Eşim telefonu elinden bırakmıyor..

Ben de öyleyim. Gündüz zaten çocuk , çocuğun dersleri, yemek boş vaktim olmuyor neredeyse.. Akşam da alırım elime telefonumu , çayımı oyun oynarım yani kusura bakmasın . Bir aksamdan aksama keyfim var . İnsanları bu kadar sıkmak bana doğru gelmiyor. 7. 24 yapışık değildir herhalde telefona hem Annenizde varmış zaten sıkılmıyorsunuzdur.
İyi de yeni evliyiz sürekli tv karşısında tlfn annem yarın öbür gün gidecek eee çocuk plavak bu adam çocuğa bakmak yerine sürekli tlfnda. Tuvalete gidwr tlfn bir şey konuşurum tlfn annemle sohbet etmek için mi evlendim ben

İyi de yeni evliyiz sürekli tv karşısında tlfn annem yarın öbür gün gidecek eee çocuk plavak bu adam çocuğa bakmak yerine sürekli tlfnda. Tuvalete gidwr tlfn bir şey konuşurum tlfn annemle sohbet etmek için mi evlendim ben
İyi de 40 yaşındaki bir adamın alışkanlıklarını değiştiremezsiniz ki... Ancak oyundan falan sıkılırsa kendi bırakır. Aksi taktirde sürekli telefonu bırak telefonu bırak derseniz dün defa da dırdırcı olursunuz. En iyisi kendi haline bırakmak...

Meselaa yani evde ne olabilir ki tavla mı oynayalım diyeceğim ki tavla yok ta baska bi oyunda yok gerçi
Dizi film açın
Puzzle yapın
Masa oyunları var binbir çeşit herhangi birini alıp oynayın
Yemeği beraber yapın
Balkonda oturun bir çay için
Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Evliliğinizde ciddi anlamda sorun teşkil esiyorsa ve eşinizin bagımlı olduğunu düşünüyorsanız. Doktor desteği almayı ya da çift terapisi almayı diye teklif edin bakalım .

Siz bu durumdan hoslanmadiginizi defalarca belirtmissiniz zaten. Sabirli olabilirseniz bir muddet karismayin derim iradeli bir sekilde. Ama bu arada siz de kendinize bir hobi edinin netten izleyerek ogrenebileceginiz secenekler var. Zaten uzaktan ogrenmeye calismak sizi de mesgul eder ve vaktinizi dikkatinizi kanalize etmeniz gerekir. Tabi ki esiniz de bir sure sonra ilginin uzerinden cekildigini hissedecektir. Hic bozuntuya vermeyin. Kisas da yapmayin zaten kendiniz icinyapin bunu. Icten ice oyle olsa bile esinize sen telefondasin ben de bunu yapiyorum demeyin olagan karsilayin ve davranin. Ben sozden anlamayan insanlara genelde onun gibi davranarak zorla empati yaptiririm.

Bende sileyim akşam o zaman hemde öyle gizli gizli değil bilerek kendi gözünün önünde yükledin tekrar
Bende silerken gösteriyorum silme yapma falan diyor ama benden kızımdan daha önemli degil o oyun. Esiniz sinirli kavgaci bir tip ise ama dikkatli olun

Kızlar selam
Bu da dert mi diyebilirsiniz ben mi abartıyorum bilemiyorum çünkü biraz takıntılı durumum var olayları fazla kontrol etmeye çalışıyorum huyum sanırım.
Eşim sürekli tlfnda oyun oynuyor maç oyunu. Ptesi salı dizisi var bi o zaman bırakıyor defalarca söyledim tartışmasını yaptık ve ben artık yoruldum. Dün akşam allahtan dizilerin varda bırakıyorsun dedim. İlk zamanlar baya söyledim tflnu bıraktı sonra gene aldı . İşyerinde oynayamıyorum haklarım var fln diyo tamam eyw al bırak ama yok maç oynuyor. Annem yanımızda geldi pandemiden dolayı da gidemiyor sıkıntı yok rahatlar yani annemin yanında da rahat.. Bende ona benzedim senin umurumda değilse benmde değil dedim aldım karşılıklı tlfnlar ama umurumda oluyo üzülüyorum sürekli böyle bağımlı gibi şarja takar butun zil sesi aynı hemen kalkar bakar değiştir dedim bildirim sesini her şeye kalkma bilmem alıştım diyor 40 yaşında adam bende 34 6 aylık evliyiz. Zamanla bırakır mı bilmem ne yapmam lazım ya umursamayayım ne hali varsa görün daha öncede yazdım herkes bi sal adamı düşünme üzerine düşme dediniz ama ben üzülüyorum bu sefer . Çok söyledikçe yada üzerine düştükçe ters yapıyor.. yarın öbür gün çocuk olunca da böyle olacaksın sen diyorum o zaman olmam diyor emin olamıyorum dedim kbakma.. nasıl davranmam gerekiyor ya. Annemin yanında tlfnu alıp duvara da fırlatmak istemiyorum. Kadın zaten hasta .. off acayip dert edip üzülüyorum..
Çok takma kafana, ne yaptığını biliyosun telefonda bırak oyun oynamak istiyosa oynasın hatta birlikte oynayın bu da bi aktivite sonuçta 😊 benimkide telefonla uğraşır işte sıkılıyo evde de bi yerden sonra muhabbet de dönmüyo 😃 arabamız var ve değiştirmeyi düşünüyoruz ama sürekli zevkle araba ilanlarına bakıyo😂😂 bazen eşlik ediyorum birlikte bakıyoruz bakarken yeni sohbet açılmış oluyo yani yine birlikte vakit geçirmiş oluyoruz ya da online Savaş oyunu falan oynuyoruz birlikte. Bence " bırak benimle ilgilen" demek yerine çaktırmadan sende dahil ol bi şekilde kendine çevir ☺️🤗

Bu ben :KK53:
Orgu ormuyor , sohbet etmiyor,, benim takip ettigim bir sey izlemiyorsak telefon elimde olur illa ki. Ya kk ya sosyal medya ya örnek bakarim yani😀 napayım canım mi sıkılsın. Artik sıkılmak yok ama kaliteli zamanda yok demisti biri.

Siz bu durumdan hoslanmadiginizi defalarca belirtmissiniz zaten. Sabirli olabilirseniz bir muddet karismayin derim iradeli bir sekilde. Ama bu arada siz de kendinize bir hobi edinin netten izleyerek ogrenebileceginiz secenekler var. Zaten uzaktan ogrenmeye calismak sizi de mesgul eder ve vaktinizi dikkatinizi kanalize etmeniz gerekir. Tabi ki esiniz de bir sure sonra ilginin uzerinden cekildigini hissedecektir. Hic bozuntuya vermeyin. Kisas da yapmayin zaten kendiniz icinyapin bunu. Icten ice oyle olsa bile esinize sen telefondasin ben de bunu yapiyorum demeyin olagan karsilayin ve davranin. Ben sozden anlamayan insanlara genelde onun gibi davranarak zorla empati yaptiririm.
Haklısınız aslında ilgiyi alakayı üstünden çekince gelirse gelir kendi bilir bu da bi nevi onun karşısında tlfnla uğraşmak aslında ama kendmle ilgili şeylere bakabilirim en iyisi

Çok takma kafana, ne yaptığını biliyosun telefonda bırak oyun oynamak istiyosa oynasın hatta birlikte oynayın bu da bi aktivite sonuçta 😊 benimkide telefonla uğraşır işte sıkılıyo evde de bi yerden sonra muhabbet de dönmüyo 😃 arabamız var ve değiştirmeyi düşünüyoruz ama sürekli zevkle araba ilanlarına bakıyo😂😂 bazen eşlik ediyorum birlikte bakıyoruz bakarken yeni sohbet açılmış oluyo yani yine birlikte vakit geçirmiş oluyoruz ya da online Savaş oyunu falan oynuyoruz birlikte. Bence " bırak benimle ilgilen" demek yerine çaktırmadan sende dahil ol bi şekilde kendine çevir ☺️🤗
Ya me biliyim adam resmen tlfnla evlenmiş gibi ya

Meselaa yani evde ne olabilir ki tavla mı oynayalım diyeceğim ki tavla yok ta baska bi oyunda yok gerçi

kelime oyunu oynayın

jenga oynayın

uno oynayın

pişpirik oynayın

oyun önemli değil birlikte bir şeyler yapmak önemli

mesela eşiniz telefonda oyun oynamasın, o arada ne yapacaksınız

bu önemli

telefonu elimize boş olduğumuzda alıyoruz

dizisi olduğunda eline almıyormuş demek ki diğer zamanlarında bir aktivite yok

birlikte bir şeyler yapmak önemli

mesela tv deki bir filmi araştırın, tv de olacak ama o an izlenmeli sonra diye ertelenmemeli

Trt2 de 21.30 var örneğin

sonra o filmi araştırın öğrenin eşinize ilginizi çektiğini, birlikte izlemeyi önerin, yine film izlerken ne severse onu hazırlayın

yani özetle o telefon olmadan da güzel zaman geçirsin

film sarmayabilir, o zaman etkinliği daha ikili hale evriltin, film izlerken sıkılınca neler olabilir görsün

çocukluğunuzu anlatın, onunkini sorun yani 40 yaşındaki bir adamın çocukluğuna dair anlatacağı o kadar çok şey var ki şimdi olmayan

internette vs de var

akşama kadar çalışıp evde de konu dahi olmadan birbirinin suratına bakınca zaman geçmiyor, adam da telefona sarıyor

oyunu silsen de telefonu kaldırsan da bir şey değişmez, o boşluğu doldurmalısın

İyi de o kısımları zaten birlikte yapıyoruz her akşam tlfb elinde ben her aksam ne aktivite bulayım tabanını topluyor kalkıyor bulaşık kalmıyorki makineye arada kalksın diye yardım istiyorum geliyo eee bi noktadan snra tv karşısında gene telefon..

puzzle alın eve, aynı kitaptan 2 tane alın okuyun sonra onun hakkında konusun, gelecek hakkında hayallerinizden bahsedin bağ bahçe, dünyayı dolaşmak vs... ne olursa. illa bir şey izlemeyi bir şeye bakmayı seviyorsa ortak bi diziyede başlayabilirsiniz onun hakkındada muhabbet edebilirsiniz. siz çok umutsuz tutum sergiliyorsunuz birden hop diye değişmez hiç bir şey

Hayır yukarıda da yazmıştım.
Telefonla oynamaması için yerine daha anlamlı bir aktivite koymanız gerek
Mesela telefonla oynama değil de hadi şunu yapalım gibi farklı seçenekler sunun
Kocanin ilgisini cekmek için aktıvıte yaratma fikri bana konu aç kadar çiğ geliyor afedersin:KK70:
Yapmiyor musun dersen yapiyorum ya konu acarim ya ilgilenecgimiz bir sey bulmaya calisirim arada. Mecburuz artik
Bu beynimizi surekli surekli mesgul tutma isteği hastaligi bu yuzyilda bas gosterdi malesef cogumuzda da var.
Telefonda, sosyal medya da surekli uyaran oldugu ıcın beyin alisiyormus ve surekli istiyormus. Ne kadar kotu degil mi?

Kocanin ilgisini cekmek için aktıvıte yaratma fikri bana konu aç kadar çiğ geliyor afedersin:KK70:
Yapmiyor musun dersen yapiyorum ya konu acarim ya ilgilenecgimiz bir sey bulmaya calisirim arada. Mecburuz artik
Bu beynimizi surekli surekli mesgul tutma isteği hastaligi bu yuzyilda bas gosterdi malesef cogumuzda da var.
Telefonda, sosyal medya da surekli uyaran oldugu ıcın beyin alisiyormus ve surekli istiyormus. Ne kadar kotu degil mi?

öyle ama ben düşünüyorum bazen biz çocukken akşamları ne yapılırdı tv izlenirdi

babamlar çocukken de misafir falan gelinip gidilirmiş tv olmadığı süreçte

insanlar erken yatar erken kalkarmış

etkinlik yatakta olurmuş :)

ben eskiden özellikle tarıma bağlı ekonomi yıllarında adamların akşam eşleri ile sohbet muhabbet ettiklerini vs düşünmüyorum

yani zaten akşama kadar birlikte tarlada çalışmışsın, konuşulacak konu da yok ki

yazları bu nedenle sinemalar gitmiş küçük şehirlere mesela zaman geçsin diye

açık hava sineması bir etkinlik olmuş

çocuklar gençler dışarıda takılmış, belli bir yaş üstü kahvede, bir tık üstü camide, kadınlar da komşularla

aslında bu ailecek zaman geçirmek de vahşi kapitalizmin bize sunduğu bir şey, zira çevre daralınca evde iki kişi kalınmış

eee iki kişi de 7/24 yeni bir şey olmayınca eğlence sektörü olarak önce tv gelmiş, kesmemiş, video oynatıcı, DVD vs derken şimdi de telefonlar var

öyle ama ben düşünüyorum bazen biz çocukken akşamları ne yapılırdı tv izlenirdi

babamlar çocukken de misafir falan gelinip gidilirmiş tv olmadığı süreçte

insanlar erken yatar erken kalkarmış

etkinlik yatakta olurmuş :)

ben eskiden özellikle tarıma bağlı ekonomi yıllarında adamların akşam eşleri ile sohbet muhabbet ettiklerini vs düşünmüyorum

yani zaten akşama kadar birlikte tarlada çalışmışsın, konuşulacak konu da yok ki

yazları bu nedenle sinemalar gitmiş küçük şehirlere mesela zaman geçsin diye

açık hava sineması bir etkinlik olmuş

çocuklar gençler dışarıda takılmış, belli bir yaş üstü kahvede, bir tık üstü camide, kadınlar da komşularla

aslında bu ailecek zaman geçirmek de vahşi kapitalizmin bize sunduğu bir şey, zira çevre daralınca evde iki kişi kalınmış

eee iki kişi de 7/24 yeni bir şey olmayınca eğlence sektörü olarak önce tv gelmiş, kesmemiş, video oynatıcı, DVD vs derken şimdi de telefonlar var
Aynen adamlar 8 de falan yatıyorlarmis ki hala yatıyorlar koylerde yani sabahta tarla bag bahce nerdeee oyle aktivite 😀 yeni çağ insanı istekleri bunlar. Güzel mi coook. Ama işte olmayinca kötü oluyor. Eksik gibi görünce hele hepten aile faciasina dönüşüyor.

Yeni evlendigim de alismissin tabi sevgjliyken habire bir eksın ,bir muhabbet. Ne oluyor ya falan oldum. Depresyona girebilirdim yani. Sonra dedim hayatin gerçekleri bisade 7-24ne konusacaksin.

Hayalden falan bahset diyorlar. Durumlar malum ne hayali 😀 onu geçtim 1 konuşursun 2 konuşursun adam 7-24 ne hayali konuşsun. Sanki emekli olup dunya turu yapabiliriz gibi😀

Bizimde durum bu.Ben rahatsız olmuyorum ama.Sadece kahve saatimiz var ve kural telefon yanımızda olmayacak.Orda bir iki muhabbet sohbet sonra herkes kendi işine bakar.. Açıkçası bende sürekli muhabbet edemem,dipdibe film izlemeyi de sevmem.Aksam yemeği ve kahve saati dışında isteyen istediği şekilde takılır.Sizde günün belirli saatinizi başbaşa vakit için ayırın ve telefon olmasın.Bence çok büyütülecek bişey değil.
Ha bağımlılık boyutundaysa,evini ihmal ediyorsa,sizinle hiç diyaloğa girmiyorsa o ayrı.

Back
X