• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim saflaştı

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar son zamanlar da eşimin durumu üzüyor beni.nasıl açıklasam pek bilemiyorum ama...
eşim son günlerde çok saflaştı.yani böyle insanların yanında konuşamıyor,sadece bakıyor.yani kal gelmiş gibi derler ya tikiler.işte tam öyle sürekli bir "kal" halinde.tırnaklarını kemiriyor.bir soru sorsam anlıyamıyor.2-3 defa açıklama yaparsam ancak algılayabiliyor.yanımızda biri oluyor bir şey anlaması için defalarca açıklama yapıyorlar ona.yani millet de hissediyor.eskiden de başkalarının yanında biraz panikler saflaşırdı ama hissedilecek oranda değildi hafifti.

gerçi son 3 haftadır falan var bu durum şu arada ev alma meselemiz var bunu kafaya takıyor ve ailesiyle çok kötü kavga edip annesiyle kardeşiyle falan küstü hatta hayatından sildi onları.yani onlara mı takılıyor o kadar,bunları mı düşünüyor sürekli bilemiyorum.ama kendinde değil yani.sürekli başka yerlerde.onun için üzülüyorum.ne yapabilirim bu durumda?nasıl yaklaşıyım ona nerler söyleyim?lütfen yardımcı olun.

hoşlandığı etkinliklere zorlasan hatta beraber yapsanız...
aileyle küslük kolay değil, hele erkekler için hiç değil, muhtemelen o yüzdendir...
zamanla düzelir araları inşallah

eşim saflaştı başlığı gülümsetti biraz:)
kendinde dediğin gibi ailesiyle arasının açık olması sonra sizin ev alma durumunuz çok yormuş olabilir eşinizi..elinde olmadan sürekli bunları düşünüp evirip çeviriyordur kafasında..siz de tam birşey soracakken o bunlarla meşguldür..
eşinizin ailesi ile arasının düzelmesini sağlayabilirseniz elinizden geleni yapın bence bu çok yıkıcı bir durum gerçekten..:50:
ev içinde kendinizi çok dara sokmayacak bir çözüm bulmaya çalışın::31:

cnm geçici bi duurm bence anlattığın olaylar kolay değil bence sürekli bunları düşünüyor ve üzülüyor bu duurmdada kendini konulara veremiyor...
çok destekçi olman lazım bu duurmda eşine algı problemiyle ilgili herhangi bişey deme konuşmaya çalış başka bişilere dikkatini yönelt mesela hobileri veya ilgi alanlarıyla ilgili konular mesela ....

eşin muhtemelen bunalımda canım ona en güzel sen yardım edebilirsin öncelikle eşinin kendine yani sana açılmasını içini dökmesini sağla erkekler kolay kolay bunu yapmaaz ama eşini en iyi sen tanıyorsun birlikte çok vakit geçirin yemeğe çıkın kafası dağılsın ev alma konusunda da hem fikir olduğunu belli et ama kesinlikle ailen şöyle veya böyle deme sen eleştiri yapma hala düzelmezse psikolojik yardım al...geçmiş olsun

eşinin kafasında bin türlü soru işareti olduğundan konsantre olamıyora benziyor. bence hiç bir konuda yüklenmeyin, destek olmaya çalışın, hatta devam ederse psikolojik destek alın, maazallah akıl işi şakaya gelmez allah korusun.

bi sağlık problemi falan olmasın sakın:44:

a canım sen şu ev başlığını açandım dimi ne oldu o iş inşallah ev alabilmişsinizdir =)
canım o geçicidir.sakın kızma yüklenme destek ol.geçer buda bende böyle oluyorum arada.

evet canım ev başlığını açanım krediyi çektik kısmetse çarşambaya kadar tapuyu almış olacağız inşallah.içime çok sinen bir ev aldık.
onun için ben de keyifler yerinde o anlamda eşim de mutlu ama bence onu asıl mutsuz eden annesini sonsuza kadar kaybettiğini düşünmesi.bir de kadın o kadar hatalı davrandı ki bize.bu ev meselesinde tam köstek oldu.yani neredeyse almayalım diye çabaladı diyebilirim,kardeşi de aynı şekilde manevi destek vermedikleri gibi işi çirkefliğe döküp bizi çok üzdüler.
şimdi ben de k.valideme kırgınken herşeye sünger çekip eşimin gözünde annesini yüceltip aralarını yapmaya mı çalışsam?hoş yapabilir miyim o da meçhul de...

evet canım ev başlığını açanım krediyi çektik kısmetse çarşambaya kadar tapuyu almış olacağız inşallah.içime çok sinen bir ev aldık.
onun için ben de keyifler yerinde o anlamda eşim de mutlu ama bence onu asıl mutsuz eden annesini sonsuza kadar kaybettiğini düşünmesi.bir de kadın o kadar hatalı davrandı ki bize.bu ev meselesinde tam köstek oldu.yani neredeyse almayalım diye çabaladı diyebilirim,kardeşi de aynı şekilde manevi destek vermedikleri gibi işi çirkefliğe döküp bizi çok üzdüler.
şimdi ben de k.valideme kırgınken herşeye sünger çekip eşimin gözünde annesini yüceltip aralarını yapmaya mı çalışsam?hoş yapabilir miyim o da meçhul de...

valla canım bence sakın aralarını yapmaya kalkma, hatta bu konuda konuşma bile, yoksa fatura sana çıkar
et tırnaktan ayrılmaz, nasılsa barışırlar merak etme

hayırlı olsun canım güle güle mutlu oturun hep :71:canım onlar hata yapmışlar sen neden yüceltesin ki.fırsat bu fırsat muhattap olma.ev alma yüzünden çok böyle kavgalar çıkıyor.bence eşin eski haline döner geri.ne olduklarını anlamışsınız işte.bundan sonra yüz vermessiniz.baksana ev almayın diye çabalamış..aile böyle köstek olmamalı...

valla canım bence sakın aralarını yapmaya kalkma, hatta bu konuda konuşma bile, yoksa fatura sana çıkar
et tırnaktan ayrılmaz, nasılsa barışırlar merak etme

bide o var suçlu sen olursun canım.birde barışsalar bile eşin onu unutmaz..baksana ne haldeymiş adamcağız yazık.:50:

ya bana söylemese bile onu asıl üzen konu bu.tabiki kimse için kolay değil böyle bir şeyi kaldırmak.en iyisi onu gezdirip neşelendireyim hatta arkadaşlarına yollayayım kafası dağılsın.

kızlar son zamanlar da eşimin durumu üzüyor beni.nasıl açıklasam pek bilemiyorum ama...
eşim son günlerde çok saflaştı.yani böyle insanların yanında konuşamıyor,sadece bakıyor.yani kal gelmiş gibi derler ya tikiler.işte tam öyle sürekli bir "kal" halinde.tırnaklarını kemiriyor.bir soru sorsam anlıyamıyor.2-3 defa açıklama yaparsam ancak algılayabiliyor.yanımızda biri oluyor bir şey anlaması için defalarca açıklama yapıyorlar ona.yani millet de hissediyor.eskiden de başkalarının yanında biraz panikler saflaşırdı ama hissedilecek oranda değildi hafifti.

gerçi son 3 haftadır falan var bu durum şu arada ev alma meselemiz var bunu kafaya takıyor ve ailesiyle çok kötü kavga edip annesiyle kardeşiyle falan küstü hatta hayatından sildi onları.yani onlara mı takılıyor o kadar,bunları mı düşünüyor sürekli bilemiyorum.ama kendinde değil yani.sürekli başka yerlerde.onun için üzülüyorum.ne yapabilirim bu durumda?nasıl yaklaşıyım ona nerler söyleyim?lütfen yardımcı olun.

bence kendisiyle konusmayi denesenis bu duruma üsüldünüsü onun icin endiledinizi söylesenis.

bence kendisiyle konusmayi denesenis bu duruma üsüldünüsü onun icin endiledinizi söylesenis.

zaten bu konular çok konuşuldu canım yani ailesel olaylar.tekrar tekrar açmak da istemiyorum.inşallah zamanla düzelir.kendi ailemden bile bahsederken çekinir oldum hani onun da aklına kendi ailesi gelir diye.

aslında farkında olmadan kendi sorununa kendin çözm bulmuşsun bence açıkça onun için üzüldüğünü ona destek olmak istediğini belirt:16:

derdi var belli ki
o derdini çözünce düzelir
belki uykusunu falan alamıyordur sıkıntısından uyuyamıyordur
bi de insan bişeyi çok düşününce hakikaten durağanlaşıyor
azcık arada onun hoşlandığı şeyleri yapın kafası dağılsın

benim sevgilim de işe yeni başladığında çok stresliydi bi de yorgunluk falan tabi
aynen dediğiniz gibiydi böyle hatta hala öyle
arabayla giderken ne yöne dönceğini bile dalıp başka yere gidiyor ben uyarmazsam bazen
arkadaşlarla otururuken bi muhabbet dönünce anlamıyor mesela bazen ben açıklıyorum falan
ben de fazla fel fecirimdir leb demeden leblebiyi anlarım ondan garip geliyor
ama erkekler aynı anda bizim gibi 79 tane şeyi düşünemiyorlar kafasında bişey varsa normal günlük aktiviteleri bile sekteye uğruyor
yapıları böyle ne yapalım:D

Bence siz bi nirolajiye yada psiyatr dicem ama bunu kabuo etmeyebilir..siz sinirsel konulara bak bi dra gitmeye ikna edin onu..bi psoblem olabilir gec olmasinn..

eşin anksiyeteye bağlı konsantrasyon bozukluğu ve dikkat dağınıklığı yaşıyor. doktora gidip ilaç kullanırsa hallolur

Back
X