Eşim tatile köye gitmek istiyor

eşiniz özlemiş belliki oraları ama ilk etapta 20 günün fazla geleceğini orada yapp yapamayacağınızı düşünüyorsunuz benim fikrimce eşinize ailesinide ziyaret edebileceğinizi ama aile olarak sizinde başbaşa kalmanız gerektiğini söyleyin olumlu yaklaşmaya çalışın tepkisini ölçün çünkü tartıştıkça daha ters tepecektir onu yumuşatmaya çalışın 3,4 günde olsa kendiniz içinde kısa bi sürpriz tatil planladığınızı falan söyleyin sizide kırmayacaktır sizde eşinize yumuşak olun karşılıklı mutluluğu ve motiveyi birbirinizde bulabilrsiniz iki taraf olarakta memnun olursunuziyi tatiller şimdiden

Farklı memleketlerde olmak zor valla ama ne yapıcaksın her sene tatile gitmişsiniz bu senede eşinizin istediği olsun. Tatile hiç gitmemiş olup hep köye gitmek isteseydi o zaman farklı yorum yapardım ama bu kezde eşinizin istediği olsun ne var bunda bu kadar büyütmeyin 20 gün öyle bir geçer kiii biraz tadını çıkarmaya bakın...

gidin tabiki daha hiç gitmemişsiniz ailesi gidip ziyaret edeceksiniz

tatile giderken önceki senelerde, ben aileme de uğramak istiyorum dese durum farklıydı. resmen tatile götürürken, bütün yazı ailemde geçiririm ilerde diye plan yapmış demek ki. bence haksızlık. söyleseydi bi kaç gün uğrardınız belki. ama şimdi bütün yaz tatilinizi oraya vakfetmenizi istiyor. ne yani ilk kez bu sene mi fındık toplanıyor. önceki senelerde size mi güveniyorlardı fındık toplamak için. bence 20 gün çok, ayrıca herkes bilir ki, kadın erkeğin ailesinin evinde rahat bırakılmaz genelde, iş yapması, gelinlik beklenir. ayıp bence oyuna getirir gibi önceki tatilleri ödetmeye çalışır gibi dayatması... size de nefes alacak zaman lazım. böyle tatil size tatil olmaz ki...

yorumlarınız için çok teşekkürler köyden sonra tatile gitmem imkansız çünkü bayrama yakın gidildiği için bayramda orda geçicek

ayrıca o kadar maddi anlamda açılamam sonuçta birde bebeğim var ....yavrum ordan oraya sefil olur...

ben mecbur bu sene karadenizin yolunu tutucam..

mecbur iyi gelin olmak için (20 gün altı üstü ) bazı şeyleri görmicem duymicam

sanırım en çok da sizleir özlicem burda dertleşmek dahi güzel......

ama canım bak evlendi evleneli hiç gitmemişsiniz senin açından zor olsa bile eşin haklı bu konuda ...ailesini görmek ister..eşine yalnız diyeceğin şey 10/15 gün geçirin gerisini başbaşa geçirin..ya da gitmeden 1 haftasını başbaşa geçirin.
benim eşimde bu sene ramazanda gitmeyi istedi köyüne annesine çay toplama konusunda yardım edeceğini söyledi..ama Allah biliyordu ya ben istemedim ..çünkü dayanıksız bir yapım var hele de oruçta tansiyonum düşüyor kendi evimde olsam yatarım ya da fazla iş yapmam.ama orada öyle değil 2 katlı koca evin işi bende olacaksonra yatmak istesem yatamam.köy yeri hele de orası gayet lafçı..ama en önemli sebebi oraya gittiğimde eşimin sadece akaşam yatınca ilgi göstermesi..!kaç senelik evliyiz oraya gidince söz verdiği halde beni hiç alıp da gezdirmedi sahile inmedik...kendi başıma kaldığımda zaten gitmek yok "neymiş ...in gelini kendi başına çarşılarda geziyor derlermiş" var mı böyle bişey ya!!!o nedenle gidip orada kalmak bana sinir bozucu geliyor açığını söyleyeyim bir de kötü şeyler yaşamama vesile olan 2 akrabası var hemen evin yanında hergün evde onları görmek..şükürr Allah yüzüme baktı da gidemiyoruz..ben hiç gitmeyelim demedim sadece ramazan öncesi gidelim dedim ben dayanmaıyorum diye anlattım durumu bana anneme yardım edeceğim dedi yani gönlümü almaya bile yanaşsa ona da eyvallah derdim.."gidelim tamam sen de haklısında o kadıncağıza da yardım lazım çok sıkma kendini "deseydi onu da yapmadı oh canıma değsin gidemicekmişiz!!!

Ne güzel anlatmışsınız.. Ben de Karadenizliyim. Abimin evlenirken en büyük isteği eşinin köyümüzü sevmesiydi. Allah gönlüne göre verdi yengem uyumlu çıktı. Ha bizim ahırımız ineğimiz filan yok gerçi ama yine de şehirde büyümüş biri için şartlar oldukça ağır:) Ben de şehirde doğdum büyüdüm ama ben aşığım köye. malesef gelinlerden korkulur uyum sağlamaz diye ama ben eşimden korkuyorum. Bahsedince hiç çekici gelmiyor ona. Bodrum-Çeşme varken İtalya'ya İspanyaya gidecekken ne işi varmış köyde. Ailen gidince sen de bir hafta gider dönersin diyor kendisi gelmezmiş Oysa bir su başında mangal yapsak, yaylanın çimenine bi yayılsak:)) Uyyy a haa! :))

Bir defa git zaten bi daha gitmessin..

Beni eşim 1 defa götürdüü
Tabii ben nereye gittiğimi bilmiyorumm süprizzzzz..
Dağın tepesii 3-5 ev var hepsi yaşlı.. insan yok yanii hanii 1-2 insan olsa sıkılmaz insanın canı..
Evlerin hepsi uzak bakkal vs hiç bişi yok..
Fındıkta topladım.. temizlik.. yemek..
Hizmetçi niyetine götürüldüğümü anladığımda artık çok geçti..
Dağın tepesinde kuş uçmaz kervan geçmez..

Sende benim gibi 1 defa git zaten bi daha gitmessin..
Beni ölse götüremez asla!

kesinlikle keyifli olur gitmelisin:)

Bende bu sene eşimin memleketine gittim yaylaya çıktık 2 saat uzaklıkta dr ihtiyacımız olsa çocuk ateşlense naparım diye epey kafa patlattım, üstelik çocukla 13+2 saat yolculuk yaptık ilk defa ilk gittim evin halini gördüm ben burda 1 gün bile duramam diye düşündüm küçücük derme çatma bir ev, sonra ilk 1-2 gün aldım elime tem. malz. sonrasında bende yaydım kendimi dinlenmeye mi geldim yorulmaya mı dedim Allah tan güzel geçti...

Seninde küçük bebeğin var süper gelin olacağım diye hiç kendini paralama. Fındık toplamaya da gitme. Sen gitmesen kim yapacaktı ki bunları. Siz oraya onları görmeye torunlarını görsünler diye gidiyorsunuz. Bizde de var fındık ben küçüklüğümde 1-2 sefer gitmişimdir börtü böceğinden gitmem. Hem belki ilk defa gidiyorsunuz ellerinden geldiğince iyi ağırlarlar sizi belki güzel geçer Karadeniz çok güzel ben hayran kaldım. Havası çok güzel insanın bünyesini yeniliyor. Hiç yorgunluk hissetmiyorsun

canım bu sene git bi. ne kadar sıkıldığını eşine iyice hissettir ve bundan sonra 1 haftalığına 10 günlüğüne gidelim fikrine alıştır gelecek yıla kadar. ya benim durumumda olsan ne yapacaksın.

2007 yaz tatilinde evledim 1.5 ay kaldık k.validede. yeni gelinim ondan.
2008 1.5 ay kaldık eşim izmir çok sıcak ne yapacağız dediği için
2009 40 gün kaldık k.validemle kayınbabamın problemlerini halletmek için.
2010 35 gün kaldık. artık sağdan soldan tatilimizi kırptık ama ne bahaneler uydurarak.
2011 15 gün kalacağız (sözde ilk defa 15e düşcek bakalım)

cumartesi gidiyoruz. inşallah 15 olur. eşim ilk önce çok kalıyoruz diye şikayet ettiğimde sen benim ailemi sevmiyorsun istemiyorsun diyordu. oysa ondan çok ararım ailesini. k. babam haricini de severim. neyse artık anlata anlata anlataaaaaaaaaaaa anladı kocam. bizim de evli olduğumuzu. 2 ay yaz tatilinin tamamını orada gerirince daha iyi hasret giderilmediğini. bizim de başbaşa kalmaya ihtiyacımız olduğunu.

şimdiden yol yapıyorum seneye 2. bebek de doğunca arabada yok borç da çok 2 çocukla gidilmez 12 saat yola diyorum bakalım.

bunlar süreç işi. zamanla oluyo ama yıpranıyorsun. bu sene ne oldu da 15 gün diyorsun dedim dün biz de bir aileyiz demeye başladı nihayet. önceden zaten 10 ay birbirimizi görüyoruz diyordu. şimdi yaz tatilinde de birbirimizi görcez

ben ise kaliteli zaman geçirmek istiyorum eşim ve çocuklarımla. annelere değil de bi tatil köyüne gitsek 1 hafta bilemedin 3 gün kalsak ama doya doya eğlensek diyorum. benim kocişin tatil anlayışı annenin evinde yan gel yat. ama bu da değişecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…