Eşim sabahları canavara dönüşüyor adeta

Bekarken annem de beni çok çağırırdı kadını canından bezdirirdim şimdi resmen anamdan emdiğim süt burnumdan geliyor

Her sabah namaza kalkarım onun iş için kalkmasına denk geliyor uykusu da ağırdır nasıl olsa kalkıyorsun beni de çağır der.Çok nadirdir biri çağırmadan kendi kalksın biri çağırsa bile uykusu öyle ağır ki narkozlu hasta gibi ancak erken yatarsa kendi uyanabilir.Bir kaç sabahtır ben çağırıyorum ama kavga gürültü kavga etmeyen biz kavga eder olduk sırf hadi kalk geç kalma dediğim için yanına alarmı açıp bırakıyorum onu dahi duymuyor ısrarla çağırmak zorunda kalıyorum sinirleniyor.Geçağırsam ayrı kızıyor erken çağırsam ayrı kızıyor ortasını bulamadım.Annesi bazen ışığımızı göremeyince arar uyanmadıysanız uyanın diye telefonu açıyor annesine bile bağırarak sen bizim ışığımızı mı gözetliyorsun amma meraklısın diyerek kapatıyor.Şu son 2 haftadır böyle eskiden böyle değildi her evden çıkışında beni ağlatarak çıkar sonra pişman olur özür diler uyku sersemliği der.Bir tek uyku sersemi olan o mu ya işe yeni girdi bir sıkıntı olmasın diye ısrar ediyorum yoksa geç kalsın bana ne o kadar bunaldım ki bu tavırlarından ne yapmalıyım ? 2 haftada canımdan bezdim sabah işe gidince yine yazmış özür dilerim diye aynı terane bu sefer ne yapmalıyım ki aynısını yapmasın ?
Sabahları bende çok sinirli uyananlardanım ama kimseyi kırmaya hakkım olmadığını düşündüğümden konuşmamayı tercih ederim. Eşimde durumun farkında sağolsun karşılıklı anlayış içinde geçiyor herşey.

Her sabah namaza kalkarım onun iş için kalkmasına denk geliyor uykusu da ağırdır nasıl olsa kalkıyorsun beni de çağır der.Çok nadirdir biri çağırmadan kendi kalksın biri çağırsa bile uykusu öyle ağır ki narkozlu hasta gibi ancak erken yatarsa kendi uyanabilir.Bir kaç sabahtır ben çağırıyorum ama kavga gürültü kavga etmeyen biz kavga eder olduk sırf hadi kalk geç kalma dediğim için yanına alarmı açıp bırakıyorum onu dahi duymuyor ısrarla çağırmak zorunda kalıyorum sinirleniyor.Geçağırsam ayrı kızıyor erken çağırsam ayrı kızıyor ortasını bulamadım.Annesi bazen ışığımızı göremeyince arar uyanmadıysanız uyanın diye telefonu açıyor annesine bile bağırarak sen bizim ışığımızı mı gözetliyorsun amma meraklısın diyerek kapatıyor.Şu son 2 haftadır böyle eskiden böyle değildi her evden çıkışında beni ağlatarak çıkar sonra pişman olur özür diler uyku sersemliği der.Bir tek uyku sersemi olan o mu ya işe yeni girdi bir sıkıntı olmasın diye ısrar ediyorum yoksa geç kalsın bana ne o kadar bunaldım ki bu tavırlarından ne yapmalıyım ? 2 haftada canımdan bezdim sabah işe gidince yine yazmış özür dilerim diye aynı terane bu sefer ne yapmalıyım ki aynısını yapmasın ?
Hamilesin bide namazını kıl gir yatağına yat. Ne hali varsa görsün. Benim eşim ise giderken beni uyandırır kapıyı arkamdan kitle diye. Alarmı ni duyar mutlaka. Ama gece bebeğe kaç defa kalkarım hiç duymaz. Yani bebek gece benim sorumlulugumda olduğu için eşim duymaz. Ama işe girmesi gerektiği için sabah alarmı duyar. Bırak kendi sorumluluğunu alsin. Hemde seni azarlio utanmadan. Ayrıca tavsiye vereyim sen bu kadar yumuşak tutumlu olursan hamiellegin ileriki zamanlarda sana destek olmaz. Ben hamileyim uykum var ben hamileyim ağrım var diceksin. Azcik Kadir kıymet bilsin bu adamlar yahuuuu😡

Aynı benim eşim. Benim eşimin de uykusu çok ağırdır, başında davul çalsanız uyanmaz. Bazen beni kaldır der. Kaldırırım uyku sersemi öyle küfürler eder ki inanamazsınız. Sonra hatırlamaz ya da hayal meyal hatırlar ve özür diler. Kaldırmazsam da "niye kaldırmadın?" der. " küfür ediyorsun" derim; "olur mu öyle şey kaldır beni" der. Ben artık şakaya vurmakla buldum işi. Kaldırırım o ağza alınmayacak küfürler eder, gülerim, bu sefer güldüm diye küfür eder, neyse sonra yüzünü yıkayıp ayıldığında özür diler, ikimiz de güleriz.
Ben gülmedim. Bence çok sinir bozucu, gülmek yerine haddini bildirin bence.

Bırakın ne hali varsa görsün, abartı yani kendini deliliğe vermesin herkes uyuyor uyanıyor işe gidiyor geliyor dünyayı mı kurtarıyor sanki hamilesin bide anlayışsızlık diz boyu fazla şımartma kaldırma neden kaldırmadın diye seni dövecek değil ya öyleyse evli kalınacak bir adam değil bu ne boyle ya bazıları sanki kraliyet soyundan gelmiş paşa hazretleri kimse onların hizmetçisi değil Bana kimse böyle davranamaz ,asla!

5:15 te kalkıyorum, eve sadece yatmaya gittiğim zamanlar çok oluyor. Bu haldeyken bile kimseye tek kelime etmedim, eşiniz 2 haftada canavara dönüşmüş. Normal değil, normal ve komik görülmesi ayrıca ilginç. Kaldırmayın, kendi kalkmayı öğrensin...

düzelmez kendimden biliyorum, annem uyanık bile olsa asssla odama girmez huyumu bildiğinden.içimden Hulk, Alien , Exorcist karışımı tanımlayamadığım bir şey çıkıyo uykumu alamayınca özellikle.Kendi kendime alarmla kalkmam en temizi.gerçekten isteyerek yapmıyorum ama bunu.bırakın alarmla kalksın.
ayrıca annesine sinir oldum ne o öyle ev gözetliyo, saygısızlık.

Benim eşimde de şeker var sabahları boyle

Çok kızarım bu tipteki insanlara.
Bir defa uyandırırım baktım ters yapıyor daha da ellemem.

Erken yatsın o zaman..

Eşimde sabahları çok huysuz olur, asgari düzeyde irtibat kurarız uyandığında, işe gidip bir çay,kahve içince kendine gelir. Sanki aynı evde yaşamıyormuşuz gibi arar günaydın der, çünkü gün onun için yeni aymıştır.😅

Ama kavga etmek, kalp kırmak başka. Yerinizde olsam uyandırmazdım. Bir gün geç kalsın işe aklı başına gelir belki.

Benimki de çok gıcıktır. Ama onun ilacı çaydır. Çayını -sigarasını içene kadar ona bişye denmez. Sonra kendine gelir

Aynı benim eşim. Benim eşimin de uykusu çok ağırdır, başında davul çalsanız uyanmaz. Bazen beni kaldır der. Kaldırırım uyku sersemi öyle küfürler eder ki inanamazsınız. Sonra hatırlamaz ya da hayal meyal hatırlar ve özür diler. Kaldırmazsam da "niye kaldırmadın?" der. " küfür ediyorsun" derim; "olur mu öyle şey kaldır beni" der. Ben artık şakaya vurmakla buldum işi. Kaldırırım o ağza alınmayacak küfürler eder, gülerim, bu sefer güldüm diye küfür eder, neyse sonra yüzünü yıkayıp ayıldığında özür diler, ikimiz de güleriz.
Beğenmedim beğenmedim diye kınamış insanlar beni. Ne yapacaktım adam uyku sersemi uykusunun arasında küfür etti diye çakayım mı ağzına bir tane? Hatırlamıyor bile küfür ettiğini, ben söyleyince özür diliyor, samimi olarak üzülüyor. Güzellikle de konuştum, adam erken kalkmayı sevmiyor, uykusunu alamıyor, uyku sersemi küfür ettiğinin de farkında değil, bunun için bir de kavga mı edeyim? gülüp geçiyorum ben de.

Uyandırma işe geç kalsın bi kaç gün sonraakıllanır.
Amma annesine olan tavrını tuttum. İşi gücü yok ışık gözetliyo kadın herhalde...

Şahsen uyandırmam bir daha. Kimsenin başkasına sabahlarını zehir etmeye hakkı yok. Artik tedavi mi olur, uyku düzenini mi değiştirir beni ilgilendirmez. Kadin ibadeti icin kalkıyor. Huzur içinde ibadetini yapıp, güne huzurlu başlamak en doğal hali. Başta hatayı anneler yapıyor. Oğullarını böyle kaldırarak alıştırıyorlar.sahsen yapmam. Kendi sorumluluğunu kendi alsın.

Uyandırma işe geç kalsın bi kaç gün sonraakıllanır.
Amma annesine olan tavrını tuttum. İşi gücü yok ışık gözetliyo kadın herhalde...
kadın iyi niyetle yapıyordur herhalde; adam işe başlayalı 2 hafta olmuş, kaldırın beni diye tembih etmiştir, uyuyakaldılarsa diye çaldırıyordur. Bence annesine karşı da eşine karşı da tutumu hoş değil; sadece uyku sersemi olduğu için mazur görülebilir. Ya sizler de böyle uykusuz kalın, yorgun argın iken uykunuzun ortasında birisi sizi sabahın köründe uyandırsın, zorla kaldırsın artık içinizden mi sayarsınız dışınızdan mı sayarsınız görürüm ben sizi. Sözüm size değil bu arada Merry87, genel olarak söylüyorum. Hiçbirimiz uykusuzken uyandırılmayı sevmeyiz, ama mecburiyet bu.
konusahibi önceleri böyle değildi diyorsunuz. iki hafta olmuş işe başlayalı, adaptasyon sürecidir, bir süre sonra düzene oturur, erken yatmaya erken kalkmaya alışır inşallah.

Son düzenleme:
Sabah basindan asagi 1 bardak suyu dökün. Hem uykusu acilir siz de yorulmamis olursunuz

kadın iyi niyetle yapıyordur herhalde; adam işe başlayalı 2 hafta olmuş, kaldırın beni diye tembih etmiştir, uyuyakaldılarsa diye çaldırıyordur. Bence annesine karşı da eşine karşı da tutumu hoş değil; sadece uyku sersemi olduğu için mazur görülebilir. Ya sizler de böyle uykusuz kalın, yorgun argın iken uykunuzun ortasında birisi sizi sabahın köründe uyandırsın, zorla kaldırsın artık içinizden mi sayarsınız dışınızdan mı sayarsınız görürüm ben sizi. Sözüm size değil bu arada Merry87, genel olarak söylüyorum. Hiçbirimiz uykusuzken uyandırılmayı sevmeyiz, ama mecburiyet bu.
konusahibi önceleri böyle değildi diyorsunuz. iki hafta olmuş işe başlayalı, adaptasyon sürecidir, bir süre sonra düzene oturur, erken yatmaya erken kalkmaya alışır inşallah.

Yıllardır çalışıyorum çok yorgun olduğum zamanlarda oluyo ama kimseye sabah beni kaldırdı diye çemkirip kavga çıkarmıyorum. Eşimide kaldırıyorum sabahları oda kavga çıkarmıyo. Bi tek onun eşi değil sabahın köründe kalkan yada yorgun olan. Kimse kimseye erken kaldırılıyo diye bağırmaya hakkı yok. Bağırcaksa baksın başının çaresine yorgun bey..
Çalışmasın yada bizene yani..

Back
X