merhabalar daha öncede nişanımda sözümde sorunlar yaşamıs en büyüğünü yazmıştım buraya meğer ondan büyüğü de varmış. Ailelerden yana yümüzü gülmedi. Işin kötü tarafı gözle görülür elle tutulur birşey olmadı onlardan yana hep biz göründük sorun çıkaran patladık çünkü. özellikle ben. 26 ekimde düğünümüz vardı bayramlarda uğrasmamayım diye öne aldırdık nişamlımla. Bayramda kim kime gelecek o bile sorundu çünkü geçen bayram. Bizim kız tarafı olduğumuzu hiç hissetmedik söz çiçeğini bile nerden alacaklar ben seçtim rezil etmesinler diye geniş çaplı 1 törendi.
Düğün öne alınınca ev işi konu oldu
bizim ilk şartımız en basından ev peşinatını verin altın yapmayındı.
Daha önce 10 bin peşinatla ev bakıyorduk.almadılar uzak dediler daha var dediler oyaladılar.
Babam kalp krizi gecirdi ameliyat oldu bunlar bize geldiler güya ziyarete onları ben arabayla duraga bırakırken demesinler mi siz kira bakın faizler yüksek.
Dedim sonucta biz ödeyeceğiz olsun alalım. Gülerek gecistirdik o gün ama ben sinirden ölüyorum.
Esya bakmaya geldiler hafta sonuna ortada ev yok babam aradı dedi esya kolay gelin evi halledelim.
Mırın kırın ettiler ama geldiler
inanın ben 110 binlik otoparklı ev begenmiştim almamıslardı bi baktım baktıkları ev 160 tan başlıyor.
Bide ısrarcı.
Nasıl ödenecek bu banka kredi vermezki dedim yok. Benimkide uymus saf saf babam bizi düşünüyor diyor.almışken iyi olsun hesabı.
Annemi çağırdım onları susturdu benim begendiğim aslında onları cagırma nedenim olan eve götürdü.
Ev mecidiyeköyde merkezde küçük alt kat ama şirin 130 bine. Bize uygun.
Tamam dedik hepimiz.
Babası eve gitti alamam demiş.
Biz pes etmedik dedik biz alırız peşinatsız ama olacak.
Emlakcı aradı babasını bunlar buluştu adam ikna olmuş(!) hemde kredi 80 binlik. 50 bini ver esya alma dedik. Kabul etti.
Gercekten almadı biz evi tuttuk esyaları ailem aldı.
Nikah memuru lazım düğün geldi arayan yok
neyse benim gayretlerim sonucu 4 mayısta resmi ve dini nikah yaptık imamıda biz bulduk getirmediler evleri uzak diye sineye cektik asıl amaçları imam nikahını düğün akşamı yapmakmış. Bizim imamı kabul etmeyip tekrat yaptırmak istediklerini eşimden duydum çıldırdık ailecek kabul etmedik
ozaman kendileri getirseydi dedik. şimdi de ortak tapumuz sorun oldu ben nikahta bunların yaptığını görünce eşime tapu parasını ayarladım tapuyu alalım dedim zaten ev alınırken banka ortak olmak zorunda ama ilerde üzerinize alırsınız demişti.
Bizde asıl iş yerinden izinliyiz hem parada var(parayı benim babam verdi gibi dedik hatta) hadi gelin randevu aldık dedik.
Gelmediler.
Bizi para mal düşkünü ilan ettiler.
Suan konusmuyoruz alınan evi boşaltıp kiraya cıktım
düğün salonumu davetiyemi herseyimi değiştirdim gelinliği ödemekte bize kaldı.
çocugum ve ben bunların soyadını taşımayalım diyorum.eşimde aynı fikirde bugun avukata vekalet verdik hem evi satsın diye hem soyadı için.
Herkes eşin ilerde sana sırt cevirir onlarla barısır diyor.
Sizce?
adamlara ev alacaz diye diretmişsiniz ailecek, peşinat istemişsiniz daha düğün olmadan
ben olsam bende o anne baba gibi düşünürdüm (para düşkünü diye)
bir evlenin bakalım, bir gelin alsınlar bir bekle bakalım
yangından mal kaçırır gibi ne bu derdim bende....
Ailen ve sen baskın gelmişsiniz, oğlan da çok pasif gelmiş ama o aileye de oğlana da yazık
bu vebali alma bence, anne baba hakkı var onda, o ailenin hareketleri de sizin istekleriniz ve tavırlarınız doğrultusunda şekillenmiş bence...
Kusura bakma seni haksız buldum.
öyle birilerinin lafıyla ailesini reddecek bir erkekten de kork bence
hem o kişilikteki erkek, hem o ailenin ahı, sizi mutlu etmez dikkat et...
Sen kendi aileni de bir gözden geçir bence
bak bakalım sen onların bir kere sözünden çıksan, yada onların önerisini dinlemesen sana nasıl davranacaklar
bence sen kendi aileni de biraz sizden uzaklaştır (çünkü evlenmeden ev aldırmaya çalışan senin ailen)