- 2 Mayıs 2015
- 909
- 393
- 53
- Konu Sahibi Sonbahar 35
-
İlaç kullaniyorm majör depresyon Dr ye gittim bosanma surecinde sakin bırakma dedi ..benim bu sevgim normal değil biliyorum. .dua ediyorum. .o yüzden sizinle paylaştım..ne artısi ne eksiği bu sekilde ama bir gün beraber yemk yesek beni yemeğe goturdu bn le dans etti kırk yıl silinmiyor hafizamdn sanki bu kötülükleri yapan o değildi. .kendimi sucluyordum..çok kotuydu..iyiliği çok kötülüğü az hatırlayan biriyim kin Tutamıyorum anlık sinir patlaması oluyordu sarılın ca unutuyordum her evde yasanilir deyip normallestiriyordum çok zordu..bnm yaşadığım psikoloji çok farkliydi kaç kez pencereye koştum atarım kendimi diye el kaldiriyordu dayanamıyordum. .çok zordu çok. .gelecek gorememek beni mahfediyirdu gücümu tüketiyordu anne tarafı erkek kardeşlerini hirsizlikla sucluyordu kendi içlerinde tutarsızlık yasiyirlardi. .kayinvalidem eniştesinin evinde kiyafetini yukarı çekip kız kardesine kendini kremletiyordu enistesi oradaydi bn işaret ediyordum burada diye tuhaf geliyordu bana teyzesi immm bi kere baksın ne yaparım biliyon mu diyordu çok garip bir aileydi wc dışarıda ışığı bile yoktu telefonumun ışığıyla gidip geliyordum. .ısrarla gelin gittigimizde kalın gitmeyin diyorlardı. .nasil kalabilirdim. .yemek yapıyorlar is birakmiyorlardi biz yaparz diyorlardi ama esime isliyorlardi kayinpwderime gittigimizde onun eve gelmesini beklerdim kadından korkuyordum onunla yalnız kalmak istemiyordum odaya cekiliyordum..pazara cıksam alışverişte insanlara tşk etsem etme diyorlardı onlar anlamazlar. .kendilerini tepede goruyorlardi ama yaşayız tarzları hal ve hareketleri asagilardaydi farkında değillerdi. ..burublarindan kıl aldirmiyorlardi..biz çalışmadık pismaniz evde oturmak sıkıcı derdi kayinvalidem calusmami istiyorlardı diğer teyzesine gittigimizde durup dururken kalk oyna derdi bana hadi kalk oyna çok gariplerdi..bir keresinde oturuyoruz 35 yaşına kadar çocuk yapmayın dedi esim de biz zaten yapmıyoz dedi bn şok olmuştum öyle bakakaldim. .mahrem diye bir şey kalmamıştı yattigimix odaya girip çıkıyordu. .çok kotuydu cok
Şimdi işyerinden birinden supheleniyorm kahve içmeye gitmisler yan yana fotoları yok ama esimin erkek kardeşi kimseye açılamaz utangactir esimin işyerinde ki kızla durum güncellemesi yapmış bu kız aynı zamanda esimin teyzesinin kızına da ekli..çok önceden vardi diye düşünüyorum esimin hayatında kız kapalı bir de..arka kapağında face de kiminle guluyorsan ona aitsin yazmış. .dilerim son gulusleri olur..
Beni tatile diye baba evine gonderip evimizi bosaltti. .çok zor günler geçirdim geçiriyorum. Unutamiyorm. .yaşadığımız güzel günler geliyor aklıma ..bana ailesinin ve kendisinin yasattiklari yüzünden çok zor günler geçirdim. .Özellikle beni yolcu etmek için terminale kadar gelmesi yalandan gülmesi ve yolcu etmesi. .sonra bir sürü huzursuzluk çıkarıp gelme istemiyorum demesi ..sensiz daha huzurluyum demesi. .aklımda kalması gereken en kötü şey olmasi gerekirken ben bu adamı neden unutamiyorm. 4 yıl flort ve bir yıl nisan 2 yıl evlilik. .alışkanlık mi bu..bir seneden fazla oldu evimden çıkalı..annesini kardeşini yanına aldı. .mahremimize bile saygısı yokmuş iç camasirlarimi çoraplarım kiyafetlerm çarşafin içine sarılı. .çok kotuydu cookkk..unutamiyorm asla geriye donmeyecegimi biliyorum. Ama onu hatırlamak istemiyorym güzel günlerde gitsin aklımdan istiyorum. Bazen ailesiyle çok arada kalıp ağladığı aklıma geliyor..kayinvalidem ne yaptı ne etti ayırdı bizi..kopardı birbirimizden..esim el kaldırmis olsa da bana kin beslemedim ona ..o bizi nasıl bitirdi..nasıl vazgecti.Ben ondan vazgeçmezdim ama mecbur bırakıldım. .en güzel çağımızda. .giden zamanıma mi yanayım güvenip onca yolu aldığım insanın bu şekilde terkedisine mi...benim için deli damgası vurulmadı na mi..hangisine. .
Tum yasadiklarini okuyamadim. Sinirlerim bozuldu. Normal olmayan insanlarla ve de sana hic uymayan kisilerle yasamissin. Esin dedigin kisi sana hic es olmamis. Sindirilmissin. Yapilan davranislar psikolojini alt ust etmis. Neyin dogru neyin yanlis olduguna karar veremez duruma gelmissin. Evlilik yurusun diye sadece sen cabalamissin ama ortada bir evlilik hic olmamis.
Neyse bu duygu durumun yani esini ozkemen seviyor zannetmen yasadigin travmadan. Aslinda seninki ozlemek degil. Onlar seni degersizlestirmis yani sana degersiz biri gibi davranmislar. Senin oyle hissetmeni istemisler. Cunku seni pistirmak sindirmek istemisler. Sen de bu yasadiklarindan, hele ki adice tatile diye seni otobuse bindirip evi bosaltmalarindan dolayi ofke duyuyorsun ve soklardasin. Bu durumu kabullenemiyorsun. Bu yuzden de karmakarisik duygular yasarken esini sevdigini saniyorsun. Genelde bu tip olaylarda yani erkek kadina siddet uyguladiginda,asagiladiginda, insan gibi davranmayip degersiz hissettitdiginde kadin esine daha cok bagimli hale gelir ve esini sevdigini, onsuz yapamayacagini sanir. Ve bir gun olaylarin duzelebilecegini umit eder. Oysa hic duzelmez, daha da beter olur.
suan senin yasadiklarinda boyle birsey. Kurban rolune girmissin ve bagimliligi sevgi saniyorsun. Bence sukretmelisin ki boyle birinden kurtulmussun. Simdi degil ama zamanla psikolojin duzeldikce iyi ki kurtulmusum, adam adam degilmis zaten diyeceksin. Bence psikolojik tedaviye de gitmelisin cunku travma yasiyorsun. Bu insanlardan uzaklasman iyi olmus. Arkana bile bakma. Ben olsam tum iletisimimi keserdim bu insanlarla. Ve hergun sukret kurtulmussun. Sunu da unutma hissettiklerin sevgi degil. Kesinlikle sevgi degil. Bagimlilik...Dilerim bir gun gercek sevgiyi yasarsin ve bu yasadiklarinin sevgi olmadigini o zaman anlarsin. Sevgiyle kal....
Öyle yapıyorum. .Rabbim sorsun ..19 ocak mahkeme ..uzasin da istemiyorum..çok kararsizm bitirsem mi yoksa hak mi talep etsem 1,5 sene olcak evimden çıkalı. .bosver canim allaha havale et
Ne denilebilir ki.....çok çok haklısınız. .bn kendime olan saygımi bile yitirmisim böyle bir adam için. .Eşim bana el kaldırmış olsa da ona kin beslemedim demişsiniz???
Sizce sorun burada olabilir mi?
Yani sizce seven bir adam karısına el kaldırır mı?
Seven bir adam kendisine bile saygısı olmayan, şiddeti kabullenen bir kadına saygı duyabilir mi?
Başıma gelmeden ben de sizin gibi düşünüyordum ama insanın başına gelince göremiyor bazı şeyleri sürekli kendinde eksik arıyor. .Allah kimseye yasatmasin..Aile çok onemli kesinlikle sadece bir kişiyle değil ailesiyle ve en önce ailesinin iyi olması gerekiyor. En önemlisi bu..tavırları olaylara yaklaşımları bazen ele vermiyor küçük detaylar oluyor üzerinde durmadigimiz onlar önemli ..çok farklı bir aileydi çok. .Bu adamdan tiksinmek için daha ne yapması gerekiyordu? Bırak Allah aşkına hala seviyorum deme sinirim bozuldu! Adı herif neler yapmış kendini sev kardeşim nedir bu koca musvettelerine bu aşk ya? Yerinde olsam okkali bir tükürürdum o adamın suratına ve değil umutamamak adını anmazdim! Gün ışığına çıkmayan küfürler edesim geldi de susayim
Böyle bir insana kendimi teslim etmişim ben ayrilmak istemiyordum o bitirmek istiyordu bn yine yalvariyordum bize kıyma diyordum. .sonra sarildi ..arkadaşına bir anlık bir karar değildi demiş çoktan vermiş kararını anlayacağın. .en çok neyi istiyorum biliyor musun pişman olsuunnn. .ve gelen beni aratsin. .Beddua etmek istemiyorum Rabbim en güzel olanını bilir ..bn kan ağladım. .o gördü bildi..bir kuşun bile yuvası bozulmaz. .beni çok yipratti lar. .hakkımı asla helal etmiycem. .Ne kadar çirkin , korkak ve karaktersiz bir insanmış eşiniz.
Ayrılmanın bile adabı vardır , sebep gösteremeyeceği için böyle bir oyun planı yaparak ayrılmış sizden .
Anlattıklarınızda eksik yoksa tabi , bu insanı hala nasıl sevebiliyorsunuz ?
Lütfen kendinizi üzmeyin size filmlerdeki senaryolara taş çıkartacak bir film hazırlayıp işleme dökmüş, adam gibi insan konuşur helalleşir , gidecekse gider ...
Size bunları yaptığı için yasal yollardan hakkınızı arayın , unutulur her şey gelir geçer , yeter ki ona olan saygınızı yitirin ve böyle bir insanı sevmeyin lütfen...
İnşallah bulacak..Rabbim bana gösterir mi bilmiyorum..ama bulsun..Hakettiğini bulur inşallah. Üzülme.
Çok doğru cokk..üniversite mezunu o giyindiriyordu. .kıyafetlerini annesi alıyordu ..bn dişlerini fırçala derdim..dişin de bir açık yer yoktu. .kapkaraydi çok bakimsizdi cokk..bn dışını fırçala diyordum..hatirlatiyordum sürekli Dr ye git diyordum spor giyin derdm kumaş pantolon altına spor ayakkabı giyme derdim..diye diye bakmaya başladı kendine..ama hala aynıdır çünkü alışkanlık bu ..beni bitirdi yine eski haline döner. .kiloluydu gece kalkar yemk yerdi kendine bak yemeği azalt derdim sigarayı bırak derdm ..mağazaya girince kıyafet alırdm onu iyi gördükçe mutlu olurdum. . Bana bunlari yasattiginda yüzüne vurdum söyledim sana bn bunları öğrettmm dedim ne haldeydin dedim. .bnm ailem sana kucak açtı şimdi onlarn aldıklarına bu şekilde yapcksan dokunma diyordum o da bilezikler annemin senin değil diyordu..senin değil çok zordu ne saygı kalmıştı ne huzur ..sürekli bir iyi bir kötü davranarak bnm ruh sagligimi bozuyor. ..Anasına bak oğlunu al olmuş resmen.
Ewet kimse katlanamazdi bn uzak durmaya çalıştım calistikca beni tartakladi gormedi yapılanları beni asagiladi. .şimdi kimse sahit olmak istemiyor yaşadığım yerden ..cekiniyorm ar kiminin eşi istemiyor..bn ailemi gostercem sahit olarak. .Rabbim bana kafi. .Ya kardes sen nereye dusmussun oyle :S o nasil aile, onlar nasil insanlar agzim acik kaldi... hic vakit kaybetme avukata git, sana yapilanlari anlat, malvarligina serh koydurt, sahit bul ve hem tazminat hem nafaka al. Yapabiliyorsan psikolojik destekte al. Ayrica hic uzulme tam tersi sukret kurtulduguna. Insan akli dengesini kaybeder valla...
Ben nefes alamiyordum ki duvarlar üzerine geliyordu sürekli huzursuzluk. .denize gidelim kalalım diyordu teyzesi ikinci eşi bahcivandi araba pimpis ben örtü serip öyle oturuyordum böyle bir arabada o kadar insan nasıl kalacak. .çok zor gunlerdi enistesini arayip bn görüşmek istemiyorm dedim huzursuzum dedim..esim öğrenince tartakladi beni..benim için dilekcede çok titiz demiş burnuna karistirinca gider eline pecete verirdim sigara tabaginda sumuk gorurdm bazen burnunda görüp silerdim selpakla. .gaz cikarrdi yanımda çok sık olmasada bn bir kere yapmadım ..üzerim uygun olmayınca çok utanirdm çok. .ama onun umrunda değildi. .Arkadasim bu anlattiklarinin neyine alistin sen? Ben 20 sene o ortama kapatilsam alisamam. Cok iyi kurtulmussun uzulucene sukret, kurban kes, ac bi dugun havasi oyna.. ne bileyim oyle biseyler yap ama en son yapacagin sey uzulmek suanda.
Demek ki gerçekten sevmiyormus. .bn de ilk evlendigimde ailesini görünce çok kafam karismisti. .ayrilmayi sadexe düşünüyordum ama onsuz da olamiyordum ona da söyledim bn senden çok etkilenmedim dedim başka birinden etkilenmistim ama içime attım cunku sana çok bağlıydım sensizlige dayanamazdm dedim..o farkındaydi flort döneminde beni hep susturdu. .diyemiyordum ona ..ailesini de böyle görünce kötü etkilendim. .bn ne yaptım dedim ve ons da söyledim..bir şey demedi çünkü biliyordu bunu..askerliğinı bnm için kilolarını bile vermişti. .ama sonra ne değişti. .ise girmesi ve o ortamı gormesi sürekli baskı uygulayan anne ve giden hayaller..Gerçekten seven insan nolursa olsun bu hareketleri yapmazdı bence.. kv ne kadar kötü olursa olsun asıl suçlu olan eşin yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?