• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sürekli misafir çağırıyor

Böyle durumlarda hiçbir şey yapmayın isye bırakın kendi toplasın arkasını da anlasın kadın evde napıyor oturuyor mu.Allah yardımcınız olsun içine merhamet sevgi versin eşinizin
Amin canım bebek bile insanı o kadar yoruyor ki 13 aylık kızım sabah 9.30 da kalktı şimdi uyuttum. Bütün gün ağladı uyumamak için. Bu arada hem yemek hem temizlik hem ütü hem bulaşık derken o kadar bitkinim ki. Kendisi yaptıklarımın birini dahi yapamaz. Akşam çocuğa bir saat bile bakmıyor. İzin günlerinde sabah 1 saat fazla uyumak için oyalamasını 13 ayda yeni öğrendi işim çok zor çook.

Eşinizle konuşun sizden habersiz kimseyi davet etmesin eve. Ediyorsa da dökülene saçılana karışmayın .. çok sinir bozucu

Kızlar çalışıyorum haftada 1 gün izinliyim. Evde çalışıyorum işte çalışıyorum ama yetmiyor.

Ben işe öğlen gidiyorum akşamları çalışıyorum. Sabah evi temizliyorum diyelim eve bir geliyorum kocam oturmuş 2 paket kabak çekirdeği yemiş bütün odayı batırmış. Kızıyorum o bana benden daha çok kızıyor, neymiş süpürürmüş, ne varmış bişey dökülmemiş.

Ertesi gün bir daha aynı işi yapıyorum. Akşamları evde yemek yemiyorum ben eve 11de geliyorum ama sabah eşime yemek yapıyorum gelsin yesin diye. Bazen makineye diziyor bulaşıkları ama tabi yine ben hallediyorum her şeyi.

İzin günlerimde dinlenmek istiyorum bir yerlere gitmek istiyorum ama izin günlerimde daha çok yoruluyorum. Ya ailesini çağırıyor ya da arkadaşlarını bize yemeğe.

Şimdi de arkadaşlarıyla konuşmuş 2 aileyi yemeğe bize çağırmış. Neden biz kimseye gitmiyoruz? Benim izin günümde dinlenmek hakkım değil mi? Şuan işteyim ve sinirden çalışamıyorum. Emeğimin karşılığı yok.
sana sormadan mi yapiyor

Ya neden "Olsun kabul et" gibi cevaplar verilmiş anlamadım. Bunun misafirperver olmakla alakası yok ki, konu sahibi full çalışıyor bir ayağını uzatıp dinlenemiyor, kocası da "Dur bakalım karım yorgun mu, yemek yapabilir mi, o da ister mi?" diye düşünmeden kafasına göre misafir çağırıyor. Bu kadar misafir ağırlama meraklısıysa evlenmeseydi, bekar evinde rahat rahat kendisi ağırlasaydı. Yemekleri başkası yaptıktan, hizmeti başkası gördükten, arkasını başkası topladıktan sonra herkes misafir ağırlar ben de ağırlarım, ne olacak ki? Bu kadın dinlenemiyor arkadaşlar ve gayet de haklı. Tek bir gün izni varken onda da oturup misafir ağırlamak zorunda değil.

Ben olsam misafir çağırdığı an "Bu evde insan yerine konmuyorum, bir bana sormaktan acizsin, o zaman buyur kendin güzelce ağırla misafirlerini" der çıkıp giderdim ailemin ya da bir arkadaşımın yanına.

ben haftaiçi izinliyim misafiri haftaiçi çağırıyor kendisi haftasonu izinli. yani eşim gelene kdr ben zaten yemeği yapıyorum

Yapma, hastayım de. Al yanına bir paket çekirdek geç yatak odasında ye. O da arkadaşları ile otursun tv izlesin. 1 kere yapma bir daha çağırmaz.

Kızlar çalışıyorum haftada 1 gün izinliyim. Evde çalışıyorum işte çalışıyorum ama yetmiyor.

Ben işe öğlen gidiyorum akşamları çalışıyorum. Sabah evi temizliyorum diyelim eve bir geliyorum kocam oturmuş 2 paket kabak çekirdeği yemiş bütün odayı batırmış. Kızıyorum o bana benden daha çok kızıyor, neymiş süpürürmüş, ne varmış bişey dökülmemiş.

Ertesi gün bir daha aynı işi yapıyorum. Akşamları evde yemek yemiyorum ben eve 11de geliyorum ama sabah eşime yemek yapıyorum gelsin yesin diye. Bazen makineye diziyor bulaşıkları ama tabi yine ben hallediyorum her şeyi.

İzin günlerimde dinlenmek istiyorum bir yerlere gitmek istiyorum ama izin günlerimde daha çok yoruluyorum. Ya ailesini çağırıyor ya da arkadaşlarını bize yemeğe.

Şimdi de arkadaşlarıyla konuşmuş 2 aileyi yemeğe bize çağırmış. Neden biz kimseye gitmiyoruz? Benim izin günümde dinlenmek hakkım değil mi? Şuan işteyim ve sinirden çalışamıyorum. Emeğimin karşılığı yok.
Erkeklere misafir şenlik olduğu için misafir ağırlamanin zorluğunu yaşamadıkları için onlara kolay geliyor ne var geldiler yrdik içtik diyorlar

Ben olsam misafir gelecegi zaman adami pahali bir liste verir alışverişe yollarım
Üstüne bana temizliği yaparken ve mutfakta yardimci olmasini isterdim
Hiç birine yardim etmiyorsa misafir gelince kalkar ben evden giderdim madem bana sormadan misafir çağırıyorsun buyur sen ağırla diye

Mesela evi batirma olayinda sen söylenince kızıyor ne var suprurum diyorsa ver eline süpürgeyi buyur süpür de

Ya neden "Olsun kabul et" gibi cevaplar verilmiş anlamadım. Bunun misafirperver olmakla alakası yok ki, konu sahibi full çalışıyor bir ayağını uzatıp dinlenemiyor, kocası da "Dur bakalım karım yorgun mu, yemek yapabilir mi, o da ister mi?" diye düşünmeden kafasına göre misafir çağırıyor. Bu kadar misafir ağırlama meraklısıysa evlenmeseydi, bekar evinde rahat rahat kendisi ağırlasaydı. Yemekleri başkası yaptıktan, hizmeti başkası gördükten, arkasını başkası topladıktan sonra herkes misafir ağırlar ben de ağırlarım, ne olacak ki? Bu kadın dinlenemiyor arkadaşlar ve gayet de haklı. Tek bir gün izni varken onda da oturup misafir ağırlamak zorunda değil.

Ben olsam misafir çağırdığı an "Bu evde insan yerine konmuyorum, bir bana sormaktan acizsin, o zaman buyur kendin güzelce ağırla misafirlerini" der çıkıp giderdim ailemin ya da bir arkadaşımın yanına.

Evde misafirle başbaşa bırakmak, öncesinde hazırlık yapmamak en güzel çözüm bence.

Çağırdığı kişiler sizi çağırmıyo ben ençok buna takılıyorum.

Böyle durumlarda açıkça söyle xleri çağırıyosun geliyolar yiyoruz içiyoruz gülüyoruz peki bizi neden çağırmıyolar?

Yleri zleride aynı şekilde örnekle

Biz gitmiyosak bende gelmelerini istemiyorum de ve son çağırdıklarınada çorba hazır mantı salata yap özenme yorulma gülme

Back
X