• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim soyadını değiştirmeli mi

Bu ne ya soysimini değiştirmekte neymiş? Anne babayı reddetmekte neymiş? Sizin nişanlınızı daha çok kışkırttığınızı düşündüm şu yazdıklarınızdan ama malesef bu şekilde kaybeden üzülen siz olacaksınız. Herkes evlenirken yaşadığı sorunlardan dolayı ailesini reddetmeye, soyadını değiştirmeye kalksaydı ne aile kavramı ne akraba kavramı kalırdı ortada. Aranıza mesafe koyun madem anlaşamıyorsunuz ama soyadı değiştirtmek neden?

Evde ev evde ev, bu nedir arkadaşım.. Evde sonra oluversiniz nedir bu hırsınız anlamadım ki..Neden size ev almak zorundalar onuda anlayamadım.
Diyelimki siz ödiyecekseniz evin borcunu o zaman neden onları karıştırıyorsunuz düğünden sonra bakar alırdırınız.
Eşinizinde maaşallahı var . Bu yüzden ailesini bile siliyorsa ,Helal olsun başka bişey diyemiyorum.

insanların evlatları kıymetli olmalı. ki zaten de çokça kıymetli. ben evladımı evsiz yersiz birine vermezdim. tabiki ev almak zorunda değiller amam ağızdan çıktıysa alınacak yapılacak diye o zaman almak zorunda. öyle hava olsun diye elalem içinde konuşmakla olmuyor. anamız babamız bizi ne şartlarda büyütüyor kiralarda yaşayalım diye mi. iki tarafında durumu olmasa neyse ki arkadaşımız her konuda fedakarlık da yapmış. benim ailem olsa bu kadar bile sabretmez bu işi bitirmek isterdi. bunun içinmi eşiniz ailesini sildi diyorsunuz. onun ailesi artık karısı çocuğu olacak yeni bir aile kuracak bu zor yolda ona köstek olan aile yanında olsa ne olur. elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin eşiniz en ufak bir konuda bile "hayır sen haksısın annem haklı" dese ne dersiniz kırılmaz mısınız. Bu adam en iyisini yapmış. eşinin yanında olmuş.

ailesinin bu kadar düşüncesiz olduğunu gördükten sonra artık onlara geri dönmez. dönse de asla size sırtını çevirmez diye düşünüyorum. buna benzer bir olayı bende yaşadım. eşimin ailesi yok şunu alıcaz bunu yapıcaz millet içinde ballandıra ballandıra anlattı. sonra bize g.tunuz varsa yapın dedi. ben bu adama nasıl saygı duyayım. sizi sonuna kadar destekliyorum. HEP EVLATLAR HAYIRSIZ OLMUYOR BAZEN ANA BABA HAYIRSIZ ÇIKIYOR.

insanların evlatları kıymetli olmalı. ki zaten de çokça kıymetli. ben evladımı evsiz yersiz birine vermezdim. tabiki ev almak zorunda değiller amam ağızdan çıktıysa alınacak yapılacak diye o zaman almak zorunda. öyle hava olsun diye elalem içinde konuşmakla olmuyor. anamız babamız bizi ne şartlarda büyütüyor kiralarda yaşayalım diye mi. iki tarafında durumu olmasa neyse ki arkadaşımız her konuda fedakarlık da yapmış. benim ailem olsa bu kadar bile sabretmez bu işi bitirmek isterdi. bunun içinmi eşiniz ailesini sildi diyorsunuz. onun ailesi artık karısı çocuğu olacak yeni bir aile kuracak bu zor yolda ona köstek olan aile yanında olsa ne olur. elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin eşiniz en ufak bir konuda bile "hayır sen haksısın annem haklı" dese ne dersiniz kırılmaz mısınız. Bu adam en iyisini yapmış. eşinin yanında olmuş.

ailesinin bu kadar düşüncesiz olduğunu gördükten sonra artık onlara geri dönmez. dönse de asla size sırtını çevirmez diye düşünüyorum. buna benzer bir olayı bende yaşadım. eşimin ailesi yok şunu alıcaz bunu yapıcaz millet içinde ballandıra ballandıra anlattı. sonra bize g.tunuz varsa yapın dedi. ben bu adama nasıl saygı duyayım. sizi sonuna kadar destekliyorum. HEP EVLATLAR HAYIRSIZ OLMUYOR BAZEN ANA BABA HAYIRSIZ ÇIKIYOR.

Tavır alınır, mesafe konulur anlarım. Soyadı değiştirmek çok çok toy bir davranış. İlerde kesinlikle bu durum aleyhine dönecek arkadaşın adım gibi eminim.

ayrıca brda kocaman bir evlat kayırma görünüyor. diğer oğluna araba al. o düğün sıkışıklığını diğer evladını hiç düşünmeden asıl bu hayırsızlık. eşinizi de siz zorlamayın soyadı konusunda bunu tamamen onun iradesine bırakın. size ne yapayım diye sorarsa da ben karışmam deyin.

Bu tarz düşünceler beni hayretlere düşürüyor...

Bu tarz düşünceler beni hayretlere düşürüyor...

bu tarz düşünceler de beni hayretlere düşürüyorrrr....

verilen sözün tutulmasını istemek suç mu?

bir evlat yuva kurmaya çalışırken, ona köstek olup, diğerine araba almak normal ve kabul edilebilir mi?

merhabalar daha öncede nişanımda sözümde sorunlar yaşamıs en büyüğünü yazmıştım buraya meğer ondan büyüğü de varmış. ailelerden yana yümüzü gülmedi. işin kötü tarafı gözle görülür elle tutulur birşey olmadı onlardan yana hep biz göründük sorun çıkaran patladık çünkü. özellikle ben. 26 ekimde düğünümüz vardı bayramlarda uğrasmamayım diye öne aldırdık nişamlımla. bayramda kim kime gelecek o bile sorundu çünkü geçen bayram. bizim kız tarafı olduğumuzu hiç hissetmedik söz çiçeğini bile nerden alacaklar ben seçtim rezil etmesinler diye geniş çaplı 1 törendi.
düğün öne alınınca ev işi konu oldu
bizim ilk şartımız en basından ev peşinatını verin altın yapmayındı.
daha önce 10 bin peşinatla ev bakıyorduk.almadılar uzak dediler daha var dediler oyaladılar.
babam kalp krizi gecirdi ameliyat oldu bunlar bize geldiler güya ziyarete onları ben arabayla duraga bırakırken demesinler mi siz kira bakın faizler yüksek.
dedim sonucta biz ödeyeceğiz olsun alalım. gülerek gecistirdik o gün ama ben sinirden ölüyorum.
esya bakmaya geldiler hafta sonuna ortada ev yok babam aradı dedi esya kolay gelin evi halledelim.
mırın kırın ettiler ama geldiler
inanın ben 110 binlik otoparklı ev begenmiştim almamıslardı bi baktım baktıkları ev 160 tan başlıyor.
bide ısrarcı.
nasıl ödenecek bu banka kredi vermezki dedim yok. benimkide uymus saf saf babam bizi düşünüyor diyor.almışken iyi olsun hesabı.
annemi çağırdım onları susturdu benim begendiğim aslında onları cagırma nedenim olan eve götürdü.
ev mecidiyeköyde merkezde küçük alt kat ama şirin 130 bine. bize uygun.
tamam dedik hepimiz.
babası eve gitti alamam demiş.
biz pes etmedik dedik biz alırız peşinatsız ama olacak.
emlakcı aradı babasını bunlar buluştu adam ikna olmuş(!) hemde kredi 80 binlik. 50 bini ver esya alma dedik. kabul etti.
gercekten almadı biz evi tuttuk esyaları ailem aldı.
nikah memuru lazım düğün geldi arayan yok

neyse benim gayretlerim sonucu 4 mayısta resmi ve dini nikah yaptık imamıda biz bulduk getirmediler evleri uzak diye sineye cektik asıl amaçları imam nikahını düğün akşamı yapmakmış. bizim imamı kabul etmeyip tekrat yaptırmak istediklerini eşimden duydum çıldırdık ailecek kabul etmedik
ozaman kendileri getirseydi dedik. şimdi de ortak tapumuz sorun oldu ben nikahta bunların yaptığını görünce eşime tapu parasını ayarladım tapuyu alalım dedim zaten ev alınırken banka ortak olmak zorunda ama ilerde üzerinize alırsınız demişti.
bizde asıl iş yerinden izinliyiz hem parada var(parayı benim babam verdi gibi dedik hatta) hadi gelin randevu aldık dedik.
gelmediler.
bizi para mal düşkünü ilan ettiler.
suan konusmuyoruz alınan evi boşaltıp kiraya cıktım
düğün salonumu davetiyemi herseyimi değiştirdim gelinliği ödemekte bize kaldı.
çocugum ve ben bunların soyadını taşımayalım diyorum.eşimde aynı fikirde bugun avukata vekalet verdik hem evi satsın diye hem soyadı için.
herkes eşin ilerde sana sırt cevirir onlarla barısır diyor.
sizce?

soyadını taşımayalım derken eşinde mi soyadını değişecek? eşin sırt çevirme konusuna gelirsek valla ben erkelere güvenmiyorum her haltı yiyebilirler

önce kiraya çıkın biraz zaman geçsin birbirinizi tanıyın evliliğiniz otursun ondan sonra ev alırsınız kısmetse çevremde örnekleri var daha nikah bile kıyılmadan ev borcuna girip düğün arifesinde ayrılanlar ödediği parayı karşı taraftan geri alamayanlar gelin ata binmiş ya nasip demiş

verilen sözün tutulmasını istemek suç mu?

bir evlat yuva kurmaya çalışırken, ona köstek olup, diğerine araba almak normal ve kabul edilebilir mi?

Evlatlar arasında ayrimcilik yapılmasi üzücü olabilir, ona degil sözüm. Ama bu yasa kadar yetistirip buyuten ailelerin ev almak gibi bir zorunluluklari olduğunu dusunmuyorum. Artik öyle bir dunya yok. Kadin da erkek de çalışıyor ve kendi masraflarını karsiliyorlar. Kendi masraflarini kendileri karşılayan çiftler, kimseye seçimlerine karışma hakkı da tanımamış olurlar.
Ama kadınlar her nedense hem düğün masraflarını erkek ailesi karşılasın hem de hiçbirşeye kimse karışmasın istiyorlar. Eski adetlerin işimize gelenini almak gelmeyenini yok saymak garip.

Ayrıca kirada oturmakta ne var. Ailelerimiz bizi kirada oturmak icin mi büyüttü demissiniz. Yanlış anlamayın da buna şaşırmıştım en çok.

Herneyse kimseyi kırmak değil niyetim.

Iyi aksamlar dilerim.

Son düzenleme:
Bu saydığınız(burda 100 kişinin 90ının başına gelen) sebeplerden , bir kadının lafıyla onu bu yaşa getirmiş ,yıllarca emek vermiş ailesini silebilcek kadar kişiliksiz bir adam bence de soyadını değiştirmeli..çünkü o adam o ailenin soyadını haketmiyor..

Soyad düşünmüş mü? Düşünmediyse benim bir önerim var.. Mehmet Nankör olsun..hayırlı olsun doğmamış çocuğunuzun soyadı ,biçtiğiniz donun yanına asarsınız..

soyadi dgstirmekle gereksiz bi beklentisizlik mesaji vermiş olursunuz..

kayınvalidemin (anlatsam gercekten bi suçun yokmuş )dersiniz nişanlilikta yaptıklarını.. eşim benim yanımdaydı hep annesi oglunu reddeder en ufak bi tartismada esim sendn bska kimsem yok der hep sensin sensin nameleri..
evlendik 1 yil oldu unuttu herseyi eşim kıvranmaya başladı şuan daha iki gün önce anası arams işte arayp sormuyo hep biz ariyoruz tarzi knsmş eşimde bna nie soguksun ?sen uzak duruyosun ? ne zamana kdr böyle devam etcek? falan filan tartışti benimle..ee hani böyle olmuştu bak sen bunlari dmştn ben nişani atcktm senin icin atmadm sen güwendirdn beni zamaninda ddm bna werdiqi cwp tamam haklisn ama bende ailemdn wazgecemem!
doinq! al sana nişanlılıkta ugruna ölen koca ..
hamileyim bu arada 3 gün gözümün yaşı kurumadı yaşadgm hayal kırıklıqndan..
sakın güwenme erkege rahmetli ananem hep derdi ki
*t *ti yemiş kuyruguna gelince benim demiş..inanki gercekten öyle oluyo..

Verilen sözün tutulmasını istemek suç mu?

Bir evlat yuva kurmaya çalışırken, ona köstek olup, diğerine araba almak normal ve kabul edilebilir mi?

ağzına sağlık madem öbür evlat daha hayırlı benimle aynı soyadını neden tasısın ona yazık madem bizi eziyorlar o zaman da bize yazık

siz ve eşiniz için artık geç ama burayı okuyan henüz evlenmemiş kızlar için söylemek isterim ki;

1)eğer bir evliliği yürütecek kadar maddi ve manevi yeterliliğe ulaştığınızı düşünüyorsanız; kimseden bir beklentiniz olmasın ..kendinize güvendiğiniz zaman evlenin, kendinize güvenebildiğiniz kadar borca girin..

2)takı işi geleneklerimizde var evet ama her aile durumu elverdiği kadar takı takabilir..zaten bunun amacı yeni evli geçlere (ellerinden geldiği kadar) yardımda bulunmak ya da aile büyüklerinden bir hatıra bırakmaktır..lütfen bu kadar kutsal bir yola çıkmışken ,limited şirket kuruyormuşçasına siz şunu takın, takı takmayın onun yerine para verin vs gibi çirkin muhabbetlere girmeyin...(hala anlayamadım böyle bir konu nasıl konuşulur nasıl böyle talepler olabilir biz de velendik ama kim ne takacak düğünde gördük)

3)evlilikte en önemli şeylerden biri güvendir..bugün bu kadar gereksiz bir gerekçeyle kendisini doğuran büyüten anne babasına sırt çeviren, olayı büyütüp soyadı değiştirmek bile aklına gelebilen bir erkek malesef ve çok açık ki zayıf karakterlidir, emin olun yarın başka bir sebeple çok rahat eş değiştirir, iş değiştirir vs..güvenebiliyorsanız evlenin ama tabiki asla güvenemezsiniz...

son olarak soru sahibinin sorusuna cevap vermek gerekirse, bence kesinlikle eşiniz soyadını değiştirmeli..(anlayana)

Bu saydığınız(burda 100 kişinin 90ının başına gelen) sebeplerden , bir kadının lafıyla onu bu yaşa getirmiş ,yıllarca emek vermiş ailesini silebilcek kadar kişiliksiz bir adam bence de soyadını değiştirmeli..çünkü o adam o ailenin soyadını haketmiyor..

Soyad düşünmüş mü? Düşünmediyse benim bir önerim var.. Mehmet Nankör olsun..hayırlı olsun doğmamış çocuğunuzun soyadı ,biçtiğiniz donun yanına asarsınız..

ağzınıza sağlık

ben konu sahibinden çok adama takıldım
ne adamlar var allahım
burda günde onlarca konu açılıyor
eşim beni aldatıyor, dövüyor diye
bu abi de soyadını değiştiriyor
vay bee
bu iki uç arasındakilerle karşılaştırsın allah

merhabalar daha öncede nişanımda sözümde sorunlar yaşamıs en büyüğünü yazmıştım buraya meğer ondan büyüğü de varmış. Ailelerden yana yümüzü gülmedi. Işin kötü tarafı gözle görülür elle tutulur birşey olmadı onlardan yana hep biz göründük sorun çıkaran patladık çünkü. özellikle ben. 26 ekimde düğünümüz vardı bayramlarda uğrasmamayım diye öne aldırdık nişamlımla. Bayramda kim kime gelecek o bile sorundu çünkü geçen bayram. Bizim kız tarafı olduğumuzu hiç hissetmedik söz çiçeğini bile nerden alacaklar ben seçtim rezil etmesinler diye geniş çaplı 1 törendi.
Düğün öne alınınca ev işi konu oldu
bizim ilk şartımız en basından ev peşinatını verin altın yapmayındı.
Daha önce 10 bin peşinatla ev bakıyorduk.almadılar uzak dediler daha var dediler oyaladılar.
Babam kalp krizi gecirdi ameliyat oldu bunlar bize geldiler güya ziyarete onları ben arabayla duraga bırakırken demesinler mi siz kira bakın faizler yüksek.
Dedim sonucta biz ödeyeceğiz olsun alalım. Gülerek gecistirdik o gün ama ben sinirden ölüyorum.
Esya bakmaya geldiler hafta sonuna ortada ev yok babam aradı dedi esya kolay gelin evi halledelim.
Mırın kırın ettiler ama geldiler
inanın ben 110 binlik otoparklı ev begenmiştim almamıslardı bi baktım baktıkları ev 160 tan başlıyor.
Bide ısrarcı.
Nasıl ödenecek bu banka kredi vermezki dedim yok. Benimkide uymus saf saf babam bizi düşünüyor diyor.almışken iyi olsun hesabı.
Annemi çağırdım onları susturdu benim begendiğim aslında onları cagırma nedenim olan eve götürdü.
Ev mecidiyeköyde merkezde küçük alt kat ama şirin 130 bine. Bize uygun.
Tamam dedik hepimiz.
Babası eve gitti alamam demiş.
Biz pes etmedik dedik biz alırız peşinatsız ama olacak.
Emlakcı aradı babasını bunlar buluştu adam ikna olmuş(!) hemde kredi 80 binlik. 50 bini ver esya alma dedik. Kabul etti.
Gercekten almadı biz evi tuttuk esyaları ailem aldı.
Nikah memuru lazım düğün geldi arayan yok

neyse benim gayretlerim sonucu 4 mayısta resmi ve dini nikah yaptık imamıda biz bulduk getirmediler evleri uzak diye sineye cektik asıl amaçları imam nikahını düğün akşamı yapmakmış. Bizim imamı kabul etmeyip tekrat yaptırmak istediklerini eşimden duydum çıldırdık ailecek kabul etmedik
ozaman kendileri getirseydi dedik. şimdi de ortak tapumuz sorun oldu ben nikahta bunların yaptığını görünce eşime tapu parasını ayarladım tapuyu alalım dedim zaten ev alınırken banka ortak olmak zorunda ama ilerde üzerinize alırsınız demişti.
Bizde asıl iş yerinden izinliyiz hem parada var(parayı benim babam verdi gibi dedik hatta) hadi gelin randevu aldık dedik.
Gelmediler.
Bizi para mal düşkünü ilan ettiler.
Suan konusmuyoruz alınan evi boşaltıp kiraya cıktım
düğün salonumu davetiyemi herseyimi değiştirdim gelinliği ödemekte bize kaldı.
çocugum ve ben bunların soyadını taşımayalım diyorum.eşimde aynı fikirde bugun avukata vekalet verdik hem evi satsın diye hem soyadı için.
Herkes eşin ilerde sana sırt cevirir onlarla barısır diyor.
Sizce?

adamlara ev alacaz diye diretmişsiniz ailecek, peşinat istemişsiniz daha düğün olmadan
ben olsam bende o anne baba gibi düşünürdüm (para düşkünü diye)
bir evlenin bakalım, bir gelin alsınlar bir bekle bakalım
yangından mal kaçırır gibi ne bu derdim bende....

Ailen ve sen baskın gelmişsiniz, oğlan da çok pasif gelmiş ama o aileye de oğlana da yazık

bu vebali alma bence, anne baba hakkı var onda, o ailenin hareketleri de sizin istekleriniz ve tavırlarınız doğrultusunda şekillenmiş bence...

Kusura bakma seni haksız buldum.
öyle birilerinin lafıyla ailesini reddecek bir erkekten de kork bence
hem o kişilikteki erkek, hem o ailenin ahı, sizi mutlu etmez dikkat et...

Sen kendi aileni de bir gözden geçir bence
bak bakalım sen onların bir kere sözünden çıksan, yada onların önerisini dinlemesen sana nasıl davranacaklar

bence sen kendi aileni de biraz sizden uzaklaştır (çünkü evlenmeden ev aldırmaya çalışan senin ailen)

Back
X