• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim soyadını değiştirmeli mi

Ben sizi çok iyi anlıyorum ve içtenlikle de katılıyorumm.. Öyle anne babalar varki merhametten vicdandan yoksunlarr . Doğurdum benim egemenliğimde olacak diye almadıkları ah kalmayan aileler var maalesef.. Eşin bir gün olur da dönerse verdiği sözlerden onun da o vicdansızlardan farkı yokmuş demekki bırak kendi pisliklerinde boğulsunlar..

Hep derim, istersen padişah ol eğer içinde küçükcük de olsa merhamet yoksa bir hiçsin..

Allah sabır versin sana yolun açık olsun tatlım:31:

Allah razı olsun ya. gercekten ne vicdan ve utanma var ne yazık ki.
hayırlısı olsun hakkımızda elimizde olan evden ağlayarak çıktık kiraya banka arıyor ödeyin diye ama ödemeyeceğiz kefil babası ev satılsın diyoruz ki o evi ne özenerek boyadık kurduk vs.
anne baba olmak bu hakları vermez.

o zaman bizim balayımızdan ilk gecemize kadar karışmayacaklardı.
onlar ailelerin sözü altında olsun istediler biçok şeyi. yoksa zaten bastan kopardık çünkü neyi biz yaparız dediysek hakarete ugradık.
bizim 6 yıla yakındır ilişkimiz var yani ayrılmama değecek kadar emek harcadık tüm bunlara rağmen.
ve ben eşimi açıktan okutmak istediğimde zorla askere gönderdiler gelsin biz işini evini kurarız diye.
suan o 25 ben 23 üm ve maaşlarımız 1250 adam başı. kiralar 900 banka kredisi 1200. ve biz ev baktık peşinatsız anca esenyurt oluyordu ona da demedikleri kalmadı uzakmıs vs.
neyse ben yaptığımın onlara müstehak olduğuna inanıyorum ben biliyorum neler yaşadım ettim.
ev işinide olar çıkardı başta diyorum ama anlaşılamıyor sanırım.

Ee tabi, herşeyi kendi imkanlarınızla yapacaksanız kimsenin karışmaya hakkı yok...

Tüm yazılanları okumadım ama gördüğüm şu ki, nişanlınızın ailesi görünürde birçok şey yapmış ama sonrada burnunuzdan getirmiş. Yaşlarınız çok genç, eşin özellikle 25 yaşındaymış, bir erkek için evlilikte küçük bir yaş bence. Yani şuan ki düşünceleriyle bir 5 10 sene sonraki düşünceleri aynı olmayabilir. Bir yanda sevginizde var. Oturup düşünmeniz lazım. Nİşanlın kira ödemem demiş, iyi o zaman evliliği erteleyin ev alacak parayı biriktirsin sonra evlenin. Yada aşkınıza sahip çıkın kirada oturun, kimseye laf ettirmeyin. Unutma ki, ailesi ne kadar size yardım ederse karşılığı o kadar görür, düğünü olacak evladını düşünmeyip diğer oğluna kredi çeken anne babaya diyecek sözüm yok. Soyadı meselesine gelince, çok önemli değil bence. Ben eşimle mutlu olduktan sonra onun soyadını taşımak demek, ailesini kabul ettiğim anlamına gelmiyor ki. Birde şu durum var arkadaşım, karşına çıkacak başka bir kısmetin ailesi melek olacak diye birşey yok, sonuçta erkek ailesi, çok birşey bekleme.

Son düzenleme:
adam yine 50 bin vermiş benimkiler bırak ev almayı 5 bin tl ev eşyası bile almadılar, eşin yine de ailesine karşı durabilmiş çoğu adam hiç bişey almasın yinede anamdır babamdır der.

suan zaten biz kaldık başbaşa evi satınca onların parasını vereceğiz derdimiz bankayı kapamak.

Allah kolaylık versin borçlarınızda. Yuva kurmak hiç kolay değil gerçekten. Ama size tavsiyem ailesi konusunda eşinizi sakinleştirmeniz ve iyi olana yöneltmeniz. Emin olun uzun vadede karlı çıkarsınız.

Bende önceden kv ve kpden ev bekledim eşya bekledim altın bekledim inan adam gibi bişi yapılmadı ve benim ailem çok daha fazla para harcadı, gerisini biz aldık daha eşya borcu ödüyoruz. Herkes bizim aileler gibi çocuklarını düşünmüyor. Ama eşimin ailesi sonuçta yüzyüze bakcaz diye hiçbişey beklememeyi öğrendim. Soyadlarını da onların değil kocamın soyadı olduğundan taşıyorum. Kimseden beklenti olmadan borç içinde yüzmek daha iyiymiş. Ben bişey almayacaklarını bilsem babama da aldırmazdım yıllarca borç öderdik ama ailem enayi durumuna düşmezdi.

üstte bi arkadaşın dediği gibi eşin sırf bu nedenlerden dolayı mı soyadını değiştiriyor? Çünkü ortada çok büyük elle tututlur bir şey yok. Sen kaynana kayınbaba görmemişsin Allah dert vermesin demek benim yerimde olsan kocanın adınıda değiştirirdin onlar koydu diye. Abartmıyor musunuz? Herkes az çok sorun yaşar ama soyadı değiştirmek nedir ya??? Bİ de merak ediyorum eşin nasıl bi evlat ki tamam diyipte sana uyupta soyadını değiştirmeye kalkıyor?

sen hala bu ailenin içinemi girmeye calışıyorsun.canım evlenince dahada üzüleceksin gibime geliyor.bence yol yakınken evlenme...

Ceyiz icin ufak bi paket diyelim :)) ya oyle ufak tefek icimden gelen seyler.en yakin ptt sube ismide olabilir adres olmasi gerekmez

işte en çokta zoruma bu gidiyor beni doğru dürüst tanımayan sadece nikahta surat astıklarını gören 1 ide gelinlik parasının yarısını yollamıstı iş yerime ve patronumla arkadaşlar. bu durumlara neden düştük inanın onlar sadece bana bohca yaparken ben özenerek tü:12:m maaşımla hatta fazlasıyla tüm aileye o eltiye bile yaptım. simdi hepsi evde gözümün önünde annem çeyizlere baktıkca ağlıyor ne gerek vardı.

işte en çokta zoruma bu gidiyor beni doğru dürüst tanımayan sadece nikahta surat astıklarını gören 1 ide gelinlik parasının yarısını yollamıstı iş yerime ve patronumla arkadaşlar. bu durumlara neden düştük inanın onlar sadece bana bohca yaparken ben özenerek tü:12:m maaşımla hatta fazlasıyla tüm aileye o eltiye bile yaptım. simdi hepsi evde gözümün önünde annem çeyizlere baktıkca ağlıyor ne gerek vardı.

Hic caninizi skmayin. Belki aile yasantilari oyledr belki onlarda anneden babadn grdgu gbi davranmaya calisiyolar

Zor isiniz. Soyadi degistirmek ev almak vs. Simdidedn bunlari dusunuyorsaniz, ileride neler olur:50:

Back
X