimdi istiyorum dese de çok istekli değil biliyorum. İşi kötü. İş yerimde sorunlarım var. Annem iyi değil babamı kaybettik. En yakın arkadaşlarımdan biri kustu bana başka arkadaşımla samimi oldum diye. Ne diyim dert çokAilesi ile beraber mi yaşıyorsunuz?
Sorun olan ne ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?