Eşim sabahları canavara dönüşüyor adeta

Ben de sabahlari sinirli olurum uyanamam kolay kolay. Eşim 3 4 kez çağırır bazen tartışırız. Eşinizinki fazla ama. Yerinde olsam al telefonu kur derim çağırmam.

Her sabah namaza kalkarım onun iş için kalkmasına denk geliyor uykusu da ağırdır nasıl olsa kalkıyorsun beni de çağır der.Çok nadirdir biri çağırmadan kendi kalksın biri çağırsa bile uykusu öyle ağır ki narkozlu hasta gibi ancak erken yatarsa kendi uyanabilir.Bir kaç sabahtır ben çağırıyorum ama kavga gürültü kavga etmeyen biz kavga eder olduk sırf hadi kalk geç kalma dediğim için yanına alarmı açıp bırakıyorum onu dahi duymuyor ısrarla çağırmak zorunda kalıyorum sinirleniyor.Geçağırsam ayrı kızıyor erken çağırsam ayrı kızıyor ortasını bulamadım.Annesi bazen ışığımızı göremeyince arar uyanmadıysanız uyanın diye telefonu açıyor annesine bile bağırarak sen bizim ışığımızı mı gözetliyorsun amma meraklısın diyerek kapatıyor.Şu son 2 haftadır böyle eskiden böyle değildi her evden çıkışında beni ağlatarak çıkar sonra pişman olur özür diler uyku sersemliği der.Bir tek uyku sersemi olan o mu ya işe yeni girdi bir sıkıntı olmasın diye ısrar ediyorum yoksa geç kalsın bana ne o kadar bunaldım ki bu tavırlarından ne yapmalıyım ? 2 haftada canımdan bezdim sabah işe gidince yine yazmış özür dilerim diye aynı terane bu sefer ne yapmalıyım ki aynısını yapmasın ?
şu aralar eşinin canını sıkan bir şey mı var acaba? işyerine uyum , isyerıyle ılgılı sıkıntı vs.

Ben kaldırmam, uyanmayı öğrensin.
Koca adam sorumluluğunu bilsin, milleri şamar oğlanı etmesin.
Geç kalsın, sorun yaşasın, utansın.
Öğrenir.

Bende sinirli olurum fakat kimsenin beni uyandırmasini beklemem kendim uyanırım. Eşinizi uyandirmayin kendi uyanmaya alışsın bende uyanamadim diyip geçin

Benim uykum hafiftir hemen her sese uyanırım o yüzden iyi uyuyamam sabahlari sinirli ve huysuz olurum. Ama sizin esinizin yaptığı gibi etrada nefret saçmıyorum. Bence siz uyandirmayın bunu da belirtin alarmına uyansın.

Benim esim universite zamanlarinda yastığının altina bicak koyarmış uyandirdiklari zaman bicaga sarilirmis manyak :) yurttakiler uyandirmaya korkarmis ilk evlendiğimiz zamanlar o da boyleydi top atsan uyanmazdi bir de sonra cocuklar oldu cik sesine uyanir cocuklara bakardi hala da oyledir gec yattigi zaman yine zorla kaldiriyorum ama cocuklar buyudukce eskiye donmeye basladi biraz biraz.

Şuan çalışamıyorum ama bekarken çalıştığımda annemin beni uyandırdığını hiç hatırlamam kırk yılda bir oda uyuyakalirsam anca. Evlendikten sonrada bi dönem çalışabildim yine alarmımi kurar kalkardım. Ben eşime hiç öyle her sabah uyandırma gibi bir alışkanlık kazandirmadim. Çünkü bana güvenip iyice uyuyakalmaya alışacak geç kaldigindada sorumlusu ben olucam. Ne gerek var herkes görevini bilsin çalışıyorsa vaktinde kalkması gereken kendisi.

Sanırım tek çözüm erken yatıp kendi kendine uyanması.. yada fazla takmayacaksınız sabah bagardıgında he he deyip sizde takılmayın..

Ilkokul cocugu degil ki bu adam. Kendi sorumlulugunu kendi almali. Bir gun ise gec kalsin, sonra kendiliginden kalkar. Uyandirma servisi bulsun kendisine.

Back
X